- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Ja mam w rodzinie dwie Amelie i przyznam szczerze, że jedna jest pyskata a druga to mały diabełek

Dziewczyny ja piorę w 60 stopniach, płucze jeden raz a potem wszystko prasuję na prawej stronie bo nie chce mi się przewracać na lewą. Chyba, że ubranko ma jakiś nadruk, który mógłby się rozmazać to wtedy na lewej. Prała początkowo w proszkach Dzidziuś a ostatnio Lovela.
My ze śpiworkami próbowaliśmy ale nie podeszły jakoś. Nie mogła swobodnie machać nóżkami i zostaliśmy przy kocykach a w chłodniejsze dni także kołderce. Do spania pajac.
Nam także pediatra nie wspominała nic o żadnej morfologii i my nie mieliśmy robionej.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka no ja jakos chce zmienic ten wozek moj juz mi sie nie podaba..za szybko go chyba kupilam bo jakos w 25 tyg ciazy hehe a chce jakis jeszcze nie wiem jaki..musze se pogladac

- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mnie się też mój wózek znudził, ale muszę go mieć aż nie zmienimy na spacerówkę typu parasolka, i do wyboru tego wózka już bardziej się przyłożę, chociaż nie mogę narzekać na obecny. Ma parę wad, ale w ogólnym rozrachunku nam się sprawdził.
Kasiunia musisz być bardzo podekscytowana wyjazdem.
A jedzie autkiem, tak?? O której ruszacie?
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
No dobra to teraz ja się uruchomię

Co do proszku również piorę w 40 w loveli i płyn mam też loveli.No chyba że pieluszki to czasem na więc bo marchewka ciężko się dopiera:) Na początku płukałam rzeczy 2 razy, ale od 2 miesiąca przestałam. Po 6 miesiącu mam zamiar zmienić płyn do płukania na inny, ale też z przeznaczeniem dla dzieci:) A później zmienimy proszek na razie mam zapas bo jak ostatnio trafiłam w realu na promocje to za 30zł kupiłam proszek z płynem 2 l:)
Co do spania również mamy pajace bawełniane lub welurowe, ale mały akurat ma łóżeczko na ścianie gdzie idzie komin, a sąsiadka z parteru na noc rozpali w piecu więc u nas w mieszkanku raczej cieplutko. Śpiworki mam ale większe kupiłam jak będzie bardzo zimno będziemy testować.
Ach no nie pochwaliliśmy się dziś osiągnąłem 67 cm i ważę 7200kg:)
Co do jedzonka to jedliśmy: jabłuszko, marchewkę, ziemniaka, banana, kaszkę bananową i malinową w przyszłym tygodniu kupię z owców leśnych:)
Co do produktów Hippa ja używam balsamu, kremu na niepogodę, płynu do kąpieli, szamponu, oliwki i jestem bardzo zadowolona.Johnson i Bambino nas zawiódł. Aczkolwiek Chusteczki nawilżające jakie toleruje pupa mojego bobasa to pampers ale ten niebieski + aloe lub rossmanowskie takie pachnące w czerwonym opakowaniu co można do kibelka wrzucać.
Co do mojego obiadku to dziś były naleśniki przekładane szpinakiem i kurczakiem z sosem śmietanowo ziołowym:)

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja tez lubilam takie nocne dalekie wyprawy, do dzis kojarza mi sie z wakacjami i mile spedzonym czasem

Ale sie wkurzylam!
Przegladajac ciuszki te "spadkowe" znalazlam płócienne rozowe przescieradlo wiec wrzucilam je do kosza na pranie Zuzi, za pare chwil wlaczylam automat i wszystko ladnie sie pralo. Moje przerazenie bylo w oczach jak zobaczylam ze to przescieradlo wszystko pofarbowalo na rozowo! Nawet moja ulubiona posciel dla malej jeszcze nie uzywana!!!!

Szybko ubralam sie i polecialam po Vanischa, ufffff plamy zeszly

Takie stare przescieradlo no och!!!!!

Zuzia juz smacznie spi pod kolderka, spi pod nia nawet w ciagu dnia, dzis po poludniowej drzemce obdzila sie z przerazliwym placzem, zastanawiam sie czy to nie brzuszek... - mala pierwszy raz jadla dzis deserek - banany z morelami... moze za ciezkie;/
Dostala espumisan i zadzialalo

Agusiak jakie wady zauwazylas w swoim wozku?
Ja zaluje ze jednak nie kupilam osobno wozka glebokiego a potem kupilabym spacerowke, bo te wozki sa jednak znacznie lzejsze.
W moim dotychczasowym wlasnie ciezar mi przeszkadza, a poza tym jestem z niego zadowolona, sprawdzil sie w 100%! Martwi mnie jednak to, ze spacerowke bede miec na zime. wolalabym ja troche przetrzymac w gondoli. Ona ma 80cm dlugosci, Zuzia ma teraz ok 68cm, wiec dopoki bd sie miescic zostaniemy przy wozku glebokim, jakos latwiej mi w nim dziecko otulic, choc czasami juz dzwigam jej oparce i spuszczam budke, ale jest wtedy zadowolona, moze wszystko obserwowac. Praktyczna rzecza byly tez grzechotki do wozeczka, fajnie sie tym mala bawi i troche czasu potrafi sie tym zajac.
Wiosna planuje kupic lzjsza spcerowke.
Buziaczki:*
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kurcze dziewczyny ja tak z doskoku...!! Ale mam jeszcze tyle pracy ze hey!! Nie wiem za co sie zabrac!!! Ahhhh a tego balaganu nie chcialybyscie widziec

Spac dzisiaj pujde ale ok 5 chyba powaznie! i jeszcze posprzatac musze!!!!!!!!!!! Pomocy potrzebuje!! Ktora chetna?! ahhahahahahaha

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
Mmmmm uwielbiam naleśniki ze szpinakiemCo do mojego obiadku to dziś były naleśniki przekładane szpinakiem i kurczakiem z sosem śmietanowo ziołowym:)

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
allegro.pl/3-w-1-espiro-gtx-gondola-spac...-wa-i1844797622.html
Gondola przy zakupie w porównaniu z innymi podobnymi wózkami wydała mi się największa, ale też jest mała. Długość wewnątrz to 70 cm a Paulina ma 71 cm, ale jak jej podniosę oparcie to się mieści. Jednak obawiam się, że całej zimy w gondoli nie przejeździmy. Inne wady to właśnie ciężar, mały kosz (ale tego akurat nie używamy więc może być) i trochę niepraktyczna torba.
A poza tym to spoko, zwłaszcza koła, które genialnie sprawdzają się na leśnych ścieżkach i inny wertepach

aniamaj133 mnie kiedyś też zafarbowały ubranka w praniu na różowo wszystkie ale jeszcze na niektórych widać.
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dobranoc dziewczynki, idę już spać bo padam.
Spokojnej nocy