BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #599327 przez kasia123m
Pliszka a dajesz do kazdego jedzenia czy tylko 4 razy dziennie jak jest napisane na opakowaniu?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #599331 przez Alina2408
sylwia a moze to potowki nie macie tam za goraco...

kasia ja dalam swojej i po godzince walnela trzy ladne kupy...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #599335 przez Alina2408
jadzia daj linka na ten temat szczepien poczytalabym chociaz sie boje my mamy w czwartek za tydzien

12 lata 1 miesiąc temu #599345 przez Pliszka
kasia123m napisał:

Pliszka a dajesz do kazdego jedzenia czy tylko 4 razy dziennie jak jest napisane na opakowaniu?

Daję 3-4 razy dziennie.

12 lata 1 miesiąc temu #599376 przez sylwia1986
Alinko potówki to nie są. Położna stwierdziła że to trądzik, dość intensywny podejrzewała też skazę, ale ją wstępnie wykluczyła - bo zmiany są tylko na buźce, kupki normalne i kolek nie ma.. Na trądzik wskazuje też powiększenie sutków, czyli moje hormony tak na niego zadziałały. No ale jeszcze zobaczymy co powie lekarka na wizycie.

Pliszka dzięki za wiadomość o szczepieniach :)

Kasiu a może to po tej witaminie c tak ją boli brzuszek, kiedy ją podawałaś?

Ale mam ochotę na naleśniki z dżemem jabłkowym, zjadłam nawet 1 na próbę..

12 lata 1 miesiąc temu #599485 przez Alina2408
sylwia to rzeczywiscie szkoda tej jego buziulki a probowalam przemywac w nadmanganium potasu albo w krochmalu???

12 lata 1 miesiąc temu #599497 przez sylwia1986
Nie próbowałam, poczekam jeszcze troszkę, jeśli czas nie załagodzi a wręcz nasili objawy trzeba będzie udać się do dermatologa.

12 lata 1 miesiąc temu #599512 przez dominia
Sylwia moze to faktycznie jakas skaza bialkowa ? Sprobuj ograniczyc nabial i zobaczysz jak sie bedzie zachowywac ta wysypka ? :)

Jak przechodze kolo lustra i popatrze sobie w nie to nie moge sie nadziwic, ze moj brzuch niose na rekach :lol:

Jadzia jak Hubi ? Spal juz dzisiaj ? :)

12 lata 1 miesiąc temu #599530 przez Monia_T
Hej

Moja Igunia prawie cały czas śpi. Budzi się na chwilkę do cyca, właściwie to ja ją obudziłam 2 razy, przebrałam i nakarmiłam. Włożyłam do łóżeczka a ona chwilkę pogaduliła i usnęła. Po szczepieniu mogła być marudna, z gorączką, płacząca lub śpiąca. Nam przypadło najdelikatniejsze przechodzenie, na szczęście :laugh: . Chociaż ja i tak się denerwuję i co chwilę do niej zaglądam.

Zrobiłam przegląd ciuszków w szafie. Matko z ilu niuńka już wyrosła :ohmy: Dwa wielkie wory znowu odłożyłam.

Sylwia a próbowałaś przemyć tą buźkę solą fizjologiczną i nasmarować zielonym linomagiem? Mocno ma Bartuś wysypane... :dry:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #599560 przez Madlen
Michasia tak, dostałam. Dwa dni po wypełnieniu wniosku na stronie www.

Pati współczuję..

Sylwia a stosowałaś ten Alantan plus?

12 lata 1 miesiąc temu #599669 przez michasia
Dominia gratulacje;), super sobie poradziłaś z tymi zaliczeniami:) Synek będzie dumny z mamusi jak się dowie:)

Sylwia dużo tych krostek. A to nie jakieś uczulenie?ktoś diagnozował to jako trądzik, czy tylko położna zasugerowała? Na tym zdjęciu, gdzie Bartek wystawia nóżkę, to na takiego dużego już wygląda:)

Dominia niewiem, czy zagojony czy nie. Krwi nie ma nigdzie. Jak odróżnić zagojony od niezagojonego?

Pati rzeczywiście biedna...tyle ją spotyka i nie ma oparcia takiego bliskiego. Mam nadzieję, że szybko tą żółtaczkę wyleczą. Dobrze, że gronkowca nie ma chociaż.

Mrufka super Ada już waży i widać rozsądny lekarz. Fajnie, że tak udało Ci się wyrwać z siostrą:) a wybrała jakąś sukienkę?

Monia rosną te dzieciaczki:) Moja się zaczęła ładnie mieścić w te na 56 wreszcie:)

Dominia ładnie powiedziane brzuch na rękach:)

A co z gabilee, niika, natalka, katarinką, andzią, innymi?

12 lata 1 miesiąc temu #599742 przez niika
Michasia dziękuję za pamięć, czytam was co jakiś czas, ale nie mam czasu pisać, bo mój maleńki od 3 dni w kółko płacze, pręży się i spina jak chce zrobić kupkę, albo oddaje gazy :( nie mam pojęcia czy to przez to, że zmieniliśmy mu mleko (najpierw bebiko, potem bebilon i od soboty nam pro), czy przez to, że karmię i z cycka i mm..tak strasznie mi go żal, ale nie wiem już co mogę zrobić.. Espimisan mu daję i bobotic ale nie wiem czy to cokolwiek pomaga..

Buziaki dla wszystkich mam i dzieciaczków :kiss: :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #599754 przez dominia
Przed polnoca mlody obudzil mi sie z takim krzykiem, ze az mama przyleciala z dolu i przy okazji mnie okropnie wystraszyla otwierajac drzwi ;)
Ten ancymonek poprostu byl mega glodny bo jak dostal porzadnego cyca to cisza jak reka odjal :)
Teraz byla druga pobudka zaraz przed 3 :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #599764 przez Monia_T
Dzień Dobry

U nas nocka spokojna. Bałam sie po tym szczepieniu, ale na szczęście wszystko przeszła delikatnie. Nawet o godz. 4 Igunia kręciła się w łóżeczku, wstałam, przebrałam jej pampka bo miała sporo nasiusiane, poszłam umyć ręce do karmienia a ona w międzyczasie usnęła w łóżeczku :laugh: . Jadła niedawno, koło 6 i znowu śpi. Uff...pierwsze szczepienie przeżyłyśmy spokojnie :laugh:
Za to Kinię coś rozkłada :dry: Ma podwyższoną temperaturę, boli ją głowa, gardło, jest osłabiona, nie puszczam jej dziś do szkoły, może jak przeleży przez weekend to jej przejdzie.

Dominia pewnie Igusiowi zaburczało w brzuszku z głodu i się tego wystraszył. Iga ostatnio głośno pierdła i tak się tego wystraszyła, że wpadła w taki żałosny płacz, jak kotek :) Zawsze tak płacze jak ją coś przestraszy, no ale żeby jej własny prut, nie pierwszy i nie ostatni... :blink:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #599770 przez kasia123m
Monia ciesze sie ze szczepienie przeszliscie spokojnie :) oby wszystkie dzieciaaczki tak przeszly.

U nas noc nawet nawet...karmienie o 12 po 3 i. Teraz juz sie budzi.strasznie sie boje dzisiejszego dnia.mam wrazenie ze Tosia charczy duzo wiecej.wit c powinna odstac ale znow ja brzuch bedzie bolal.zreszta i tak nie wiem czy bez wit C znow dzis nie bedzie tej kolki.ech.jade ja dzis zwazyc...moja lekarka bedzie w tym czasie na chorym ale pewnie bedzie tyle dzieci ze i tak nie bede miala jak zapytac.na polu mroz i pada snieg...gdzie ta wiosna.?

Domina gratuluje zaliczenia sesji.

Jeszcze prad wylaczja az do 14.poprostu super...wargee tez mam jakas dziwna jak mi zimno wyjdzie to sie powiesze.przeciez u mnie nie ma mi kto sie dzieckiem zajac i nie bede mogla od niej odejsc...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka