- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Agi-P HEY

No dziewczynki... wlasnie malutki mi zasnal hehe

Dzis na obiad szczele jajo,mizerie i duszone pyry!

Ooo Agusiak wlasnie napisz wszystko co i jak po szczepieniu...!

Buziaczki! Jak cos bede zas...
Aaaaaa! Zapomnialabym dzisiaj jest
Co dajecie swoim panom... hahahahah

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- aniaw
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mam cudownych trzech facetów:)
Zbieramy głosiki na budowę placu zabaw w naszej miejscowości.
Dziś ostatni dzień głosowania i musimy utrzymać się w pierwszej 25.
Oddajcie proszę głosik na miejscowość Ząbki po zarejestrowaniu się na stronie:
100latnivea.pl/glosowanie/plac/567
U nas niema placu zabaw a chcielibyśmy, żeby nasze dzieciaczki miały się gdzie bawić.
Plis plis plis

Z góry dzięki i pozdrawiam

- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniammmm mniam mniaaammm mnnniaaammmU nas dziś zupka grzybowa z leśnych grzybków

Sylka nie rob mi snaka.... uwielbiam!!!!! No ale skad mam grzyby wziac?? ahhahaha
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
Z lasu!!No ale skad mam grzyby wziac?? ahhahaha

Ja mam od babuni grzybki

A my dzisiaj zjedliśmy ziemniczki z koperkiem + roladki drobiowe ze szpinakiem,boczkiem i serem + mizeria i buraczki

- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniamniaskiiii same pysznosci robicie a ja??? Ohhhh mojego zabije bo on tak jest za tym jajem i koniec,ale ja jem rybuske!! Hallooooo PIATEK JEST babelkuuukasiunia89 napisał:
Z lasu!!No ale skad mam grzyby wziac?? ahhahaha
![]()
![]()
Ja mam od babuni grzybkiMój dziadek zbiera
A my dzisiaj zjedliśmy ziemniczki z koperkiem + roladki drobiowe ze szpinakiem,boczkiem i serem + mizeria i buraczkimniaaaaaaam
![]()

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Noooo???Hallooooo PIATEK JEST babelkuuu
![]()

A jajo też uwielbiam

- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No nie powiem bo tez jem nieraz miecho buleczke z szyneczka!!! Cichooo

Nooo ale moj tak jest za tym piatkiem hehehe.... My jedziemy zaro na zakupy!
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

A tak poza tym to waży 8600 i rośnie zdrowo

Aha mamy tylko przez miesiąc wstrzymać się z podawaniem jabłuszka, bo może być uczulona. Po miesiącu mamy podać znowu i zobaczyć jakie reakcje.
A jeśli chodzi o gluten to tak jak pisała kiedyś Sylka. Po skończeniu piątego a przed skończeniem szóstego miesiąca i powolutku. U dzieci karmionych mm raz dziennie, np do 100 ml zupki dodać łyżeczkę kaszy manny i tak przez 2 miesiące a potem przez kolejne dwa, dwie łyżeczki do zupki raz dziennie.
Na pewno zajrzę później a teraz spacerek

- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Aż nie wiem od czego zacząc mamy;)
Moja mała jest dziś wyjątkowo grzeczna, mogłaby już zawsze byc takmim aniolkiem. Ile rzeczy zdarzylam dzisiaj w domu zrobic. Wysprzatalam cale mieszkanie, poodkurzalam, powycieralam. W pokoju Zuzi posortowalam wszystkie jej ubranka, poodlkadalam i podpisalam te, ktore sa juz za male, poprzegladalam wieksze, ktore dostalam w spadku po rodzince;p
Ugotowalam obiadek ( ziemniaczki, a dla mnie ryz i do tego bitki schabowe + mizeria)
tez nie zawsze przestrzegam piatkowego postu, ktory juz pare lat temu zostal zniesiony.
Bylam jeszcze zamowic nasza nowa przepiekna szafe do przedpokoju! A przy okazji poflirtowalam ze sprzedawca;p hehe dobrze wiedziec, ze jestem jeszcze troche atrakcyjna

Zaliczylysmy spacere, na ktorym Zuzka slicznie spala i wstapilysmy do rosmanna. Dostalam do domu ostatnio paczke z hipp`a i byl w niej m.in kupon rabatowy na produkty hipp wiec postanowilam go wykorzystac, a przy kasie dostalam druga paczuszke mile to:)
Mam nadzieje, ze mala nie dostanie uczulen

Właśnie piore ciuszki małej i pojawia się pytanie w jakiej temp je pierzecie w jakim proszku, czy dodajecie płyn do płukania, czy ustawiacie program na podwójne płukanie oraz czy prasujecie czyste już ciuszki?
Ja do tej pory piore w persilu sensitive, nie dodaje płynu, temp 40st i prasuję. Zastanawiam się jak to u Was wygląda.
Czy podajecie coś oprócz kaszek? Zuza zjadła już pierwsze jabuszka oraz deser bananowo- morelowy, a kaszkę mamy o smaku owoców leśnych z bobvity.
Ogólnie słyszałam, że potrawy z gerbera nie są zbyt smaczne;/
Narazie kupujemy hipp`a ale zobaczymy jak to dalej bedzie.
Czy wykonywałyscie swoim dzieciom już morfologie krwi?
Podobno w tym miesiącu powinno byc takie badanie przeprowadzone, nalezy tylko zapytac lekarza i prosic o skierowanie, ja przelozylam nasze usg bioderek bo stwierdzilam ze w srode idziemy na szczepienie to wypytam dlaczego mam za to placic, skoro we wszystkich przychodniach jest to refundowane

U nas do spania spiworki sie nie sprawdzily, malej nie spodobalo sie, dlatego spi pod swoja kolderka w pajacyku z polarku lub innych cieplejszych. Mieszkamy w starej kamienicy w ktorej mury sa jeszcze nagrzane od lata, ale i tak twierdze, ze w nocy ma byc jej cieplutko!
Dzis taki upał, ze mam pootwierane okna, niech mieszkanie sie ladnie przewietrzy.
Zaraz wroci z pracy moj maz, pora postawic mu ziemniaczki i ide tez powiesic pranie do drugiej lazienki...hehe mam je dwie, jedna w domku, druga na klatce schodowej z ktorej zrobilam sobie pralnio-suszanio-spizarnie:) Czyli pralka, sznury i wszystkie nie potrzebne graty w domku.
Do napisania!
- kasiunia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do prania ciuszkow ja normalnie piore w automacie w proszku dla malego i dodaje plyn do plukania softlan bialy( slicznie pachnie) nio a po tem normalnie wsyzstko prasuje!! Poprostu wykonuje pranie tak jak do nas-starszych hehehe

Jedzonko...Oliver wcina wlasnie kaszki,zupki,deserki teraz chce mu podac jakis obiadek z mieskiem( ale to juz zaczynam sama robic) jeszcze troche sloiczkow nam zostalo-z paczuszek jakie nam powysylali z hippa bobovity itd i zas zaczynam sama gotowanie!

Pogoda tez u nas wkoncu sie zrobilo superowo cieplo... a tak to tylko deszcze!!!! :/ Kurcze teraz sie pakowac ja tejjjj cale auto juz foll bedzie!!

AGUSIAK no to sie ciesze ze poszlo super,a przede wszystkim bez placzu... Oliver zawsze placze w druga nozke,a w pierwsza nawet nie poczuje ohhhh

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja piorę w 40st., w proszku Lovela i płynie Jelp.Żadnego dodatkowego płukania nie ustawiamWłaśnie piore ciuszki małej i pojawia się pytanie w jakiej temp je pierzecie w jakim proszku, czy dodajecie płyn do płukania, czy ustawiacie program na podwójne płukanie oraz czy prasujecie czyste już ciuszki?
Ja do tej pory piore w persilu sensitive, nie dodaje płynu, temp 40st i prasuję. Zastanawiam się jak to u Was wygląda.

My żadnej morfologii nie robiliśmy

Oliwka z Johnsona właśnie lubi uczulać,ja osobiście też nie mogę się nią smarować

My śpiworków do spania nigdy nie używaliśmy,wystarcza nam koc lub kołdra

Z ciuszków zakładamy albo zwykłe (cienkie) pajace albo rampersy (te mam z kr. rękawami),dodam że często gęsto u Jasia okno ustawione jest na cyrkulację

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Morfologię mieliśmy robioną już z 2 razy od porodu. W szpitalu po urodzeniu i 2 razy ze skierowania lekarza. Pierwsza po wyjściu była z 3 tyg po porodzie by sprawdzić czy mały nie ma niedokrwistości, bo noworodki bardzo czesto ją mają a nie widac żadnych oznak. Dlatego warto jązrobić. Kuba przyjmuje żelazo.
Oliwka z Johnsona jaki i inne produkty tej marki często uczulają my stosowaliśmy na poczatku bambino. Później i do teraz produkty Hipp. Slicznie pachną

Kuba śpi pod koderką najczęsciej w pajacyku.
Kasia czemu zmieniasz wózek i na jaki?