BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #471567 przez kasia123m
Domina ja kupuje w domu chleba,zwyklej piekrni osiedlowej.mozn go dostac tez w buczku...piekarnia buczek.jest fajny lekki i w smaku ok.jesz go duzo wiecej niz tamtych noi cukry po nim ok.
Jak zjadlas barszcz i odmierzylas do niego ziemniaki to po barszczyku trzeba bylo wsunac warzywa.ja chce sprobowac pierogi rukie i mowila dietetyczka ze po pierogach zjesc kapusty kiszonej wiecej i cukier bedzie ok.
Kupilas te paski do badania ketonow bo moj diabetolog byl dzus przestrachany moimi.lepeij to prawdzac rano czy dziecko niegloduje.

Ja jutro znow obiad bede miec zaburzony bo na 13 z synem do psyhologa do szpitala.bedzie mu testy robic bo 6 lat skonczyl.takie ogolnorozowjowe i na inteligencje.rok temu jak mial 5 lat wyszedl na 6 lat i 2 mies.nie wiem po co to robia.czesc teraz a czecs za mies.i tak nam to w niczym niepomoze.glupota.a obiad mi zawali.

Mowila pielegniarka ze jak dziecko rosnie to te cukry sa coraz gorsze i pewnie z zcasem na dziennej insulinie tez wyladuje.a ja czytalam ze najbardziej sie ti knoci kolo 30+31 tyg ciazy.wiec jeszcze duzo problemow przed nami.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #471576 przez mrufka
Hej dziewczyny ja dziś mam wizytę na 18 i cholernie się boję bo w moczu wyszły mi ciała ketonowe, krwinki białe w preparacie, szczawiany wapnia i coś czego nie mogę odczytać jakieś liczne kupzlary czy coś takiego bo nie mogę do tego dojść. W morfologii nadal anemia ale źle nie jest. Trzymajcie kciuki

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #471577 przez sylwia1986
Wreszcie widzę nowe avatarki zarówno Jadzi jak i Anody ;)

Kasiu bez sensu że tak Ci "grafik" się rozleci przez nie wiadomo czemu służące testy synka..
Mrufka szczawiany są niegroźne ;), ile masz krwinek białych w polu? Będzie dobrze. Trzymamy kciuki :)

Wreszcie powoli po dyżurze zaczynam sie pakować do domku :) jeszcze tylko 30km drogi przede mną

12 lata 5 miesiąc temu #471579 przez jadziatopol
Anoda oj.... :blush: zapomnialam...taka zalatana bylam od wczoraj. Jutro obiecuje,ze bedzie bo dzisiaj padam. ;) masz sliczne to zdjątko :lol: jak sie czujesz? bylas juz u lekarza? dostalas juz okresik?
Dominia ja kupowalam w buczku ale miala wyzsze cukry...a teraz kupuje w Domie Chleba na ul. Lea i cukry sa extra....i chleb o niebo lepszy :lol: jest tak dobry,ze moj syn teraz tez je IG :lol: kurczę po żurku to tak może byc ;) ja tez pamietam,ze mialam wyzszy cukier po żurku...ale Kasia dobrze napisala co robic :)jutro to wyprobuje :P
Kasia po co cie biora na patologie? przez te ketony? jezeli chodzi o insulinke to świetnie zapamietalas :lol: dzisiaj pierwszy raz? Ja tez sie licze z tym ,ze moze byc insulina na dzien....i chyba ja jeszcze wezme przed wylotem :dry:

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #471582 przez kasia123m
Mrufja zamalo jesz....musisz jesc wiecej weglowodanow a napewno mniejsze porcje a wiecej posilkow.noi na noc musisz zjesc kolo 23 bule z serem zoltym i popic melakiem zeby dziecko w nocy nieglodowalo.i pij wiecej.mozez sobie sama kupic paski do mierzenia cial ketonowych i co kilka dni sprawdzac rano jak wstajesz w moczu.

Nika woek fajny ale kolor zaciemny...patrzylam na inne.to albo wzielabym czarny z bialym i wtedy kocyk rozowy czy jakis zeby kolor wprowadzic albo wzielabym jasniejszy kolor.dla chlopca mi sie podoba ten grafitowo niebieski a dla dziewczynki moze czarny ale z czerwona gora....tylko niemoge do tego spacerowki znalesc...z jakich kolorkow jest spacerowka...pisze z tel i nie widze tej aukcji.jeszcze ktorys dla ziewczynki mi sie poobal tyle ze jasniejszy

Jadzia powiedzial ze jak dostalam insulinke to musze byc pod kontrola lekarza z patologi ciazy.bo oni tu monitoruja glukoze a tam beda monitorowac dzidzusia czy wszystko ok.bede tam do poradni jezdzic.a normalnie bede do swojego gina lazic

12 lata 5 miesiąc temu #471584 przez dominia
Jadzia podobno w stanach strasznie zdziwiają z tą cukrzycą i to chyba gorzej niż tutaj :) bo ostatnio mi babeczka jedna mowiła, że z jednym była w ciąży z cukrzycą tam :)
jeszcze tu u siebie zobacze za tym chlebem, może jest gdzies w jakiejś piekarni :) dzieki dziewczyny :kiss:
Jejku aż sie boje tego 30-tego tygodnia, ale coś czuje, że bez insulinki się wtedy nie obejdzie .. :dry:
to można wcinać kapuste kiszona ? a są jakieś ograniczenia ?

12 lata 5 miesiąc temu #471587 przez DOMI
Dominia,Kasia może się nic nie poknoci a ta pielęgniarka to by się mogła trochę zastanowić bo po co kogoś tak nastawiać.Jak się ma poknocić to i tak się poknoci.Ja przy swojej cukrzycy ciążowej miałam troszkę wyższą normę po posiłku bo do 140. Ziemniaków nie jadłam wcale tylko kasze,makarony razowe i ryż ale nigdy rozgotowany.Czasami nawet kebab ale oczywiście z ryżem i warzywami cukier po nim miałam 90-100.Zawsze byłam najedzona.Na tą nocną kolację to zawsze mi mówili aby kanapkę zjeść a nigy jabłko czy jogurt.Wiem, że każdy reaguje na pewne produkty inaczej i pewnie nic nowego się nie dowiedziałyście z tego co napisałam ale bardzo mi przykro, że się tak tą cukrzycą dołujecie.

12 lata 5 miesiąc temu #471588 przez kasia123m
Kapusta kiszona lepeij obniza cukry niz inne surowki.jak wiesz ze po czyms cukier pojdzie w gore to najedz sie kapusty.tylko zaduzo tez sie nie da bo ja w pon dojadalam do wszystkiego a we wtorek rano mnie do kibelka pogonilo.

12 lata 5 miesiąc temu #471592 przez anoda89
Jadzia miałam dzisiaj się wybrać do gina ale pojechałam najpierw na zakupy, potem obiad i dupa. Myślałam żeby iść bez zapisu ale nie chcę mi się czekać. Jutro koniecznie muszę zadzwonić bo coś mnie dzisiaj brzuch boli właśnie tak jak na okres a jak dostanę ciotki to będę musiała czekać. Wybaczam z tym zdjęciem ale jutro nie popuszczę ;).

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #471593 przez jadziatopol
Mrufka dobrze,ze masz wizyte...nie bój sie ...wszystkiego sie dowiesz. A szczawiany ja tez mialam i po tygodniu zazywania tabl. mocz byl ok :)
Dominia moze to zalezy od stanow...bo ja slyszalam co innego i normy tez maja troche inne i mierza nie po godzinie a po dwóch. Zobaczymy. Ja na pewno wezme insuline na dzien. Nie wiem co sie teraz dzieje. Wrocilam z przychodni...o 16 -tej jadlam podwieczorek bedąc w przychodni ...wrocilam teraz i o 18-tej chcialam zjesc kolacje i zmierzylam cukier ...bylo po 2h po podwieczorku 100...po 5 minutach znowu zmierzylam a tu 110...az sie boje teraz jesc ;) nie wiem co robic...dlaczego rosnie skoro nic nie jadlam :(
Kasia co lekarz to inne zwyczaje. Mnie tam przyjmowala lekarka i nic nie mowila o poradni i monitorowaniu dziecka. Dziwne. Az sie zaczynam teraz martwic,ze zbagatelizowala...ale slyszalam ,ze ona jest najlepsza w calej Klinice....nie wiem co mam myslec. :(
Anoda to pewnie dostaniesz okres. Jakos po 6 tygodniach sie dostaje ...tak? jutro ubiore sie sexy i strzele fotę :lol:

[/url]

12 lata 5 miesiąc temu #471595 przez Satine0
Jak ja robiłam krzywą to mi pobierali krew tylko po 2 h hmmm

12 lata 5 miesiąc temu #471597 przez kasia123m
Ja teraz na wizyte 29 mam isc do tej babki.ciekawe.ten jest taki mlody.dzis latal od studentow do mnie.dr witek...awczoraj w rmf fm sie wypowiadal a potem w tvnie jakas lekarka stamtad bo byl wczoraj dzien cukrzycy.

Mrufka trzymamy kciuki pisz po wizycie

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #471599 przez Alina2408
Satine mnie tez tylko po dwoch godzinach wiec to zalezy od laboratorium pewnie gdyby wyszedl ci za wysoki cukier to wtedy nastepnym razem zrobiliby inaczej

a i sie przupominamy z klikaniem :) i dziekujemy :)

www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 5 miesiąc temu #471606 przez Marlena1888
hej! jak tam samopoczucie? dziś dzień ponury, zimny.. masakra.. jeszcze poszłam do tego zusu i dowiedziałam się, że moja szefowa mnie trochę w kulki zrobiła.. zawiesiła swoją działalność gosp. i niestety nie będę miała prawa do zasiłku macierzyńskiego, szok.. bo jakby zlikwidowała to bym miała prawo.. a ja nie świadoma tego podpisałam umowę za porozumieniem stron.. zdołowało mnie to trochę i się martwię. w zusie mi kazał dochodzić swoich praw i że musi mi umowę do dnia porodu przedłużyć lub zlikwidować działalność. Czuje się oszukana i w kropce. Jutro zadzwonię do jakiegoś prawnika się zapytam.. a szefowa nie chce zlikwidować działalnosci..
trochę się pożaliłam..

Michasia ładny brzusio i przebrana to jak z jakiegoś filmu :P

12 lata 5 miesiąc temu #471607 przez jadziatopol
Satine krzywa tez po 2 h mi robili....ale cukier po posilkach mamy mierzyc po 1h :dry: ja im wiecej wiem tym glupsza jestem :ohmy:

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka