BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #224967 przez takajedna
Ale wypasione te sanki, gdzie te czasy że się na workach zjeżdżało albo drewniakami niewygodnymi jeździło :ohmy: :lol:

Tyle że cena właśnie też wypasiona, tyle to na pewno nie dam :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Rózyczko ja bym chyba szukała starszej, ale to czysta teoria

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #224971 przez takajedna
Heh, na razie sprawdzam na odwrót - smaruję i patrzę, czy go bardziej wysypie :lol:
Bo wydaje mi się, że to jednak nie od tego, bo przez te dni już by miał więcej, a jemu zanikają mimo smarowania

Ja o Johnsonie słyszałam ze uczula, no i jak miałam próbki to rzeczywiście - mleczko było super, ślicznie pachniało, ale ewidentnie po nim miał uczulenie

13 lata 7 miesiąc temu #224974 przez masuska
No to prosze tańsze:)

allegro.pl/sanki-z-oparciem-pchaczem-i-s...daz-i1875759680.html

AniaW super pomysł (i jeden i drugi), ale tak sie zastanawiam czy sanki to dla Pita nie za wcześnie, toć pół roku będzie dopiero w styczniu, a kiedy zacznie siadać?

13 lata 7 miesiąc temu #224978 przez ewitkun
Aniu Lord skończy 9 miesięcy, teraz był 3 tygodnie u mojej mamy mógł się wybiegać przed domem a tu w bloku to masakra, a ja z Antkiem i nim na długie spacery nie pójdę bo byłabym strzępkiem nerwów :D On jest taki niewyżyty :) czasami wieczorem Anek śpi a on trzęsawicy dostaje biega dookoła ze swoim piszczącym jeżykiem :) I ja biedna sama z tymi chłopami :lol:
A właśnie jemu bardzo wypadają włosy nawet latem to dlatego, że żyje w bloku czy brak jakiejś witaminy? Codziennie odkurzam po nim bleeeeeeeeeeeee

Antek na balkonie nie chce spać czuje, że to ściema i nie trzęsie hihihi ale czasami gdy wrócimy ze spaceru to wystawiam go dobre i 20 minut gdy tam pośpi :)

zabieracie maleństwa na cmentarz? bo ja chyba sobie odpuszczę cmentarz w tym roku, ten dym i ludzie, którzy są podziębieni....

13 lata 7 miesiąc temu #224980 przez aska27
różyczka napisał:

Aska no to super, ze masz 5 min do siostry, oby sie udało bo to zawsze bezpieczniej niż z kims obcym zostawić malucha..
ja cały czas sie zastanawiam jakiej opiekunki szukać? młodej czy starszej? takiej co ma dzieci (moga chorować)czy np. takiej na emeryturze co już nie ma żadnych zobowiazań :dry:

Różyczko Jeśli mogę doradzić.. to poleciłabym Ci szukać kogoś kto juz ma dzieci, najlepiej też nie za starą,zeby czasami i cierpliwości do Bainaki jej nie brakowało... w sumie popytaj, bo jeśli ktoś Ci poleci to będziesz spokojniejsza niż w nieznajome ręce oddawać córeczkę. A młode dziewczyny moze i też są ok, nie mozna przeciez do jednego worka wrzucac :blink: ..ale mi się kojarzą z takimi dziewczynami,które chcą sobie dorobić do studiów... a fajnie gdyby taka opiekunka poczytała Bianusi, pośpiewała :) o spacerze pamiętała itp... :)

aaaaa..zapomniałam Wam się pochwalić,ze właśnie dzisiaj okres mi się skonczył!!!! :laugh: :laugh: :laugh: ufff... juz nie pamiętałam jak to moze być miło :blink:

13 lata 7 miesiąc temu #224985 przez masuska

13 lata 7 miesiąc temu #224987 przez ewitkun
a my dziś pojechaliśmy z Antolem do Almy, wczoraj otworzyli blisko mnie więc będziemy tam robić zakupy :) I ceny niższe niż w auchan, może to tak tylko na początku się zobaczy :)

Maleństwo zasnęło przy moich udach hihihihhi leżeliśmy sobie na kanapie i odpłynał :)
zamówiłam jemu tą żyrafkę Zosie i gryzak merlin.pl/Gryzak-chlodzacy-Winkel-gryzak...EC98DD79DB2C3131.LB4
zaszalałam a co tam tatuś niech zarabia na dopieszczanie mamy i dziecka :)

poruszałyście temat powrotu do pracy, też muszę pomyśleć co robić, jestem na macierzyńskim ale umowę z pracodawcą miałam do dnia porodu, więc teraz albo uda się z Zosią :) albo będę szukać czegoś, a z drugiej strony chciałabym zostać z małym bo sytuacja finansowa nie zmusza mnie do powrotu...

13 lata 7 miesiąc temu #224990 przez ewitkun
masuska półroczne dzieci już potrafią siedzieć więc w lutym maleństwa na sankach powinny szaleć :D

13 lata 7 miesiąc temu #225010 przez masuska
A niekoniecznie Ewi, mój siostrzeniec siadał dopiero jak kończył 7 miesięcy.

To kupiłaś te 2 gryzaki? tą żyrafę też?

13 lata 7 miesiąc temu #225015 przez ewitkun
masuska kupiłam dwa :D

od innych mam same pozytywne opinie o nich słyszę, że są lekkie, małe rączki mogą je wziąć bez problemu a co najważniejsze mieszczą się do buzi i można je memlać :D

my chyba na drugi spacer się zbieramy bo po południu nie pójdziemy bo wieczorem parapetówka i trzeba się trochę ogarnąć :)

13 lata 7 miesiąc temu #225018 przez masuska
Wiesz ten mi się strasznie podoba:)
merlin.pl/Gryzak-chlodzacy-Winkel-gryzak...EC98DD79DB2C3131.LB4

13 lata 7 miesiąc temu #225029 przez ewitkun
nie moge otworzyc tego linka :(

13 lata 7 miesiąc temu #225032 przez aniaw
Masuska fajne te saneczki tez :)

Asiu kobitko no wreszcie możesz troszke pożyć :laugh:

Ewuś w bloku mieć takiego pieska to współczuje i jemu i Wam :huh:
On wiadomo potrzebuje sie wybiegac i szlag ga pewno trafia :dry:
Są setki powodów gubienia włosa. Dużo zależy od zbilansowanej karmy (czy jest uzupełniana witaminami i mikroelementami), jak to jedenie jest gotowane to konieczne są wspomagające preparaty.
Trzeba koniecznie ocenić też stan skóry i włosa, czy to zwykłe lnienie czy włos może jest łamliwy i trzeba dopatrywac sie jakiejś chorobowej przyczyny.
Dodatkowo ta rasa psa kiedy jest trzymana głównie w domu to włos wypada cały rok (co innego pieski trzymane na podwórku to lnienie zazwyczaj 2 razy do roku).
A 9 mcy to jeszcze młodziak, więc dobrze byłoby poszukac dla niego profesjonalnej tresury :laugh:
I przede wszystkim super zabawy na parapetówce i czekamy na zdjęcia Ciebie jako bóstwa :laugh:
A idziecie z Malutkim?

13 lata 7 miesiąc temu #225035 przez ewitkun
Aniu chyba właśnie w weekend będę przekonywała mamę żeby Lord został u niej, bo u nas się tylko będzie męczył... :( :(
A Antek wymaga coraz większej uwagi i on będzie zazdrosny, że z nim nikt się nie bawi tylko z dzieckiem :(

Przychodzi do nas teściowa i Mariusza siostra będą spały u nas i zajmą się małym, wykąpiemy go nakarmię, przygotuję mleko sztuczne i herbatkę gdyby coś się działo a gdy wrócę to nakarmię na śpiocha hihihihiih

13 lata 7 miesiąc temu #225038 przez masuska
o ten chodziło
merlin.pl/Gryzak-chlodzacy-Winkel-gryzak...EC98DD79DB2C3131.LB4

Aniu a może coś poradzisz mi na włosy, strasznie je gubię:P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka