- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- kejti22
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Już niedługo zostanę mamusią :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelina 1985
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Tak bywa!!Chyba każda myśli jak to będzie!To będzie mój drugi poród ale tez zaczęłam trochę myśleć!!Pierwszy poród wspominam dobrze,fajne położne które mi pomogły,bo tylko mi odchodziły wody!Fajny lekarz który mnie zszywał nic nie czułam,bo dostałam głupiego jasia!
Mimo to też sie zastanawiam jak to będzie!Ale bądzmy dobrej myśli!!

Ikunia:Mam taki sam fotelik po mojej Oli!!!
A jesli twoja córa tak sie rozpycha to niekoniecznie musi być łobuziarą!Moja Ola nie ruszała sie aż tak bardzo w brzuchu za to teraz nadrabia.Buzia jej sie nie za myka i za długo nie posiedzi w jednym miejscu!!Także twoja może być spokojniutka!!
Dobranoc dziewczyny!!!
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Ikunia fotelik śliczny

kakaszka nie martw się, jeśli dalej nic nie zauważyłaś to na pewno zacięcie jakiegoś syfka w tamtych miejscach. Ja dziś rano miałam to samo, ale wiedziałam, że to na pewno od syfka który tam był i teraz pękł

Ja dziś do urzędu jadę o 9

Pogoda piękna ... ale od jutra zapowiadają deszcze aż do niedzieli

Mój mnie właśnie wyzywa, że ja znów przed kompem

- KasiaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

już tu rano byłam przed 6 poczytać co jeszcze wczoraj popisałyście bo wieczorem z bólu nie doczytałam i poszłam spać. Dziś też niemrawo się czuję. naprawdę myślicie, ze te bóle to kopniaki? takie bolesne?
Ikunia działeczka super. Naprawdę zazdroszczę takiego miejsca - to moje marzenie

Hania powodzenia w załatwianiu spraw w urzędzie

Kakaszka jak to było jednorazowe i mało to chyba nic groźnego. Obserwuj!!
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja dziś sobie dałam spokój z badaniami krwi i siuśków bo Przemek na 11 do pracy idzie wiec sobie razem pospaliśmy, a na badania pójdę jutro

Zaraz się zabieram za tą szafę, a tak mi się dziś nie chce nic robić... Zrobiłabym sobie dzień lenia

Kakaszka ja też tak raz miałam, myślałam, ze dostanę zawału, a okazało się, że się lekko zacięłam przy goleniu

Hania powodzenia, mnie też czeka niedługo bieg do urzędu, ale na szczęście tylko odebrać dokumenty

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

Noc byla koszmarna...nie wiem, co wstapilo w moje dziecko, ale najpierw nie chciala zasnac...momenami wyla jakby ja ze skory obdzierali, ani na rece do mamy, do taty, to lozeczka, czy tez naszego lozka...siedziala na podlodze i ryczala...nawet przytulac sie nie chciala...dopierojak D. poszedl do sklepu, udalo mi sie ja przekonac do lozka, dalam herbatki i zasnela przy mnie...ale o 3 do 5:30 nie bylo spania....

kakaszka, moze to faktycznie od podraznienia ta krew...ale obserwuj sie na wypadek...
ikunia, sliczne zdjecia

Ikunia, mnie maz 2 dni temu mierzyl w brzuchu i mam juz 118cm

kurcze, ja nie wiem czy miesniaki to moga byc miesniaki...ale wiem, ze one moga bolec...tluszczak to, co innego, ale miesniak raczej moze...
Haniu, dziekuje, ze pytasz...Emi spi jeszcze z nami w pokoju z racji przeziebienia...orpocz kataru zaczyna niezle kaszlec...ale mysle, ze w przyszlym tygodniu juz wyladuje we wlasnych 4 scianach

milego dnia dziewczynki...zycze udanych zakupow i wizyt w urzedach.
oto ja
- kejti22
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Już niedługo zostanę mamusią :)
Nie wiem może sie czepiam, może to dlatego że mam zły humor dziś i to bardzo, ale nie czepiajmy sie że ktoś używa wykrzykników. A niech sobie używa, nawet jak chce to myślników.
Nikt Ci nie napisał droga Wisienko, że kogoś może wkurzac to,że non stop piszesz mój Przemek to, mój Przemek tamto, albo to, że przeżywałaś przez kupe czasu ślub, jakby to była rzecz od której zależy twoje byc albo nie byc na tym świecie, wiec wyluzuj

- KasiaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mój nie jest taki wystający i coś czuje ze synuś ma tam mało miejsca

Przedwczoraj byłam na zakupach i postanowiłam kupić coś do prania ciuszków które będę prała już nie długo. Wyczytałam, że najlepiej Lovelę, ale jak zobaczyłam cenę to mnie zmroziło z lekka i nie kupiłam. Dziś na stronie "promobaby" (niedawno ktoś tu ja polecał) znalazłam rekalmę że do dziś lovela jest przeceniona w Kauflandzie - spróbuje tam dziś podjechać

Wczoraj mąż złożył łóżeczko:
no i okazało się że komoda z ikei na szczęście też wejdzie uffff, ale chyba dopiero w piątek po nią pojedziemy

Dziś mam pierwszy raz taki cały spięty brzuch i tak sobie pomyślałam, że trzeba sie pospieszyć z tymi wyprawkami...
Ja i tak z kakaszką i cordis będziemy na końcu... Wy już będziecie sobie spokojnie tulić dzidzie a my będziemy jeszcze drżeć ze strachu przed porodem

Ikunia cały czas jestem pod wrażeniem działki i okolicy

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

kejti po prostu wykrzykniki jak i CapsLock na forum wkurzają, a jeśli cię denerwuje treść moich postów no to cóż, nie czytaj ich

Kasia śliczne łóżeczko

Połowa szafy za mną, a już mam dość...

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

teraz probuje go obudzic, zeby pojsc do tego cholernego usc i zalatwic termin, ale cos nie jest chetny do wstawania

Kasia sliczne lozeczko, ja wlasnie tez chyba bede takie miala, z tych co patrzylam na allegro

Wisnia, kejti co to za humorki??????

agusia brzusio wymiata

milego dnia dziewczyny i udanych porzadkow, urzedow itd

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Zakupiłam sobie bon na fastdeal.pl na koloryzację i strzyżenie za 69zł

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A jeśli chodzi o zmianę samego nazwiska to możesz nie zmieniać i zostać przy swoim, ale jak pójdziecie do USC to będą się was pytać, kto jakie nazwisko bedzie nosić po ślubie

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

To nie dla mnie takie wyprawy po urzędach...i wiecie co? myślałam, że kopnę babę w zad. Powiedziała mi to co już wiedziałam, że mam iść do krankkasse żeby mi wypłacili muttershaftgeld - czyli taki jakby zasiłek wypłacany 6 tygodni przed porodem...a to już wiem tylko czekam na wizytę u ginki bo musi mi dać zaświadczenie o terminie porodu. I tylko po to mnie ciągali tramwajami...paranoja

Ale zapytałam, też przy okazji o moje ubezpieczenie zdrowotne i powiedziała mi babka, że UP nie wypłaca tylko ta krankkasse i jeśli dobrze zrozumiałam to będę je miała płacone od 6 tyg. przed porodem (jak ja jeszcze jestem w tym czasie na ubezpieczeniu z pracy przecież

Chyba będę musiała w to kumpla zaangażować który zna niemiecki by się o to zapytał...ale niestety tylko telefonicznie bo mieszka trochę dalej.
No i dowiedziałam się, ze te papiery co mam to ot tak sobie nie mogę przyjść oddać tylko mam podany na nich numer telefonu (zakićkana infolinia) i mam sie najpierw na termin umówić. Ja pikole tylko same utrudnienia. W PL są problemy z infoliniami...a tu to sobie nie wyobrażam. Jak ja połowicznie rozumiem co do mnie gadają twarzą w twarz a co dopiero przez tel. I znów chyba bym musiała zwerbować do tego kumpla...o ile będzie chciał bo wtedy musi ze swojego dzwonić na tą infolinię.
DZIEWCZYNY - NIE RODŹCIE W NIEMCZECH JEŚLI MOŻECIE !!!!!!!!!!!!!!! PRZERĄBANE MAJĄ OBCOKRAJOWCY JEDNYM SŁOWEM !!!
uff ale się rozpisałam...ale musiałam się wyżalić.
kejti, Wiśnia...przywołuję Was do porządku ! Nie kłócić mi się...wiem że hormony buzują...ale nie dogryzajmy sobie nawzajem. Niech każdy pisze jak chce i co chce i o czym chce...może to dla nich ważne...a my jesteśmy od wysłuchania i zrozumienia, bo same chciałybyśmy być zrozumiane...czyż nie?

Aha !!!!!
Agisia brzusio śliczny !!!
Kasia łóżeczko śliczne