BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #591454 przez Suzi
no, moze teraz

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #591464 przez Suzi
i jeszcze jedno, bo w poprzednim wstawiło sie 2 razy to samo

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #591466 przez Dave
Ufff..... spokój.
Dziś myłam ten bajzel kilka razy i na końcu już ledwo dałam radę. Jeszcze kąpiel Majki - myślałam, że skapituluję.

Jak ja nie lubię się czuć jak taka sierota :angry:

Anafora - ja rodzę w szpitalu, w którym mój lekarz jest ordynatorem ginekologii. Należy do pracoholików i jest duże prawdopodobieństwo, że na niego trafię. Przy Majce też był. Miał dzień operacyjny i zajrzał do mnie dopiero ok. 15.00 jak już od dawna walczyłam (bez powodzenia z resztą). Powiedział, że jak nic się nie ruszy do pól godziny to idę na CC. I w ciągu 20 min, rozwarcie z 3-4 cm podeszło do 8 :silly:
I tyle go widziałam podczas porodu.

Agat
- no, dobrze że teraz walą, bo może się do porodu wyrobią z remontem :)

Madzia - :kiss: Ja zapraszam na południe PL :) Na dłuższą wycieczkę :side:

Ula - w kwestiach, w których piszemy wiadomo - nie można generalizować i wszystkiego lądować to jednej szuflady. To są tak indywidualne kwestie, że szok. Ale większość maluchów jest w miarę spokojne, więc da się wszystko ogarnąć.
Kurka, współczuję Ci tego chodzenia do pracy, ale Kochane już coraz bliżej końca.
Moja Maja ja miała 1,5roczku zrezygnowała z dziennego spania - maratony walę codziennie.

Suzi - dokładnie, cc nie jest sposobem żeby (teoretycznie) urodzić be bólu. Dla mnie byłaby to ostateczność.
Pięknie walczyłaś, przez 10 mies. podawałaś swoje mleko to i tak sukces. Mam nadzieję, że teraz pójdzie gładko.

Monia - ja nie pomogę, bo znam to tylko z teorii. Ja się przeterminowałam i mi poród na różne sposoby wywoływali w szpitalu.
Sama czytałam o sposobach na przyspieszenie, ale niby spróbowałam jednego (nie licząc sexu) i doopa blada.
Tutaj nie mam "gotowca", dla każdej poród może się zacząć inaczej.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #591485 przez Suzi
tak Monia, zgadzam się z Dave, tu nie ma reguły, każdy może zacząć inaczej, mnie córkę wywoływali, syn zameldował się sam punktualnie z wybiciem terminu i bądź tu człowieku mądry. Dodam, ze nigdy nie widziałam osławionego czopa śluzowego, który to ma odchodzić przed porodem i nigdy nie odeszły mi wody - za każdym razem przebijano mi pęcherz płodowy podczas porodu

No a jak Wam sie Miki podoba?

12 lata 3 miesiąc temu #591495 przez Dave
Suzi - Miki boski :kiss: :kiss: wycałować i wyściskać :lol:
Tylko nie wiem jak zobaczyć ten tyłozgryz :unsure: To, że bródka tak w tył wysunięta to to :unsure: :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #591538 przez agat
malwinsien ja bym nie płaciła takiej kasy za "osobistą" położną. Jak dla mnie szkoda kasy. Równie dobrze można podczas porodu trafić na miłą, pomocną kobietkę i mieć jej opiekę za darmo (można też trafić na wielką zołzę).

Monia po kilku koleżankach zauważyłam już, że często wstępem do porodu jest porządne "przeczyszczenie" organizmu ;)

Suzi świetne zdjęcia buźki synka, ja takich fajnych nie mam. Super z niego facet :)

Jejuuuu od 14 do 18 wiercili i walili za ścianą. Myślałam, że mi mózg odpadnie :/ Na szczęście chyba na dziś skończyli.

12 lata 3 miesiąc temu #591545 przez Suzi
tak Dave, najlepiej to widać na pierwszym zdjęciu w drugiej "dwójce", bródka cofnięta i taka jakby zawijająca sie do góry, to cecha charakterystyczna meżczyzn w mojej rodzinie, od dziadka męża począwszy :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #591579 przez Dave
a ja juz w lozku jestem. to dzisiejsze latanie z mopem i ogolny brak energii mnie wykonczylo.
agat-to teraz odpoczywaj w ciszy,bo jutro mozesz miec powtorke.

12 lata 3 miesiąc temu #591631 przez monia89
Miki śliczny jest :)
Dzięki za odp :)

12 lata 3 miesiąc temu #591649 przez creatura
Suzi słodziutki Twój Mikuś. Tylko jakbyś nie opisała tej bródki, to za nic nie zwróciłabym uwagi :blink:

Też myślę, że cc tylko w ostateczności. Mało się mówi o tych dobroczynnych skutkach przejścia dziecka przez kanał rodny. Po tym jak położna na edukacji nas uświadomiła, to naprawdę każdy ból wydaje się być do zniesienia, biorąc pod uwagę jak poród sn procentuje w przyszłości dla dziecka. Oczywiście mam na myśli zdrowy poród, a nie wielogodzinną patologię kończącą się niedotlenieniem.

Dziś w szkole rodzenia padło stwierdzenie, że dzieci rodzą się same :) Pożyjemy, zobaczymy :blink:

Jeszcze odnośnie terminu porodu: podają nam skończony 40 tydzień, czyli po naszemu "że zaczyna się/leci nam 41". Według tego jeśli urodzimy np w 42 tygodniu, to on też musi być skończony, więc naszym językiem będziemy w trakcie 43 tyg - i to wciąż jest w terminie :laugh:
Eh, to liczenie ciążowych tygodni i miesięcy...... :P

12 lata 3 miesiąc temu #591756 przez Magdalena9t
Suzi śliczne zdjęcia małego :kiss: szkoda,że ja takich nie mam :(

Ale padnięta jestem, mykam się myć i spać :) miłej nocki :)

12 lata 3 miesiąc temu #591777 przez Suzi
dzieki wszystkim za komplementy równiez w imieniu Mikusia :lol:
i dobranoc :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #591832 przez Anabelle
agat napisał:

Przyszedł dziś mój laktator, szybciutko :) Wygląda ok.

Mam już chyba wszystko, torbę wyprałam, ale jakoś od 4 dni nie mogę się zebrać za jej pakowanie ;) Miałabym z głowy już, no ale wszystko mam jakby co pod ręką.

Synek mnie denerwuje, bo się chyba jakoś odwrócił i nie boksuje, nie rozpycha się :( Nie lubię tak, lubię czuć, że u niego wszystko ok.

Mi laktator przyszedł wczoraj, mąż dorwał się z pełną ekscytacją i zaczął sobie policzek przysysać :P Więc już wytestowany ;)

Ja mam wszystko do torby, ale też nie mogę się wziąć za pakowanie :)

Może synek zbiera siły :) Mój baardzo aktywny, zawsze. Z jednej strony się cieszę, ale przyznam, że troche to boli.

Mały w środę ważył 2200 - spowolnił przyrost masy ciała z 350 g tygodniowo do 200 gram ale jest cały, zdrowy i długi :)

Urszula, ja mam bóle podbrzusza nasilające się wieczorami oraz całodniowe kłucie w kroczu. W środę widziałam się z lekarką, powiedziała, że to normalne na tym etapie ciąży. Mały cały i zdrowy a szyjka zamknięta.

CC - zgadzam się w pełni z Suzi. To nie jest takie hop siup, przecina się dwie ważne grupy mięśni, mięśnie brzucha oraz mięśnie macicy. Jak chcecie to mam filmik jak wygląda CC. Mogę Wam przysłać.

Co do porodu - jedno jest pewne - nie da się go przegapić :D

Dobranoc :)

12 lata 3 miesiąc temu #591843 przez Dave
dzień dobry

12 lata 3 miesiąc temu #591846 przez Magdalena9t
Dzień dobry, dzień dobry :)
dziś 15 więc wg usg ostatni równy miesiąc nam został :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka