BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

13 lata 3 miesiąc temu #636106 przez moniaaak
demoniqe napisał:

ja mam dzis zachcianki :))

na obiad musi byc zupa ogorkowa i koniecznie placki z jablkami i bananami :)

a potem francuskie z serem :)

a ja dla odmiany ciągle jestem głodna i sama nie wiem co bym zjadła:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #636139 przez Daarikaa
demiqe napisał:

ja mam dzis zachcianki :))

na obiad musi byc zupa ogorkowa i koniecznie placki z jablkami i bananami :)

a potem francuskie z serem :)

tysiiak nie bój się! będzie dobrze!

ja nospe bralam wtedy jak mialam skurcze bolące, jak tylko twardniał to nie.

munnecabrava sliczny pokoik

Mogę przepis na te francuskie z serem? :side:

13 lata 3 miesiąc temu #636142 przez Ane88
Domiś ja miałam taką kolke jak mi maluszek uciskał na nerke w której miałam mały zastój...
lekarz polecił urosept 2 razy dziennie przez kilka dni i przeszło na dobre:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

13 lata 3 miesiąc temu #636144 przez Daarikaa
Tymek ulokował się gdzieś na nerwie, czasem tez tak mam ze az nie wiem jak sie ulozyc :) ach te nasze słodkie CIĘŻARY :laugh: :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #636146 przez Gabi31
Ane88 napisał:

Kupiłam sobie dzisiaj w aptece maske do włosów BIOVAX kreatyna+jedwab...
słuchajcie jest rewelacyjna... myślałam, że na efekty będe musiała czekać kilka- kilkanaście myć...
a ja po nałożeniu jej na 15 minut mam takie śliskie włosy, że szok... dodam, że miałam jak siano po wysuszeniu...

A stosowals ja normalnie czy w formie gorącego kompresu? Pytam z ciekawości bo kiedys fryzjerka mi mówiła o tych odzywkach zeby je stosowac na gorąco i efekt jest jeszcze lepszy.
Przeglądam te Biovaxy na allegro, do wyboru do koloru, nawet nie wiem jaki wybrac :)Ale chyba kupię do włosów suchych i zniszczonych
allegro.pl/biovax-bio-wax-maska-wl-suche...pek-i3173986610.html

13 lata 3 miesiąc temu #636154 przez Ane88
Gabi ja zrobiłam tak jak mi poradziła moja fryzjerka... po umyciu nałożyłam maske... rozczesałam je wraz z nią grubym grzebieniem, nałożyłam sobie taki czepek foliowy ( byl dołączony do maski ) owinęłam ręcznikiem łebek i pochodziłam sobie z tym dobre 15 minut. potem spłukałam, wysuszyłam i wyprostowałam ... jestem mega zadowolona:)))

a ta moja fryzjerka radziła mi jeszcze, że jeśli mam więcej czasu to po założeniu czepka tego foliowego można chwile posuszyć suszarką ciepłym powietrzem... pod wpływem ciepła otwierają się łuski włosa i maska lepiej w nie wnika...

a maske powinno się spłukiwać letnią wodą, żeby łuski się pozamykały i maska miała lepsze efekty :)))

13 lata 3 miesiąc temu #636159 przez Ane88
Gabi ta też może być fajna... jak złużyje tą z keratyną to może zakupie sobie tą co znalazłaś:)
powiesz mi ewentualnie jakie postępy zrobiła:P

dzisiaj Pani a aptece jak zaczęła mi wymieniać jakie są to zdecydowałam się szybko na tą, bo chyba stałabym tam pół godziny, a duuuża kolejka była:)

keratyna też ładnie wygładza włoski, ale na taki zabieg keratynowe prostowanie mnie niestety nie stać:P

13 lata 3 miesiąc temu #636163 przez joasia10015
Dziewczyny dla wszystkich majówek dziś szczesliwy dzien i to potrójnie szcześliwy bo zapisałyśmy 777 stron ;) Ciekawe o czym będziemy pisac (i czy wogóle :unsure: )przy stronie 7777 ;)
Ja właśnie wciągnęłam pierożki z serem na słodko i ledwo sie ruszam -nie dośc że dzis jak pijana sie czuje to jeszcze obżarta i nie mam totalnie na nic siły :S
Domiś też myślę że Tymuś uciska jakiś nerw-Miki też czasem sie rozpycha i uciśnie w dziwne miejsca a ja mam schizy że coś nie tak :S
Aaaa laski nie dawno pisałyśmy o workach próżniowych z BIedrony -dostałam ,,po znajomości,,jeszcze dwa ale takie najwieksze rozmiary i poprostu ZAJEBISTE są ;) Włożyłam w taki wielki wszystkie rzeczy po MIłoszku (takie które Mikusiowi sie przydadzą gdzies w zimie ) i poprostu rewelacja-dołożyłam swoją wielką kurtkę zimową i wszystko sie skurczyło :huh: WIdziałam w PEPCO takie worki to chyba dokupię i wszystkie zimówki pochowam :blink:
Laski zasypiam normalnie ......szok!!! :ohmy: Co sie ze mną dzieje :unsure:

13 lata 3 miesiąc temu #636164 przez munnecabrava
Jestem baaaardzo zła.... Pojechałam dzisiaj do mojej gin. Po zwolnienie i mówię że pani doktor juz nie widziała sensu kolejnej wizyty ale zaniemoglam i potrzebuje l4 bez badania czy coś samo l4. To jest 2 minutyy.... Ale nie bo jest kolejka.... I później są opóźnienia w wizytach... I do mojej są dopiero na kyoresnastego maja terminy. Może mnie z łaski zapisać do innego... Co się z tym wiąże będę musiała pójść jeszcze raz nie odpusci mi pewnie mnie będzie badać wrrrrr kretynizm serio. Nigdy nikomu z niczym.nie robię problemu ....a mnie zawsze wszyscy....nawet w lumpie nic nie znalazłam....

13 lata 3 miesiąc temu #636165 przez JoannaL
tysiak nie martw się kochana, dzidzia jest już gotowa żeby żyć poza brzuszkiem :kiss:

Ja na początku ciąży zażywałam luteinę i nospę, bo miałam okropne bóle brzucha, później już sporadycznie. Teraz nie biorę nic oprócz żelaza, magnezu i witamin, staram się przeciwbólowymi lekami nie faszerować

ciuszki piękne, ja mam ich bardzo dużo więc nie mam zamiaru kupować. Nawet jak ktoś będzie chciał przyjechać dzidzię zobaczyć to powiem żeby paczkę pieluch kupił, bardziej się przydadzą niż kolejne ubrania

13 lata 3 miesiąc temu #636186 przez Gabi31
Ane88 napisał:

Gabi ta też może być fajna... jak złużyje tą z keratyną to może zakupie sobie tą co znalazłaś:)
powiesz mi ewentualnie jakie postępy zrobiła:P

dzisiaj Pani a aptece jak zaczęła mi wymieniać jakie są to zdecydowałam się szybko na tą, bo chyba stałabym tam pół godziny, a duuuża kolejka była:)

keratyna też ładnie wygładza włoski, ale na taki zabieg keratynowe prostowanie mnie niestety nie stać:P

Dzieki za info:) Ja najpierw pohasam po aptekach, bo tez ją chce miec na już, a jak nie to zamówię ta z allegro i oczywiście zdam relację :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #636193 przez KarinaM
Ja też mam sporo ciuszków ale dostałam po 2 chłopakach więc dokupiłam trochę uniwersalnych bo wiecie że nie wierzę w USG. A dzisiaj nie mogłam się powtrzymać. Jak urodzi się chłopak to oddam te ciuszki męża bratowej bo też jest w ciąży ale ma rodzić w lipcu. Mam jeszcze koleżankę która ma termin na listopad. Więc będę miała komu oddać sukieneczki.

Igorek

Irina

13 lata 3 miesiąc temu #636263 przez moniaaak
munnecabrava a chodzisz prywatnie do lekarza czy na NFZ?

13 lata 3 miesiąc temu #636307 przez munnecabrava
Do prywatnej przychodni, mam abonament....szkoda słów prywatne tez nie zawsze są ok. w mojej z nfz nie robili by problemów... tylko tam nie ma gina...

wszyyyystko mnie dzisiaj wkurza chodze jak naładowaa elektroda i kopie.... jeszcze zaraz mamy gości wiec jak mi podpadna to zamiast na porodowke pojade na posterunek :P

13 lata 3 miesiąc temu #636339 przez KarinaM
munnecabrava ja miałam tak wczoraj. Wszystko mnie bolało a mąż nie chciał mi doradzić czy dzwonić do gina i jechać czy poczekać ewentualnie do poniedziałku(chodziło mi o koszty bo prywatnie). Powiedziałam Mu dzisiaj rano że jak On miał problem to ja z Nim nawet w ciąży w nocy o 1:00 na szpital jechałam i czekałam do 6:00. A On mi powiedział żebym spytała swoich sióstr. Byłam zła że nawet się nie odzywałam żeby nie pokłócić się.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka