BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 11 miesiąc temu #722429 przez moniaaak
Demoniue fajne to ubranko. Wziellabym, bo my chrzcimy dopiero w drugieej polowie wrzesnia, ale nie wiem jak maly do tego czasu urosnia, bo juz teraz ma 61. No i ciekawe jak bedzie z pogoda.

Dziewczyny zazdroszcze Wam tych wyjazdow. My w tym roku siedzimy w domu jak kolki. Malo tego od miesiaca prosze P, zeby ustall sobie termin urlopu, ale on ciagle to przeklada. Chyba wolne bedzie mial w grudniu:(. Tez mam juz tego powoli dosyc...
Najbardziej mnie te mecze w niedziele wkurzaja. Nawet jednego, pieprz......dnia dla nas nie znajdzie:(. Przepraszam Was, ale mamnerwa. Ostatnio stwierdzil, ze moze nie bede musiala pracowac...tylko, ze ja nie chce nie pracowac.

Sorki za bledy, ale pisze z telefonu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #722437 przez munnecabrava
Moniak wspóczuję, wiesz myślę że to okrutne i okropne bedzie w oczach męża ale postaw może ultimatum jedno popołudnie w tygdniu ty gdzieś idziesz jedno on a przynajmniej jedno jesteście razem :) może tak się uda tylko laska bądź twarda bo jak ja to przedstawiłam mojemu to mi cycki opadły przy jego wyrzutach jaka to ja jestem zła i niedobra a jak chce wyjść to moge z małą przecież ;0 chłopy ....

12 lata 11 miesiąc temu #722442 przez munnecabrava
Karinko musisz być baaaardzo konsekwentna .... i bez wyjątków dzisiaj już moja mama kilka razy ją na rękach usypiała i się przyzwyczaiła i teraz grymasi ...już chyba z 500 razy wchodziłam przykrywam daję misia smoka buzi i out i czekam na kolejne auuuuuu ;P

12 lata 11 miesiąc temu #722447 przez sylkaax
Mój Adrianek potrafi w każdej sytuacji zasnąć sam i uwaga nigdy na rękach mi nie zasnął prawie bo jak się urodził to w sumie tak ale jak skończył 2 tyg to się skończyło na rączkach ;P ;)
Już wróciłam z zakupów i kupiłam M. perfum mam nadzieję że zapach mu będzie pasował ;P
munnecabrava może rzeczywiście ta moja lekarka przesadza 2,5 miesiąca ma tylko i az 4800 waży hihi czytałam ze dzieci do 4 miesiąca powinny już trzymać główkę a nawet do 5 bo później już siadanie itd ale to też przedział od 6-10 miesięcy w końcu każdy maluszek rozwija się inaczej i ma swoje tempo.

12 lata 11 miesiąc temu #722469 przez munnecabrava
dokładnie ;) tylko Cię niepotrzebnie zdenerwowała. A z dnia na dzień może się dzeciaczkowi odmienić :)

12 lata 11 miesiąc temu #722549 przez demoniqe
moniaak koszulka jest szeroka, powiedziałabym że nawet na 68, a spodenki z tyłu mają gumkę. Zmierz ewentualnie małemu stopkę ile ma centymetrów bo te butki to 11.

12 lata 11 miesiąc temu #722595 przez moniaaak
Demoniue napisze jutro do Ciebie na priw jak dorwe komputer.

M-brava to nie takie proste niestety. Tu gdzie mieszkamy sprowadzilismy sie rok temu, nie mamy tu praktycznie zadnych znajomych. A te kolezanki,ktore poznalam to tez maja male dzieci. A najblizsi mi ludzie to minimum 40 km, z nimi czasami spotykamy sie w weekendy.
Ale na pewno jakies warunki mu postawie, tak dobrze to nie bedzie mial.

12 lata 11 miesiąc temu #722604 przez KarinaM
Spakowalam się ale padam na twarz.
Jeżeli chodzi o Irinę i usypianie to niestety nie byłam dzisiaj po kapaniu konsekwentna bo tak płakała że serce mnie bolało. Nawet na rękach trochę chlipała. Ale śpi od jakiejś 20:00 i ja mogłam spakować rzeczy.
Nie miałam dzisiaj czasu na nic i zjadlam tylko obiad i salatkę na kolację. No i schudlam przez to następny kilogram.

Igorek

Irina

12 lata 11 miesiąc temu #722646 przez munnecabrava
No to moniak wyciągaj te koleżanki z dzieciurami na spacery, kawę lody. Ja terroryzuję otoczenie i zmuszam ludzi żeby do mnie przyszli a później ich nie wypuszczam przez 3 godziny.

Bo wiesz jak to jest jak ci się nudzi jesteś niezadowolona to i bardziej się małża czepiasz masz coraz gorszy humor, dziecko to też wyczuwa i też robi się zmierzłe co powoduje e ty masz mniej czasu dla siebie i jesteś w jeszcze gorszym nastawieniu.

Polecam tez naleźć sobie jakiś cel, ja w tym miesiąc chce opracować prawo pracy co by się doszkolić troszeczkę i przygotować materiały na zajęcia w wrześniu chciałabym rozpocząć korki i wznowić naukę englisza i muszę jeszcze popracować nad moi frenczem bo już zapomniałam troszkę. Tylko muszę słuchawki do skypa skombinować. Ty tez na pewno masz takie rzeczy ktore chciałabyś zrobić. Głowa do góry a mężaa trzeba bić :P My przyjęliśmy zasadę że zamiast się klócić sie laskoczemy i bijemy :P Później nie mam siły na złości a dziecko patrzy jakich ma nienormalnych rodziców ehhh gdybym jeszcze ta z teściową moga zrobić.

12 lata 11 miesiąc temu #722666 przez Daarikaa
ale moje dziecko ostatnio ma problemy ze snem w dzien :( co ją uśpię to po 20 min sie budzi :/ w nocy spi pieknie dzis np spała 7h pod rzad ale w dzien pomimo ze trze oczka to nie moze spokojnie pospac nie mam juz pomyslow co moze jej przeszkadzac.... ehhh

karina ale masz fajnie juz spakowana i gotowa do drogi Udanej podrozy zycze!!! naładuj akumulatory :)

demoniqe pieknie wyglądałaś na chrzcie - już wiem po kim odziedziczył urode synuś :)

w koncu normalna pogoda bo szło już zwariować od tych upałów

12 lata 11 miesiąc temu #722688 przez tysiiiak
Dzień dobry bo deszczowy :D :)

M-brava wyobrażam sobie jak łaskoczesz teściową :lol: buahaha :D
Karina ufff pakowanie masz już za sobą :) i kilogram mniej :D zrelaksuj się!
Moniaaak no musisz mu się jakoś postawić :) coś napewno wymyślisz :) a Ty byś nie chciała się wyrzyć na jakieś zumbie czy czyms podobnym? ja rozważam :P
Daarika wszystkiemu winna jest pogoda ! u nas dziś też lepiej :) pada deszczyk :) co tam że kolejny dzień przez to pewnie w domu ale jest czym oddychać :)

Moje dziecko chyba wraca :) włąśnie zasneło samo w łóżeczku :) było oczywiście marudzenie ale już takie, które znam :P

12 lata 11 miesiąc temu #722718 przez KarinaM
Mąż już zapakowal wszystko do samochodu. Jeszcze tylko karmienie Iriny o 11:00 i jazda. Wiedziałam że jak my będziemy jechać nad morze to będzie padało. Co rok tak jest. Może przestanie padać i będzie ładna pogoda.

Igorek

Irina

12 lata 11 miesiąc temu #722730 przez munnecabrava
Karinko napewno będzie pogoda !!! Wierzę w to :)

JA muszę w końcu się zmoblizować i wyjść na ten fitness wrrr

12 lata 11 miesiąc temu #722749 przez moniaaak
m-brava akurat na spacery to z nimi łażę czasami. Dzięki za miłe słowa. I pomysł z łaskotkami rewelacyjny, chyba sprzedam go mojemu mężowi, bo czasami za dużo mamy nerwów.

tysiaaak myślałam o zumbie i może nawet się skuszę. Najgorzej, że mój P. pracuje na różne zmiany, więc ciężko mi wygospodarować w każdym tygodniu czas o tej samej porze.
Ale kiedyś już chodziłam na zumbę i strasznie fajnie to wspominam:)

U nas dziś chłodniej troszkę. Siedzimy z Kacperkiem na dworku, bo w domu tak nagrzane jeszcze, że się nie chce przewietrzyć.

Powiedzcie mi czy Wasze dzieciaki też jak się budzą głodne to z darciem? Bo mój synek budzi się z reguły z wrzaskiem. Tym samym moja mama stwierdziła, że ona by się bała z nim zostać na dłużej ;). Darcie ma wtedy faktycznie niekiepskie ;).

12 lata 11 miesiąc temu #722754 przez tysiiiak
Pierwszą oznaką tego że Kuba się obudził jest to, że ma nogi w górze :D i zaczyna się strasznie kopać :P baaaardzo żadko wstaje z płaczem raczej marudzi pod nosem :P Jak ja śpie i dłużej nie podchodzę to dopiero zaczyna powoli płakać. Z płaczem budzi się zazwyczaj jak mu się coś przyśni ojjj wtedy ciężko go ululać :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka