BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #524121 przez Lenucha217
Ja tez jestem jednym wielkim klocem najprostsza czynnosc sprawia mi trudnosc.. Ale jak tylko maly bedzie mial 4 miesiace zapisuje sie na basen www.babyswim.com.pl/index.php?page=galeria&strona=4 super zajecia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #524128 przez vernix
Waszka Leniusiateż mam w planach powrót do dawnej sylwetki. Nie mówię, ze w jakimś zastraszającym i ekspresowym tempie, ale tak dla zdrowia i własnej satysfakcji. Jeśli będę karmiła piersią, to może się to wydłużyć, a nie chciałabym się po prostu zapuścic:)

Też myślę o zajęciach z małym na basenie:) frajda dla całej rodzinki:)

Zbliżający termin porodu, te wszelkie łamanie głowy co trzeba, a czego nie po prostu męczy ;) a ponoć 9 miesiąc to dopiero rollercoaster :lol:

Gosia zazdroszczę Ci tej sprawności. Mnie boli brzuch, gdy tylko próbuję coś majstrować przy paznokciach, teraz to nawet do nich nie dosięgam.:)

12 lata 3 miesiąc temu #524135 przez wiewiorka
`ja też się dopisuje do listy klocków.Jeszcze nałożyłam na siebie stanik do karmienia, koszule do porodu i gacie jednorazowe i bardziej aseksualne nie da się już wyglądać. Sama siebie bym nie bzyknęła. Do tego wszystkiego zauważyłam że chodzę jak stara babcia czyli tak bujam się na boki, drepcze z jednej nogi na drugą

12 lata 3 miesiąc temu #524136 przez Depeche
Co do rozmiary stanika to raczej ciezko bedzie trafic. W trzeciej dobie milam wielkie , a potem chyba mi zmalaly w stosunku do tych ciazowych. Dlatego kupilam sobie taki na teraz, bo nikt nie wie jak to bedzie tym raem wygladac .

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #524140 przez vernix
wiewiorka napisał:
Jeszcze nałożyłam na siebie stanik do karmienia, koszule do porodu i gacie jednorazowe i bardziej aseksualne nie da się już wyglądać. Sama siebie bym nie bzyknęła. [/quote]

buhhhaha Dobre, a jakie prawdziwe! :lol: :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #524142 przez koticz
Cześć pierdółki!!!

CZekam na relacje z wizyt!

Malinka moja Jagoda 2 stycznia ważyła 1436g i jest mniejsza w stosunku do terminu porodu,ale ja się już tym nie przejmuję,myślę,że łatwiej mi ją będzie urodzić,no i dziewczynki są drobniejsze niż chłopcy.

Aksa ten pierwszy wózek podoba mi się bardziej,ale TAKO ma dobre opinie,My kupujemy ten
www.google.pl/imgres?q=coletto+matteo&um...s:0,i:81&tx=90&ty=66 i jeszcze podoba mi się ten:
www.google.pl/imgres?q=beby+beni&um=1&hl...t:429,r:17,s:0,i:130

Gosia podziwiam,że dajesz radę jeszcze biegać,ja tak jak dziewczyny już ledwo chodzę :)

Lena my z mężem też chcemy z Jagodą na basen chodzić,wydaje mi się,że to będzie zacieśniać między nimi więź,a ja będę spalać zbędne kilogramy

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 3 miesiąc temu #524143 przez Depeche
ja tez spie juz w koszulido karmienia, bo sie w pidzamke nijak nie zmieszcze. Jeszcze ten stanik kupilam w takim aseksualnym cielistym kolorze, wrrrrrrrrrr

12 lata 3 miesiąc temu #524145 przez Gosia27
Powiem Wam szczerze, że czasem takie agnetki można spotkać na tych oddziałach położniczych, nie mówiąc o porodówce. Są w stanie hennę sobie zrobić do cc albo położyć się na stole operacyjnym w rajstopach samonośnych z koronką. Nie ważne że dziecko krzyczy bo po pachy leży obs.ne ważne że makijaż i wyprostowane włosy są do perfekcji. Uwielbiam to szpitalne życie :lol: wiewiórka Ty się niczym nie przejmuj. Te podpachy i majty jednorazowe to chwilowy epizod :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #524146 przez Depeche
Hm, z tym basenem to moze byc roznie, na jesien pjawiaja sie zarazki itp. Tez chcialam, bylam z mala raz w wakacje, bardzo sie jej podobalo, ale potem zaczela chorowac

12 lata 3 miesiąc temu #524154 przez patrycja85
hejka
ale duuuuzo napisałyście:)

na początek-wiewiórka ja wiem jak wyglądasz i jakbym była facetem to nawet teraz bym cię bzyknęła:))) tylko nie mów pauli:)

ja dziś jestem z siebie taaaka dumna!!! wstałam o 6.15. na zajęcia dotarłam na czas, notowałam dzielnie i zostałam do końca-tj. 15.15:) (wszyscy mi mówili ze pięknie mi w tej ciąży:))) w drodze powrotnej odebrałam z pralni kołderki dla Ignacego, zdążyłam na spotkanie z panem z banku krwi-podpisaliśmy umowę i zestaw pobraniowy mamy już w domu:) zjadłam, nadrobiłam was i teraz padnę:)

miłego wieczoru:)

12 lata 3 miesiąc temu #524155 przez aksa
bieganie? eeehhh jasne...

o takim basenie tez myslalam! już sie nie mogę doczekać! :lol:

hehhe ja też się czasem kiwam jak pingwin!! :S ale to jak mam brzuch napięty i mi już na prawdę cieżko :dry:

taak dawna forma pomarzyć można :side:

a my pod koniec maja na komunie chrześnicy mojego małża więc kiecke trzeba bedzie zakupić juz sie boje jak ja wyglądać będę :side: i przyjezdza siostra m na dłuższy okres wtedy i pasowałoby zrobić chrzciny wtedy... :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 3 miesiąc temu #524158 przez Depeche
Gosia27 napisał:

Powiem Wam szczerze, że czasem takie agnetki można spotkać na tych oddziałach położniczych, nie mówiąc o porodówce. Są w stanie hennę sobie zrobić do cc albo położyć się na stole operacyjnym w rajstopach samonośnych z koronką. Nie ważne że dziecko krzyczy bo po pachy leży obs.ne ważne że makijaż i wyprostowane włosy są do perfekcji. Uwielbiam to szpitalne życie :lol: wiewiórka Ty się niczym nie przejmuj. Te podpachy i majty jednorazowe to chwilowy epizod :kiss:

heheh moja ciotka byla salowa na porodowce, opowiadala kiedys jak sobie baba pip.e ufarbowala

12 lata 3 miesiąc temu #524159 przez vernix
Gosia Ty się na tej porodówce to naoglądałaś różnistych przypadków:) cały przekrój podejścia do macierzyństwa:)
koronki mnie rozwaliły:)ja pierdzielę!

12 lata 3 miesiąc temu #524161 przez koticz
Mam w ręce właśnie gazetę M jak Mama z grudnia 2011 i pisze tu:
"Lekarze zalecają,by kikut pępowiny myć wodą z mydłem,a potem dokładnie osuszyć jednorazowym ręcznikiem.
Wyjątkiem jest sytuacja,kiedy noworodek przebywa w złych warunkach higienicznych (np.na ścianie w pokoju jest grzyb,w mieszkaniu panuje zbyt duża wilgotność).Wówczas trzeba stosować preparat antyseptyczny o jak najszerszym spektrum działania(np.Octenisept).Jest to jednak zalecane przez lekarzy tylko w wyjątkowych okolicznościach."

No to ja już kurna nie wiem co z tym pępkiem...może zaczne od mydła i w razie czego przejdę na coś innego...

Na szkole rodzenia jest nas ze 15mam i wiecie,że tylko chyba 4dziewczynki się urodzą???

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 3 miesiąc temu #524163 przez katarzyna1702
Aksa My kupiliśmy na allegro wczoraj właśnie ten elipso ;) po długich pertraktacjach z mężem widzieliśmy go na żywo i jest chyba oki ;) czekam z niecierpliwością na kuriera ale to pewnie aż w poniedziałek ech...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka