BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 10 miesiąc temu #912164 przez kristi*
Witaj Dżasta86 - Gratulacje
Też jestem z Wawy i również się rozglądam m.in. za szkołą rodzenia - na oku mam na Żelaznej - szpital jest bardzo ładny - Polecam
Do ćwiczeń to powoli się zabieram, zwykle w domu ćwiczyłam, ale musiałam przestać ze względu na mdłości i ogólne samopoczucie. Na razie na rowerze rekreacyjnie jeżdżę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #912166 przez Dżasta86
Kristi to super ze taka aktywna jestes :) ja dopiero wracam do życia miałam problemy z tarczycą i spałam non stop, na mdłości juz w ogóle nie narzekam, nie zdarzyło mi sie wymiotować tez. Co do szkółki słyszałam ze najlepiej wybrać w szpitalu w którym planuje się rodzić żelazną raczej bym odradzała, słyszałam wiele negatywnych opinii, chyba że masz jakieś lepsze informacje aktualniejsze to chętnie wysłucham. Szkoła rodzenia podobno od 4-5 miesiąca wiec mamy trochę czasu, do darmowych lekcji potrzebne jest zameldowanie, które próbuje uzyskać z racji przeprowadzki do nowo wybudowanego domu. W której części Warszawy mieszkasz ja na Bielanach.
Strasznie mi się nudzi w domu na tym L4 :( ale pracować nie byłam w stanie ...

10 lata 10 miesiąc temu #912169 przez lalka
witam nowe mamusie!!!
u nas upał taki,że aż mi słabo...leżę sobie i nawet młody sam sobie obiad odgrzał..hi...hi....potem zrobił nam koktajl i tak sobie siedzimy i nie narzekam...tylko na upał

10 lata 10 miesiąc temu #912172 przez kristi*
Dżasta86 - ja jestem z ochoty.
Co do żelaznej to w zeszłym roku byłam na wywołaniu poronienia i z dziewczynami na sali trochę pogadałam, niektóre rodziły na żelaznej i polecały, inne na inflanckiej jeszcze polecały. Ogólnie w szpitalu podejście personelu jest super i warunki (po remoncie).
Odradzam szpital orłowskiego - wszystko na minus.

10 lata 10 miesiąc temu #912174 przez Dżasta86
Kristi to dobrze słyszeć taką opinię , czy juz dzwoniłaś na żelazną wypytać się co i jak ?

10 lata 10 miesiąc temu #912177 przez kristi*
Jeszcze nie, na pewno sprawdzę oba szpitale, muszę też męża pogonić - niech też się interesuje :P
Moja siostra odradza szpital w Wołominie mimo dobrej opinii w necie - jak czytałam - to lipa, nie dają też znieczulenia, na szczęście miała cc jej synek ważył coś ok 4kg

10 lata 10 miesiąc temu #912192 przez Dżasta86
Wołomin chyba za daleko dla mnie jak i dla Ciebie :) zazwyczaj w tych dobrych szpitalach cięzko o miejsca ... ja znowusz slyszałam od mojego lekarza że na Solcu i Inflanckiej jest super porodówka, tez zastanawiam sie nad Bielanami który posiada oddział neonatologiczny w razie gdyby dzidziusiowi cos sie działo.
Na pewno musze sama zrobic rozeznanie i pojezdzic po paru szpitalach ;)

A czy któras z was ma problemy z oddychaniem. tzn bezdech itp... Biore leki na tarczyce i nie wiem czy to nie one są głównym sprawca.

10 lata 10 miesiąc temu #912193 przez bujanka
Witam nowe mamusie :)
Dziewczyny fajnie, że zaczełyście ten temat, ja mieszkam 60 km od warszawy, ale jeżdżę do ginekolog właśnie do Wawy bo jest specjalistką w mojej chorobie. Jeżdżę do niej prywatnie, a państwowo pracuje w szpitalu na ul. Karowej, co myślicie na temat tego szpitala? Znacie jakieś opinie? Bo pewnie ja będę rodzić tam.

10 lata 10 miesiąc temu #912195 przez Dżasta86
Hej bujanka :)
Koleżanki siostra tam rodziła i nie była zadowolona bylo to dwa lata temu wiec może sie cos zmieniło. Moim zdaniem dziewczyny trzeba jechać i na własne oczy zobaczyć i popytać się kobiet na sali, szczerze unikam Klinik Szpitalnych - w klinikach studenci towarzyszą wam przez całą drogę porodu, na co ja np nie mam ochoty ( warto o to wziąć pod uwagę ) może mam kiepskie zródła bo to wiadomo 5 przez 10 od znajomych. Gdybym sie myliła proszę o poprawę :)

10 lata 10 miesiąc temu #912202 przez Ada2424
Wróciliśmy i zaczęło padać :P od razu chłodniej :)

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #912204 przez anioleczek208
witam nowe mamusie ;)))
ja tez wlasnie wrocilam z nad wielkiej wody ale u mnie jeszcze nie.pada choc troszke sie pogoda zmienila;)))
teraz mysle co by tu zjesc;)))

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #912205 przez Ada2424
Anioleczek ja dzisiaj jak odkurzacz jestem, ciągle coś jem :) teraz gruszke wcinam wcześniej lody, czekolade, ciasto drozdzowe, obiad... a niedługo pewnie będzie mnie mdlić

[/url] [/url]

10 lata 10 miesiąc temu #912206 przez anioleczek208
ada to mamy podobnie hehe ;)))
ja juz dzis tez taka mieszanke sobie zapodalam ze jak.mnie zemdli to sie nie zdziwie;)))

joasiaaaaaaa kurde odezwij sieeee!!!!!!
martwi mnie ta cisza....

10 lata 10 miesiąc temu #912209 przez Karlinka
Witam nowe Mamusie :)
Aniołeczek weekend jest może Joasia gdzieś wyjechała nie martw się od razu :) napewno niedługo się odezwie :)
Dżasta mi o bezdechu nic nie wiadomo, chyba najlepiej jakbyś ze swoim ginem porozmawiała.

Kurczę do wizyty jeszcze tydzień ;/ Jestem ciekawa czy mi usg i NT zrobi , bo wg moich wyliczeń będę w 10t6d ale na ostatnim usg zarodek wyszedł kilka dni starszy niż z OM.

Macie już jakieś plany co do pokoju(czy też kącika) dziecięcego? ja już dawno plany mam i tylko czekam ,aż ciąża trochę bardziej zaawansowana będzie , żebym mogła zacząć realizować ;)

10 lata 10 miesiąc temu #912214 przez kristi*
My mieszkamy niestety z moim teściem - niby spokojny człowiek, ale stwierdził że zamieni się na pokoje (ma dwa x większy) dopiero ok grudnia. Czyli wszystko na ostatnią chwile. W naszym małym pokoiku wiele rzeczy nie zgromadzimy będe musiała wozić do mamy, a potem z powrotem. Wolałabym teraz póki brzucha dużego niema, można więcej zrobić. Siostra tak zostawiał wszystko na później i potem pomocy szukała, żeby się wyrobić przed porodem. Głównie narzekała, że ma problem załozyć skarpetki :P klusek ważył ok 4kg.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia