BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #576007 przez xpatiiix3
Aganobla no no śliczny syneczek :) ucałuj go od ciotek :kiss:

Buziaczek ojej biedna ;/ mam nadzieję, że uda się szybko dobrać właściwe dla Zuzi mm, żeby się tak nie męczyła :) z tego co wiem moje koleżanki podają bebilon swoim pociechom i po nich dzieciaczki nie mają problemów z brzuszkiem ,z resztą mój braciszek też pije i jest ok :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #576012 przez Alina2408
dominia moja mama miala taki nawal pokarmu ze tak tryskalo ze zanim nakarmila mojego brata to meble byly zalane i sciany...

dominia uwazaj na siebie jak tylko maly zasnie to sie poloz odpocznij...

madlen ja tez przed samym porodem w sobote i sprzatnelam i zakupy zrobilam bo tyle mialam sily a popoludniu spanie mnie zmoglo a skurcze obudzily :):)

satine uwazaj po tym sciagnieciu szwow z tym sprzataniem...

madlen pozdrow natalke od nas...

dominia spokojnie dasz rade...

martyna ja do kapieli dodaje odrobine oliwki i smaruuje kremem z rossmana i skora juz sie nie luszczy tylko wokol oczu jeszcze czasem... i nie wiem co z tym zrobic...

ola to ja tez nieraz w nocy kladlam mala i ja tak karmilam i usypiala przy mnie ale ja wtedy nie spalam czekalam jakies 10 min jak mala usnela i hyc do lozeczka :):) a teraz mala ladnie usypia jak sie naje klade ja do lozeczka siadam na jej widoku i czekam az oczka jej sie zamykac zaczna i wtedy gasze swiatlo i tylko czasem jak troszke sie rusza to mowie do niej szeptem i moment usypia... przynajmniej tak jest teraz :P

pliszka ja tez na razie radze sobie z wozkiem metoda wciagania po schodach :P:P

martyna mozesz wziac apap.. a ja owijak w kolderke na spacer bo moja mala szybko marznie w nozkach i sam spiworek nie wystarcza i do tego przykrywam ta oslonka...

martyna moja spi na boczku i w dzien klade ja na jedny a w nocy na drugim a na wznak to spi rzadko najczesciej w gieni i wtedy nie obkreca glowki...

och jaki spokojny maluszek z gabrysia slicznosci...

buziaczek mysle ze musisz poprobowac z mlekiem bo kazde dziecko inaczej reaguje na rozne mleczko wiec musisz sprobowac... wspolcczuje ci kochana z ta lydka dobrze ze to tak tylko sie skonczylo biedactwo zawsze cos... trzymaj sie i odzywaj sie od czasu do czasu...

a my mialysmy pierwsza prywatna lekcje same :):) bo w poniedzilek byla jeszcze moja mama i ona sie zajmowala nataszka jak ja prowadzilam lekcje a dzis mala niespala az do 15 a o 15.05 przyszla uczennica i nataszka usnela i jeszcze spi :):) a troche poplakiwala wczesniej i nie mogla usnac... juz myslalam ze bede wieszac dzidzie na cycu bo ostrzegalam moja uczennice ze czasem moze tak byc ale ani jej ani jej rodzicom to nie przeszkadza bo oni nie chca innego korepetytora :P:P a i duzo dzieci u nich w domku wiec sa przyzwyczajeni :):) no ale problemu nie bylo bo mala zachowala sie jak przystalo :):)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #576019 przez kasia123m
buziaczek bebiko powoduje zaparcia..kup inne np bebilon...MOj syn byl na bebiku..strasznie sie meczylismy...

Tosia zjadala 30 mojego i 40 mm...lezala 20min i musialam dac jej reszte tego mm...wiec w sumie 60ml...i teraz dalam cumel stalam kolo lozeczka i trzymala mnie za reke i usnela..

a mnie sie juz 3 raz krew z nosa dzis leje..a nigdy mi sie nie lala...

Aganobla sliczny synek:))

12 lata 2 miesiąc temu #576059 przez jadziatopol
Buziaczek zakrzepice mialas??? Jezu! cale szczescie ,ze wyszlas z tego :ohmy: to jest jedna z rzeczy ,ktorych sie panicznie boje ;) cale szczescie,ze zglosilas sie od razu do lekarza. Czasem ludzie nie maja wyraznych objawow albo bagatelizuja i wtedy to sie zle konczy. Cale szczescie,ze wszystko juz w porzadku :) Nie mam niestety doswiadczenia w mm. Ale faktycznie moze zmien na inne jak ci dziewczyny radza. Sciskam cie mocno kochana i twoja malutka :kiss:
Kasia Kasiu, ty za bardzo sie wszystkim stresujesz i wydaje mi sie,ze to moze byc przyczyna slabej laktacji. Uspokoj swoje nerwy i odciagaj caly czas. Trzymam kciuki :kiss: a jak sie nie uda to nie koniec swiata. Ja pierwszego syna wogole nie karmilam piersia. Odciagalam miesiac i potem poddalam sie. I nigdy mi nie chorowal...jest zdrowy i nie ma zadnych alergii :)
Dominia poloz sie od razu z Igorkiem. Musisz odpoczac bo z tego co piszesz to jestes bardzo slaba ;)
Madlen leci bocian ..leci...tylko doleciec nie moze :blink:
Aganobla ale Gabrys ma rysy dojrzalego mezczyzny :kiss: powazny taki :) przystojniak ,ze hoho!
Natalka jeszcze raz gratulacje kochana i trzymaj sie :kiss:
Martyna moj Hubek tez mial sucha skore na stopkach i raczkach...schodzila platami. Ale smarowalismy oliwka 3-4 razy dziennie i po 2 tygodnia bylo juz super. Hubert tez uklada glowke w jedna strone....spi zawsze na boku nigdy na wznak. ALe w ciagu dnia jak lezy na pleckach pod zabawka to glowke ma zwrocona w jedna strone. Musze klasc mu zabawke po drugiej stronie...czasem to pomaga ale nie zawsze ;) Ale moj pierwszy syn mial tak samo. Po prostu mial swoja ulubiona strone i tyle. Potem mu przeszlo.
Ola ja na poczatku to cudowalam z usypianiem. Kladlam go do lozeczka w nocy jak juz calkiem spal. A od ok.3 tygodni po karmieniu po prostu odkladam go jak Alina do lozeczka ja klade sie w swoim i patrzymy na siebie....cos tam sobie pojeczy...oczka pootwiera, pozamyka i w koncu zasypia. :) dzisiaj odlozylam go jak mial oczy jak 5 zl i myslalam szczerze mowiac ze nie usnie...ale usnal . Trwalo to dluzej niz zwykle bo moze 20 minut ale nie plakal i sam usnal :)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #576063 przez dominia
Usnelam i spalam chyba ze 2 h .. Maly od 13:30 obudzil sie dopiero o 18 jesc, cyce mnie juz swedza od mleka, jednego troche oproznil, jeszcze drugi :)

Aga piekny Synus :*

Kasia nie wiem czy mozna przy karmieniu ale powinnas zazyc 2 tabletki rutinoskorbinu :) mojej siostrze ostatnio tak leciala a podobno ten lek zasklepia te zylki :)

Buziaczek az mnie ciarki przeszly jak.przeczytalam Twoj post .. Dobrze, ze wszystko juz z Toba dobrze, Zuzi zmien mleko szkoda zeby sie meczyla :(

Jadzia ja tez tak robie :) karmie i fru do lozeczka spowrotem :) troche poskrzypi powygina sie i ladnie zasypia :)

12 lata 2 miesiąc temu #576079 przez ola85
Aganobla - śliczny synek
Buziaczek - straszne przeżycia, najważniejsze że teraz już u Was ok
Alina, Jadzia - też próbowałam małą przeczekać tzn. żeby zasnęła przy mnie a potem do łóżeczka, ale ona jak tylko poczuje łóżeczko to ma już oczka jak 5zł, nawet jeśli wcześniej twardo spała. Wy macie starsze dzieciątka, mam nadzieje że też dojdę deo takiej wprawy :)

Mojej dzisiaj się dość sporo ulało, pomimo że ładnie odbiła. Ale mi było jej szkoda. Teraz ładnie śpi

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #576093 przez kasia123m
wkleje kilka fotek:)

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #576095 przez dominia
Kasia Tosia jest piękna !! taka księżniczka słodziutka :) ohohohoooo a jaki dumny starszy brat :) wspaniale :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #576101 przez andzia_zg
Ja tylko na chwilke. Właśnie wróciłam z KTG. Lekarz powiedział mi,że jest zaniepokojony skokami tętna u małego i napisał na opisie KTG, że mam się zgłosic jutro w szpitalu na obserwację. Dziś mam jeszcze za godzine wizytę u mojego gina i ma ostatecznie zadecydowac. Denerwuje się... trzymajcie kciuki by było wszystko ok u małego...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #576103 przez Pliszka
Ale fajny Gabryś :laugh: Aganobla, jeszcze raz gratuluję!!! :kiss:

Olek był na spacerku w bodziaczku z długim rękawkiem, na to śpioszki, bluza polarowa, kombinezonik i czapeczka. W wózku położyłam go w rożku, ale już szczelnie nie zawijałam i tradycyjna osłonka na wózek. Wiało jak nie wiem i było zimno, ja zmarzłam, ale Olek nie :)

12 lata 2 miesiąc temu #576108 przez Pliszka
Piękna Tosia :)

Andzia, trzymam kciuki!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #576109 przez dominia
Andzia będzie dobrze zobaczysz nie denerwuj się bo jeszcze niepotrzebnie Ci duże ciśnienie na wizycie wyjdzie ;) napisz od razu koniecznie po wizycie !! :kiss: ale ja wiem, że wszystko z Wojtusiem jest ok :)

Ja dzisiaj wrzuciłam Igora w kombinezon i śpiworek taki co dostaliśmy gratis do wózka :) osłonka i pojechaliśmy :) pogoda była piękna ale jak na pierwszy spacerek to 15 minut wystarczyło :)

12 lata 2 miesiąc temu #576112 przez Pliszka
Buziaczek, biedna :( Dobrze, że już wszystko w porządku! Olek pije Nestle Pro 1 i kupki są w porządku :)

12 lata 2 miesiąc temu #576143 przez Alina2408
olu u nas tez na pocztku mala wolala usypiac z nami tez pojakims czasie zaczela usypiac sama teraz tez lezy w lozeczku po kapieli i kwilila chwile ale widze ze oczka jej sie zamykaja i powoli usypia...

kasiu jakie cudne foteczki a braciszek jaki dumny no szok normalnie :):)

andzia a musi lekarz czekac az do jutra kurcze trzymajcie sie jestesmy z wami :):)

dominia ja na pierwszy spacerek wyszla w okrutna zimna pogode na okolo godzine hehe :P

no i znow zima na weekend ale w poniedzialek ma byc cieplej a m ma wolne i sobie spedzimy ten dzien razem tak sami bo tak to ciagle byla z nami mama..

a dziewczyny w rossmanie sa promocje na pieluszki chusteczki i kosmetyki babydream :) ja polecam a i dzis mylam mala w mydelku z rossmana ale fajniutkie normalnie jak z oliweczka jakas taka skorka lsniaca i kremowac nie trzeba bylo normalnie fajowsko a kosztuje 1.50 takie w kostce :):)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu #576151 przez michasia
Andzia powodzenia, trzymam kciuki. Ciekawe co powie Twój ginekolog.

Ja po wizycie. Szyjka zgładzona, rozwarcie na 1,5cm. Mała waży ok. 2650g, także malutka. Wymiary ma wg USG na 34/35t. Termin porodu wg USG na 30marca...
Dostałam skierowanie do szpitala na patologię, jutro mam pojechać rano. Mam za mało wód płodowych, norma to 5-20, a ja mam 2...
Łożysko 3 st, także ok.
Do tego auto nam znów padło i to tak jakoś ...
Może uda się coś dziś jeszcze z nim zrobić.

mam dużo pić. Może jutro jak zbadają, to się okaże, że jest więcej wód.
Ale rzeczywiście dziś w noc wstawałam 3 razy siku, a tak to od ponad tygodnia śpię całą noc bez niczego...no i wypiłam od rana może góra pół litra, a sikałam co chwilę i to tak dość dużo.

Kasia Ty chyba miałaś mniej wód kiedyś, nie?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka