BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #928513 przez Ejka84
Justyna, ja mam bólo/skurcze, ale w pachwinach od więzadeł zapewne. Mówiłam lekarce, u mnie z szyjką wszystko o.k.
Właśnie umówiłam sie na 3d :laugh: . Ale dopiero 7 października kazał przyjsc, jak mi sie zacznie 22 tydzień :( .
Eee, a ja chciałam juz, najlepiej jutro ;) . Cena 150 zeta, to chyba nie dużo co?
Aż się zaskoczyłam. Może dlatego, że jest to co raz bardziej powszechne i konkurencji dużo...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #928517 przez mamdwaserca
Ej nie chcę Was straszyć, tylko mnie wczoraj aż zatkało jak mi to powiedział . :dry:
Ejka84 no ja byłam baaaardzo nastawiona na chłopaka, Mateusz na dziewczynkę,
a na USG zostalam w szoku hiihi dziewczynka :)
A teraz ciągle mi się śni, że na 3D okazało się, że chłopak :D
3D mamy w środę mam nadzieję, że moje sny nie są prorocze :P

10 lata 7 miesiąc temu #928526 przez Justyna_1709
Ejka84 czekanie jest najgorsze, ale szybko minie ;) a co do ceny, ja za całą wizytę z usg (w tym 3d) i badaniem na fotelu płacę 150 złotych. Co do ceny samego usg nie mam pojęcia nawet...

mamdwaserca też się obawiałam, że na tym usg wyjdzie inaczej... a my już tyle "męskich" ciuszków mamy :laugh: ale po przystawieniu aparatu, pierwsze co ukazało się na ekranie to siusior... Więc może teraz Twoje wątpliwości też dzieciaczek rozwieje :P

10 lata 7 miesiąc temu #928539 przez meli1990
Justyna_1709 ale fajne to zdjęcie i super że z dzidzią w porządku. ja w następnym tygodniu idę na kolejne badania TSH mam nadzieje ze tym razem nie dostane leków

J.J. gratulacje kopniaków

Ejka84 bo to 3d najlepiej robić w 21 tygodniu albo później. bo oni sprawdzaja wszystko wtedy. ja mam 8 października i muszę aż 230 zł zapłacić. zazdroszczę ci że tylko 150 zł

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #928546 przez meli1990
byłam na tym pobieraniu krwi. mówiła babka że bardzo mało kobiet robi to badanie. i spytałam czy mogę u nich zrobić glukozę to mówi że tak wiec nie będę musiała jeździć na drugi koniec miasta gdzie mówił gin i na pół dnia Dominika zostawiać

a teraz parę zdjęć

dzidzia z środy

Załącznik nie został znaleziony

mój brzuch z dzisiaj bo z środy nie wyraźne wyszły

i to co kupiłam dzisiaj śpioszki za 2 zł i czapeczka za 2,50 :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #928577 przez Ejka84
Mi doktorka sprawdzała wszystkie narządy maluszka na ostatnim usg, nereczki, pęcherz, serduszko i wszystko było o.k., a na to 3d to chciałam iść tak po prostu i wreszcie zobaczyć kruszynę moją w lepszej rozdzilelczości :cheer: .
Ale musiałam się umówić do innego lekarza bo moja w gabinecie nie ma takigo sprzetu :unsure: .
Własnie zostałam skopana po lewej stronie :P
Ale musi miec dużo miejsca bo rozbieżności w miejscach kopniaków są ogromne, a przeciez on jest malutki, pływa chyb apo całym brzuchu :blink: .

10 lata 7 miesiąc temu #928609 przez J.J.
Justyna_1709 - z tymi skurczami to się teraz wystraszyłam, bo ja mam dość często, ale wtedy jak za dużo pochodzę, za dużo albo za szybko. Wystarczy poleżeć i przechodzi. Ostatnio mi mówiła że szyjka długa a już przed wizytą miałam to twardnienie brzucha.

Meli- fajne zdjęcia maleństwa i twoje również.

U mnie świeci słoneczko. DO mojej Patrycji koleżanki na urodziny przyszły więc zmykam szykować im jedzonko. A w niedzielę będzie rodzina. Może przeżyję :)

10 lata 7 miesiąc temu #928634 przez kocham_cie
Pytanie... Czy wszystkie jesteście badane ginekologicznie na każdej wizycie? Mnie mój gin nie tyka aż do 32 tyg. A długość szyjki sprawdza na usg przez powłoki brzuszne:)

Magda M

10 lata 7 miesiąc temu #928641 przez Justa82
Ja do tej pory byłam badana na każdej wizycie. Ostatnio jak powiedziałam, że mam te bóle w okolicach kości ogonowej i nerek to od razu wysłał mnie na fotel żeby sprawdzić co z szyjką.

10 lata 7 miesiąc temu #928652 przez MagdaK
Meli super brzuszek a w nim maluszek :)

Kochamcie mnie lekarz zbadał tylko na początku a teraz tak jak u Ciebie dopiero po 30 tygodniu. Juz trzeci raz stosuje ten sam schemat ze dopóki nic się nie dzieje to on tam nie zagląda

10 lata 7 miesiąc temu #928657 przez Marti
Ja mam badanie gin. na każdej wizycie, no ale u mnie nie ma usg, tylko sprawdzenie serduszka dopplerem. Ale przy okazji badania mam tez sprawdzane ph pochwy za każdym razem.

10 lata 7 miesiąc temu #928671 przez K1C1A
Czesc laski
Fajnie ze wieksosc czuje juz kopniaki u mnie tez dosc mozcne sie trafiaja :)
Justyna 500g no no duzy chlopak z niego :) zdjecie super u nie nie robi z przyblizeniem a szkoda bo tak to malo co widac, pojade do Polski to wybiore sie na usg a co tez chce miec taka fotke :P
Ejka mam nadzieje ze te skurcze Ci wkoncu odpuszcza
Meli twoja dzidzi tez juz duza .Brzusio masz maly mi to wybil do przodu ,ze sama w szoku jestem .Masz dziewczyno oko do wychaczania tanich i ladnych ubranek ;)
Kocham cie ja mialam jedno badanie ginekologiczne po 30 tyg pewnie bedzie czesciej
U mnie tez paskudna pogoda, zimno ,deszczowo a mlody robil dzisiaj bunt na czapke mam nadzieje ze kataru nie bedzie

10 lata 7 miesiąc temu #928672 przez monique1983
Ja mam zarówno badanie ginekologiczne, jak i usg na każdej wizycie.

10 lata 7 miesiąc temu #928682 przez J.J.
Miałam trzy wizyty i na każdej było badanie ginekologiczne, usg tylko w 8 tygodniu.

10 lata 7 miesiąc temu #928703 przez patio
U mnie znów brak wolnej chwili na czytanie postów i odpisywanie. Przyjechał syn mojego M i teraz trza mu jakoś wypełnić czas. Ale zerknęłam trochę i powiem tak - mnie lekarz bada na każdej wizycie. Ostatnio robił tez cytologię, choć ostatnio miałam pół roku temu i było ok. USG zrobił mi na pierwszej wizycie, a później miałam już u lekarza specjalizującego się w ultrasonografii. No 500 gram to już całkiem sporo, ale teraz te nasze fasolki będą przybierały na wadze coraz szybciej i my będziemy coraz większe :-P U mnie brzuch pokazuje się zazwyczaj z wieczora jak jest troszkę wzdęty, a tak poza tym to mało co widać :-P

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia