BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #593992 przez malwinsien
coś nas ubywa na forum... a może któraś już urodziła... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #594016 przez agat
creatura napisał:

To chyba tylko ja jeszcze torby nie pakuję, choć coś tam do szpitala mam już kupione. U mnie trzeba mieć tylko pieluszki dla dziecka, a dla siebie koszule, majtki, podpaski, kosmetyki. Resztę zapewnia szpital, więc za dużo nie trzeba taszczyć ze sobą :silly:

U mnie podobnie, a jednak wielka torba podróżna z tego wyszła :P Dla siebie wzięłam koszule, ręczniki, szlafrok, kapcie, jakieś kosmetyki, podkłady i podpaski. Dla małego pieluchy, kosmetyki, kocyk, ręcznik do kąpieli, kosmetyki, waciki i chusteczki. No i się nazbierało ;)

Moja koleżanka, która miała termin na dziś starała sie jak mogła "zaciskać nogi" i urodzić jutro, ale córeczka nie dała za wygraną i od wczoraj jest na świecie ;) Na pocieszenie miała przynajmniej błyskawiczny poród :)

12 lata 1 miesiąc temu #594018 przez Dave
jeszcze dzis zaciskamy poslady:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #594099 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)

12 lata 1 miesiąc temu #594118 przez Dave
ja dla Malego to tylko pampki i chusteczki musze miec. a kosmetykow to nie trzeba. ew. wezme kremik do pupki. tam oni kapia pod normalna woda,niczego nie stosuja. dopiero w domu cos podzialamy:-)
ja jeszcze te podusie wezme.
a czym bedziecie pepek pielegnowac? bo zdan jest duzo. ja jednak tradycyjnie- spirytus (musze kupic)

12 lata 1 miesiąc temu #594125 przez agat
Ja gdzieś na promocji kupiłam Octenisept do pępka, można nim też podobno szwy swoje psiukać.

A co do kąpieli? Ja byłam nastawiona na te emolieny, ale teraz mi koleżanka powiedziała, że ona kąpała w mydełku Bambino, a na pewno w szpitalu położne się w żadne Oilany nie bawią tylko właśnie ewentualnie mydełko dla niemowląt.

12 lata 1 miesiąc temu #594126 przez Magdalena9t
Też myślałam o spirytusie :silly: chociaż słyszałam opinie żeby w ogóle niczym, tylko żeby "wietrzyć" pępuszek żeby był dostęp powietrza, jestem zielona kompletnie w tej sprawie :unsure: :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #594207 przez anafora21
Ja też będę miała Octenisept bo dostane od znajomej bo urodziła niedawno. Też słyszałam , że można szwy pryskać :)

12 lata 1 miesiąc temu #594246 przez kaikai
Mi polozna kazala kupic octenisept do pepka,powiedziala ze spirytusu juz sie nie stosuje.

Zaraz bede pakowac wszystko to Wam napisze pozniej co u mnie w szpitalu jest potrzebne.

12 lata 1 miesiąc temu #594287 przez Dave
Lecę kąpać Majosa :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #594357 przez Dave
Oj, coś dziś się moja Gwiazda nie mogła nagadać i na śpiewać przed snem.

Co do Octoniseptu - ja kupiłam w spreju bo rewelacyjnie nadaje się i działa na gojenie krocza.
Jednak do pępka tradycyjnie - spirytus.
U mnie w szpitalu zalecają oczywiście tylko wietrzenie, utrzymywanie na sucho i tyle. Tylko, że w wielu przypadkach moich znajomych skończyło się infekcją.
Ja miałam rewelacyjna położną, która wytłumaczyła co i jak, dlatego ufam tradycji.
Octonisept też zalecają, ale jakoś nie jestem przekonana.

Dziś troszkę podziałałam z torbą do szpitala - czytaj - wrzuciłam do niej co miałam pod ręką :silly:
Wiem, że dziś niedziela ale puściłam 2 pralkę ciuszków Mata. Zostały mi jeszcze pieluchy, rożek, szlafrok, ochraniacz do łóżeczka i pościel. Więc następne pranie czeka.

Sporządziłam (i nadal to robię) listę rzeczy do szpitala. I wpadłam na pomysł :cheer:
To co "uzbieram" wrzucę tu, będzie można cytować dopisując co się której nasunie (bo u mnie panuje demencja ;) ), oraz zrobię na naszym FB taki dokument. W zależności co dla kogo będzie wygodniejsze.
Co Wy na to??

Kaikai - nam tu z najświeższe newsy poda :side:

12 lata 1 miesiąc temu #594359 przez Dave

Co do Octoniseptu - ja kupiłam w spreju bo rewelacyjnie nadaje się i działa na gojenie krocza.
U mnie w szpitalu zalecają oczywiście tylko wietrzenie, utrzymywanie na sucho i tyle. Tylko, że w wielu przypadkach moich znajomych skończyło się infekcją.
Ja miałam rewelacyjna położną, która wytłumaczyła co i jak, dlatego ufam tradycji.

Dziś troszkę podziałałam z torbą do szpitala - czytaj - wrzuciłam do niej co miałam pod ręką :silly:
Wiem, że dziś niedziela ale puściłam 2 pralkę ciuszków Mata. Zostały mi jeszcze pieluchy, rożek, szlafrok, ochraniacz do łóżeczka i pościel. Więc następne pranie czeka.

Sporządziłam (i nadal to robię) listę rzeczy do szpitala. I wpadłam na pomysł :cheer:
To co "uzbieram" wrzucę tu, będzie można cytować dopisując co się której nasunie (bo u mnie panuje demencja ;) ), oraz zrobię na naszym FB taki dokument. W zależności co dla kogo będzie wygodniejsze.
Co Wy na to??

12 lata 1 miesiąc temu #594363 przez Dave

Co Wy na to??

12 lata 1 miesiąc temu #594387 przez agat
Dobry pomysł Dave :) Moja torba już spakowana w łóżeczku stoi, obok leży kartka z listą rzeczy, które muszę tam jeszcze włożyć.

Wczoraj i dziś w wiadomościach wiele razy pokazywali porodówki i noworodki i taaaaaak mi się zachciało już synka naszego, żeby był już z nami :)

12 lata 1 miesiąc temu #594393 przez Dave
Jak się odkopię z zaległości to pomiędzy szukaniem materaca dla Młodej, sklecę tę listę.

A mnie coś zaczyna przerażać myśl, czy dam radę z dwójką. Jak to wszystko ogarnę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka