BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #708346 przez moniaaak
Kurcze tak Was czytam i nie wierze. Moj synek dopiero zaczyna wyrastac z 56, a tydzien temu wazyl cos ponad 4600. Pocieszam sie tym, ze urodzil sie jako jeden z ostatnich.
Spanie u nas sie nie zmienilo, ciagle co 2-3 godziny. Mial dwie nocki ze spal do 2 i 3 nad ranem, ale to chyba chwilowa zmiana byla.
My mamy wesele 24 sierpnia, ale chyba nie pojdziemy, bo Kacperek bez mamy wrzeszczy. Jestesmy teraz u rodzicow i jak jade na rower to mama modli sie zeby sie nie obudzil, bo ciezko go utulic.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #708350 przez tysiiiak
nooo Kiniaczek super że Cię lalka do porządku przywołała i udało Ci się wejść :)
ale Hugo jest śliczniutki :) taki czarnulek z niego chyba po mamusi :unsure: :lol:
3mam kciuki za pomyślną operacje :kiss:
napisz chociaż raz na jakiś czas czy wszystko oki :)
buziakuje Ciebie i Huginka :kiss: :kiss: :kiss:

Daarika oj tam raz nie wyjedziecie ale za to macie perspektywe na DOM :D zazdraszczam :)

11 lata 9 miesiąc temu #708358 przez Alex_87
Darika niezła już ta twoja niunia :) u nas wczoraj było 6200 ;) dzisiaj będę przeglądała rzeczy małej i większość 62 idzie do pudła, bo zauważyłam że mała czuję się lepiej w luźniejszych rzeczach. A co do wakacji to mając w planach dom to mogłabym ze 3 lata nie jechać na wakacje żeby go wybudować :D

Kiniaczek jaki śliczny ten Twój synuś. Powodzenia w przeprowadzce i zaglądaj do nas częściej jak dasz radę :)

11 lata 9 miesiąc temu #708495 przez joasia10015
Kiniaczek jak fajnie że napisałaś :) Odzywaj sie częsciej...Hugo śliczny chłopak -po mamusi :blush: A jakie ma bossskie oczka :cheer:
moniaaak mamy dzieci z tego samego dnia i takie same dzieci-mój budzi sie co 2 godziny i nie ważne czy to dzien czy noc .Jak czytam że dzieci innych majówek śpia po 5,6 godzin to nie mogę wyjsc z zachwytu i zazdroszcze :) DO tego na ostatnim ważeniu też miał 4600 wiec nasze dzieci idą łeb w łeb ;) I ubranka tez jeszcze nosi 56 -niektóre są na 62 ale wiadomo że rozmiar-rozmiarowi nie równy :cheer: A najśmieszniejsze jest to że jak sie urodził to miał 59cm.i ja sie pytam jakim cudem wchodzi w 56??? Czyżby go zle zmierzyli? Kurcze jest tak ruchliwy że nie wiem jak go sama zmierzyc :huh:

CO prawda mamy domek ale za taki nowo wybudowany gdzies pod miastem mogłabym nie jechac na wakacje z 5 lat -mam nadzieję że kiedyś uda nam sie sprzedac nasze ranczo i wybudowac w miescie :blush:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708776 przez vika
Witam :) my już w końcu wyszłyśmy ze szpitala :) jeszcze pare dni antybiotyk i badania kontrolne mam nadzieje,że to świnstwo już nas nie będzie stręczyło :laugh: czytam z niedowierzaniem jak duże są już wasze dzieciaczki, moja gwiazda ur 3120 53 cm po 3 tyg 3900 po 7tyg 4300 jak dla mnie mało 1180 w 7 tyg a co najciekawsze szpitalu przez 5 dni przybyło jej 500 gr na chwile obecną ważymy 4900
a co do wzrostu to w przychodni miała 60 cm a na szpitalu 57 :) teraz stręczą nas kolki :(

a rozmiary nasze to nadal 56 :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #708823 przez Daarikaa
Klaudia ma chyba skok rozwojowy - od rana ani razu sie nie zdrzemnela,,, zasypiala mnostwo razy ale po 2min pobudka z szeroko otwartymim oczkami. Na szczescie jest grzeczna i nie placze ale zasypia w kazdej pozycji ale tak jak mowilam po 2minutach bez zednego powodu budzi sie... ehhh nie wiem czy to normalne, miala ktoras z Was tak??

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #708828 przez Daarikaa
Kiniaczek witaj! jak milo ze ze sie odezwalas,,, ale masz przystojniaczka w domku :) piękny :kiss:

vika to super ze juz jestescie w domku! zycze zdrówka

no ja tez wole nie jechac na wakacje juz nigdy a miec wlasny domek :)
u nas w miescie ceny za ar dzilki sa kosmiczne wiec nie ma szans ale 2km od miasta juz ceny sa przystepne wiec taka wiosezka moze byc tymbardziej ze dzialka znajduje sie plot w plot z tesciami wiec zawsze jest jakas pomoc w zanadrzu a jednak bedziemy osobno :) :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #708865 przez vika
Daarikaa dziękuję :) moja też dziś wcale nie śpi już nie wiedziałam co z nią zrobić i przypomniało mi się ,że ktoś tutaj polecił "biały szum" mała padła po niecałej minucie,teraz złapaliśmy jakiś szum w radiu i dalej śpi w łóżeczku :0 mam nadzieję,że to pomoże na dłuższą mete :P

11 lata 9 miesiąc temu #708904 przez moniaaak
Pytsnie do dziewczyn, które biorę pigułki anty. Zdarzyło Wam się po nich krawawienie? Bo u mnie dziś coś się pojawiło i nie wiem czy to powód do niepokoju? Lekarz mówił, że nie powinnam mieć takiego czegoś, ale cholera wie? Biorę je tydzień.

U mnie Kacper śpi super, aż nie mam go kiedy kłaść na brzuszku. Całe dnie spędzamy na dworku, a do domu tylko na karmienie i przewijanie. Aż żal będzie do bloku wracać :(.

Kiniaczek super masz przystojniaka. Ładniutki:)

Joasia
a nie mierzyli Ci go przed szczepieniem? Bo u nas wyszło 56 cm, czyli, że mały 2 cm urósł. Co do spania, to widocznie taki urok tych naszych chłopaków z końcówki miesiąca.

Swoją drogą gdyby spał 5 czy godzin to nie wiem jak on by biedny wytrzymał. Jak wstaje po 2 godzinach to aż cały chodzi. Jak czuje, że zaraz mu dam cyca( bo np kładę go koło siebie na łóżku), to tylko buzią majta na wszystkie strony i szuka, a ręce i nogi też mu przy tym chodzą. No komicznie wygląda :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #708974 przez KarinaM
Witam!
U mnie remontu ciąg dalszy. Dzisiaj będzie przycieranie gładzi i malowanie ścian. Muszę ewakuować się chyba z domu. Pójdę albo do teściowej a jak u Niej nie da rady posiedzieć to wyjdę na podwórko. Przeraża mnie ten pył i kurz.

Noc spokojna. Irina usnęła o 20:00 i obudziła się o 01:00 na jedzenie. Potem pobudka o 05:00 i wstała o 6:30. Wypiła wody trochę ale domagała się mleczka więc dostała. Teraz gaworzy sobie w łóżeczku. I pewnie kupa będzie szła.
Wczoraj moje dziecko zrobiło taką kupkę że poleciało górą pampersa na mnie.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #709052 przez anek
hejka!
Kiniaczek,Lalka fajjnie ze sie odezwałyscie!

Darika u nas tez skok bo dokładnie tak samo mamy ze spaniem.Mała tylko rano miała godzinna drzemke a pozniej po 15 min i caly czas marudna.

U nas idzie rozmiar 62, Mała waży ok 5kg.Taka fajniutka jest, ciagle sie smieje i guga:)
Niestety u nas ciąg dalszy kolek:(ostatnio byłam w pracy i maz zgotował zupe ze szparagówką, zjadłam i była 4godzinna kolka, masakra!
Bardzo sie ograniczam z jedzeniem, daje kropleki, masaze, kłade na brzuszku i wszystko g...no daje:(
dziewczyny ile razy na dobe wasze dzieciaczki robia kupke?(karmione naturalnie)?
moja raz dziennie ale to jest mega kupa.

11 lata 9 miesiąc temu #709089 przez Daarikaa
Klaudia usnela o 23:30 i spała do 4, widze ze dzis odsypia wczorajsze niespanie bo dalej kima sobie :) oby dzis było lepiej nie przyzwyczaiła mnie do takich maratonów hehe :lol:

ta pogoda mnie dobija - nie ma czym oddychac a i dziecko niewaidomo jak ubrac... :/

11 lata 9 miesiąc temu #709126 przez tysiiiak
Nocka suuuper :D 21.30 - 4.30 - 8 :D i kimka jeszcze do 10 :P

Kubulek wczoraj przewrócił się z brzuszka na boczek i z rozpędu chyba na plecy :cheer: ale z tymi plecami stwierdzam raczej przypadek niż nową umiejętność :unsure:

Vika super że już w domku :)

moniaak mi żadne krwawienie się nie pokazało ale czytałam na tej ulotce że może być...

11 lata 9 miesiąc temu #709134 przez vika
moja jak wczoraj padła przed 22 tak spała do 4 rana zjadła na śpiocha przebrałam ją i spała do 8 rzed 9 usneła na brzuszku o 10 obudziłam ja na antybiotyk troszkę pokrzyczała i znowu śpi zobaczymy co będzie po południu:) śmieje się,e zbiera siły by wieczorem dać nam popalić :laugh:

anek moja robi kupy prawie co pieluszka a od wczoraj tylko takie bąki które ją odparzają,pewnie z powodu antybiotyku wieczorem użyliśmy rurki i było duuuużo kupy a gazów juz nie miewa dziś już trzy kupki zrobiła :)

ja dziś chyba okresu dostałam {mam nadzieję że to okres} brzuch nie boli tylko takie brudzenia a u lekarza jeszcze nie byłam bo ciągle coś i tak jakoś zeszło ale w następnym tyg obiecałam,że pójdę do gin i dodatkowo zrobię sobie morfologie bo jestem jakaś słaba spadłam z wagi 4 kilo więcej niż przytyłam w ciąży wogóle jakaś taka do dupy jestem :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #709166 przez vika
dziewczyny jakie macie nosidełka dla maluszków? chce kupić ale nie bardzo wiem jaki będzie dobry,może któraś z Was może coś polecić?...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka