BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #656758 przez agat
Mój to w ogóle ma komiczną czuprynę :P Z przodu ma rzadkie włosy, a z tyłu i po bokach długie i gęste. Na czubku głowy ma za to kukuryku, które nie da się na żadną stronę zaczesać :P Powoli mu się wycierają włoski.

Posprzątałam hawirę, małż odkurza, mały śpi. Za 2 godzinki jedziemy na grilla, już mi ślinka cieknie :) Mają dla mnie przygotować kilka kawałków z mniejszą ilością przypraw :D

Wow, dokładnie 4 tygodnie temu właśnie zaczynałam przeć na porodówie :D A w poniedziałek mały skończy miesiąc. Ani się obejrzę a dziewczynę do domu przyprowadzi :P :P :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #656766 przez Suzi
agat, a żebyś wiedziała! Tak właśnie będzie :P niestety, więc cieszymy się chwilą ;)

11 lata 11 miesiąc temu #656790 przez Dave
u nas pogoda niby jest, ale wiatr taki, że się odechciewa i zimny :dry: :dry:

Maja okupuje laptopa i nie ma kiedy zerknąć. Zalatana byłam z rana i nie zdążyłam zadzwonić żeby mi tę maść sprowadzili :angry:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 11 miesiąc temu #656888 przez madziaska
Dave, zobacz czy masz w poblizu apteke doz, na ich str mozesz zamowic i przywioza CI do apteki.

11 lata 11 miesiąc temu #656963 przez Dave
juz patrzylam. mam w miescie,ale nie wiem czy ktos tam w poniedzialek pojedzie. chociaz juz mam dosc i chocbym tam miala sama z dzieciakami jechac to pojade.
a myslicie,ze jak to dzis zamowie to na pon. bedzie??

no i czy napewno polecacie??

kurde nie chcialabym zeby mi sie do poniedzialku pogorszylo. teraz nie mam zadnych ranek,ale bol bleee...

11 lata 11 miesiąc temu #656968 przez madziaska
Dave, Purelan jest naprawde swietny. Ja nigdy nie mialam rany, smarowalam od pocztku, po kazdym karmieniu. Nie trzeba przed karmieniem zmywac i to kolejny plus. Ja polecam w 100 % Nie wiem, czy na pon bedzie, dostaniesz sms.

11 lata 11 miesiąc temu #657002 przez madziaska
Dave, zobacz czy masz w poblizu apteke doz, na ich str mozesz zamowic i przywioza CI do apteki.

11 lata 11 miesiąc temu #657276 przez Dave
dzien dobry:-)

wczoraj zdechl mi net i nic nie zdzialalam z ta apteka:-(

dzis srednio pospalam:-( ale nie jest zle w koncu przyzwyczajona jestem.

slonko pieknie swieci:-)

milej niedzieli!!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #657323 przez Suzi
Dzień dobry, my juz tez od 7 na nogach, nawet udało mi sie juz być w Kościele :)
Nocka pospana więc teraz spania nie ma, więc są marudy, bo Mikuś do samozabawiających się nie nalezy :(
Zobaczymy co przyniesie dzień...a nuź na spacer sie uda pójść ;)

11 lata 11 miesiąc temu #657390 przez creatura
Dzień dobry :)

Agat fajne spodnie :side: no i wypad Ci się udał - całe 3h.

Wczoraj odwiedzili nas rodzice i wybrałam się z mamą na shopping. Niestety tylko 2h nam się udało, bo mega kupsko zbudziło dziecinkę. I właśnie teraz wiem, że jednak muszę kupić laktator - wiem, że temat był poruszany już milion razy, ale ponawiam - jakie modele macie? Ręczne czy elektryczne?

Ale ogólnie shopping się udał :blink: Kosmetyczne braki uzupełnione :lol: Ubranko na chrzest jest. Do Coccodrillo nie dotarłam, bo w najbliższej galerii nie ma, ale w KappAhl kupiłam mega wdzianko (biel złamana kremem), coś jakby robione na drutach czy na szydełku, które będzie robić za warstwę zewnętrzną do tego mięciutkie "misiowate" bambosze też z KappAhl. A pod spodem biały bodziak z długim rękawem z imitacją krawata (H&M), białe spodenki (też H&M). Ogólnie myślę, że będzie ok, na pewno miękko i wygodnie, i wszystkie te rzeczy posłużą jeszcze na inne okazje.

Od 3 dni, a raczej nocy Leoś robi sobie przerwę na spanie ok 3 nad ranem i tak 1,5-2h czuwa. Oczywiście sam nie czuwa :dry: tylko trzeba go ponosić, porozmawiać, poprzytulać. I już w nocy nie budzi się co 3h, tylko tak co 1,5-2, troszkę poje i zasypia. Za to w dzień, praktycznie cały czas śpi, no oczywiście karmienie co 2-3h. I wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że ja wciąż żyję trybem dzień/noc, i jakoś nie potrafię pospać w dzień, żeby potem w nocy jakoś funkcjonować :dry: :dry: :dry:

Ula, a Ty kładziesz Mikusia w wózku jak on już śpi czy jak jest obudzony? Szczerze to Leoś jeszcze nigdy nie zasnął sam w wózku, ale jak go wpakuję śpiącego po karmieniu, to może 3h jeździć :side:

Madzia, czyli "smok ratunkowy" niestety nie może być.

Mam nadzieję, że dziś w całej Polsce piękna pogoda i się wszystkie wygrzejemy na spacerkach :lol: :laugh: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #657440 przez Dave
Oj, zjadło mi posta :(

U nas pogoda super, ale wiatr mocny wieje. Mati śpi jak wstanie, jedzonko i na polko :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #657446 przez Suzi
creaturko może ja odpowiem gdyż Ula , choć mi bliska :) , miałaby zapewne kłopot, zeby sie wypowiedzieć w kwestii Mikusia :silly: , otóż Mikuś, tak jak Leoś, musi być na twardo uśpiony zeby zgodzić sie na wózek :silly: zaś co do trybu życia, to jednak mamy tę korzystniejszą wersję, źe noc u nas jest nocą a dzień dniem, fakt, ze ten dzień za dużo wytchnienia nie daje, ale noc jest spoko :woohoo:
W dzień na cycu się praktycznie wisi co godzina, dwie, czasem trzy( rzadko), za to w nocy najdłuższa przerwa dochodzi do 5 :ohmy: godzin :side: intaka jest jedna, a następne to minimum 3 godz.

Dziś udało mi się przeprowadzićnSWOJĄ wolę w kwestii spaceru, wprawdzie krązyłam w okolicach domu, zeby w razie czego móc szybko wrócić, dwa razy uciekłam sę do smoka, który pomógł okiełznać największe nerwy Mikusiowe, ale generalnie smok jest be i nie zamierzam tego zmieniać, byle działał on emergency

Liczę na to, ze jeszcze dziś wyjdziemy :woohoo:

A kiedy chrzcicie, ze juz ubranka kupujecie?

creaturko, pytałaś o laktator, ja mam elektryczny, Medela Swing, ale jeszcze nie używalam. Nie wyobrażam sobie męczyc sie ręcznym, przy starszym synu ściągałam ponad pól roku ale miałam wypożyczony, tez Medela, więc teraz bez namysłu kupiłam oczywiście Medelę i tylko wersja elektryczna. O wiele wygodniejszy i tak nie męczy

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #657460 przez agat
Hej :)

Aleeeeee upał, aż za gorąco dla takich szkrabów. Mamusie czy w upały mogę przepajać dziecko wodą? Wiem, że mój pokarm zaspokaja pragienie, ale nie zawsze można cycka na ulicy wyciągnąć i dziecku ulżyć. Mama mi mówi, żebym w taką pogodę brała cos w buteleczce na spacer.

Dziś bylismy w kościele, później u moich rodziców na obiedzie. Akurat brat z żoną przyjechali i poprosiłam go na chrzestnego.
Czuję się dziś jak na kacu. Gnaty mnie bolą, zmęczona jakbym 2h w nocy spała. Teraz się położyłam i szybko popatrzę coś w necie i spróbuję się zdrzemnąć.

Ja mam laktator ręczny Avent Natural, jestem zadowolona. Wprawdzie używałam go do tej pory 2-3 razy, ale teraz jak pokarm ładnie leci to szybko i sprawnie można odciągnąć.

Aaaaa moje nowe spodnie już pozaciągałam wczoraj na grillu, nie wiem nawet o co :/

11 lata 11 miesiąc temu #657488 przez creatura
Ło matko! :ohmy: Ależ plamę walnęłam :ohmy: Suzi, musisz mnie to darować, to są właśnie skutki moich nocnych atrakcji :dry: :dry:

My chrzcimy w następną sobotę :side:

11 lata 11 miesiąc temu #657502 przez agat
Kurde temperaturę mam :/ 38. Po apapie i 1,5 godz snu jest 37,5 ale nadal nie wiem czemu. Nic mnie nie boli, dobrze się czuję.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka