BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

13 lata 2 tygodni temu #677265 przez kaikai
Moj Dawid spi w pizamce bez stopek i zawsze jest spocony. Teraz nozkami kopie jak kangurwiec przydalby sie ten spiworek tylko nie wiem czy nie za goraco w nim jest planowalam na zime taki zakup.

Niunio siedzi w hustawce a ja sniadanie biegusiem jem bo juz marudzi.
Tak czytam jak wasze dzieci ladnie siedza w bujakach czy hustawkach a moj posiedzi 5 min i marudzi :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #677269 przez Suzi
Witamy i my :)

No, dało czadu wczoraj w wawce :P zalało nas nieźle, w nocy poprawiło więc pływamy. Mam nadzieję, ze juz sobie poszły na dobre te burzyska bo teraz nie pada, ale jest pochmurnawo. Nocka ok :)
2 pobudki na Cyc i spanie dalej. Chyba przegrzewałam Misia jednak, bo po zmianie polityki ubraniowej buziak o niebo lepszy :woohoo:

Dave kciuki zaciśnięte

kaikai, Miko tez śpi pod kocykiem i tez w pajacu albo śpiochach ze stópkami, więc nawet jeśli sięvrozkopie to nie ma większego problemu ;) myślę, ze w śpiworku by się gotował i potówki by miał jak groch.

Jeśli chodzi o brzuszek, to ja przyzwyczajony do diety w ciąży, teraz nie mam problemu z dietą lekkostrawną dla Maluszka, więc ściśle cenzuruję co można a co lepiej nie i z brzuszkiem najczęściej spokój. Odstawilam poza tym nabial, bo Miki ma zmiany alergiczna na brewkach i uszkach, takie jak miał starszy syn i czekam na efekt. Jeśli to nabial, to powinno się wkrótce poprawić.

13 lata 2 tygodni temu #677279 przez kaikai
Suzi my wczoraj wracalismy do domu jak tak lalo myslalam ze mi garaz podtopi ale wszystko ok.
A w nocy raz slyszalam grzmot i to wszystko.

Kangurek siedzi juz u mnie na kolanach to jego ulubione miejsce ostatnio, wczesniej uwielbial sie przytulac a teraz siedzi przodem do swiata i gapi sie tymi kochanymi oczkami wszedzie :)

13 lata 2 tygodni temu #677480 przez Dave
Wracam od kardiologa,ale odpisze pozniej. Ale sie naczekalismy:-( wazne jednak,ze Mati zdrow. Mamy jednak nastepna wizyte,ale szczegoly potem.
Dzieki za kciuki:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

13 lata 2 tygodni temu #677762 przez Dave
Ale u nas grad wali :ohmy: :ohmy:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #677856 przez Suzi
Miki się uśpił na całe 3 godz :woohoo:

No gdybym to przewidziała to bym razem z nim kimała :silly: , no ale jako niedowiarek nie uwierzyłam ze taka długa laba jest możliwa.....ale nie ma tego złego - przynajmniej ogarnęłam trochę chałupkę, obiad i naleśniki na kolację czekają.
Kto chce niech wpada :lol:

13 lata 2 tygodni temu #677900 przez creatura
Suzi - sukces :woohoo: Naleśniki...hmm...aż mi ślinka pociekła :lol:

Leoś też kima cały dzień i na razie z brzuszkiem spokój - kropelki działają, a dodatkowo od wczoraj podajemy probiotyk, żeby uniknąć przyszłych nieprzyjemności (jeśli się da :side: )

Na jutro zamawiam słońce :angry:

13 lata 2 tygodni temu #677907 przez Suzi
Dzisiaj Młody spędził aż całe 20 min na swojej macie, nie kwekając i nie płaczac :lol: normalnie szał! Nie wiedziałam co ze sobą zrobić :woohoo:

Ale w chuście znowu nie chciał :(

U nas sie teraz rozpogodzilo, więc może juz jutro będzie ładnie na tyle ze sie wreszcie jakiś spacerek uda? Ehhhh, lepiej sie nie napalać :dry:

13 lata 2 tygodni temu #677908 przez creatura
My też dziś byliśmy u kardiologa - nie na zasadzie, że wszyscy chodzą to i ja pójdę ;)
Ja byłam skontrolować swoje ciśnienie po połogu (zalecenie z wypisu), a że pani doktor ma drugą specjalizację jako pediatra, zabraliśmy też Leosia :) I serduszko ładnie puka. Przyznała, że do gigantów nie należy, ale wygląda zdrowo i dorodnie :woohoo: (balsam dla moich uszu)

Czy ktoś z Was ma huśtawkę dla dzieci Bright Stars? Jestem ciekawa opinii, bo widziałam na allegro za fajne pieniądze i może kupiłabym synkowi, niech nim buja i trzepie :silly:
www.brightstarts.com.pl/index.php?p2027,...-hybrydowa-lew-6985#

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #677910 przez Suzi
creatura, my mamy Fisher Price, kosztowała nieżle bo ok 500zl no ale Miki jej szczerze nie znosi :P :P :P

Jak pomyśle o tych wszystkich rzeczach, które kupiliśmy , zeby dzidziuś mial radochę, a z których on praktycznie nie korzysta, to aż mnie skręca, murzyńską wioskę lepiej za to byłoby wyżywić..... :huh:

13 lata 2 tygodni temu #678073 przez Magdalena9t
U nas dzień udany, spacerek 2 godzinny na świeżym powietrzu zaliczony :blink:
Udało mi się poprasować z Tomkiem w chuście :lol: :lol:
Aaa i też naleśniki były u mnie ale na obiad tak na słodko: z twarożkiem i jabłuszkiem i z truskawkami(bardziej dla męża, ja tylko troszkę skubnęłam,żeby nie było :silly: :silly: )

Kaikai mój Tomek śpi pod kołderką, chociaż myślę,że może powinnam jakiś kocyk na te upały? :unsure: On zawsze ma ręce do góry, pod kołderką mu niewygodnie :blink:

Udało mi się go wcześniej wykąpać z mężem, z nadzieją,że szybciej zaśnie a tu dupa :P
Niedawno zasnął :S

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #678174 przez creatura
Dzień dobry :)
Syn właśnie zrobił zmyłkę, zaczął stękać i myślałam, że już pobudka, a jednak nie, szybko padł przy cycusi:-) może i mi się uda jeszcze zasnąć, bo za oknem bez zmian :-(

13 lata 2 tygodni temu #678191 przez agat
Mój urwis grasuje już od 6 rano, a ja oczywiście z nim. Miałam nadzieję, że jak go wezmę do łóżka to się ulula, ale ni cholery, oczy jak 5zł i gada :P

13 lata 2 tygodni temu #678220 przez ilonah
Dzień dobry kochane

Witam się po chwilowej nieobecności - nie miałam internetu w domku przez tydzień i czułam się odcięta od świata, ale już jest dobrze. Nie nadrobiłam Was jeszcze i nie wiem co pisałyście ale jak będę miała czas to doczytam a jak nie to wybaczcie :blink:
W niedzielę Emilka została ochrzczona :laugh: była super grzeczna, troszeczkę spała troszeczkę się rozglądała i wyszło super i pogoda też był świetna.
Poza tym u nas wszystko dobrze, właśnie Emilka zjadła i rozglada sie zadowolona po pokoju i patrzy co robię. Noc tez nieźle przespana chociaż budziła się więcej razy niż zwykle ale myśle, że jej sie pić chciało bo troszkę possała pierś i zaraz zasypiała.
Miłego dnia Wam życzę.

13 lata 2 tygodni temu #678224 przez Azja
witam
u nas nocka minela przyjemnie, pobudka 7.20, troche zabawy i cysio i Jasiek znowu ucina sobie drzemke (ciekawe jak dluga):)

Pogoda u nas do du... leje od samego rana mam nadzieje ze koo poludnia sie wypogodzi i spacerek zaliczymy

moj maly w te upaly spi w bodziaku i pod pieluszka tetrowa albo cieniutkim kocykiem

ja od soboty testuje truskawki najpierw zjadlam z 5 wczoraj z 10 narazie nie widze uczulenia u Jaska wiec testuje dalej

oho juz sie naspal :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka