BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #646792 przez Paletka
Gratulacje Dziewczyny!!!
najmocniejsze dla DAVE-bo od poczatku jest ze Mna na forum:)

Sliczny MAteuszek:)

U nas Sielanka....bylismy u Rodzinki:) i bylo super...Leonek nabiera sily:) a i Lilcia;) robi sie juz wieksza Klusia ihihhi :lol:-no juz MIESIAC konczy:)

3-Grudniowe Szczescie!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #646816 przez Magdalena9t
Mój synek czasem fontanny puszcza, ale najczęściej to po trochu mu się ulewa, wydaje mi się ,że przez to,że łapczywie je, także karmie go na raty , i oczywiście czekam na odbicie ;)
My dziś około 3 godzinki na dworku, cały czas Mały spał :blink: chyba uwielbia spacery i świeże powietrze :blink: :blink:
Padam ze zmęczenia :P

Leoś słodziutki a jak pięknie ubrany :blink: :)

12 lata 1 miesiąc temu #646823 przez agat
Możliwe, że łapczywie je, choć akurat dziś jak puścił fontannę to jadł spokojnie. W czwartek zapytam pediatrę.

Wieczornych problemów ze spaniem ciag dalszy. Młody owalił 2 cycki, zasnął na rękach a w łóżeczku po 3 minutach ryk. Nosiłam go najpierw ja, potem mąż, w pewnym momencie wpadł w wielki płacz, dopiero opatulenie rożkiem na ścisło pomogło. I tak śpi w tym rożku na kanapie już godzinę, zamiast w łóżeczku...

Aaaaa wygrałam rożek Feretti w brzuszkowym konkursie na fb :D

12 lata 1 miesiąc temu #646964 przez Dave
Dzieńdoberek!

Od rana u nas słonecznie i cieplutko :laugh:

Maja z tatą pojechali na basen, a my z Matim rządzimy w domu :)

Widzę, że wczoraj to dzieciaczki miały problem z zaśnięciem. U nas też pierwszy raz coś było nie tak.
Ale jak już zasnął do do 3 dał pospać :laugh:

Oj, lecę bo coś stęka.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #647017 przez agat
Hej mamuśki :)

U nas nocka jak zwykle ostatnio - po kąpaniu i jedzeniu problem z zaśnięciem, bez lulania i tulenia nie da rady, a później w nocy już pobudki co 2,5 godz, grzecznie pieluszka, jedzonko i spać z powrotem. Teraz też śpi, ale strasznie się kręci i stęka. Jak się obudzi to jedzonko i na spacerek :)

12 lata 1 miesiąc temu #647029 przez creatura
Dzień dobry :)

W nocy odpadły całkiem resztki kikuta pępkowego :lol:
Wczoraj znowu mieliśmy przeprawę brzuszkową - wydaje mi się, że Leonka męczyły gazy, bo nie mógł uspokoić się przy cycu, tylko na chwilkę przysypiał i strasznie wierzgał nóżkami. Po 4h "jazdy" i kropelkach przeszło. O północy twardo zasnął i tylko dwa razy budził się na mleczko do 9 :silly: I tak sobie myślę, czy mu tych kropelek profilaktycznie nie podawać? Ktoś ma jakieś doświadczenie?

12 lata 1 miesiąc temu #647047 przez Dave
Creatura - ja właśnie po wczorajszych dziwnych wierceniach Mata, kupie kropelki Espumisan i będę od czasu do czasu mu dawać.

12 lata 1 miesiąc temu #647082 przez creatura
Ale czad - moja położna była w DDTVN :cheer: Mam tą samą położną co Agnieszka Maciąg :silly: :silly: :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #647175 przez agat
Uuuu no to z ciebie prawie celebrytka :)
My siedzimy nad zalewem, ludzie się już opalają, ją durna mogłam choć spodnie krótsze przywdziac coby odnóża przyrumienic. Jutro się poprawie :) Fajnie jest mieć zalew 500m od bloku :)
Ciągle nie wiem czy Adamo odpowiednio ubrany...

12 lata 1 miesiąc temu #647181 przez kaikai
Creatura ogladalam ddtvn :) fajna babeczka :)

My wracamy do cyca wlasnie Dawidek sie zajada. Troche sie denerwuje maly bo malo tego mleczka, zaraz butla i na spacer.
Daje mu piers bo zaparcia ma od trzech dni i moze moje resztki mleczka mu pomoga.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #647186 przez Suzi
Hej, :)

Wow, creaturko, to w celebryty poszlas :lol:

U nas dziś była bardzo miła pani położna, ale taka zwyczajna, nie celebrycka :silly: , pogadalysmy sobie miło, obejrzala Mikolajka, zajrzała mu w majty, w pepuszek i wszystko ok :woohoo:

Mnie macnęla tu i tam i wydaje sie ze tez jestem ok, choć podobno macice mogłabym juz mieć mniejsza, mam sie oszczędzać, nie dźwigać i nie przemęczac, no to rozumiem :woohoo:

agat, u nas tez wieczorem coś nie idzie z zasypianiem, wczoraj katował mnie 2 :ohmy: godziny, niby spał, ale sie przebudzał, ssal i ślepkami wielkimi sie we mnie wpatrywal :blink: i tak wojowalismy, kwękal, miętosil sie no i jak w końcu o 1 padł to do 5 spal :)

Teraz tez śpi ale coś juz sie kręci, więc go zaraz dokarmie i na spacerek, bo pogoda cud malina :woohoo: aż chce sie żyć! Nie zazdroszczę majowkom, które w poczekalni nawet ich ta piękna pogoda juz nie cieszy tak jakby mogla :P
Mówiłam Wam, ze my najlepszy czas wylosowalysmy :woohoo: :side: :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #647196 przez kaikai
Agat ja wlasnie sie zastanawiam jak ubrac malego. Moze body i pajacyk? nie wiem

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #647229 przez creatura
No to wszystkie nasze dzieciaczki marudzą :( Mi się cały czas wydaje, że to coś z brzuszkiem, bo od wczorajszej "przygody" podajemy po kilka kropelek do karmienia (ale przerwa jest min 2h pomiędzy podaniami) i Leoś jak inne dziecko - uśmiecha się przy cycu, nóżki spokojne, zasypia pięknie - no czysty anioł. Zobaczymy co przyniesie wieczór i noc na kropelkach. Ale jak sobie pomyślę, że do 3 miesiąca mam tak "kropić" to masakra - choć przeczesałam milion forum na ten temat i zdarzały się i takie przypadki :dry:

Leoś dziś był na spacerze w bawełnianym pajacu (trochę grubsza bawełna niż body), czapeczka i pod kocykiem - ja to się bardziej boję przegrzania niż wyziębienia, a dzisiaj u nas żar leje się z nieba :blink:

Agat - wypas masz z tym zalewem :side:

12 lata 1 miesiąc temu #647245 przez agat
A jeszcze co do spacerków to czym smarujecie maluchom buźki wychodząc na spacer? Ja mam krem bambino i nim smaruję, choć konsystencja trochę wkurzająca.

12 lata 1 miesiąc temu #647269 przez Dave
A ja miałam pojechać ściągnąć te przeklęte szwy i ci i dooooooppppppaaaaa :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Mati się zbuntował, nie chciał spać, ciągle przy cycku i weź tu kobieto załatw coś :unsure: :unsure:

Wrrrrr..... czyli jednak ściągnie mi je jutro położna, mam nadzieję że wsio będzie ok.

I nawet na polku nawet nie byliśmy.

Taty i Majosa też nie ma.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka