BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #577120 przez anoda89
Aganobla, Andzia, Michasia GRATULUJE :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Dzielne dziewczyny jesteście :kiss:

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam i również GRATULUJE :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #577126 przez Pliszka
Andzia, Michasia, g r a t u l u j ę!!!!!!!!!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: Obyście szybko doszły do siebie po cc! Wracajcie szybciutko do domków i na forum :) :kiss: :kiss:

dominia, super, że badanie wyszło dobrze :) i że Igorek tak ładnie rośnie :)

pati, lepsza nadprodukcja niż konieczność dokarmiania mm :blink: Zazdroszczę :)

princess, cieszę się, że Adaś ładnie rośnie, widzisz, niepotrzebnie się martwiłaś :) Problemów z bioderkami współczuję :(

Chomiczka, współczuję choroby malucha i przedłużającego się pobytu w szpitalu :( My tez byliśmy 10 dni, więc wiem co to znaczy :dry: Trzymaj się kochana! Na pewno lada chwilka będziecie w domku!

martyna, biedna Ty i biedny Robercik :( Mam nadzieję, ze to chwilowy kryzys. Możesz spróbować też pić herbatkę z kopru włoskiego, ja ją nawet bardzo polubiłam, dobrze wpływa na brzuszek maluszka. Dobrze jest też dziecko ponosić w takiej pozycji jak ponizej mój misiek trzyma Olka, też ponoć przynosi to ulge obolałemu brzuszkowi.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #577131 przez Monia_T
Michasia gratuluję :kiss: Maleńka ta Twoja Ania, super, że masz ją już po drugiej stronie brzuszka :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #577133 przez Pliszka
gabilee, trzymaj sie! :kiss: zycze szybkiego, bezproblemowego porodu! Kciuki zacisniete!!! :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #577142 przez gabilee
dziekuje dziewczyny za wsparcie i kciuki :)

madlen chyba same zostaniemy nawet michasia ur...

a ja zaraz sie porycze! peka mi skora na boku brzucha dosyc mam ciazy... !!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #577147 przez sylwia1986
Michasia wielkie gratulacje :kiss: :kiss: :kiss:

Majkon ano jeszcze się trzymam, i myślę że do niedzieli nic się nie ruszy, a wtedy już mam wstawić się na oddział.

Gabilee trzymam kciuki żeby po teście oxy się ruszyło.
Jeszcze ja zostałam, a mówiłam że będę rodzić tydzień :S W poniedziałek na usg wyszło że mały (nie taki mały) ma między 3500 a 4000g.

12 lata 2 miesiąc temu #577159 przez dominia
Ale mnie ciśnie spanie .. mały śpi juz dlugo i nie wiem czy sie kimnac bo moze sie zaraz obudzic na jedzenie ;) moze wytrzymam .. najwyzej padne :)

Dwupaczki podziwiam Was !! :kiss: tak dzielnie czekacie na swoje Skarby :)

Mój Syn ma już dwa tygodnie :) ale to szybko leci .. bólu porodowego już prawie nie pammiętam :) [musze sobie go porzadnie wyobrazic :)] i to skurcze z rozwierania bo partych kompletnie nie pamiętam :) 10 minut trwały dzisiaj widziałam w książeczce Igunia :)

12 lata 2 miesiąc temu #577183 przez gabilee
sylwia to jestesmy 4 :( bozeee jak ja mam dosyc czemu odrazu nie dadza oxy !!!

12 lata 2 miesiąc temu #577193 przez sylwia1986
Ja dziękuję Bogu ( i mojemu kochanemu M ), że nie zgodziłam się w poniedziałek zostać na patologii, bo chyba bym czegoś tam dostała tyle czasu, chyba że wcześniej zadecydowaliby coś działać. W sumie, prędzej czy później i tak musimy przez to przejść, innej rady nie ma.

12 lata 2 miesiąc temu #577234 przez gabilee
sylwia dokladnie mozna zwariowac ,
maly nawet nie mysli o wyjsciu ;/ nie rozumiem tego

12 lata 2 miesiąc temu #577297 przez Alina2408
gabilee najwazniejsze ze wody sa czysciutkie i ze szpitala wyjdziesz juz z leosiem :):)

michasiu gratuluje juz twoje malenstwo jest na swiecie najwazniejsze ze wszystko dobrze alez z niej kruszynka...

ola gratuluje dotarcia do domu...

a my mialysmy dzis druga wizyte poloznej taka niespodziewana ale mila i fajjna niestety mala dzis caly dzien nie spi bidula podrzemala moze po pietnascie minut kilka razy ale spac nie spala staram sie ja teraz troche uspic juz nawet cyca nie chciala... polozna stwierdzila ze nataszka szybko rosnie i pieknie sie chowa pytalam o wazenie to mowila zeby podskoczyc do przychodni to ja od reki zwaza wiec moze w poniedzialek z tatusiem pojdzimy... tak sie martwilam o michasie caly dzien sprawdzalam co i jak ... dobrze ze malenka juz na swiecie...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #577336 przez mrufka
Aga, Andzia, Michasia Gratuluje !

Gabilee Sylwia Madlen Majkon jeszcze chwila i bedziecie mialy dzieciaki przy sobie

Monia Jadzia dzieki za rady co do diety jem to na co mam ochote nawet zjadlam kotleta smazonego i wszytko bylo wporzadku :)

A dzieki za odpowiedzi wszystkim

12 lata 2 miesiąc temu #577341 przez Madlen
U mnie na ktg skurczy brak.
Szyjka bez zmian, długa.
Lekarz mówił, że raczej nie urodzę do wtorku i mam iść do szpitala. To będzie 8 dzień po terminie OM.
Powiedział, że nie od razu dają oxytocynę, bo musi być szyjka gotowa. A jak z dzieckiem wszystko ok to mogą jeszcze czekać.
Nic z tego nie rozumiem. Przyznał, że wywoływanie porodu jest bardziej bolesne od tego co przychodzi samo.

Któraś z Was miała wywoływany? W którym dniu po terminie OM? I od razu działali od położenia w szpitalu? Ile godzin to trwało?
Opiszcie proszę, Wam najbardziej ufam, nie mam już siły na czytanie horrorów w necie.

Nie wyobrażam sobie leżeć nawet kilka dni w oczekiwaniu na poród. Gehenna ciąży trwa. Gabilee też nie cieszę się nie tyle z ciąży tyle nawet na dziecko.
A Tobie co dokładnie robią? Test oxy? Test się robi jak w ktg cos wyjdzie nie tak?

Jestem załamana i nie mogę przestać płakać.
M. też nie pomaga, egoista pierd...

No i oczywiście "mały" na 4100g

Wybaczcie, że smucę ale musiałam się wyżalić.

12 lata 2 miesiąc temu #577345 przez dominia
Madlen Kochana żal się ile chcesz ! :kiss: Adaś napewno nie waży tyle :)
Już niedługo będziesz miała Synka przy sobie, myślę, że w następnym tygodniu już na 100 % :kiss:
Monia miała wywoływany, Martyna chyba też :)

Ja mam problem znowu ale z hemoroidem jakimś :( :( nie wiem co z nim zrobić .. :(

12 lata 2 miesiąc temu #577352 przez Alina2408
madlen u nas nie do pomyslenia zeby tak pozno isc do szpitala u nas idzie sie w terminie om i nie o czym mowic jak przyjdziesz pozniej to krzycza nie wywoluja od razu ale robia proby i sprawdzaja wody a z tego co wiem to po 10 dniach i tak wywoluja... to w twoim wypadku na juz... nie smuc ppamietaj ze czekasz na swoje malenstwo i ono ci wynagrodzi wszystko... zobaczysz... dasz rade nie martw sie... nie jestem w stanie powiedziec ci czy wywolywanie bardziej boli bo u mnie samo poszlo ale wiem ze oksytocyna ma te wlasciwosci bolesne... trzymaj sie kochana i trzymam kciuki zeby jednak ten bocian wytrzezwial i dotarl jak najszybciej...

...nie oddam Cię nikomu...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka