BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 1 miesiąc temu #592520 przez rysa
Też planuje kupić podgrzewacz Happy Family,już się nie przejmuje opiniami bo tak jak pisze Hania jeddym pasuje a innym nie.Nawet taki za 200zł może się zepsuć a za 40 być super :)

Dziewczyny mierzyłam ciśnienie i wszystko w normie 120/70, co prawda zawsze miałam ok 110/60 ale teraz mierzyłam popołudniu a kiedyś zawsze rano, myśle że porA TEŻ MA ZNACZENIE.
Uspokoiłam sie bardzo, czekałam na to mierzenie jak na skazanie.naprawdę :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #592619 przez Hania84
rysa ciśnienie idealne :) nawet jakby było trochę wyższe to i tak było by super :) bo pamiętajcie, ze w naszym organizmie płynie teraz więcej krwi i to tez powoduje wzrost ciśnienia.

Ja mam od dłuższego czasu tez bardzo podobne do twojego rysa :) Czasem zdarzy mi się mieć 130/75 ale to też jest okej.

12 lata 1 miesiąc temu #592721 przez rysa
Haniu nawet nie wiesz jak się ciesze :laugh: tylko teraz okazuje się że mam jakąś konkretną infekcje pęcherza lub coś z nerkami

12 lata 1 miesiąc temu #592729 przez Hania84
Rysa wszystko do wyleczenia :) nie martw się. A kiedy teraz masz wizytę u gina? Sądzę, że da Ci jakiś lek i będzie okej :)

Właśnie dziewczyny kiedy teraz macie wizyty u swoich lekarzy ginekologów?
Ja mam już w ten poniedziałek :) Cieszę się niezmiernie, bo już się z malutką nie widziałam 2 miesiące. Czas ją znów zobaczyć :)

12 lata 1 miesiąc temu #592808 przez rysa
Wizyte mam za tydzień w piatek, na szczęście mój gin robi mi USG na każdej wizycie więc jestem w miare na bierząco z wygladem małego :) Ciekawe czy teraz w 3 trymestrze te wizyty będą częstsze :unsure:

Dziewczyny chyba zasypało :laugh: bo się dzisiaj mało odzywają :)

12 lata 1 miesiąc temu #592819 przez Hania84
No tutaj właśnie nie chcą robić tak często USG, chyba z ostrożności. Któraś z dziewczyn będąca za granicą też chyba coś takiego wspominała. Ja jak byłam miesiąc temu to miałam tylko zrobione badanie szyjki macicy.

Chyba masz rację, ze zasypało dziewczyny ... bo cisza tu dziś u nas. Dawno kejti nic nie pisała i Ikunia !!!! Mam nadzieję, że wszystko okej u Was dziewczyny?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #592858 przez Marta1985
Ja dziewczyny jestem na placu budowy w naszym M :-) rodzinka zdziera tapety i normalnie nieuwiezycie ze pod jedną z warstwę w przedpokoju była różowa w kwiutki ;-) mają ludzie fantazję:-)

Dziś też spore zakupy zrobilam dla synusia: wanienke z akcesoriami i pościel do wozeczka :-)

A wizytę mamy we wtorek ogólnie co 3 tyg - praktycznie na każdej wizycie są wyniki krwi i siuskow, badanie ginekologiczne, dotykanie brzuszka i słuchanie bicia serduszka :-)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #592896 przez Agusia83
Ja wam nie chce tu smecic,ale ostatnio czuje sie do d..y....biodra,krzyże,do tego czasem.brakuje mi tchu.. Nie wiem,może za duzo biore na barki,ale dom musi jakoś funkcjonować. A moja cora,to istny szogun,wszędzie jej pelno,ciągle myślicie by tu spsocic,no i ciezko odpoczywać przy takim wariacie malym. Dziś przygotowanie domu do odkurzania znaczyło mnie. Mąż ciagle. mowi bym die nie przemeczala,ale to nie takie proste. Tak więc same widzicie,ze nie mam duzo do powiedzenia.

Ciekawe jak nasza panna młoda?

Marta,a po co Ci pościel fo wozeczka?

Ja mam wizytę 22.03,ale nie będę miala usg. Zast. Sie czy pójść na prywatne genetyczne.wy idziecie?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #592915 przez Hania84
Agusia bo faktycznie za dużo bierzesz na swoje barki. Musisz się więcej oszczędzać. Chyba chcecie zdrowego bobasa? Wiem, że czasem jest ciężko przy małym ruchliwym dziecku, ale możesz przecież zająć się Emi na siedząco, Wymyślić jakaś zabawę żeby się nie nudziła. Np. Ty siedzisz i rzucasz jej piłkę a ona próbuje ci odrzucić. Może jakieś malunki, kolorowanki, układanie klocków. A z porządkami musisz podzielić się ze swoim D. Jak wraca z pracy to niech ci pomoże. Nie wiem jak to tam u Was wygląda, ale jeśli na prawdę już ci ciężko to poproś go żeby posprzątał bo nie dajesz rady. Myślę, ze zrobi to i nie będzie narzekał bo pewnie wtedy jak byłaś w szpitalu to się przestraszył też. I lepiej żeby to się nie powtórzyło. Weź relaksacyjną kąpiel...kup sobie sól morską o zapachu lawendy i połóż się we wannie, zapal świeczki i zapomnij o wszystkim. Poczujesz się jak w niebie :kiss:

No właśnie ciekawe jak u violci ślubowanie ? :) Pewnie teraz się bawią na całego :)

Ja się cały czas zastanawiam nad prywatnymi USG 3D ...ale jak już to zrobię je w PL. Nie wiem czy mi na to czasu starczy, bo załatwiania mamy sporo. Ale jak się uda to chyba skorzystam :) No ja tym razem na pewno będę miała USG bo jak wcześniej wspominałam , ostatnie miałam 8 tyg. temu.

12 lata 1 miesiąc temu #592953 przez Agusia83
Haniu,pewnie,ze D.zrobi i pomoże,musze sie przestawić,bo jak widzę,zr jest brudno musze posprzątać,to samo z garami w zlewie. Emi tez wymyślam zabawy. Nawet coś rysowalysmy,chociaż ona jest jeszcze na etapie,ze wsio bierze do buzi. Piłka tez sie zajmie ale na kilka minut,to samo z klockami. Ale jakoś dajemy rade,najlepsze zabawki to chochla,lyga i garnki mamy.

12 lata 1 miesiąc temu #592968 przez Hania84
To więc też Agusia pisałam, ze pewnie pomaga ci twój D. :) No ja też mam tak jak ty, że jak coś widzę brudnego to muszę zaraz zrobić nie mogę zostawić tego na później...a musiałybyśmy teraz. Właśnie , trzeba się przestawić. ... a co do Emi...nie wiem...podałam tylko przykłady...broń boże nie mówię Ci jak masz zająć się Emi...przecież Ty jako matka wiesz najlepiej to :) Chciałam tylko pomóc :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #592976 przez Agusia83
Kochana,ale ja sie ani nie zbulwersowalam ani nie wkurzylam :laugh:
Najbardziej w kość daje mi brak spacerów. Wózek za ciężki,teraz jak nasypalo,to jeszcze ciężej sie go prowadzi. Wózek to 16 kg, Emi 13 kg a zakupy tez dają swój ciężar.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #592986 przez Hania84
Agusia :kiss: :)

No tak to spory ciężar...przez kobietę w ciąży...ba nawet nie ciężarną nie do udźwignięcia za bardzo...a na pewno strasznie ciężki. Współczuję śniegów. Słuchałam dziś rmf fm i trąbili że południe PL zasypane na maksa, tworzyły się kilometrowe korki, policja roznosiła gorącą herbatę...a na zakopiance chyba ze 40 tirów utknęło. Zaspy 2 metrowe. Masakra !!! Niech ta wiosna już przyjdzie w końcu !!!

Patrzę właśnie u nas na film "transporter" ... lubię ten film bo lubię głównego aktora który w nim gra :)

Agusia widziałam u Was , że któraś z dziewczyn wkleiła link do zdjęcie z cesarki z demotywatorów. Wg mnie jest to niesamowite zdjęcie. Dziecko wyciągnięte jeszcze razem z płynem owodniowym. Szok.

12 lata 1 miesiąc temu #592994 przez Agusia83
No niesamowite :laugh: i w ogole ten maluszek w pozie embrionalnej :laugh: cudo :laugh: ...to lepsze niz jak dzieciak w czepku urodzony :silly:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #593003 przez Hania84
Dla mnie tez to zdjęcie jest bomba :)

demotywatory.pl/4077830/Niezwykle-rzadki...zez-cesarskie-ciecie

Pozwoliłam sobie wkleić :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka