BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 9 miesiąc temu #708000 przez KarinaM
Zjadła, podczas jedzenia popuszczala bąki i usnela.
Olga rano puscilam dźwięk suszarki na telefonie i usnela szybko. Spała wtedy od 9:00 do 11:00. Ale później nie działało a nawet jeszcze gorzej płakała. Lubi jak ja jej szumię. Wtedy jest spokojna.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #708009 przez Alex_87
a czy wasze dzieci płaczą przy zmianie pieluchy? Bo moja prawie zawsze, jest taka wrażliwa jak tylko coś zrobi w pieluchę, że się drze jakby ze skóry obdzierali, a jak tylko zabiorę brudną pieluchę to momentalnie spokój. A czasem to jeszcze się drze jak zmieniam pieluchę to akurat robi siku i wtedy też krzyczy, nawet myślałam że może boli ją jak sika, ale wtedy musiałaby płakać za każdym razem przy robieniu siku, no to płakałaby jednak kilkanaście razy dziennie, więc może to tylko zbieg okoliczności.

12 lata 9 miesiąc temu #708011 przez joasia10015
lalkaaaa jak fajnie że sie odezwałaś :) Jaka śliczna Jagusia :) Napisz wiecej co u was??? jak zdrówko????U nas też kolki ale Miki zaczął reagowac na dzwiek suszarki i kiedy go brzusio boli to szum go www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attac...itor/text_bold.pngna tyle uspokaja ze usypia :)
A może masz kontakt z Kiniaczkiem??? DAaaawno jej u nas nie bylo :( Mam nadzieje ze u niej ok.pewnie Hugo duży chłopak :blush:

M-brava ale lasencja z ciebie -podejrzałam cie na FB.Ile ty masz lat sexi mamusko???

Miki nie płacze przy kąpieli i po ,jak był mniejszy to płakał zaraz po wyjeciu ale to taki odruch niemowlaków z tego co czytałam .

12 lata 9 miesiąc temu #708014 przez joasia10015
jakiś dziwny link mi sie wkradł w wiadomosc -nie wiem skąd sie wziął-nie wchodzcie w to ;-)

12 lata 9 miesiąc temu #708028 przez tysiiiak
joasia ja mam nr tel do Kiniaczka ale głupio mi tak pisać... pewnie jakby chciała to by się odezwała :unsure: nie chcę być natarczywa :S
ale jeżeli lalka masz z nią stały kontakt to napisz nam tylko czy wszystko ok u nich :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #708059 przez joasia10015
tysiiiakmasz racje- nic na siłe :S Mam nadzieję że wszystko u nich ok.że to tylko brak czasu powoduje że do nas nie zagląda :cheer: A wielka szkoda bo zawsze była ,,dobrym duchem,,naszych majówkowych rozterek ;) No cóż ...ważne że my ,,przetrwałyśmy ,,prawie od początku :)

12 lata 9 miesiąc temu #708074 przez KarinaM
Młoda spała od 21:00 do 03:00. Zjadła na śpiocha, zmieniłam pieluchę też na śpiocha i śpi sobie. Zobaczymy o ktorej pobudka.
Tysiiiak ja uważam że jeden sms z zapytaniem co słychać to nie jest narzucanie się. Jak będzie miała ochotę to odpisze a jak nie odpisze to będzie znaczyło że nie ma chęci dzielić się z nami rozterkami dnia codziennego.

Igorek

Irina

12 lata 9 miesiąc temu #708089 przez Alex_87
A może Kiniaczek rzeczywiście nie ma czasu, i może jej się miło zrobi, że jednak o niej pamiętamy na forum :) Ale to już jak uważasz Tysiak, jak coś to pozdrów ją od wszystkich majówek :D

Moje dziecko już trzeci dzień zasypia przed 21, a budzi się po 5. Aż sprawdzam czasem w nocy czy oddycha, bo to aż nieprawdopodobne :D Koledzy mojego męża nie wierzą, że ona tyle śpi w nocy. W dzień sobie co prawda nadrabia, ale co tam, najważniejsze, że i mama się wysypia :D

M-brava też podejrzałam Twoje fb :D i racja racja, laska z Ciebie, wogóle nie widać, że jesteś po porodzie :D

12 lata 9 miesiąc temu #708102 przez ewela86
m-brava to podrzuć kilka tytułów,ę czy znajdę tyle czasu aby wszysztkie obejrzeć ale sobie zapiszę na przyszłość... niedługo długie jesienne wieczory i będzie w sam raz.
moja mała nie płacze przy kąpieli tylko czasem przed ma wścieka jak jest głodna lub zmęczona, ale w wodzie zazwyczaj się uspokaja.

lalka w końcu jesteś!!! tęskniłyśmy za Tobą! Jagusia śliczniusia dziewczynka! nie mogę uwierzyć że już ząbkuje :ohmy: nie zazdroszcze kolek :( odzywaj się częściej.

my wczoraj byliśmy nad jeziorkiem, dziewczyny się wychasały a Diana przespała całe 4 godzinki w wózku!! z małą przerwą na karmienie gdzie potem praktycznie od razu zasnęła. chyba częściej muszę robić takie wypady...

12 lata 9 miesiąc temu #708111 przez lalka
witam!!!mam kontakt z Kiniaczkiem...u niej wszystko ok,po prostu brak czasu!!!!

12 lata 9 miesiąc temu #708120 przez Sevilla
munnecabrava napisał:

Dziewczyny czy wasze dzieci płaczą po kąpieli bo u nas to dramat taaak się drze jak po szczepieniu i nie wiem o co chodzi ...

U nas tak było, ale winą była zmiana temperatury, wyciągaliśmy go z ciepłej wody i chyba sam podmuch zimniejszego powietrza. Obecnie jak wyciągam Maksa to niemalże w pozycji mocno schylonej, by odrazy go przytulić i w takiej pozycji przenoszę i w 1s otulam ręcznikiem, przytrzymując jego łapki przy jego tułowiu, by czuł się bezpiecznie, co daje zero płaczu. A po wytarciu na ciepły kocyk i zaczyna się największa frajda, goła dupa, goły fiutek i radości co nie miara haha

Alex odnośnie ubranek, romiarówki są różne, ja raz zakładam 62, raz 68 i zauważyłam, że czasami 62 jest za duże, 68 za małe. Każda firma się różni. Jednak skoro mała rośnie jak na drożdżach to lepiej kup 74 :)

Odnośnie samotnego zasypiania, to u Nas Maksik najlepiej zasypia, kiedy nikogo nie ma w pokoju, oczywiście otulony w kocyk :P

Lalka miło, że się odezwałaś, a Jagusia przecudna :) I nie strasz z ząbkowaniem, bo u Nas Maks też się ślini, a jak ssie dydka, to potem całą buzię muszę mu wycierać ...

12 lata 9 miesiąc temu #708217 przez Daarikaa
moja niunia waży już 7350g :)

ale Klaudia mnie szokuje przedwczoraj spala 8 godzin pod rząd, ale obudzila sie z wrzaskiem taka była głodna :silly: dzisiaj spala od 21 do 2 potem do 5:30 i do 8 jstem w koncu wyspana

w sobote idziemy na wesele i moja mam zapowiedziala sie ze posiedzi przy malej dzis w nocy zebym mogla sie wyspac zeby nie wrococ z wesela o 19 ze zmeczenia hhihi ;) na poprawiny zabierzemy ja na godzinke bo rodzinka sie dopytuje

wczoraj bylismy na usg bioderek - wszystko dobrze, nastepna kontrol za 1,5 miesiaca

Witaj lalka! Piekna ta Twoja Jagunia! buziaki dla was :kiss: szybciutko ida jej ząbki :)

mbrava u nas kapiel wydaje mi sie jest Klaudii najleosza czescia dnia :) wierzga w wanience, usmiecha sie i nawet po wyjeciu jej nie placze

ktos pytal o wczasy nad morzem... my mielismy jechac ale z racji tego ze zdecydowalismy sie na budowe i dzisiaj podpisujemy umowe kupna dzialki i do konca roku chcemy juz zadaszyc to ze wzgledow finansowych musimy sobie odpuscic na za rok :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #708248 przez Domiś91
Witajcie, pare dni mnie nie było bo mąż kombinował przy komputerze no i go zrypał :D ale juz jest OK :)
Super dzieciaczki :) Juz tak głowke podnoszą, moj Tymuś tylko troche i zaraz się denerwuje. Upatrzyl sobie jedną stronę i za chiny ludowe nie odwróci jej :)
Uwielbia kąpiele tylko musi byc pojedzony bo inaczej tez płacze po pluskaniu. Nam niektore 62 jeszcze pasują, ale ogólnie to juz nosi 68 :), pieluszki trójki :D

Tez się slini i pcha piąstki do buzi, czy to możliwe ze już powoli się zaczyna akcja ZĄBEK?

A chrzciny idziemy załatwiać na 18 sierpnia :) Mamy 13 osób :) zastanawiam się nad jakąś restauracją :)

12 lata 9 miesiąc temu #708281 przez KarinaM
Witajcie!
Ja po porannym spacerku.
Co do trzymania główki. Wczoraj po tym marudzeniu położyłam Irinę na brzuch i nawet zdziwiłam się że tak ładnie trzyma ją bo dzień wcześniej to nawet mowy o tym nie było. Zobaczymy jak dzisiaj będzie.

Igorek

Irina

12 lata 9 miesiąc temu #708342 przez Kiniaczek
Dziewczyny jestem!!! Lalka pisała że jeszcze mnie pamiętacie :) U nas generalne zamieszanie od miesiąca... przeprowadzka na nowe mieszkanie...brak neta, męza wojsko polskie wysłało na 2 miesiące... także jestem sama z Hugim... Szału nie ma bo ogarnąc wszystko samej nie jest łatwo ale daje rade. Mały spoko, czasami się gniecie, wydaje fortune na te wszystkie kropelki sropelki ale nie zawsze pomagają...Kupa codziennie, czasem co drugi dzień :huh: . Gada śpiewa cieszy się więc wynagradza mi te trudy macierzyństwa z predkością światła :kiss: :kiss: W dodatku Hugo jest mistrzem drzemek 5-cio minutowych w dzień także jest co robić. Na spacerach śpi więc dymam z wózkiem po 3 razy dziennie... Potem kąpiel butla i zaypiam razem z synem. W nocy przesypia na szczęcie po 6-7 godzin takż daje matce szanse na lekką regeneracje!! B) Nie wspomnę już że połóg u mnie twał nie 6 a 10 tygodni!!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: mylałam że zejde z tego świata... Ale zagoiłam się ...tak bynajmniej stwierdził pan doktor ;) ! Teraz mam okres już 10 dzień :huh: :huh: :huh: :unsure:
12 serpnia mamy opercje pod narkozą... usuniecie cysty i podcięcie wędzidełka i już mam tresa.. były już 2 podejścia ale za każdym razem pan doktor odwlekał zabieg ze wzgledu na wiek maluszka...ale teraz już trzeba bdzie to zrobić :( :(
Nie gniewajcie się że nie wchodziłam na forum ale jawnie nie mialam siły no i tego nieszczęsnego neta!!! Teraz jestem u koleżanki więc się bezczelnie na kompa wpakowałam..... bo ten który mam w komórce to o dupe rozbić! Mąz wraca za 2 ygodniewięc może z czasem ochot i siłą będzie coraz lepiej!!!!!!!!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka