BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #592314 przez kaikai
proby watrobowe zle wyszly:
ALT 180- Norma do 41
AST 91- Norma do 41
Fosfataza alk. 494 - Norma do 105
Kwasy żółciwe 16- Norma do 6
Bilirubina ok

mowiłam mu ze dobrze sie czuje i nic mnie nie boli, ale powiedzial ze z takimi badaniami to ciąza nie jest do prowadzenia w przychodni, zabacze co lekarz na oddziale powie .

wyprawke mam dla malego, musze sobie jeszcze pare rzeczy kupic jutro, dobrze ze lozeczko i wozek jutro odbieramy to zobacze jeszcze jak to wyglada , no i w niedziele chce fotki brzuszka zrobic ostatnie .
Gorzej w domu ,nie wiem za co sie zlapac, jak oni dadza sobie rade beze mnie tyle czasu .Po porodzie bede musiala jeszcze minimum tydzien lezec jak Dawid bedzie mial żółtaczke, bo mamy konflikt serologiczny. :(

Musze pospac troche bo juz nie mam sily myslec.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #592317 przez ilona
Witam
Padła propozycja w wątku o poszukiwaniach moderatora
www.zapytajpolozna.pl/39-miejsce-na-suge...sie-2013.html#592132
aby watek w którym sporo się dzieje miał swojego moderatora. :)

Stad tez pomysł abyście spośród Mam Kwietniowych 2013 po jakiś mniejszych lub większych negocjacjach wytypowały jedna osobę i zgłosiły jej kandydaturę (link powyżej).

Czekamy na propozycje :)

12 lata 1 miesiąc temu #592348 przez Dave
kaikai-kochana,wiem ze szpital to nie zbyt przyjemna opcja,ale wszystko dla maluszka. tam jest opieka na miejscu. bedzie dobrze.
ciekawa jestem jakie proby podejma na wywolanie.
jak zaproponuja cewnik foleya - nie protestuj. powoduje on rozwieranie sie szyjki. tak sie srednio z nim czulam,ale to tylko doba. pozniej jest wieksze prawdopodobienstwo zadzialania oxy.
bo jak podadza oxy ot tak, nie ma gwarancji ze cos sie ruszy. a skurcze normalnie sa.
jak co sluze pomoca.
badz dzielna,a w domku na pewno sobie poradza.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #592358 przez agat
patrycja280791 napisał:

zastanawia mnie tylko ten ciagly bol na srodku podbrzusza jest dosc silny, skurcze to nie sa, najbardziej je odczuwam jak chodze,

Ja mam to samo ale się tym nie martwię :) Poczytaj w necie o bólach w 9 miesiącu i zobaczysz, że to normalne :) No a lekarzowi na wizycie oczywiście o tym powiedz.

kaikai to niedobrze, że musisz iść do szpitala, ale Twoje zdrowie jest równie ważne jak maluszka, musi mieć silną i zdrową mamę. Lepiej poleżeć w szpitalu i mieć pewność, że wszystko będzie ok. Będzie dobrze :)

12 lata 1 miesiąc temu #592363 przez creatura
ilona napisał:

Witam
Padła propozycja w wątku o poszukiwaniach moderatora
www.zapytajpolozna.pl/39-miejsce-na-suge...sie-2013.html#592132
aby watek w którym sporo się dzieje miał swojego moderatora. :)

Stad tez pomysł abyście spośród Mam Kwietniowych 2013 po jakiś mniejszych lub większych negocjacjach wytypowały jedna osobę i zgłosiły jej kandydaturę (link powyżej).

Czekamy na propozycje :)

Od razu pomyślałam o Dave - bo jest od dawna na forum i ma obcykane mnóstwo wątków i codziennie możemy liczyć na jej obecność na forum :) lub o Suzi - stażem może młodsza, ale za to jednogłośnie ceniona przez nas wszystkie :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #592368 przez Dave
a moja Maja dalej spi, ciekawe o ktorej pojdzie spac wieczorem:-)

12 lata 1 miesiąc temu #592423 przez Suzi
Dave i tylko Dave!! Nie dość, ze systematyczna, to zorganizowana i ma rozeznanie, ja tu dopiero pierwsze kroki stawiam, ale dzięki Creatura ;)

12 lata 1 miesiąc temu #592451 przez Anabelle
Magdalena9t napisał:

Dziewczyny na jakich stronach zamawiacie te laktatory,że wam tak szybko przychodzą? :)

Ja zamawiałam na allegro, na razie laktator mi się podoba, ale wyjdzie w praktyce. Całe życie słuchałam, że jestem ambitna, konsekwentna i zorganizowana więc mam nadzieję, że jak się zaprę, to rozkręcę tą laktację i będzie dobrze ;D Ostatni miesiąc spędzę chyba na pozytywnym nastawianiu się, choć dzisiaj mam jakąś lekką deprechę :/

kaikai - bardzo Ci współczuję złych wyników, każda z nas chciałaby uniknąć takich informacji. Mam nadzieję, że zajmą się Tobą dobrzy lekarze i wszystko zakończy się szcześliwie. Trzymam kciuki ;*

o kurde, próby wątrobowe? mi nikt nic takiego w ostatnich miesiącach nie robił, ostatni raz miałam chyba w I trymestrze, w każdym badź razie na początku.

Idę sobie zbudować gniazdko na łóżku :D

12 lata 1 miesiąc temu #592461 przez Urszula
Anabelle dziękuję za odpowiedź...te bóle to dla mnie coś nowego w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam. Wiadomo jednak, że każda ciąża jest inna...

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 1 miesiąc temu #592484 przez Magdalena9t
Anabelle chciałabym być jak Ty taka zorganizowania, dzięki za odpowiedź :)

Też głosuję na Dave jako moderatora :)

A ja robię dziś rogaliki z czekoladą :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #592502 przez Dave
kobietki,dziekuje :-)
ale nie wiem z czym to sie wiaze i czy sie nadaje.
ha,ha. remont wyraznie zbliza sie do konca:-):-):-)

12 lata 1 miesiąc temu #592515 przez Urszula
Też będę głosowała na Dave :-*

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 1 miesiąc temu #592537 przez kaikai
Dziekuje kochane za wsparcie, dobrze ze jestescie :)

Boje sie tego wywolania, ze bedzie to trwalo w nieskonczonosc i bol wiekszy, nie wiem czy bede mogla miec znieczulenie zzo, nie wiem czy wytrzymam :(
Wiem ze zdrowie malenstwa najwazniejsze, ale ryczec mi sie chce jak sobie pomysle o tym bolu :(
No nic, narazie nie bede rozpaczac juz,poczekam co lekarze na oddziale powiedza, moze leki mi jakies dadza i moze wystarczy pobyt i obserwacja w szpitalu.
Nic mi sie nie chce juz robic :(

Co do zgloszenia na moderatora jestem za Dave, dasz sobie rade napewno, to tylko na naszym watku :)
Zglosze Cie zaraz i mam nadzieje ze reszta dziewczyn tez jest za Dave :)

12 lata 1 miesiąc temu #592564 przez malwinsien
dziewczyny tworzycie plan porodu?

12 lata 1 miesiąc temu #592606 przez Dave
kaikai-mam nadzieje,ze sama obserwacja wystarczy i tyle. a maluch bedzie mogl sam zdecydowac jaka date urodzin wybiera.
niby przy wywolaniu jest miekszy bol,ale wcale to nie takie pewne. nie wiesz jaki masz prog bolu,moze calkiem spory.
nie mysl o tym,skieruj sie na narodziny dziecka,a nie skupiaj uwagi na otoczce. bedzie dobrze.
malwi-takie plany nie sa popularne, a przynajmniej na moje oko,srednio sie sprawdza w praktyce.
z tym jak z zyciem-ty planujesz a ono samo te biegnie wg.wlasnego scenariusza.
kazdy porod jest inny i chyba nie da sie go wpisac w schemat.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka