BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #561256 przez koticz
Unbre ja kupiłam jedną chyba 250 tommee tippee,drugą taką malutką mam co była przy laktatorze też tommee tippe i trzecią dostałam na szkole rodzenia lovi ma coś koło 150

ale i tak mam zamiar karmić piersią,mam nadzieję,że nam się uda :)

mnie się zawsze podobały kobiety karmiące piersią i w żaden sposób mnie to nie obrzydza :) oczywiście mam zamiar w miejscu publicznym zakrywać się pieluchą tetrową,ale raczej dla komfortu córki,żeby jej nie rozpraszało otoczenie a nie w trosce o innych ludzi :S

powiem Wam,że sie poznałam nigdy nikogo kto uważał że karmienie piersią jest fuuuu heheh
Natomiast nie podoba mi się jak kobiety dają "pustego" cyca.Znaczy,ze dziecko się przy cycku uspokaja i go miętoli do 3roku życia

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #561262 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #561272 przez andzia_zg
kika1985 napisał:

a po co piszesz podanie o macierzyński?przecież on jest od razu naliczany gdy tylko urodzisz B) donosisz tylko akt urodzenia do zakładu pracy i oni sami ci wyliczają do kiedy masz macierzyński , a dodatkowy to tydzien przed końcem podstawowego urlopu macierzyńskiego dopiero składasz wniosek

U nas trzeba. Chociazby dlatego, że moze byc taka sytuacja, że przykladowo np gin wystawi zwolnienie do 6 marca (Wtedy wypada mi termin porodu). Np tego dnia laduje w szpitalu ale rodze np dopiero 10 marca... te 4 dni sa juz liczone niestety z macierzynskiego, no chyba ze gin przedłuzy zwolnienie. To wszystko dlatego, że niektorzy ginekolodzy nie wstawiaja juz zwolnienia po terminie porodu. Dlatego u nas trzeba wniosek aby w kadrach wiedzieli czy macierzynski jest liczony od dnia porodu czy wczesniej. Takie mamy zasady w firmie.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #561278 przez Depeche
No slyszalam,ze tak niektorzy robia. Chore to jest, bo macierzysnki jest po porodzie, a przeciez sie jest jeszcze w ciazy!

Unbreakable ja tez mam dwie szt z Aventu 125 ml. Wystarczy na razie.

12 lata 2 miesiąc temu #561279 przez Depeche
Mamcia odpisala. Nie rodzi, kiepsko sie czuje jakos. Dziewczyny, srebro nadal do wziecia.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #561280 przez andzia_zg
Depeche napisał:

Mamcia odpisala. Nie rodzi, kiepsko sie czuje jakos. Dziewczyny, srebro nadal do wziecia.

Może Agnieszka sie szykuje do startu :lol:

Wiecie co? mi się wydaje, że anecia88 już urodziła... szkoda, że nie mamy do niej nr tel...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #561283 przez 25malinka
dominiczzkka napisał:

u nas wczoraj rano bylo bialo- az bylismy w szoku! to 3raz tej zimy, kiedy padal snieg, ale pierwszy raz tak porzadnie! ;) co z tego jak po poludniu juz nic z niego nie bylo :P
na obiad sie wczoraj wybralismy do chinki ;) malemu chyba bardzo smakowalo, bo wywijal jak szalony ;)

ja walentynki mialam wczoraj, poniewaz dzisiaj pracuje postanowil mi sie wczoraj oswiadczyc :) kompletnie sie tego nie spodziewalam, bo z racji ze mial wczoraj urodziny pojechali ze szwagrem po flaszke, a jak wrocili to kolano, roze, pierscionek - no szok jak dla mnie :P dobrze, ze z wrazenia nie urodzilam ;) haha :))
ufolka - dziekuje bardzo :)

[/i]

Serdeczne gratulację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #561291 przez Depeche
tez mi sie wydaje, ze Anecia to juz po wszystkim.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #561303 przez 25malinka
heja laski!!!

Odebrałam wyniki badań i nie bardzo się poprawiły po tym nowym żelazie,no może odrobinkę,ale

zobaczymy co gin na to powie na jutrzejszej wizycie!

Pózniej byliśmy jeszcze na malych zakupach,kupiłam dla małej jeszcze jedną czapeczkę :) :)

i u świrków jak już wracaliśmy

Mąż pojechal teraz do mechanika z autem bo coś tam zaczyna przerywac i chce to sparwdzic na wszelki wypadek,a ja siedze i oglądam tv,brzuszek mi się bardzo napina a mała rozpycha się

jak nie wiem :)

Dla mnie karmienie piersią raczej nie jest obrzydliwe,ale podejrzewam,że będzie to dla mnie wstydliwe i raczej nie będe małej karmiła np przy koleżankach czy tym bardziej (jakoś nie wyobrażam sobie)przy świrkach!!! Jak coś to raczej przy mężu tylko

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #561314 przez andzia_zg
Dla mnie tez karmienie przy świrce, rodzicach czy koleżankach byłoby mega stresujące. A jesli będę w markecie i bedzie trzeba nakarmic dziecko to oczywiście nakarmię, ale tam gdzie sa takie specjalne miejsca do karmienia.

Ja się poprostu wstydzę... :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #561328 przez 25malinka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #561363 przez Paulina 77
Dla mnie tez to jest krepujace. Najgorzej jak mi ktos bedzie wchodził do pokoju jak bede karmila. Bo moja siostra karmila przy rodzinie, nie wychodziła i u nas karmienie przy wszystkich jest traktowane jako cos normalnego :(

12 lata 2 miesiąc temu #561377 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Nie wiem, czy też macie ten problem. Ale strasznie bolą mnie cycki..... i coś mi się tam sączy. Czym ukoić ten ból??? /rumianek???/

Nawet sobie nie wyobrażam co to będzie jak Malutką będę karmić, chyba umrę z bólu...

12 lata 2 miesiąc temu #561379 przez dominiczzkka
depeche, kika - ciesze sie, ze sa chociaz 2osoby, ktore rozumieja co mam na mysli, wiedza o co mi chodzi, bo do tej pory jak tylko wyrazalam swoja opinie to zostawalam za kazdym razem zrownana z blotem, bo przeciez to takie piekne...
dlatego po prostu przestalam o tym mowic :) teraz sie zapytalyscie, wiec odpowiedzialam, ale staram sie nie roztrzasac tego tematu, po co mam sie nie potrzebnie stresowac? :)) kazdy do wszystkiego inaczej podchodzi ;)

12 lata 2 miesiąc temu #561384 przez koticz
Paulina to,że Twoja siostra nie wychodziła,nie znaczy,ze Ty też musisz karmić przy wszystkich.
Jeśli wyjdziesz do drugiego pokoju,a ktoś się za Tobą powlecze,a nie masz śmiałości powiedzieć im,że Cię to krępuje to zwal "winę" na Michałka i powiedz,że przy kimś nie chce ssać bo sie rozprasza,czy coś :)

Ja jakoś nie czuję przed tym krępacji,może daruję sobie wywalanie cycka przy tacie,świrku,bracie czy szwagrach :) ale przy mamie,świrce i przyjaciółkach moich,szwagierkach to nie będę się raczej ukrywać.Będę szukać ustronnego miejsca tylko ze względu na Jagodę,zeby jej przy jedzeniu nikt nad uchem nie nadawał.

Wiele kobiet zmienia podejście do piersi w okresie karmienia.Nie traktują piersi jako części intymnej swojego ciała,a jedynie jako narząd do karmienia.Wiem bo widziałam np zdjęcia na fb dziecka z sutem w buzi.To już jest dla mnie przesadą

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka