BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

14 lata 10 miesiąc temu #204274 przez sylka
Agusiak daj znać jak po szepieniu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #204412 przez kasiunia89
DZIEN DOBRY!!! ;)
Agi-P HEY :)
No dziewczynki... wlasnie malutki mi zasnal hehe :P A ja sobie troszke poogarniam! Jak wstanie Oliver skoczymy szybko sobie do sklepiku po ziemniaczki bo mi braklo!! :ohmy: :ohmy:
Dzis na obiad szczele jajo,mizerie i duszone pyry! :silly: :silly: A wy co dzisiaj pichcicie?!
Ooo Agusiak wlasnie napisz wszystko co i jak po szczepieniu...! ;)
Buziaczki! Jak cos bede zas...
Aaaaaa! Zapomnialabym dzisiaj jest
Co dajecie swoim panom... hahahahah :blink: :blush: :side: :woohoo: :lol:
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #204522 przez sylka
U nas dziś zupka grzybowa z leśnych grzybków :D

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #204539 przez aniaw
Dziewczyny jestem lipcówka 2011 i ma do Was mega prośbę!!!!!!!!!!!!!!!!

Zbieramy głosiki na budowę placu zabaw w naszej miejscowości.
Dziś ostatni dzień głosowania i musimy utrzymać się w pierwszej 25.
Oddajcie proszę głosik na miejscowość Ząbki po zarejestrowaniu się na stronie:
100latnivea.pl/glosowanie/plac/567

U nas niema placu zabaw a chcielibyśmy, żeby nasze dzieciaczki miały się gdzie bawić.
Plis plis plis :) Poproście też znajomych!!!!!!!!!!!!!!
Z góry dzięki i pozdrawiam :)

14 lata 10 miesiąc temu #204575 przez kasiunia89
sylka napisał:

U nas dziś zupka grzybowa z leśnych grzybków :D

Mniammmm mniam mniaaammm mnnniaaammm :P :P
Sylka nie rob mi snaka.... uwielbiam!!!!! No ale skad mam grzyby wziac?? ahhahaha

14 lata 10 miesiąc temu #204579 przez bombel779
kasiunia89 napisał:

No ale skad mam grzyby wziac?? ahhahaha

Z lasu!! :P ;) :lol:
Ja mam od babuni grzybki :D Mój dziadek zbiera :D

A my dzisiaj zjedliśmy ziemniczki z koperkiem + roladki drobiowe ze szpinakiem,boczkiem i serem + mizeria i buraczki :D mniaaaaaaam :D :P

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 10 miesiąc temu #204580 przez kasiunia89
Dziewczynki ja lece robic obiadek tzn dokonczyc bo moj Piotrus po 15:00 bedzie w domku po pracy,a potem jedziemy na zakupy( JUTRO POLSKAAAAAA ) Takze bede wieczorkiem :):)

14 lata 10 miesiąc temu #204583 przez kasiunia89
bombel779 napisał:

kasiunia89 napisał:

No ale skad mam grzyby wziac?? ahhahaha

Z lasu!! :P ;) :lol:
Ja mam od babuni grzybki :D Mój dziadek zbiera :D

A my dzisiaj zjedliśmy ziemniczki z koperkiem + roladki drobiowe ze szpinakiem,boczkiem i serem + mizeria i buraczki :D mniaaaaaaam :D :P

Mniamniaskiiii same pysznosci robicie a ja??? Ohhhh mojego zabije bo on tak jest za tym jajem i koniec,ale ja jem rybuske!! Hallooooo PIATEK JEST babelkuuu :):):):) :woohoo:

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #204586 przez bombel779
kasiunia89 napisał:

Hallooooo PIATEK JEST babelkuuu :):):):) :woohoo:

Noooo??? :) Czy chodzi Ci o to że jem w piątek mięso????? :) Owszem jem :D bo mam w d*pie to że jest pt. ;) Dla mnie dzień jak każdy inny :)

A jajo też uwielbiam :D Ziemniaczki zasmażane z koprem + jajko sadzone i maślanka do tego :D mmmmmmm :D :D :D

14 lata 10 miesiąc temu #204603 przez kasiunia89
hahahahaha :D:D:D:D:D
No nie powiem bo tez jem nieraz miecho buleczke z szyneczka!!! Cichooo :P
Nooo ale moj tak jest za tym piatkiem hehehe.... My jedziemy zaro na zakupy!

14 lata 10 miesiąc temu #204605 przez Agusiak
dziewczynki na szczepieniu było zaskakująco dobrze. Mała w ogóle się nie popłakała, zupełnie jakby nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło. Zajęła się grzechotką i było po bólu :)
A tak poza tym to waży 8600 i rośnie zdrowo :)
Aha mamy tylko przez miesiąc wstrzymać się z podawaniem jabłuszka, bo może być uczulona. Po miesiącu mamy podać znowu i zobaczyć jakie reakcje.

A jeśli chodzi o gluten to tak jak pisała kiedyś Sylka. Po skończeniu piątego a przed skończeniem szóstego miesiąca i powolutku. U dzieci karmionych mm raz dziennie, np do 100 ml zupki dodać łyżeczkę kaszy manny i tak przez 2 miesiące a potem przez kolejne dwa, dwie łyżeczki do zupki raz dziennie.

Na pewno zajrzę później a teraz spacerek :kiss: :kiss:

14 lata 10 miesiąc temu #204633 przez aniamaj133
Łoooooo ile tu wiadomości, zaszalałyście!
Aż nie wiem od czego zacząc mamy;)

Moja mała jest dziś wyjątkowo grzeczna, mogłaby już zawsze byc takmim aniolkiem. Ile rzeczy zdarzylam dzisiaj w domu zrobic. Wysprzatalam cale mieszkanie, poodkurzalam, powycieralam. W pokoju Zuzi posortowalam wszystkie jej ubranka, poodlkadalam i podpisalam te, ktore sa juz za male, poprzegladalam wieksze, ktore dostalam w spadku po rodzince;p
Ugotowalam obiadek ( ziemniaczki, a dla mnie ryz i do tego bitki schabowe + mizeria)
tez nie zawsze przestrzegam piatkowego postu, ktory juz pare lat temu zostal zniesiony.
Bylam jeszcze zamowic nasza nowa przepiekna szafe do przedpokoju! A przy okazji poflirtowalam ze sprzedawca;p hehe dobrze wiedziec, ze jestem jeszcze troche atrakcyjna :laugh:
Zaliczylysmy spacere, na ktorym Zuzka slicznie spala i wstapilysmy do rosmanna. Dostalam do domu ostatnio paczke z hipp`a i byl w niej m.in kupon rabatowy na produkty hipp wiec postanowilam go wykorzystac, a przy kasie dostalam druga paczuszke mile to:)
Mam nadzieje, ze mala nie dostanie uczulen :dry: Przez ostatnie dni smarowalam ja oliwka z johnsons baby i niestety pojawiła sie wysypka :angry: Oliwka idzie na bok, jednak bambino była lepsza. A tamta tak cudnie pachniała ;)
Właśnie piore ciuszki małej i pojawia się pytanie w jakiej temp je pierzecie w jakim proszku, czy dodajecie płyn do płukania, czy ustawiacie program na podwójne płukanie oraz czy prasujecie czyste już ciuszki?
Ja do tej pory piore w persilu sensitive, nie dodaje płynu, temp 40st i prasuję. Zastanawiam się jak to u Was wygląda.
Czy podajecie coś oprócz kaszek? Zuza zjadła już pierwsze jabuszka oraz deser bananowo- morelowy, a kaszkę mamy o smaku owoców leśnych z bobvity.
Ogólnie słyszałam, że potrawy z gerbera nie są zbyt smaczne;/
Narazie kupujemy hipp`a ale zobaczymy jak to dalej bedzie.

Czy wykonywałyscie swoim dzieciom już morfologie krwi?
Podobno w tym miesiącu powinno byc takie badanie przeprowadzone, nalezy tylko zapytac lekarza i prosic o skierowanie, ja przelozylam nasze usg bioderek bo stwierdzilam ze w srode idziemy na szczepienie to wypytam dlaczego mam za to placic, skoro we wszystkich przychodniach jest to refundowane :angry:

U nas do spania spiworki sie nie sprawdzily, malej nie spodobalo sie, dlatego spi pod swoja kolderka w pajacyku z polarku lub innych cieplejszych. Mieszkamy w starej kamienicy w ktorej mury sa jeszcze nagrzane od lata, ale i tak twierdze, ze w nocy ma byc jej cieplutko!

Dzis taki upał, ze mam pootwierane okna, niech mieszkanie sie ladnie przewietrzy.
Zaraz wroci z pracy moj maz, pora postawic mu ziemniaczki i ide tez powiesic pranie do drugiej lazienki...hehe mam je dwie, jedna w domku, druga na klatce schodowej z ktorej zrobilam sobie pralnio-suszanio-spizarnie:) Czyli pralka, sznury i wszystkie nie potrzebne graty w domku.

Do napisania!

14 lata 10 miesiąc temu #204657 przez kasiunia89
Woowwww ANIAMAJ ale ty zes sie rozpisala loooo!!! :)
Co do prania ciuszkow ja normalnie piore w automacie w proszku dla malego i dodaje plyn do plukania softlan bialy( slicznie pachnie) nio a po tem normalnie wsyzstko prasuje!! Poprostu wykonuje pranie tak jak do nas-starszych hehehe :D

Jedzonko...Oliver wcina wlasnie kaszki,zupki,deserki teraz chce mu podac jakis obiadek z mieskiem( ale to juz zaczynam sama robic) jeszcze troche sloiczkow nam zostalo-z paczuszek jakie nam powysylali z hippa bobovity itd i zas zaczynam sama gotowanie! :)
Pogoda tez u nas wkoncu sie zrobilo superowo cieplo... a tak to tylko deszcze!!!! :/ Kurcze teraz sie pakowac ja tejjjj cale auto juz foll bedzie!! :)

AGUSIAK no to sie ciesze ze poszlo super,a przede wszystkim bez placzu... Oliver zawsze placze w druga nozke,a w pierwsza nawet nie poczuje ohhhh :) Ooo i widze wazy podobnie jak moj malutki, super!! :) BUZKI :* Aaaaaa chce wozek nowy kupic :)

14 lata 10 miesiąc temu #204665 przez bombel779
aniamaj133 napisał:

Właśnie piore ciuszki małej i pojawia się pytanie w jakiej temp je pierzecie w jakim proszku, czy dodajecie płyn do płukania, czy ustawiacie program na podwójne płukanie oraz czy prasujecie czyste już ciuszki?
Ja do tej pory piore w persilu sensitive, nie dodaje płynu, temp 40st i prasuję. Zastanawiam się jak to u Was wygląda.

Ja piorę w 40st., w proszku Lovela i płynie Jelp.Żadnego dodatkowego płukania nie ustawiam ;) Wyprane ciuszki prasuję,na lewej str. (ktoś kiedyś pytał mnie już z której str. prasuję ;) )

My żadnej morfologii nie robiliśmy :huh: nic nam pediatra nigdy nie mówiła..

Oliwka z Johnsona właśnie lubi uczulać,ja osobiście też nie mogę się nią smarować :dry: :P Razem z Jasiem smarujemy się Bambino ;) ewentualnie Nivea ;)

My śpiworków do spania nigdy nie używaliśmy,wystarcza nam koc lub kołdra :)
Z ciuszków zakładamy albo zwykłe (cienkie) pajace albo rampersy (te mam z kr. rękawami),dodam że często gęsto u Jasia okno ustawione jest na cyrkulację ;)

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #204691 przez sylka
Ja piorę w 40st., w proszku Lovela i płynie Silan sensitive.Żadnego dodatkowego płukania też nie ustawiam Wyprany ciuszków od jakiegoś czasu już nie prasuję (tych ktróre zakładamy na codzien po domu.)

Morfologię mieliśmy robioną już z 2 razy od porodu. W szpitalu po urodzeniu i 2 razy ze skierowania lekarza. Pierwsza po wyjściu była z 3 tyg po porodzie by sprawdzić czy mały nie ma niedokrwistości, bo noworodki bardzo czesto ją mają a nie widac żadnych oznak. Dlatego warto jązrobić. Kuba przyjmuje żelazo.

Oliwka z Johnsona jaki i inne produkty tej marki często uczulają my stosowaliśmy na poczatku bambino. Później i do teraz produkty Hipp. Slicznie pachną :)

Kuba śpi pod koderką najczęsciej w pajacyku.

Kasia czemu zmieniasz wózek i na jaki?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka