- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- koticz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jagódka-nasze największe szczęście
Malinka w tej samej dzieciowej gazecie co wcześniej pisałam,pisze o dokładności pomiarów przy usg 28tc-32tc:
"(...)Jeśli jednak chodzi o masę płodu i wiek ciąży,wyniki są jeszcze mniej dokładne niż poprzednio-im większe dziecko,tym większa niedokładność,np.wiek ciążowy w tym czasie można obliczyć z dokładnością do 3tygodni(...)" czyli trzeba też troszkę przez palce patrzeć na te pomiary,a gdyby coś było nie tak to lekarz napewno by Ci powiedział.Ja też na początku się bałam bo Jagoda była najmniejsza na forum,ale już wyluzowałam,ufam mojej gince,widzę,że jej zależy,żeby było ok i napewnoby działała gdyby Jaga była za mała.
Co papusiacie na kolacje?
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14

- 25malinka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
[/i]Andzia ale mnie nakręciłaś tą informacją normalnie o niczym innym myśleć teraz nie mogę!!!Wiedziałam,ze tak będzie,że jak już jedna zacznie działać to wszystkie zaczniemy wpadać w popłoch,łłłłłaaaaaaa a ja jeszcze nie mam pościeli i chyba faktycznie zacznę od przyszłego tygodnia prać i prasować!!!heheheh
Malinka w tej samej dzieciowej gazecie co wcześniej pisałam,pisze o dokładności pomiarów przy usg 28tc-32tc:
"(...)Jeśli jednak chodzi o masę płodu i wiek ciąży,wyniki są jeszcze mniej dokładne niż poprzednio-im większe dziecko,tym większa niedokładność,np.wiek ciążowy w tym czasie można obliczyć z dokładnością do 3tygodni(...)" czyli trzeba też troszkę przez palce patrzeć na te pomiary,a gdyby coś było nie tak to lekarz napewno by Ci powiedział.Ja też na początku się bałam bo Jagoda była najmniejsza na forum,ale już wyluzowałam,ufam mojej gince,widzę,że jej zależy,żeby było ok i napewnoby działała gdyby Jaga była za mała.
Co papusiacie na kolacje?
No ja też ufam mojemu gin,może faktycznie te pomiary nie są takie dokładne,ja też jeszcze nie mam pościeli i uwierz wielu,wielu... innych rzeczy
Ja już zjadłam na kolacje bułe z masłem,serem i kiełbachą

- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
wiewiórka to było mniej więcej tak: brzuch miałam twardy jak kamien. Napierw czułam jakby mi sie robiła taka gula w górnej części brzucha, pod cycuchami. Jak mąż tego dotykał to miał wrażenie jakby się Wojtek dupka wypychał.A potem ten ból ciągnął do dołu.Jak już był niżej to dochodził do tego masakryczny ból pleców. bolało tak mocno,że nie mogłam sie przewrócic z boku na bok. Tak mniej więcej odczuwałam skurcze...
hehe czulam dokladnie tak samo

- Agnieszka86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...

Oby dzieciaczki posiedziały jeszcze trochę

- 25malinka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
wiewiórka to było mniej więcej tak: brzuch miałam twardy jak kamien. Napierw czułam jakby mi sie robiła taka gula w górnej części brzucha, pod cycuchami. Jak mąż tego dotykał to miał wrażenie jakby się Wojtek dupka wypychał.A potem ten ból ciągnął do dołu.Jak już był niżej to dochodził do tego masakryczny ból pleców. bolało tak mocno,że nie mogłam sie przewrócic z boku na bok. Tak mniej więcej odczuwałam skurcze...
kurde bo ja mam tak, że dupkę mi wypycha po jednej stronie i boli to, że się ruszyć nie da.Trwa to z 15 sekund, brzuch jest przy tym twardy i przechodzi. Ale Tobie to taka jakby fala idzie więc u mnie chyba to jednak dupka.
- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Też zaczynam porządki-mąż ma mieć wolne przez dwa dni, ogarniemy chałupę, wypiorę pościel dla maluszka, resztę ubranek i też będę już tylko czekać i wsłuchiwać się w organizm.
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- koticz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1

Andzia super właśnie,że się dzieki Twojemu synkowi zaczęłam nakręcać,bo ostatnio już nic nie robiłam,a tak to znowu mam masę energii bo to już tuż tuż i w każdej chwili możemy zacząć rodzić.Ale współczuję ci kochana pewno masz teraz dylemat,bo już byś go chciała mieć w ramionach ale jednak wiesz,że jeszcze troszkę za wcześnie

Dziś na szkole rodzenia była jedna dziewczyna która wczoraj ze szpitala wyszła właśnie jej wstrzymali akcję bo też już miała skurcze a termin gdzieś pod koniec marca i też ją zarzuciłyśmy pytaniami jak odczówała te skurcze,i babeczka zabroniła jej mówić,BO KAŻDA ODCZÓWA TO INACZEJ I JAK SOBIE NABIJEMY CZYMŚ GŁOWĘ,TO POTEM URODZIMY WE WŁASNYM ŁÓŻKU MYŚLĄC,ŻE TO JESZCZE NIE TO
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
kurde bo ja mam tak, że dupkę mi wypycha po jednej stronie i boli to, że się ruszyć nie da.Trwa to z 15 sekund, brzuch jest przy tym twardy i przechodzi. Ale Tobie to taka jakby fala idzie więc u mnie chyba to jednak dupka.
ale jednak była u ciebie ta "dupka" więc to skurcz. Może u Ciebie to tylko te skurcze Braxtona - Hicksa? One trwają krótko.
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wiewiorka napisał:
ale jednak była u ciebie ta "dupka" więc to skurcz. Może u Ciebie to tylko te skurcze Braxtona - Hicksa? One trwają krótko.
na czym te skurcze Braxtona polegają??

- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja tam tym razem to poczekam, az mnie naprawde zacznie bolec, nie polece z byle skurczem, o nie. Chce wejsc i zaraz wyjsc. Jakby co maz byl przy jednym porodzie, wszystko widzial, wiec chyba da rade ( tfu tfu tego bym nie chciala).
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wiewiorka napisał:
na czym te skurcze Braxtona polegają??