BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #340375 przez iwcia
Iwcia - 3 . 04 - Oliwia
Ewelinda83 - 4 . 04- Kinga !!! Rozpakowana 28.03.2012 r.
Karola1990 - 5 . 04 - Ola
migotka - 6 . 04 - Wiktoria
Moniq - 7 . 04 - Ewa!
Wiki81 -10 . 04 - Alicja !!!Rozpakowana 27.03.2012 r.
kala321 - 14 . 04 - Patryk
szolrak1 - 16 . 04 - Bruno
Nelka - 17 . 04 - Zosia
zora85 - 19 . 04 - Alan
Karii - 19 . 04 - Adaś
Elwerka00 - 25 . 04 - Aleksander
Agata250885- 30 . 04- Leoś

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #340425 przez Elwerka00
Wiki Gratulacje ; ) niech mala rosnie duza i zdrowa ;*

No to powolutku ruszamy ;)

Ja mam skurcze,bolesne,ale nie regularne ... Niech mi lepiej szybko przejda. Jutro do szpitala..ehe super ;/ o 5 rano -wyjazd.jeaa .

slodkich snow kochane ;*

Aleksander < 3

14 lata 1 miesiąc temu #340547 przez szolrak1
WIKI GRATULUJEMY SERDECZNIE!!!!!!!!1 masz juz swoj skarb przy sobie!!!!!!!:D życze zdrowka i samych szczesliwych chwil kochana:D

elwiiiiiiiiiiiiiiiii 3mam kciukiiiiiiiiiii
:**:****** bedzie dobrze

ja mam dzisiaj lekarza ale jade dopiero na 18.00 ;]

14 lata 1 miesiąc temu #340548 przez szolrak1
a jak sie Iwcia czuje?????????????:DD to juz jutro:D mmmmmmmmmmmm

14 lata 1 miesiąc temu #340564 przez iwcia
Niby jutro ale jakoś w to powątpiewam ;) czuję dobrze, chociaż jakaś senna jestem.
Dzisiaj mam ginka na 14 więc zobaczę czy mam chociaż cień szansy na poród przed świętami ;)
Madzia a Ty jak tam bo u Ciebie już 38 tydzień :) wszystko może się zdarzyć jak to pokazuje nasza tabelka :P

14 lata 1 miesiąc temu #340577 przez szolrak1
Iwciu najwazneijsze ze masz sie dobrze;] 3mam kciuki za Ciebie!!! widac ze jesdnak nasze dzieciaczki sa nieprzewidywalne:D ehh zachochana jestem w ruchach synusia:D w kazdym razie beda niebawem nasze kochane Baranki:D

MOj malenki narazie sobie korzysta ze spa:D pobolewa mnie czesto podbrzusze ale nie mam narazie konkretnych oznak:) dzisiaj tak jak ty lekarz;] zobaczymy jak szyjka;] wiem jedno ze do 17.04 bede na 100% mamusia :laugh: :laugh: :laugh: zobaczymy:D daj znac kochana co lekarz powiedział:d

dzisiaj Iwcia Elwi - wizyty:D mhmhmhmhm :blink: :blink: :blink:

3mam ckiukiiiiii

14 lata 1 miesiąc temu #340587 przez Moniq
Wiki, gratulacje!!!już możesz ucałować swoje maleństwo, zazdroszczę :)

dziewczyny, proszę o zdanie relacji z wizyt.będę czekała z niecierpliwością :)

u mnie bez zmian, już zwątpiłam w to że poród nastąpi na dniach, przyzwyczaiłam się do tych wieczornych skurczy :D już mnie nie ruszają:/

iwcia, ja też jestem senna, od 4 nie spałam, bo nie mogłam :( męczy mnie to

i boli mnie głowa

miłego dnia, mamuśki

14 lata 1 miesiąc temu #340608 przez Elwerka00
hej kochane,ja dopiero wrocilam... Padam ze zmeczenia,ale wszystko wporzadku,ktg i usg mi robili.mam leukocyty w moczu i musze brac zurawit czy jakos tak,ale tak to jest ok. Maly wazy 2940 kg. A to 36tc3d . Nie wiem czy prawidlowo,ale chyba tak. Lekarz sie smial,ze maly podczas badania zdazyl sie 7 razy przekrecic ;) jutro natomiast wizyta u gina.

Nie mam sily. A jak u Was? Jak wizyty? Ile wasze bobaski wazyly w 36 tc? Pamietacie moze?

;* mamusie moje mmmrrr mrrrr mrr ;*

Aleksander < 3

14 lata 1 miesiąc temu #340612 przez szolrak1
MOnisia odpoczywaj kochana:D

elwi powiennas sie bardzo cieszyc i nic sie nie martw!!! moj maluszek w 36 t,c, wazył 2,5 i to była norma:d wiec twoje dzidzi rosnie superowo:D:* odpocznij sobie:D:* ciesze sie!!!

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #340623 przez iwcia
Elwerka moja mała w 36 + 1 dzień (właśnie patrze na usg) ważyła 2980, 5 kg a to było już 4 tygodnie temu. Aż się boje pomyśleć ile teraz waży ;) niby ginek mówił że do 3.5 kg powinno być w 40 tygodniu maxymalnie. Ale waga jest jak najbardziej prawidłowa, więc nie masz się czym przejmować.

Moniq no no bo ty następna w kolejce ;) oczekujemy na rozwój zdarzeń :) mi ten czopek nadal nie odszedł, ale patrze teraz na to moje ostatnie usg i w sumie to z wymiarów główki wyliczyło termin na 3 kwietnia, natomiast z brzuszka widze że mam napisane 9 kwiecień, a wymiary kości chyba udowej to 4 kwiecień :P masakra jak to rozumieć wogóle, chyba zwariuje.

Tak mi się dziś nie chce jechać do ginka :/ trzeba już od 14 kolejke zajmować bo nie ma na zapisy, a on przychodzi dopiero kolo 15 i to prywatne wizyty. Trochę to beznadziejne, ale męczyłam się tyle to i ten raz się jeszcze przemęcze.

Ciekawe jak tam karola?

Madzia masz to szczęście że przynajmniej wiesz jakiś konkretny termin w przybliżeniu. Ja to już odpadam, jak mi przyjdzie jeszcze dwa tygodnie w takich oczekiwaniu spędzić to ojejjjjjjjjj :/ już po nocach spać nie mogę jak widze napis że do urodzinek 1 dzień hehe :D

14 lata 1 miesiąc temu #340654 przez szolrak1
iwus wierze Ci najgorsze jest to oczekiwanie ale juz niedługo koteczku!!!!!!!!!!! no ciesze sie ale to dlatego ze lekarz ni chcce ryzykowac gestozy dlatego 17 jakby co wywołanie:d ulga:D masz racje psychicznie to pomaga, sama swiadomosc ze to tylko do 2 tyg;]

elwi ciesze sie na maxa ze jest wszystko dobrze!!!

KAROLINKA JEST JUZ W DOMKU !!! NIEBAWEM SIE ODEZWIE!!! MA trojana i kombinuje z kompem:D wrociła do nas:D

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

14 lata 1 miesiąc temu #340656 przez szolrak1
ja tez mam nadzieje ze moje malenstwo urosło:/

14 lata 1 miesiąc temu #340664 przez Karola1990
Hejka :)
Jesteśmy w domu w dwupaku oczywiście.

trafiłam na lekarza który nie zbagatelizował złego ciśnienia i cieszę się bardzo bo po 3 dniach leżenia i nic nie robienia cisnienie wróciło do normy. całe szczęście serduszko Olusi pracuje jak najbardziej prawidłowo i została okrzyknięta szatanicą bo tylko raz dała sobie zrobić ktg bez komplikacji. Zawsze uciekała albo kopała prosto w te kółko :D
Ważyła w piątek 3100 więc waga normalna.
Wszystkie lekarki mówiły że mam wielki brzuchol i to nie możliwe że tyle przytyłam. Widocznie wód muszę mieć więcej.

nasłuchałam się stęków. Na łóżku obok kobieta rodziła a ja byłam tak przerażona że stwierdziłam że prędzej umre niż urodzę ale następnego dnia było ok.

za to jeszcze inna kobietka podeszła do wszystkiego na luzie i urodziła w 1h. Tak więc nie ma co się denerwować bo poród się wydłuża.
No i moja obserwacja że nie ważne że skurcze są co 3 min. to kiedy urodzimy zalezy od tego jak one są długie. Więc nie ma co się wybierać do szpitala za wcześnie.

Jestem bardzo zadowolona z podejścia personelu. Pocieszały, żartowały. Ogólnie nie widziałam żeby ktokolwiek się do kogoś w negatywny sposób odezwał.

Dostałam zalecenia żeby mierzyć ciśnienie w domu i jak będzie 145/95 to mam jechać do szpitala. albo położyć się na chwile i czekać czy nie spadnie.
4 kwietnia mam się zgłosić na ktg.

Mam skurcze ale za słabe. Rozwarcie na jeden palec więc tez bez rewelacji. Muszę czekać. I powiem wam że nie chciałabym teraz rodzić. Muszę odpocząć od tego szpitala.

U was widze że też się zaczynają skurcze itp. super. rodźcie i nie straszcie.

14 lata 1 miesiąc temu #340667 przez Karola1990
no i najgorszego nie napisałam...
dziś badali mi wody!!
ale się nacierpiałam.
Tyle czasu bez sexu to wszystko jest tak zaciśnięte że masakra.
Szyjkę miałam bardzo wysoko i lekarz nie mógł pobrać wód... nie chcę wiedzieć jak on to robił bo pewnie użył do tego igły ale bolało jak cholera zanim się tam dostał. później mi się słabo aż z tego wszystkiego zrobiło.
coś czuję że ciężko będzie rodzić skoro tak zaciśnięta tam jestem.

Ważne że wody są czyste :) jakoś to przeżyłam

14 lata 1 miesiąc temu #340674 przez szolrak1
kochana Karolciu to dobrze!!! wiedziałam ze ci cisnienie unormuja i ze bedzie wszystko dobrze!!1 przynajmniej wiesz jak to wyglada i jestes juz psychicznie przygotowana na porod:D ciesze sie ze wrociłas i ze jest ok!. Cisnienie dziadostwo 3x dzinnie kontrolowac ja mma ksiazeczke i wpisuje sobie:) ale od czasu brania tabletek jest stałe, elwi pewnie tez juz organizm sie przystosował;]

sama tak jak ty jestem zacisnieta hehe:D wiec to bedzie ogień:D ale tylko max 24h i koniec trwogi:D

WITAJ WRSOR NAS DZIUBECZKU:d :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka