BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

11 lata 8 miesiąc temu #911991 przez bujanka
Nesqa to ta z krwi chyba, ja też będę ją robić.
No wlaśnie coś Joasia się nie odzywa, daj znać co u Ciebie bo się martwimy!!!!
U mnie trochę mniej już boli podbrzusze, ale teraz zaczął też kręgosłup na dole, czy to nie za wcześnie...... Mam się czym martwić czy to normalne? Nie wytrzymam do tego 20-go :( to jeszcze tyle czasu.....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #911994 przez Ada2424
Dziewczyny glukoza do picia jest dopiero po 20tc

[/url] [/url]

11 lata 8 miesiąc temu #912000 przez Karlinka
Bujanka a nie masz jakiś problemów z kręgosłupem. Mi i przed ciążą dokuczał czasem więc sie nie zdziwiłam jak w ciąży na samym początku mnie "ścięło" z bólu. Ale gereralnie jeśli nie jest to ból z typu nie do wytrzymania to raczej normalne w ciąży , że czasem boli.

Ja sie dzisiaj naspacerowałam za wszystkie czasy... aż mnie nogi bolą i trochę spuchły ,ale nic poleże trochę trzymając w górze , bo za niecałą godzinkę wychodzimy ze znajomymi :D jaki aktywny dzień -to lubię :DD Kupiłam sobie nawet książkę o ciąży , bo fajna z humorystycznym podejściem ale zobaczymy jak przeczytam ;)
Miłego wieczorku :)

11 lata 8 miesiąc temu #912021 przez Anabelle

Ada2424 napisał: Anabell jak samopoczucie?

U mnie troszkę lepiej choć rewelacji nie ma ;-)

Kręgosłup normalna sprawa, mnie też boli jak mam aktywny dzień

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #912083 przez Karlinka
co tu taka cisza i spokój?
czuje się jakbym zaczęła II trymestr;) wczoraj cały dzień bez mdłości, bez wymiotów (pierwszy od chyba 3tygodni), pełna energii i dobrego humoru :) dzisiaj też w miarę wcześnie wstałam i pierwsze co to zaczęłam się zastanawiać co mogłabym dzisiaj posprzątać :D Oby już mi tak zostało :D
a jak u Was Mamusie?

11 lata 8 miesiąc temu #912094 przez lalka
dzień dobry :) :) :) :) :)

tak Nesqa to z krwi..jakbyś miała do picia to powiedzieliby,że masz sobie kupić glukoze ;) ;)

Ada ja mam teraz glukozę do picia :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
Bujanka mnie cały czas bolą plecy :S :S :S gdzieś wyczytałam,że to niby nie halo..bo bóle krzyżowe wiążą się z porodem czy jakoś tak,ale ja w miedzy czasie byłam u gina i wszystko i jest ok..a te moje bóle to dalekie od porodu więc pewnie Bujanka normalne!!!!
mąż poszedł dzisiaj na cały dzień do pracy więc troszkę spokoju będę miała :whistle: :whistle: :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

11 lata 8 miesiąc temu #912108 przez anioleczek208
czesc laseczki;))
u mnie nocla spoko wrocilismy do domu po 1 w nocy ale spalam do 10 hehe i sie w koncu wyspalam;)))
ja czuje sie b.dobrze jak za cos sie wezme to tez czuje bol plecow lekki ;)
kurcze martwie sie o joasie tak dawno sie nie odzywalam;(((joasia piszzzz co Ciebie ???
po obiadu czas nad wode wyruszyc pogoda piekna;)
milego dzionka Kochane;*

11 lata 8 miesiąc temu #912112 przez Ada2424
Bry :)

Ja lepiej się czuje od początku 8 tygodnia, nie jest jeszcze całkiem dobrze, ale też nie jest tak źle jak było wcześniej :)

Lalka szybko Ci dali na ta glukoze do picia :whistle:

Mnie Mąż dziś zabiera nad zalew :)

Miłego dzionka! :)

[/url] [/url]

11 lata 8 miesiąc temu #912115 przez bujanka
hej dziewczynki, dzięki za wszystkie rady, dobrze że nie mam czym się martwić :)
Aniołeczek też martwię się o Joasię, coś po tej info z biegunką znikneła :(
Ada cieszę się, że u Ciebie lepiej teraz to już zapewne nie wróci do poprzedniego stanu, tylko teraz będziesz się już cieszyć ciążą :) a Lalka już pisała ze ma cukrzyce ciążową więc to chyba normalne że musi częściej i wcześniej od nas pić tą glukozę. ALE cI ZAZDROSZCZĘ wypadu nad wodę, ja nie wychylam dziś nosa z domu, słabo sie czuje, czarno przed oczami, a ciśnienie niskie 91 na 53 a puls 101. Masakra :(

11 lata 8 miesiąc temu #912119 przez Ada2424
Bujanka ja tez często mam takie niskie ciśnienie i puls powyżej 100 ale gin mi mówił, że to normalne na początku ciąży. A no fakt lalka pisała o cukrzycy, całkiem wyleciało mi to z głowy :whistle: ja miewam mdłości kilka razy dziennie np teraz mnie męczą i dalej mało jem no i zapachy mnie cofają, ale da się wytrzymać, wcześniej było jeszcze gorzej.

[/url] [/url]

11 lata 8 miesiąc temu #912158 przez Dżasta86
Cześć dziewczęta,
Termin mam na 26 lutego ale wiadomo jak to bywa w zyciu luty najkrótszy miesiąc, dlatego postanowiłam zaglądnąć :cheer:
Jestem juz na zwolnieniu L4 miałam problemy z tarczycą, z racji że już mi trochę ciężko się siedzi w domu zaczynam rozmyślać nad jakąś jogą , pilates czy szkołą rodzenia. Byc może któraś z was mieszka w Warszawie i chciałaby uczęszczać na podobne zajęcia :)

11 lata 8 miesiąc temu #912160 przez kristi*
Hej dziewczyny, dołączam do marcówek aktualnie koniec 10 tyg.
terminu jeszcze konkretnego mi nie podali ani nie mam jeszcze karty ciąży, ale wg kalkulatorów internetowych wychodzi ok 8-9 marca, (chyba, że maleństwu będzie się spieszyć to może zahaczyć o luty)
Mdłości straszne mnie męczyły i wymioty w 6 tyg. ale przeszło, dzisiaj mam jakiś gorszy dzień.
Po dwóch poronieniach (pierwsze przez cytomegalie), w końcu jest wszystko dobrze więc odpoczywam - na zwolnieniu od 6 tyg, bo szkodliwe warunki w pracy.
Z mężem czekamy na dziewczynkę, i większość rodziny już nam wywróżyła córkę, ale zobaczymy....

11 lata 8 miesiąc temu #912161 przez Dżasta86
ADA242 niskie cisnienie w ciazy działa na korzyść bobasa, też sie dziwiłam bo zawsze miała 130 na 80 a teraz 100 na 70 nawet 60 wiec nie ma co sie martwic tylko cieszyć ( pomimo sennosci :P)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #912162 przez Ada2424
Dżasta witaj :)

A ja zjadłam obiad, opiłam się koktajlu z truskawek i bananów i zbieramy się nad wode :) obym nie padła bo upał straszny.

Kristi zapraszamy :)

[/url] [/url]

11 lata 8 miesiąc temu #912163 przez Dżasta86
Ja juz mam lekki przesyt wodą i opalaniem :P uważaj tylko na skórę niektóre dziewczyny maja skłonność do plamek.
Ja sie najadłam kapustą kiszoną popiłam colą i leże ... myśle co by tu robic :)

Miłego wypoczynku ADA 242

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia