BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

13 lata 1 miesiąc temu #646226 przez lili91
Tak o ten slub dopytywala jakby conajmniej miala byc zaproszona. Juz dosyc mialam i cale szczescie mama utarla jej pyszczka i juz nigdy o nic nie pyta. Tylko Dzien dobry powie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #646232 przez Alex_87
Munnecabrava głowa do góry, chociaż jak sobie człowiek popłacze to się lepiej robi i oczy zdrowsze :D Dobrze, że jest forum to sobie można popisać i ponarzekać z kimś :D

Kurcze a mi się włączyło jakieś porządkowanie domu, widzę nawet kurz w gniazdkach, i chyba poukładam jeszcze raz ubranka, niby mam wg wielkości i rodzaju, ale może podzielę je jeszcze na lepsze i gorsze :D
No i musze zrobić porządek w dokumentach, bo tata chciał wczoraj się dowiedzieć o model naszej zmywarki, przeszukałam wszystko i zginęła gdzieś faktura :angry:
Nie wspomnę już, że od rana nasmażyłam 50 naleśników.

13 lata 1 miesiąc temu #646238 przez KarinaM
A ja musiałam się przespać. Głowa mnie boli przeokrutnie. Będę musiała zażyć tabletkę a bardzo nie lubię brać lekartw w ciąży ale nie dam chyba rady.

Igorek

Irina

13 lata 1 miesiąc temu #646250 przez lili91
Alex_87 napisał:

Munnecabrava głowa do góry, chociaż jak sobie człowiek popłacze to się lepiej robi i oczy zdrowsze :D Dobrze, że jest forum to sobie można popisać i ponarzekać z kimś :D

Kurcze a mi się włączyło jakieś porządkowanie domu, widzę nawet kurz w gniazdkach, i chyba poukładam jeszcze raz ubranka, niby mam wg wielkości i rodzaju, ale może podzielę je jeszcze na lepsze i gorsze :D
No i musze zrobić porządek w dokumentach, bo tata chciał wczoraj się dowiedzieć o model naszej zmywarki, przeszukałam wszystko i zginęła gdzieś faktura :angry:
Nie wspomnę już, że od rana nasmażyłam 50 naleśników.

Jak ja bym chciala juz sprzatac w tym "naszym " mieszkaniu. Taki mam syndrom wicia gniazda ale coz narazie musze go powstrzymac. Moj powiedzial ze sam poprzewozi meble i poustawia ja mam sie nawet nie szykowac do tego.
Powiedzialam ze ja musze byc na miejscu i dyktowac co gdzie postawic i na to mi pozwolil. Pewnie dlatego zeby dwa razy roboty nie robic.:)

13 lata 1 miesiąc temu #646258 przez Karolka85
Kiniaczek ale słodziak z tego Twojego synusia :) :) :) Łamacz niewieścich serc jak nic :lol:

Ja właśnie wróciłam z zakupów, wyjechałam wózkiem na balkon żeby się wietrzył, a teraz wcinam truskaweczki z bitą śmietaną, a w kolejce już czekają M&M-sy :lol: :lol:

Brzuch mi się spina i boli jak na okres... Ale czopa nie zauważyłam- dalej mam taki w sumie normalny białawy śluz.

M-brava głowa do góry!!!!

Moniak współczuję Ci tego choróbska. Wracaj szybciutko do zdrowia!!!

Alex ja też ostatnio po raz kolejny układałam ubranka w komodzie :lol: ostatecznie zostało tak, że mam podział na rzeczy domowe i wyjściowe, z długim i krótkim rękawem osobno, pajace osobno, śpiochy osobno itd :)

Domiś może ten Twój spokój i nie spinanie się podziała na Twojego Tymka i zechce wyjść zanim zaczną Ci podawać oxy... :) w każdym razie życzę Ci tego!!!

13 lata 1 miesiąc temu #646260 przez moniaaak
demoniqe ja mam "Język niemowląt" Hogg, ale jakoś się nie mogę do niej zabrać. Nie wiem czy w niej będzie to o czym piszesz, bo z tego co pamiętam Ty jakąś inną jej pozycje czytałaś.

13 lata 1 miesiąc temu #646264 przez ewela86
ja tez mam dzisiaj jakiś beznadziejny dzień... w sumie to nie wiem dlaczego! :unsure: (może przez tą ciężką pogodę??) jakoś tak nic mi się nie chce a takie miałam plany na dzisiaj. chyba muszę się spiąć i chociaż przejrzę moją torbę czy jeszcze czegoś mi brakuje no i policzę ile mam bodziaków w tych najmniejszych rozmiarach, bo tych większych to mam sporo...

może się trochę rozweselę jak mąż przyjedzie z wózkiem i leżaczkiem dla naszej gwiazdy :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #646268 przez KarinaM
Idę zrobić sobie kawę i wezmę proszek od bólu głowy jak nie przejdzie po kawie.

Igorek

Irina

13 lata 1 miesiąc temu #646270 przez lili91
Chyba i ja cos porobie. Malej ubranek nie ujadam bo i tak musze je pozniej pakowac w kartony. Mam prasowac ale jakos zebrac sie nie moge. To pewnie przez to ze na ta przesowadzke sie nastawilam a tu tak sie ciagnie

13 lata 1 miesiąc temu #646272 przez Agusiak
Hej Majóweczki :)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :)
Sama jestem mamą majową 2011 :)
Może któraś z Was urodzi 10tego :blink:

Oj tak torby posprawdzajcie i miejcie w gotowości, ja urodziłam niespodziewanie w 38 tygodniu i mąż musiał mnie na szybko spakować i dowieźć torbę do szpitala bo mnie się jakoś wcześniej nie śpieszyło ;)

Powodzenia!!!! :kiss: :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #646280 przez Sevilla
A ja miałam tyle w planach a nic z tego nie wyszło ... szwagierki syn przyszedł by pomóc w remoncie przedpokoju i w ruch poszło szlifowanie ścian. Mnie jako ciężarną zamknęli w pokoju, bym nie wdychała tego pyłu i tak leże i patrze, co słychać na necie, oglądam telewizję i mnie roznosi ...

13 lata 1 miesiąc temu #646301 przez Alex_87
Hmmm dziewczyny pisałyście o książce Tracy Hogg, a ja włączyłam tv i leci serial z jej udziałem "Zaklinaczka dzieci" na TVP2

Chyba zaczyna mnie boleć ząb :angry: :angry: :angry: wczoraj jakby mi się trochę ukruszył, jeszcze wizyty u dentysty mi brakowało przed samym porodem.

13 lata 1 miesiąc temu #646303 przez Domiś91
Ja właśnie się obudziłam, brzuch twardy ;) Idę coś zjeść i biorę się za prasowanie.. posprzątam jutro ;)

13 lata 1 miesiąc temu #646304 przez tweety
Ja po wizycie. na usg ok. maly ulozony glowka w dol w kanale ale jeszcze wysoko wiec pan doktor powiedzial ze jeszcze czas. poza tym wszystko ok, waga okolo 3450 gram i termin potwierdzony na 20 maja.

tymczasem na wizycie mialam niespodziewane KTG. nie wiedzialam ze beda robic. maly byl aktywny caly poranek a na KTG nie uwierzycie ale nic. zaczepiany non stop przez polozna nie raczyl sie ruszyc. lezalam ze 20 min. tetno tak na granicy bo oscylowalo caly czas okolo 120/min. i najgorsze w tym jest to, ze dostalam skierowanie do szpitala pataogie na powtorzenie ktg. masakra. czekam az maz sie zwinie z pracy to nas zawiezie ale kurcze dziewczyny zaczelam sie marwtic. czuje niby ruchy (skubaniec teraz raz na kiedys sie ruszy a 30 min temu nic) ale zaczelam sie stresowac ze mimo wszystko moze cos jest nie tak.

Nie znajde sobie teraz miejsca w domu czzekajac na meza. zjadlam wlasnie kawalek czekolady zeby malego obudzic. zobaczymy czy podziala.

Dziewczyny, moze wiecie z doswiadczenia, czy jak zrobia mi to ktg to puszcza do domu czy beda chceli zatrzymac?

13 lata 1 miesiąc temu #646307 przez tysiiiak
Zmusiłam się do ruszenia tyłka z domu :P i to chyba szczyt moich możliwości - pójść do chleb i jakieś pierdółki :P aleee kupiłam koszulę do karmienia bo miałam tylko jedną i trafiłam do Textil market i tam są fajne koszule do karmienia :) moja kosztowała 24,99 :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka