- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
Lafi miłej imprezki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AniaCzajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jestem mama:)
- Otrzymane podziękowania: 0
Hej dziewczyny, dziś za mną dzień zalatany, byłam z mężem pozałatwiać kilka spraw i na zakupach, kupiłam sobie spodnie dresowe no mówię Wam szał ciał z lumpa za 8zł

- Agnieszka86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Czekam na męża, bo nie mogę się doczekać już kiedy łóżeczko zobaczę!! Wkurza mnie sklep od pościli i materacyka, przelew zrobiłam w sobotę, a póki co paczka jeszcze do mnie nawet nie wysłana... niby mają od 1 do 5 dni na wysyłkę, ale bez jaj, myślałam, że szybciej to będzie... chyba do nich napiszę

- Paulina 77
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
mam takie pytanie bo kolezanka co też niedługo rodzi powiedziała mi że ten krem na brodawki powinno się zacząć już smarować ze 2 miesiące przed porodem żeby 'zahartować' sutki
jakoś nie bardzo jestem do tej teorii przekonana...ale może się mylę
jak to jest dziewczyny?
aksa mysle ze to dobry pomysl. Ja od dawna smaruje brodawki oliwka z hippa, bo inaczej by mnie swedziały i wysychaly. Kremy nawilzajace i bepanthen sa dla mnie za slabe. Na ziajke lano-masc dopiero czekam, jak przyjdzie to bede jej uzywac.
Z doswiadczenia cukrzycowki moge powiedziec, ze jesli nie smaruje rąk kremem, to skora slabo mi sie regeneruje i potem boli nakłuwanie. Mysle, ze z brodawkami moze byc tak samo - jesli beda dobrze nawilzone i natluszczone, to potem karmienie bedzie mniej bolalo.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Paulina 77
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dziewczyny, czy któraś z Was ma taką wadę wzroku, że będzie rodziła w okularach? Ja się od rana nad tą kwestią zastanawiam, bo nie wiem jak będzie ze mną, a synka chcę zobaczyć
![]()
w sensie, bez oksów, a jestem krótkowidzem nie będę widziała co mi robią
ja mam ok. -13 i tez nie wiem czy bede mogla rodzic w soczewkach, pewnie mi beda kazali zdjąć do cc

- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No dopiero oodpalilam kompa, uwierzycie?

KIka, dawaj co Ci sie snilo? No nie mow, ze mialas ze mna sen erotyczny

Lafi sto lat!
Malinka,pamietam zeby wrzucic zdjecie tego ochraniacza z feretti , dzis to zrobie wieczorem.
Ja nosze okulaty, rodzilam bez, bo zdjelam, ale po pierwsze musisz sama przeczytac dane na opasce na raczke dziecka. tu pamietam jak mnie polozna wkurw.la, bo mi pokazuje, a ja do niej, ze nie widze, a ta do mnie z fohem. Jak mam widziec ,jak nie widze! Moj maz sprawowal piecze nad moimi patrzalkami.
Ela piekne zdjecie.
Ja dzis byla u bratwej, ten moj baratnek jest slodki. Przywiozlam mnostwo ciuchow po malym , wszystko jjuz sobie poukladalam w laience , jest tego cala stera. Dzis upralam mala, a jutro sie zabieram za rzeczy Kubiego. I powiem wam tak, czesc rzeczy po mojej malej nosilo dziscko kuzynki mojej bratowe ( troche to skomplikowane), takiego brudasa jak ta dziewucha w zyciu nie widzialam. BIale rzeczy poodawala prawie brazowe, bo to nawet nie jest szare. DZis jak zobaczylam taki bialy sweterk na 56 to az mnie zatkalo, bo on byl bialy, mam to na zdjeciach.Jest niemily w dotyku i szaro bury borcuch. Ona wiem , ze nie ma kasy, no ale ku.wa prac to chyba sie mozna nauczyc. Dziecko ma juz dwa lata, ona nie pracuje, jej maz zarabiam 1000 zl. I dzis mi bratowa mowi, ze ta mala chodzi w letniej kurtce, a oni dopiero teraz jej btow na zime szukali. Mialam jej juz nawet spakowac kozuszek po mojej, bo za maly, a tamta mniejsza. Tak sie wkur.ilam przez ten swterek, ze nie spakuje. Ona nawet pracy nie szuka, a ja jej bede dziecko ubierac. Mogalbym, a czemu nei. Ale z drugiej strony gdzie jest odpowiedzialnosc, nie ma. I ta jeszcze o drugim cos wspomina. No patologia.
Teraz spadam z psiakiem i jade po malutka. Bede wieczokiem.
- 25malinka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
[/i]Ja jutro uderzam do apteki i do rossmana, dokupić już to co mi brakuje i będzie finito:)
Czekam na męża, bo nie mogę się doczekać już kiedy łóżeczko zobaczę!! Wkurza mnie sklep od pościli i materacyka, przelew zrobiłam w sobotę, a póki co paczka jeszcze do mnie nawet nie wysłana... niby mają od 1 do 5 dni na wysyłkę, ale bez jaj, myślałam, że szybciej to będzie... chyba do nich napiszę
Wcześniej też tak zamawiałam,że od razu przelew robiłam i czekałam nie wiadomo ile,a teraz jak zamawiam to zawsze wybieram opcję płatnośc przy odbiorze i paczki są expresowo!!
- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13
Vernix ja mam -2 i -1.75 nie wyobrażam sobie nie mieć okularów na nosie. Soczewki raz miałam założone i czułam się z nimi fatalnie. Nawet do ślubu szła w okularkach.
Andzia ja kupiłam sobie już na potem normalne podpaski. Krwawi się może tak do 7 dni, potem te odchody połogowe są postaci śluzowej od brązowej po białą. I jest tego mniej. I tych podkładów poporodowych nie zużywa się tak dużo. I jeszcze jedno nie wolno stosowac w okresie połogu tamponów!!!
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

- Agnieszka86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...

- 25malinka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ....
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
Andzia ja kupiłam sobie już na potem normalne podpaski. Krwawi się może tak do 7 dni, potem te odchody połogowe są postaci śluzowej od brązowej po białą. I jest tego mniej. I tych podkładów poporodowych nie zużywa się tak dużo. I jeszcze jedno nie wolno stosowac w okresie połogu tamponów!!!
Ja co prawda mam az 2 opakowania podkładów poporodowych: 2 z BabyOno i 2 z BellaMamma bo nie wiedzialam które będą lepsze. Najwyżej bede je częściej zmieniac żeby je zuzyc.
A kupiłam sobie zwykłe podpaski Bella maxi, na te pierwsze dni w domu i żeby miec większą podpachę na noc, a potem bede już używać zwykłych podpasek.
Poprostu nie wiem jak długo to leci, jak mocno, jak to wygląda....
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
Malinka ja się już tak nauczyłam, że przelew robię. Chyba, że kupujemy coś naprawdę drogiego, no to wtedy za pobraniem. Napiszę i zapytam, jak się sprawy mają z moją paczką
Ja tez zawsze robię przelew i jakos jest ok. Często też piszę wiadomość, że prosze o informację kiedy będzie wysłana paczka żebym wiedziala kiedy spodziewać sie jej i być wtedy w domu.