BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #770691 przez moniaaak
Sevilla jak tam? Byłaś juz u lekarza?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #770707 przez Sevilla
Monniak jeszcze nie, wizytę mam dopiero na 19.20 ... Powiem szczerzę, że tak się tym stresuje, że przed porodem mnie tak nie przeczyściło ...

11 lata 6 miesiąc temu #770711 przez Gabi31
Tylko że te wszystkie kaszki bezmleczne z glutenem sa po 6 miesiącu, te po 4 wszystkie z mlekiem...mam rację, czy po porostu głupieje w sklepie przy półkach???Spotkałyście taką po 4 czy 5 bez mleczka????Bo tez usilnie szukałam bo chciałam Poli robic te kaszki na "jej" mleczku...

11 lata 6 miesiąc temu #770716 przez tysiiiak
Ja daje zwykła kaszę manna blyskawiczna no jest troszkę więcej pracy ale zawsze zaczynam przygotowywać 10 min wcześniej obiadek obiadek :)

Sevilla - trzymam kciuki :)

Kurcze prucz tego razu co Kuba się przewrócił z brzuszka na plecy to jest dalej leniuszkiem :( a najgorZej jak leży na plecach to nawet na boki nie chce mu się kręcić. Niewiem czy iść do pediatry po jakieś skierowanie czy jeszcze poczekać z tydzień, dwa.

11 lata 6 miesiąc temu #770722 przez vika
gabi www.sklepdietetyczny.pl/dla-najmlodszych...-bio-250g-holle.html ta kaszka powinna zawierać gluten i jest bezmleczna od 4 msc

tysiak nie masz się czym przejmować ....moja dziś pierwszy raz zrobiła obrót z plecków na brzuszek potem jeszcze raz i jeszcze....a ile radochy przy tym miała :lol: ALE TO BYŁ JEJ PIERWSZY RAZ :lol: I Kubie się przypomni ;)

11 lata 6 miesiąc temu #770730 przez Sevilla
U nas Maksior od 21 września regularnie się obraca z pleców na brzuch, a wcześniej raz mu się zdarzyło i już nie pamiętał o nowej umiejętności ... teraz jest na etapie dupa w górę, i albo pełza do przodu, albo do tyłu (częściej to drugie) a od wczoraj giba się na brzuszku, rączki w górę, nóżki w górę i buja się na boki, w przód i w tył, a wygląda to śmiesznie ...

11 lata 6 miesiąc temu #770740 przez Daarikaa
sevilla widze ze Twoj Maks szybko zdobywa nowe umiejętności bystry chłopczyk :)

moja umie tylko albo az :) obracac sie na brzuszek w lewa strone w druga jej nie wychodzi hehe

Pauluska a duza, miękka, droga jest ta mata? (100 pytan do ... hihih ) ;)

11 lata 6 miesiąc temu #770743 przez Daarikaa
Pauluska juz wygooglowalam i wszytsko wiem;)

11 lata 6 miesiąc temu #770744 przez Sevilla
Daarikaa to zależy, u Maksa jest tak, że przez dłuższą chwilę nic się nie dzieje i nagle bach 3 nowe umiejętności naraz ... a ja robię minę a'la zdziwiona Jola ...
a jaka mata??

11 lata 6 miesiąc temu #770745 przez vika
moja też już zaczyna się przemieszczać-pełza i próbuje co s wykombinować tzn podnosi pupe do góry i staje na palcach ale nie wychodzi jej jeszcze odpychanie się nóżkami :)też czasem cuduje we wszystkie strony....najlepiej wychodzą jej akrobacje w łóżeczku tam wszystko w zasięgu wzroku jest jej :) ale obroty to nowa umiejętność :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #770746 przez vika
Tośka znów spała trzy godz czyli tylko dwie drzemki w ciągu dnia ....już kolejny dzień tak ma.....

11 lata 6 miesiąc temu #770752 przez pauluska
Gabi na kaszce jest napisane że po 6 msc ponieważ wtedy można podać jej całą porcje dla dzieci które są na cycku bo w 4 i 5 msc wprowadza się gluten u dzieci na mm wprowadzanie podzielone jest na dwa etapy 5,6 msc i 7,8 msc. Podając ta kaszkę przez 2 msc podajesz tylko łyżeczkę do mleka więc do wprowadzania glutenu jest jak najbardziej ok.

Mata drogawa ale jestem z niej zadowolona poleciła mi ją znajoma i nie żałuję . Ale jak był poruszany temat mat na forum to znalazłam sporo tańszych mat a też z atestami, więc jest w czym wybierać.

U nas dzisiaj indyk z ziemniakami i dynią - średnio smakował hehe

11 lata 6 miesiąc temu #770769 przez pauluska
Daarikaa a na jakim Klaudia mleku jest ? Dobrze pamiętam że Nutramigen ? Ma alergie na mleko krowie ? Iga ma i sama już nie wiem z tym glutenem ehhh

11 lata 6 miesiąc temu #770773 przez demoniqe
tysiiak nie martw się, Kuba też wywijał do tej pory a od 3 dni prawie nie gada i jakby zapomniał że można na boki się ruszać :)

ta mata to jak Pauluska napisała, droga troszkę, ale warto. Nie mam w domu dywanów więc tym bardziej warto :)

11 lata 6 miesiąc temu #770775 przez Daarikaa
Pauluska tak Klaudia była na nutramigenie ale ze wzgledu na boe brzuszka nie miala zadnych objawow alergiii, w 4 miesiacu lekarka kazala zmienic na zwykle mleko wiec przeszlysmy na hipp combiotic i jest super, wiec ja narazie w rosolkach wprowadzam gluten. moze idz lepiej do lekarza i sie poradz jak z tym glutenem przy alergii zeby nie poszkodzic Iguni

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka