BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #792345 przez Sevilla
tysiiiak jeżeli chodzi o ćwiczenia, daję sobie tyle samo czasu ile trwa połóg :) Pamiętam, że wtedy na wizycie lekarz już mi pozwolił ćwiczyć :) Jeszcze 4 tygodnie przede mną laby, a potem stopniowo zaczynam ćwiczyć :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #792366 przez Alex_87
Dianka jak się zmieniła :) i jakie ma piękne rzęsiska :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A Kuba jaki "gangsta" mały :D

Ja mam jedno zdjęcie z USG na którym Zuzka wygląda jak ten miś żelka z Harribo :D

Dziś się okazało, że moja teściowa kupiła Zuzce tą siostrę szczeniaczka na gwiazdkę, dziwne bo już zamówiliśmy jej huśtawkę która miała być niby od niej, no ale narzekać nie będę, od drugich dziadków dostanie sanki, od nas garnuszek na klocuszek, echhh fajnie jest być dzieckiem :D

11 lata 5 miesiąc temu #792367 przez KarinaM
Paninka macierzyński kończy mi się jutro. Mam wykorzystać jeszcze urlop wypoczynkowy i do pracy wracam 02.01.2014r.
A dzisiaj już mam dość tych badań. Krew na cholesterol bo stresujące i odpowiedzialne stanowisko i na glukozę bo praca w godzinach nocnych i czy nie usnę (to nic że raz na trzy miesiące), okulista bo praca przy komputerze do 2h dziennie. Szok. Wymyślają żeby kasę zbić. I to wszystko kosztuje 181 zł. Dobrze że firma oddaje.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #792375 przez vika
witam dzięki dziewczyny za miłe słowa....już myślałam,że się wkurzacie :) :laugh: :laugh: :laugh: jakieś złe samopoczucie mnie naszło od wczoraj :angry: :angry: :angry:
u Nas nocka super Tośka padła o 18-stej obudziła się 00,30 jak szliśmy spać zrobiłam jej mleczko zjadła 210 ml odbiło jej się zgasiłam światło i poszła spać spała do 8,40 :cheer: :cheer: :cheer: no byłam w szoku budząc się o 9 a mąż ją karmi i mówi,że dopiero wstała....nawet nic nie słyszałam ...no i zjadła całe 210 ml i o 12 całą porcje kaszki :laugh: no coraz lepiej z tym jedzonkiem :laugh: tylko pić nie chce a powinna dużo :(
Olga
z Nataszki też niezła spryciulka...naciąga się i wyciąga we wszystkie strony :)śłiczna maleńka :kiss: :kiss: :kiss: co do szczeniaczka ja mam dwujęzycznego i jesteśmy z niego bardzo zadowolone....jest naprawdę super...no i jak u Kubala uszy najfajniejsze :lol: tylko nie kupuj w smyku tam jest chyba najdroższy...choć u nas w galerii jest taki sklep z zabawkami i tam garnuszek kosztuje 169 zł a szczeniaczek dwujęzyczny 229zł :unsure: :unsure: :ohmy: a co najlepsze moja koleżanka tak go kupiła :ohmy: :ohmy: :ohmy: no w szoku byłam :huh: :huh: :ohmy: lekka przesada z tymi cenami :ohmy:

tysiakKubala jak prawdziwy facet..super poza..przystojniak mały ...hehee oj rosną nam cudne chłopaki :kiss: :kiss: :kiss: moja też nie raz potrafi tak się zagramolić na macie :)ciekawe świata wiercipięty :lol:

ewela Dianka jak zwykle urocza :kiss: :kiss: :kiss: no boska jest,taka duża się wydaje...ślicznota mała :kiss: :kiss: :kiss:

Sevi sisina super brzuszki i te zdjęcie USG ja mam jedno bomba jak mała ssie palca,pamiętam jak mężowi łzy w oczkach stanęły jak to zobaczył :lol:
no i Sevi nie wiem czy to dobry pomysł z tymi ćwiczeniami....to jest druga operacja w tym samym miejscu...mi po 12latach lekarz nie pozwolił ćwiczyć co najmniej przez pół roku...może lepiej wstrzymaj się jeszcze troszkę...po co ryzykować :ohmy:

my właśnie wróciliśmy z przychodni....badania nie do końca w porządku choć antybiotyk byłby zbędny :angry: we krwi przekroczone płytki krwi i troszkę niskie MCV CRP ok no i w moczu leukocyty ponad maximum kryształki szczawianu wapnia B.LICZNE moczany bezpostaciowe B.LICZNE :angry: :dry: :huh: :angry: NO A antybiotyk :unsure: dziś nawet o nim nie wspomniała....normalnie zapomniała,że nam przepisała...co za :angry: :angry: :angry: dobrze,że nie kupiłam tego dziadostwa :huh: :ohmy:
załamują mnie te wyniki...wszystko wskazuje na to,ze mała odziedziczyła tendencje do kamicy nerkowej po tatusiu :huh: :angry: :ohmy: wszystkie wyniki idą w tym kierunku....już w szpitalu konsultowałam to z ordynatorką pedriatri i też potwierdziła MOJĄ tezę....tym razem też to JA przeprowadziłam dokładny wywiad i nakierowałam swoją doktórke w tym kierunku :cheer: :cheer: :cheer: cholera zkad Ci lekarze się biorą :unsure: :unsure: :unsure:
mąż właśnie się katuje,że mała cierpi przez niego :cheer: :cheer: :cheer: no żesz aż mnie trafia....mówi,że jest wadliwy :woohoo: :lol: :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #792404 przez KarinaM
Dzisiaj w nocy urodziła moja dobra koleżanka której oddaję ciuszki po Irince. Miała cc bo Młoda nie odkręciła się i była pośladkowo ułożona. Już nie mogę się doczekać wizyty u Niej. Poczekam aż dojdzie do siebie i rodzinka już odwiedzi. To pewnie tak za miesiąc.
Jak się jeszcze nie znałyśmy to ślubowałyśmy tego samego dnia. Synowie urodzili się tego samego roku. Jej jest starszy od Igora o tydzień. No i teraz mamy córki z jednego roku. Superowo.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #792411 przez pauluska
Sevi kochana daj sobie czas miałaś operację i po 6 tyg chcesz zacząć ćwiczyć ? Przecież to nie połóg. Zresztą 6 tyg to połóg po naturalnym porodzie zazwyczaj trwa. Moja koleżanka zaczęła ćwiczyć 8 tyg po jednej cc narobiła sobie takiej biedy że w szpitalu wylądowała bo jej się wszystko rozchodzić zaczęło. A Ty miałaś cięcie na cięciu więc to wolniej będzie się wszystko goiło niż po cc .Spaceruj dużo z Synkiem a ćwiczenia odłóż sobie jeszcze. Swoją drogą mocno napalona jesteś hihih daj swojej energii do ćwiczeń trochę :D

11 lata 5 miesiąc temu #792415 przez vika
no i zapomniałam dodać mamy brać furaginum przez 10 dni i za tydzień mocz do kontroli....zastanawiam się czy nie iść do innej pani doktor...też jedna z najlepszych :cheer: B) :dry: zobaczymy co powie....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #792418 przez Sevilla
Vika może i racja z tymi ćwiczeniami, choć ja nie myślałam narazie o chadakowskiej czy czymś podobnym ... nawet nie myślałam o brzuszkach ... chciałam się z mobiliować by choć 15 minut dziennie hula - hop pokręcić, a mam takie :) Do tego mam pas termoaktywny :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #792420 przez Sevilla

Pauluska najgorsze jest to, że ja tego właśnie nie biorę pod uwagę, że to klejna operacja, tak się świetnie czuje, że zapominam ... fakt, może powinnam się wstrzymać trochę więcej czasu, bo już sama nie wiem, czy pisałam, ale tak mnie
zszyli, że 5 dni po operacji szew mi jednen pekł na długość 1,5cm - na pogotowiu powiedzieli, że to nic takiego i wtym miejscu będzie większa blizna ...

11 lata 5 miesiąc temu #792423 przez vika
SEVI Ty chcesz jeszcze kręcić brzuchem we wszystkie strony :cheer: :cheer: :ohmy: no oszalałaś :ohmy: :ohmy: :ohmy: :lol: :woohoo: pauluska dobrze radzi,dużo spacerków z Maksiem to i tak nie lada wysiłek :) :laugh: oszczędzaj się...zdążysz jeszcze poćwiczyć... :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #792429 przez Sevilla
Vika no to na razie przekazuje moje chęci innym, ktore mają ich za mało. Chyba ostatnio zmobilizowały mnie te ostatnio zgubione 3kg i doszłam do wniosku, że mogę jeszcze 5kg ... haha do wakacji te 5kg zgubie jeszczę z 4 razy :P obym nie zapeszyła ...

11 lata 5 miesiąc temu #792431 przez vika

11 lata 5 miesiąc temu #792434 przez vika
sevi ja po pierwszej cc miałam ropniaka pod górnymi szwami no i na długość 3-4 cm miałam oczyszczane i już mnie nie szyli tylko samo musiało się zrosnąć ...a ja się forsowałam...nie oszczędzałam i blizna w tym miejscu była mało ciekawa...taka góra a potem dziura :ohmy: teraz przy drugim cc wycieli mi tamte i inne zrosty już jest o niebo lepiej...tym razem też miałam ropniaki ale na szczęście jeden na 1-2 cm a drugi niecały centymetr i uważałam bardziej dzięki czemu zrosło się super...równiutko...więc weż to pod uwagę... :blink: :blink: :blink:

11 lata 5 miesiąc temu #792435 przez Alex_87
Sevi laski dobrze radzą ;) a spacery z dzieckiem też są czasem wyczerpujące :) no i zabawa na macie, samo schylanie i podnoszenie się do dziecka jest ćwiczeniem, a na bardziej intensywne przyjdzie czas :)

Vika a mąż nie może zostać z Tosią żebyś poszła na badania? Kurcze dziewczyny dbajmy o siebie, w końcu mamy dla kogo być zdrowym, także szybko szoruj na badania Vika :)

Hmm ja powinnam już dostać drugi okres, ale wiem, że pewnie trochę rozregulowana jestem, więc cierpliwie czekam.

A co do ciąży pozamacicznej to moja ciotka kilka lat temu starała się o dziecko, miała zrobić test ale tego samego dnia dostała okresu, więc stwierdziła, że nie jest w ciąży, po jakimś czasie zaczęła mdleć, przyjechało pogotowie, myśleli że to wyrostek, w ostatniej chwili zdiagnozowali ciążę pozamaciczną, bo już prawie im schodziła z tego świata...Na szczęście ma teraz prawie 2-letniego synka a ja wspaniałego chrześniaka :)

11 lata 5 miesiąc temu #792440 przez vika
alex mąż bardzo chętnie z tym nie ma problemu...nawet chce auto od brata pożyczyć...tylko ja jakaś ...a właśnie masz racje powinnyśmy o siebie dbać to jest typowe zaniedbanie-lenistwo...pójdę jutro albo w piątek bo jeszcze starszą córe muszę wziąść...coś jej na stopie wyrosło :cheer: :unsure: :ohmy: no żesz kur....albo grzybica albo jakaś kurzaja :angry: :huh: :ohmy: w tych szkołach to tylko dzieciaki się zarażają...no wyrosły jej jakieś trzy bomby pod stopą...wyglądają jak odciski takie fest MEGA :cheer: :cheer: :cheer: NIE WIEM CO TO :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka