- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anioleczek208
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- "nigdy nie trać nadzieji"
- Otrzymane podziękowania: 1
mam nadzieje ze u niej wszystko ok
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
Ja jednak chodzę w systemie NFZ + prywatnie - dzięki temu mam przynajmniej recepte na luteinę czy skierowanie na badanie tarczycy z ubezpieczenia więc przy całości ciąży to zawsze jakiś grosz zaoszczędzony

Dziecko już fajnie na babystrology wygląda

Ja jestem strasznie ciekawa płci dziecka. Z jednej strony wypadałoby mieć dziewczynkę, dla równowagi, ale ja jakoś tak głęboko w sobie wolałabym znowu chłopca. Takie przytulasy

- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Powiem Wam jeszcze, że testuję teorie że przed owu na dziewczynkę, a po owu na chłopca, dlatego że my się przytulaliśmy bardzo dużo przed owu oraz rano, w dniu kiedy popołudniu pokazały się maliny na teście, a później już strasznie się pokłóciliśmy, mąż zdjął obrączkę, nie rozmawialiśmy aż do czasu jak byłam chyba w 5 tygodniu ciąży

U mnie z NFZ jest o tyle fajnie, że szpital w którym rodziłam ma swoją przychodnię i prowadzi ciężarne pod poród w swoim szpitalu. Tylko tam nie za bardzo jest co liczyć na usg itp dlatego chodze sobie do tej przychodni, a dodatkowo do gina też z tego szpitala, ale który przyjmuje tylko prywatnie. Widzę co gabinet i miejscowość to obyczaj

Lalka w górach fajnie tylko opieka nad Antkiem x100% bo wszedzie strumienie, kamienie, skarpy, schody, psy wiejskie, biegające barany itd haha Umordowałam się z biegającym dzieckiem, które to zaraz wpadło w konar, to wbiegło do strumyka. Na metr od niego odejść nie można. Pod Krakowem niby też wieś, ale bardziej płasko, w domu mamy tylko 3 schody - łatwiej tutaj

- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Ze szpitalami mam teraz o tyle łatwiej ze jestem w pakiecie pracowniczym Medicor i w zasadzie o nic sie nie martwie, wizyty i badania od reki własciwie a jak jest jakis termin dalszy a ja sie martwie to mowie ze zle sie czuje i mam w trybie przyspieszonym.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Znalazłam dla siebie wyjście idealne właśnie z dwoma poradniami, bo wyniki badań z poradni przyszpitalnej zostają w systemie szpitala i nie musze nosić walizki wyników do porodu

Uff ju,ż 33 stopnie. Jak Antek wstanie to idziemy wywiesić pranie bo już 3 pralki wyprane.
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
mi dzisiaj wyleciał wąż z pralki i zanim się zorientowałam.... to mam zalaną do góry łazienkę i sufity w łazience na dole i korytarz..masakra
i znowu mam w buzi ten cholerny posmak!!!
u nas na NFZ dzwonisz i czekasz góra 2 tyg.a jak na potwierdzenie ciązy to maks 3 dni!!!!
ja dwie ciąże chodziłam na NFZ teraz chodzę prywatnie ...do dziecka nie muszę nic kupować...wszystko..kompletnie wszystko mam ..więc na lekarza mogę wydać!!!!ten mój bierze akurat 100zł
a jest jeden lekarz u nas,który przyjmuje ciężarne nawet do 1 w nocy(moją znajomą w 7 miesiącu przyjmował) i bierze 160 zł..tyle co niektórzy lekarze w Poznaniu...a na rano do szpitala na dyżur....
do mojego gina się rejestruję i mam wizytę za dwa dni..
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Bo ja to w syfach teraz chodze i sie zastanawiam czy faktycznie chłopak

Bosko zaczął padać deszcz

- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
może troszkę wierzę co do wyglądu..w pierwszej ciąży buźka gładziutka jak alabaster..nic kompletnie nic makijażu nie musiałam mieć i syn..w drugiej zbrzydłam jak noc...malować musiałam się i to ostro jak po mega trądziku do tego uczulenie na buzi..spokojnie mogłam grać w jakimś horrorze..że małż chcial ze mną wychodzić gdzieś to się aż dziwię i co córunia się urodziła!!!
co do przesądów to staram się nie wierzyć,ale jak się naczytałam,nasłuchałam to jak faktycznie coś się podobnego trafia to dwa razy się zastanowię za nim to zrobię..np.zanim spojrzę przez judasza w drzwiach..czy założę pasek..ot takie pozostalości po dziadkach
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

dzisiaj sie dowiedziałam na USG ze chyba co sie machnełam z ostatnią miesiączka i musiałam miec ciut pozniej bo uSG pokazało 11,4 tyg. a ja sadziłam że to 13. Czyli jednak poród bedzie w lutym
- Dżasta86
-
- Wylogowany
- rozmowna
-