BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 tydzień temu #636931 przez Kiniaczek
Tymczasem ja jade do Krwiodastwa zrobić badania na te moje antygeny :huh: ( jedyne 70 zł)

Co miesiąc musze kontrolować ...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #636934 przez KarinaM
Kiniaczek a to masz RH-?

Igorek

Irina

12 lata 1 tydzień temu #636936 przez Domiś91
MoNiaaa nie miałyśmy wcześniej przyjemności, więc witam Cię :) Napewno każda rada sie przyda! I Daj znać w maju czy się udało i są || !!!

Ja 16 kilo na plusie, obwód 106cm :) Mi tylko rodzice i mąż mówią ze jestem grubaskiem, ze przytyłam. A tak znajomi, co mnie widzą to twierdzą że figura jak przed ciąża, tylko brzuch z przodu :) Niestety wszystko poszło mi w tyłek i uda. Taką mam tendencje - zawsze jak tyje to tam! Po buzi też mi sie przybrało :) Do spodni się nie wcisne, noszę już tylko leginsy i tuniczki :) Chyba ze ode tylko do osiedlowego sklepu to ubieram do leginsów bluzę męża i mam w tyłku wszystko :)

Tysiak, ciesze się że wszystko dobrze z Tobą i dzidzią :)

Kurcze ja już bym chciała spacerować z Tymusiem :( A tu dupa :(

12 lata 1 tydzień temu #636963 przez munnecabrava
To taki rodzaj drożdżycy mnie wyszło przy Gbsie od początku ciąży sie z tym męczę...

Kurcze znowu sobie coś przpomniałam ... zapomniałam odebrać wyników z Antygenów ..... wrrrr a wymagają tego w szpitalu nie ?

masakra ciąża mi zabiera mózg ;P ehhh prasuuujeee jakie to malutkie ...

12 lata 1 tydzień temu #636979 przez Gabi31
MoNiaaa- witaj:) milo Cie poznać. Trzymam kciuki za Ciebie :)

Ja paciorkowca też nie wyhodowałam, ale akurat nawet jak macie dziewczyny to nie ma sie czym martwic, po to sa te badania zeby podac antybiotyk przy porodzie dzieciaczkowi, a Wam nic nie zagraża.

U mnie 18 kilo na plusie- w obwodzie 122 cm ( chyba pobiłam tu rekord)- z przodu wielka piłka :)

Tweety - Ty się zrzucaniem nie martw, zrzucimy po porodzie. Bratowa rodziła w grudniu na plusie miała 18 kg a juz po porodzie 12 kg mniej, oby u nas było podobnie :)

U mnie upał na maxa:) Rozpiera mnie energia, nawet w krzyżu przestało łupać... kupiłam dwie sliczne duze naklejki na sciane z myszka Minnie i Mickey po 5 zł kazda, a na allegro po 15 zł za sztukę widziąłam :)

12 lata 1 tydzień temu #636990 przez Domiś91
Dziewczyny, co z ruchami waszych pociech? To bardziej pytanie do tych tuż tuż przed porodem. Bo czytałam że dzieciaczki stają się leniwe i odpoczywają. A mój Tymek daje czadu jak nigdy! Wczoraj wieczorem nawet nakręciłam dwa filmiki brzuchola, a wcześniej się nie dało bo zawsze przestawał.A teraz jak nie z jednej strony to z drugiej.. Naczytałam się też że jak się intensywnie bardzo ruszają to może być przez to że jest za długa pępowina i dzidzius się nią owinął :( :( Nie wiem juz co myslec.

12 lata 1 tydzień temu #636994 przez Gabi31
Domiś- u mnie od dwoch dni bardzo spokojnie, ale 3 dni temu mała też mi dawała popalic, istne tornado robiła przez cały dzień. Nie martw się na zapas... :)

12 lata 1 tydzień temu #637010 przez moniaaak
Karolina uroczego masz bobasa, jeszcze raz gratuluję :).

tweety strasznie gładziutki masz ten brzusiu. Fajniutki :).

Ja też mam leżaczek do 18 kg, zresztą ten o którym kiedyś była mowa allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...334-i3120411406.html

m-brava
ja kiedyś miałam candidie i wyleczyłam, ale teraz dla odmiany mam gbs dodatni. Nie wiem skąd to cholerstwo się bierze, ale pozbyć się tego ciężko...

MoNiaaa powodzenia :)

A propo rocznego macierzyńskiego, to dziś news na onecie wiadomosci.onet.pl/kraj/roczny-urlop-dla...77374,wiadomosc.html
W sumie nas to nie dotyczy, ale tak dla ciekawostki :).

12 lata 1 tydzień temu #637033 przez Gabi31
moniaaak napisał:

A propo rocznego macierzyńskiego, to dziś news na onecie wiadomosci.onet.pl/kraj/roczny-urlop-dla...77374,wiadomosc.html
W sumie nas to nie dotyczy, ale tak dla ciekawostki :).

I teraz zaczną się protesty matek z IV kwartału 2012 :)

12 lata 1 tydzień temu #637044 przez joasia10015
Moja wspomniana torba szpitalna -baaardzo proszę żebyscie napisały co wy jeszcze macie ;
-2 ręczniki (mały,duży)
-podkłady Bella
-kapcie
-klapki
-szlafrok
-3 koszule
-majtki bawełniane
-majtki jednorazowe

-dokumenty
-aparat,ładowarka,telefon
-mała woda mineralna
-kubek,sztucce ,papier toaletowy,chusteczki jednorazowe,
-kosmetyki (pasta,płyn do higieny itp.)
-kosmetyki ,,kolorowe,,(co bym nie wyglądała jak ,,nie wygląd-sie okaże czy będe miała siłe i ochotę sie ciut pomalowac :blink: )

-pampersy
-3 pieluchy tetrowe
-chusteczki mokre
-Linomag na dupcie
-Maltan na brodawki
-tantum rosa
-wkładki laktacyjne
-nakładki na piersi silikonowe
-rękawiczki niedrapki dla Mikusia
No i myślę o rzeczach dla małego bo niby maja w szpitalu ale napisane na stronie internetowej szpitala że można wziąc ...

Laseczki przegapiłam cos konkretnego?????
Wiem że ten temat już wałkowałyśmy ale tak mi cieżako to ogarnac że szok-moze podswiadomie jeszcze nie jestem gotowa :blink: Bo jak sie już spakuje to ,,klamka zapadnie,,można ostro czekac :blink:

12 lata 1 tydzień temu #637049 przez tweety
z ta torba to masakra. u mnie wszystko naszykowane tylko may musi spakowac. jakos sie od poczatku tygodnia nie zlozylo i wszystko czeka. a ja nie nalegam na niego bo mam wrazenie ze jak spakujemy to znaczy ze to juz niedlugo. a tak sie boje...

Joasia - wedlug mnie jest ok. zawsze ktos moze ci cos dowiezc dokupic wiec sie nie martw

12 lata 1 tydzień temu #637055 przez Domiś91
Joasia, ja biorę to samo, tylko że jedną koszule :) Niestety nie mam dwóch :( Ale jakby coś to pośle mamę do sklepu :P
W "dokumentach" wziełaś mam nadzieje pod uwagę ost badania, kartę ciąży, grupę krwi i ubezpieczenie? :)

12 lata 1 tydzień temu #637062 przez Daarikaa
joasia10015 napisał:

Moja wspomniana torba szpitalna -baaardzo proszę żebyscie napisały co wy jeszcze macie ;
-2 ręczniki (mały,duży)
-podkłady Bella
-kapcie
-klapki
-szlafrok
-3 koszule
-majtki bawełniane
-majtki jednorazowe

-dokumenty
-aparat,ładowarka,telefon
-mała woda mineralna
-kubek,sztucce ,papier toaletowy,chusteczki jednorazowe,
-kosmetyki (pasta,płyn do higieny itp.)
-kosmetyki ,,kolorowe,,(co bym nie wyglądała jak ,,nie wygląd-sie okaże czy będe miała siłe i ochotę sie ciut pomalowac :blink: )

-pampersy
-3 pieluchy tetrowe
-chusteczki mokre
-Linomag na dupcie
-Maltan na brodawki
-tantum rosa
-wkładki laktacyjne
-nakładki na piersi silikonowe
-rękawiczki niedrapki dla Mikusia
No i myślę o rzeczach dla małego bo niby maja w szpitalu ale napisane na stronie internetowej szpitala że można wziąc ...

Laseczki przegapiłam cos konkretnego?????
Wiem że ten temat już wałkowałyśmy ale tak mi cieżako to ogarnac że szok-moze podswiadomie jeszcze nie jestem gotowa :blink: Bo jak sie już spakuje to ,,klamka zapadnie,,można ostro czekac :blink:

ja bym dołożyła pomadkę nawilżającą :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #637066 przez Gabi31
Joasia ja bym jeszcze dodała podkłady na lozko, dowiedz sie czy w szpitalu maja czy nie i specjalne nakładki na toaletę- ponoć przydatne.
Przypomniałas mi o papierze toaletowym, lece włożyc do torby - dzieki :)

Domiś postaraj sie skombinowac ta druga koszulę, na pewno się przyda.

Ubezpieczenie juz chyba w dokumentach nie potrzebne- sprawdzaja komputerowo przez system.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #637069 przez Domiś91
Ja tam wole mieć na papierze :D No własnie Joasia, jeszcze podkłady na łóżko - też kupiłam, nie wiem czy muszę miec w szpitalu, ale lepiej mieć i nie ubrudzić łóżka, bo bym się spaliła ze wstydu :( Z tą koszulą musze załatwić :) I papier spakować, racja!!

Aha i ja jeszcze biorę smoczek - na wszelki wypadek :)I kremik do buzi dla małego :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka