BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 10 miesiąc temu #992627 przez Alesandra
Beatka znalazlam dziewczyna nazywa sie melmel al jest na urlopie aktualnie ;D
nesqa no wlsnie widzisz roznie mowia dlatego bylam ciekawa bo czas tak pedzi ze niedlugo nasze malenstwa beda mialy po 6 mscy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #992635 przez malina219
Dziewczyny opaski mamy tylko od melmel i mogę je polecić z czystym sumieniem! Cena niestety nie jest mala, ale tak to jest jak cos szyja prywatne osoby. Po 17 lipca maja byc nowości, bo pisala mi ta babeczka - teraz ma urlop. My zamawiamy 39/40 cm obwód i sa idealne.

Beata wpisz tylko melmel na fb :kiss:

Aleksandra i jak ksiazka? :) my tez na 100% będziemy blw takze poczekam aż Kalinka siadzie, bo wtedy najlepiej :)

Upaly na tarasie. Zero wiatru wiec mogłam ja wsadzić do baseniku :)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #992636 przez malina219
Aleksandra zdjęcia mogą być za duże i temu sie nie chca wstawić :( współczuję ze taki fotograf. Ja nie miałam na chrzcinach, a mojej lustrzanki wszyscy bali sie ruszać, wiec z kościoła nie mamy zdjęć.... :evil:

10 lata 10 miesiąc temu #992645 przez Alesandra
Malina ja chyba wezmę zamówię obwód jak u Ciebie dla Kalinki bo nasze dziewczynki są najbardziej do siebie wagowo zbliżone :) i poczekam na te nowości :)
książka super polecam , ja czytam wieczorami jak mala śpi.również będziemy rozszerzać jak już mala usiądzie i nie wiem czy to bedzie jak skonczy 6 czy 7 miesiecy.my jestesmy 100%kp :)
moja kochana malutka prfzekreca sie juz i z brzuszka na plecy i z plecow na brzuszek wiec mam wesolo:P a tak poza tym to jestesmy na etapie brania kredytu i kupowania mieszkania. mam nadzieje ze sie uda. doczekac sie nie moge jakbedziemy malej urzadzac pokoik

10 lata 10 miesiąc temu #992647 przez Karola0303
U malej po podaniu zupki nic nie bylo brzuszek nie bolal kupka w normie. Mala nie chala mi jesc mleka musialam podac zupke bo tak inno soczki pije a soczkiem sie nie na je sama soczki robie. Raz dziewczyna na fb podala miesięczmu dziecku marchewke i wylądowała z nim w szpitalu a to nie jej pierwsze dziecko.. Masakra
Moja siostra kp i od czwartego miesiąca tez roszerzala diete i małemu nic nie bylo. To zalezy od nas kiedy diete bedziemy roszerzac

10 lata 10 miesiąc temu #992648 przez Karola0303
Malina fajne to do basenu gdzie kupiłaś.. Mala śliczna i zadowolona

Aleksandra jesl. Urazilam to przeepraszam

10 lata 10 miesiąc temu #992649 przez Alesandra
karola oczywiscie ze od nas . ale chodzi o zdrowie dzieci. o jelita... o tym co sie dzieje gdy za wczesnie sie to diete rozszerzy. ]
ja osobiscie soczkow dziecku nie bede podawac. poza tym do roku mm albo kp i tak powinno byc podstawą. kazdy robi jak uwaza.
ja osobiscie sadze ze im pozniej tym zdrowiej i lepiej dla dziecka...

10 lata 10 miesiąc temu #992652 przez Alesandra
karola nie urazilas :) kazdy ma swoje zdanie i przekonania i ja to szanuje.
Ja szanuje Twoje zdanie i poglądy pomimo tego że mam odmienne

10 lata 10 miesiąc temu #992655 przez Alesandra
ja sprawdziłam w ksiażeczce i Ala ma 36 cm :)

10 lata 10 miesiąc temu #992658 przez Karola0303
Jak by cos działo to nie daje. Nauczyli mi dziecko nosić i sie dopomina

10 lata 10 miesiąc temu #992659 przez Alesandra
karola Jula lubi byc na rękach ??

10 lata 10 miesiąc temu #992663 przez Karola0303
Tak i jeszcze ci pokarze gdzie che iść

10 lata 10 miesiąc temu #992670 przez malina219
Aleksandra my tez tylko kp. Miałyśmy dni ze wieczorem musiałam dać mm ale to bylo tylko kilka razy. Pilam femaltiker i juz jest tak jak powinno. Moja Kalina obwód glowki z 16.06 39 cm :* a "wzrostu" 63 ;)

Karola ten fotelik to do kąpieli jest super! Kupiłam w Tesco za 19.99 ale są tez na allegro jakbyś znalezc nie mogla :) bardzo jestem zadowolona kąpie sie w wanience tylko na nim :)

Co do jedzenia to moja sąsiadka dala ZIEMNIAKA Z OBIADU 3 miesięcznej córce i od 3 miesiąca dawala jej kompot z jabłek taki domowy... Dziecko zdrowe. Szok. Ja bym sie nie odważyła...

10 lata 10 miesiąc temu #992689 przez *Beata*
Dzięki dziewczyny za informację o opaskach :)
Malina widać, że Kalinka zadowolona :)
Co do rozszerzania diety to pomimo tego, że Hania dzisiaj kończy 4 miesiące to jednak trochę zaczekam, bo zdarzają jej się jeszcze problemy z brzuszkiem i nie chcę jej póki co niczego dodawać, na razie tylko mleko i woda. Pediatra też mówiła, że po 4 miesiącu można już dawać m.in marchewkę i jabłuszko, oczywiście zaczynać od łyżeczki i obserwować, jeżeli nic się nie dzieje to można karmić, ale z mężem zdecydowaliśmy, że jeszcze trochę zaczekamy, ale raczej zaczniemy troszkę wcześniej niż pół roku.

10 lata 10 miesiąc temu #992691 przez *Beata*
Widzisz Karola - Julia już wie czego chce... :) Hania nie lubi być za długo na rękach... chwilkę tak, ale później zaczyna się kręcić, żeby ją położyć i wtedy czuje się najlepiej, bo ma większą swobodę ruchu :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia