BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 9 miesiąc temu #707390 przez Olga60
No i wykrakałam sobie ten skok rozwojowy :angry: Wczoraj misia miała mega problem z zaśnięciem, jak zawsze śpi między 19.30 a 20.30 max to wczoraj się męczyła do 22.15 :cheer: i w ogóle coś odechciało jej się pięknie podnosić główkę jak leży na brzuchu :(

A dzisiaj zabieram dzieciaki do parku linowego (bardziej tego starszego :laugh: )

A tu misia w swoim lesie tropikalnym :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #707392 przez Olga60
tuuu

12 lata 9 miesiąc temu #707394 przez Olga60
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #707659 przez lalka
witam mamuśki!!!!ja tylko na chwilkę!!!!!

Jagna ma kolki w dalszym ciągu..ten najgorszy rodzaj-nie życzę nikomu takich!!!!a żeby nie było nudno to wychodzą Małej...ząbki!!!!jak skończyła dwa miesiące zaczęła się ślinić i wkładać rączki(całe)do buźki!!!i przy kontroli p.doktor sprawdziła....no i potwierdziła!!!!

noce Mała całe przesypia nawet muszę ją budzić do picia,bo potrafi spać od 19 do 4 rano!!!!za to w dzień..kiepsko :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: marudna(na ząbki)płaczliwa :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:

waga u nas już ponad 6kg-jutro idziemy na szczepienia to będę wiedziała dokładnie!!!!!ręce od noszenia bolą :huh: :huh: :huh:

ale jak Jagna zacznie gaworzyć..śpiewać..uśmiechać się to mamusia zapomina o wszystkim i wymięka~!!!!

a to Jagny aktualna(dzisiejsza)fotka!!!!
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #707686 przez Olga60
Lalka Jagna śliczna i jaka radosna :laugh: a fryzura jak u mojej Nataszy :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #707711 przez tysiiiak
dziekujemy za komplementy :blush:

lalka jeeeeju wieki Cię nie było :* zaglądaj do nas czasem chociaż na chwilkę :S Jagusia śliczna panienka :kiss: :kiss: :kiss:
współczuję kolek i oby szybko minęły ... a z tymi ząbkami to nie strasz bo Kubuś też się ślini chociaż żadnych innych objawów do ząbkowania nie widzę :)
jak zdrówko Jagienki? I jak się starszy brat sprawuje?
buziaczki :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #707745 przez lalka
starszemu bratu już przeszło!!!!fascynacja minęła!!!!owszem pomaga,chce nosić...itp.ale szału niema!!!

Olga fryzura śmieszna...bo z tyłu ma długie włosy..takie prawie do ramion

12 lata 9 miesiąc temu #707844 przez munnecabrava
Dziewczyny czy wasze dzieci płaczą po kąpieli bo u nas to dramat taaak się drze jak po szczepieniu i nie wiem o co chodzi ...

12 lata 9 miesiąc temu #707869 przez Alex_87
Lalka miło że się odezwałaś i pisz częściej :)

Kurcze z tymi zębami to nieźle, moja od tygodnia się ślini jak nie wiem i też wkłada do buzi ręce, nawet mama się śmiała, że może jej zęby idą :D a może naprawdę idą :D

ale dzisiaj marudzenia ciąg dalszy i tak jak wczoraj wieczorem krzyk, kolka to nie jest, bo przerabialiśmy i to nie jest płacz kolkowy, rzadko korzystamy z suszarki jako uspokajacza ale od dwóch dni suszarka idzie w ruch. A po kąpieli też jej się zdarza płakać, ale dlatego, że robi się nagle głodna :D sama kąpiel działa na nią uspokajająco, czasem jak już bardzo płacze, to kąpię ją trochę wcześniej bo w wanience się uspokaja.

12 lata 9 miesiąc temu #707880 przez pauluska
Moja po kąpieli nie płacze ale przed każdą drzemką i spaniem nocnym jeden wielki krzyk masakra :( nerwy mi czasami puszczają Iga to chyba czuje i jeszcze większy krzyk

12 lata 9 miesiąc temu #707885 przez Olga60
M-brava moja też krzyczy, jak jej zimno bo zdarza się że dobrze nie nagrzejemy w łazience i wtedy też ma gęsią skórkę. Ale zaraz jak jest ubrana jest spokojna i nawet sobie przez chwilę gugamy, no chyba że jest głodna to krzyczy dalej :cheer:

12 lata 9 miesiąc temu #707921 przez tysiiiak
u nas też kąpiel działa relaksacyjnie :) a po kąpieli nie ma płaczu tylko przez chwilkę od momentu wyjęcia z wanienki do zawinięcia w ręczniczek :) potem już spokój :D no chyba że głodzilla się odzywa to już inna bajka :S

12 lata 9 miesiąc temu #707927 przez KarinaM
Witajcie!
Lalka super że się odezwałaś. Rób to częściej.

Moja podczas kąpieli nie płacze ale po to różnie. Raz krzyczy a raz śmieje się do mnie i guga sobie.

Co do ząbków to Igor pierwszego zęba miał w 4 m-cu. Irina nie slini się ale wypluwa smoka i pakuje ręce do buzi.

Dzisiaj dzień marudzenia. Rano wstała o 7:00 zjadła, przebrałyśmy się, pogugałyśmy i o 9:00 następne jedzenie i poszła spać. Spała do 11:00 i znowu jedzenie i zabawa. Ja o 12:30 pojechałam z Igorem do ortodonty a Irina została z moją mamą. Podobno spała pół godziny. Przyjechałam o 14:30 i młoda nie spała. Usnela na godzinę na spacerze. I tyle spania. Teraz usnela o 20:00. Śpi ale budzi Ją każdy glosniejszy dźwięk.

Igorek

Irina

12 lata 9 miesiąc temu #707932 przez KarinaM
No i jest 21:00 i tyle było spania. Smok ble a rączki cacy.

Igorek

Irina

12 lata 9 miesiąc temu #707950 przez Olga60
Karina dlatego ja mojej w dzień do spania i teraz nim pójdziemy spać włączam wentylator i jej nic nie rozprasza i śpi spokojnie
Może spróbuj jej jakiś stały dźwięk zorganizować, nie uzaleznia to bo ze starszym robiłam tak samo o po ustaniu szumu nigdy potem nie miał problemów z zasypianiem.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka