BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 7 miesiąc temu #934630 przez Dave
Suzi - ;)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #934650 przez agat
Ja również :) Po co mam "obcemu" kasę nabijać jak mogę swoim :)

Byliśmy dziś w kościele, specjalna msza była dla małych dzieci i kobiet w ciąży z okazji tych misji. Dzieciaków mnóstwo, ksiądz specjalnie ekspresowo mszę odprawiał, bez zbędnych śpiewów, by maluchy kościoła nie rozniosły :P :P Piski, krzyki, bieganie i te sprawy ;) Było indywidualne błogosławieństwo rodzin spodziewających się dziecka, takie przy ołtarzu, ze znakiem krzyża na czole. Wracając do ławki się oczywiście wzruszyłam :blush: Ostatnio to się na zwykłej kościelnej pieśni potrafię popłakać :P :P :P

Później odstawiłam chłopaków do domu a sama pojechałam na miasto. Kupiłam sobie w końcu buty na jesień, takie proste czarne do kostki. Dzieciaków w ciucholandzie obkupiłam, w sumie to głównie Adasia bo dla młodej dostanę sporo ciuszków w spadku, więc słodkich sukienusiek to będę miała od groma, nowych mi nie trzeba.

10 lata 7 miesiąc temu #934712 przez Dave
Agat - fajnie macie, że takie msze są.
Zazdroszczę ciucholandowych zakupów :laugh: :laugh: No i butów też :P

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #934717 przez vika
Suzi. Poszlam Twoim śladem i zajrzalam do Lidia choć wcale tam nie zaglądam bo nigdy nie mogę dostać tego po co poszłam i co? Udało mi się kupić jeszcze śniegowce których nie mogłam zbolec i to jeszcze o
całe 11zl taniej czyli za 33 zł plus 4 pary bodziakow i dwie pary skarpet frotte całkowity koszt 76 zł. Wow interes dziś zrobiłam no i w lumpie tez byłam kilka rzeczy kupiłam ;-)

AGAT fajnie mz ta msza też bym się na taką udalayz przyjemnością

Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #934720 przez Azja
własnie sobie uswiadomiłam ze ja dawno w lumpku nie byłam :P trzeba bedzie skoczyc w tym tygodniu :)

ja dzis sie załamałam po dentyscie w tamtym roku miałam zrobione wszystkie zeby, poszłam na wizyte i 5 nastepnych do robienia, no niezły mnie wydatek czeka, :sick: takie miałam kiedys mocne i zdrowe zeby, nic chyba sie prochno robie i sypie sie powoli :whistle: :pinch:

Vika a Ty nie miałas sie oszczedac i odpoczywac ??

mi sie @ zbliza i oczywiscie mam nerwa, nabardziej sie M dzis dostało, w sumie to mu sie troche nalezy, bo chodzi i bałagani w całym mieszkaniu :evil: czy Wasi meżowie tez sa bałaganiarzami, czy tylko mi sie taki egzemplacz trafił :S

10 lata 7 miesiąc temu #934722 przez vika
Azja. Myślisz, ze to się da tak wylezec w domu.... Uprosiłam męża by mnie porzucił do lumpa.... Potem zawiozl mnie do psiapsioly na kawę..... Masakra obie w ciąży i obie ganialysmy za naszymi szkrabami które nie oszczedzly nas wcale.... potem do teściów bo maz tam był pomagal im sprzątać liście w okol kościoła niedawno Wróciliśmy do domku wracając weszłam do Lidia a teraz leżę moj mąż poodkurzal, pomyl podłogi, wykapal mała i poszedł po zakupy chce zrobic pozna kolacje ;-)

A tak Toska sprzatala plac kościelny ;-)

Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #934745 przez Suzi
Vika .- super :cheer: ale Ty sie oszczedzaj kobieto! Jeszcze trochę!

Agat -u nas juz w czerwcu byly misje,ale akurat TA msza sw. nas ominęla, byla w porze wstawania i sniadania Mikiego :P nie wyrobilismy się :( ale bylismy na wszystkich innych :woohoo: chociaż biegajac za nim w sumie chyba skorzystalam nienajwięcej aleeee ........byliismy ;)

Azja - coś wisi w powietrzu, chyba zima nadchodzi :( i nerwy nas z tego powodu dopadaja, slonca mniej i od razu nastroj niższy :angry:

Dziś wypiekiem dnia byla "śliwkolotka" .......mczyli szarlotka ze sliwkami, juz chyba ostatnimi w tym sezonie.....ale pyyyszna byla

Dobranoc :kiss:
Pstryk

10 lata 7 miesiąc temu #934764 przez agat
Co tu taka cisza dziewczęta? Korzystacie z łikędu?
Ja moich chłopów na dwór wysłałam i mam chwilę na małą kawkę.

10 lata 7 miesiąc temu #934773 przez Azja
hej

my dzis pospalismy do 9 :) szalenstwo normalnie :laugh:

piękna dzis pogoda u nas, bylismy w parku na spacerku, teraz chłopaki poszli do dziadków, a ja wrociłam do domu poleniuchowac chwile i biore sie za obiadek :)

Vika super Tosia grabi liscie :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #934783 przez agat
O matko, do 9... I to Jasiek, który kiedyś wstawał przed świtem ;)

Wiecie co, na moim drugim forum znajoma napisała, że dziś podczas zwykłej zabawy jej 4letni synek wygadał się, że pani przedszkolanka często podczas czasu relaksu jemu i jeszcze innemu chłopczykowi związuje ręce z tyłu :angry: :angry: Koleżanka nie ma powodu mu nie wierzyć, bo dziecko wystraszone, nie wydaje jej się, że to wymyślił. W dodatku gadała z rodzicami tego drugiego chłopca i info się potwierdziło :/ Jutro z rana mają iść do dyr przedszkola. Ta pani jest nowa, zaczęła pracę we wrześniu.
W głowie się nie mieści :( :(

10 lata 7 miesiąc temu #934793 przez Dave
Agat - WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no i popisałam,,,,

10 lata 7 miesiąc temu #934794 przez creatura
Agat!!!! Ja pier..... złozyłabym zawiadomienie do prokuratury, poszłaby jedna czy druga do paki, to może innym by się odechciało.....nóż mi sie otwiera jak słyszę takie rzeczy!!!! i to w przedszkolu, a w żłobku dziecko nie powie, bo za male......... Jakie miasto?????

10 lata 7 miesiąc temu #934795 przez agat
W Łodzi. Jutro mają rozmawiać z dyrektorką, dam znać jak będę wiedziała jak się sprawa dalej potoczy.

10 lata 7 miesiąc temu #934797 przez Suzi
Agat - no ja ńie wiem co to za czasy!!! Co to za ludzie!?!?!?! Strach ńiańkę wynająć, strach dziecko do tzw "placowki" specjalistycznej oddać!! Wychodzi na to ze do tego opiekuńczego "biznesu"to sie sami zwyrodnialcy i popaprańcy pchają!! Dzizas!! Utluklabym taką babę wlasnoręcznie :evil: :angry:
My na szczęscie mamy sprawdzone przez starszą dwojkę przedszkole Sióstr Franciszkanek MM i ram tez Misia poślemy. Żadnych cholernych nianiek ani zadnych zlobow. Ja wiem ze są tez dobre nianki i mirmalne przedszkolanki,ale ma wrazenie ze ostatnimi czasy jakos wiecej sie slyszy o tych popapranych :blink: :pinch: jak kiedyś obejrzalam niechcacy filmik jak sie niańka znecala nad polroczniaczkiem i jak dzieci byly wiazane i kneblowane w zlobku we Wroclawiu to bylam "chora" pare dni, a co dopiero jakby to moje dziecko mialo doswiadczać takiego traktowania przez oplacaną przeze mnie babę??? No po prostu mord, mord bezwarunkowy!
Dlatego kurna BĘDĘ siedzieć w domu z malym , "kariera" niech idzie w cholerę ale dziecka nie dam byle komu do "opieki". Doczekamy w domu do wieku przedszkolnego i BASTA. Cholerńie wspólczuję rodzicom zmuszonym warunkami do oddania dziecka do żloba lub niańki,mbo sie nasluchalam milion historii o ciąglych pierepalkach z rzeczonymi albo o "dziwnych" zwyczajach panujących w zlobkach czy nawet przedszkolach. Albo jak slyszę o OBOWIĄZKOWYCH programach "edukacyjnych" zawierajacych elementy ( taaaa) wychowania SEXUALNEGO dla przedszkolakow, bo placowka pobiera pieniądze z tej zwyrodnialej moralnie unii i musi ( kurna :evil: MUSI) realizować w zamian ichnie "programy edukacyjne" .......chyba raczej powinno sie mowić DEPRAWACYJNE bo to zdecydowanie bliższe prawdy!! Albo dzieci mają nie rytmikę albo gimnastykę a JOGĘ. No żesz..... :evil: :evil: :evil:
Tak więc myślę, ze teraz to jeszcze luzik, panujemy nad wszystkim co dotyczy naszych dzieci, ale im dalej w las tym bardziej trzeba sie będzie zamieniać w śledczego i NIE ufać. Dlatego ja stawiam na katolickie placowki opiekuńczo -wychowawcze, wolne od wszelkich "dżenderowych" nalecialosci i na szczęscie w mojej okolicy takowe są. Od przedszkola po gimnazjum apotem juz mlodzian będzie odpowiednio uformowany i uksztaltowany i mam nadzieję ze zadne wspolczesne "jady"nie zatrują jego glowy ańi serca.
No, wygadalam sie.

Pieknia pogoda dzis, szalelismy 3 godziny na spacerku, bo straszą ze od jutra rowńia pochyla :S w stronę pluchy jesiennej. Dzis przed kosciolem to sie wręcz zgrzalam od samego stania w sloncu....ciekawe jakie stroje bedą obowiązywać za tydzień....?
Teraz chlopaki śpią a ja nadrabiam forumy i zaraz za obiad sie lapię ;)
To narka, do potem....

10 lata 7 miesiąc temu #934822 przez Azja
Agat straszne rzeczy z tym przedszkolem :ohmy:

Mnie też przeraza fakt ze mogli by coś robić Jaskowi w przedszkolu

Suzi moim zdaniem w każdym przedszkolu nawet katolickim mogą być nie odpowiednie osoby do opieki. Patrząc na tych księży pedofilów, moim zdaniem wszędzie są patologie niestety

My powoli szykujemy si do kąpieli i do spanka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka