BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #280190 przez aska27

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #280205 przez masuska
Aśka mnie też smakowało:) A i tez używamy Emolium, balsam, emulsja, szampon i krem do kąpieli.

Lucy, miksuję to wszystko blenderem. Moim ukochanym narzędziem kuchennym:) Robię nim wszystko.

A od kiedy nie trzeba już blendować?

To moja magiczna różdżka:)

13 lata 3 miesiąc temu #280213 przez Rika
Oj dziewczyny jestem zmęczona :(

Byłyśmy tam w Zagórzu i babka powiedziała że jeszcze miesiąc żebyśmy przyjeżdżały i znów się spotkamy i wtedy zdecyduje "oficjalnie" że koniec. Ona zauważyła w ogóle, ze jak Ola jest rozluźniona tzn bawi się i ma ochotę na to, to nie ma problemu z główką i trzyma prosto. A jak jest spięta, śpiąca, zdenerwowana, zmęczona to wtedy główkę trzyma krzywo mimo że patrzy na wprost... no ale obie byłyśmy dzisiaj z Oli dumne i zaskoczone bo pięknie opierała się na rączkach tak jak Ola Lucy i zaczęła się kiwać :D no i powiedziała że widać wielką poprawę i te 4 razy jeszcze sobie pojedziemy na rehabilitację i koniec bo to tylko o główkę chodzi a reszta jest OK i mała rozwija się dobrze.

To tyle. Muszę zjeść śniadanie.

A Ola zaczęła pełzać i od jakiś 2 tygodni turla się wszędzie gdzie chce...

13 lata 3 miesiąc temu #280217 przez Oposek
Lucy a widzisz, a ja się już tak zakręciłam, że byłam przekonana, że Twój Mąż jest obcokrajowcem i zastanawiałam się, w jakim języku Wy do siebie mówicie :side: Jakbyście tam zostali dłużej to Ola miałaby łatwiej z nauką języka. Moja siostra cioteczna urodziła się w Londynie, tam mieszka od zawsze (ma 30 lat) i jest dwujęzyczna. Fajnie tak ;)

Masuska obiadek pyszności:) Przyłączam się do pytania Lucy w czym miksujesz? Bo ja w blenderze póki co, zastanawiam się, kiedy przejść na obiadki z grudkami... A żółtko na surowo dodajesz? Długo potem gotujesz? Piotruś cudny:)Szczególnie to zdjęcie z uśmiechem mi się podoba, słodziak:)

Basba jak Twoja Córa dużo to co my z Asią mamy powiedzieć;) Nasi niby chłopcy, ale młodsi od Wiki;) Widzę, że coraz więcej forumowych leiuszków, mój też ani myśli raczkować;)

Aśka ja przed porodem sobie wmawiałam, że skoro licealistki są w stanie urodzić po cichu w toalecie to ja teżdam radę;) A potem się zastanawiałam, jak One dają radę;) Nie mam pojęcia, jak można przeoczyć ciążę do samego końca. Do 20 tygodnia tak, szczególnie jak ktoś ma drugie dziecko i sporo zwala na zmęczenie i połóg, ale do 40 tygodnia? szooooook :lol:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #280241 przez aska27
Oposku też nie rozumiem jak mozna prawie całą ciąże przechodzić i nie wiedzieć,ze jest się w ciąży, jak dla mnie coś nie halo.

Fajnie się wspierałaś... hehe... ale dałaś radę! :blink: no inaczej być nie mogło:)

Rika fajnie,ze Olka taka dzielna było,no i niespodziankę Wam zrobiła :) Super!

Oposku coś dla Ciebie..bo ja się wybieram i wybieram na basen :blink:
bardzo mi isę podobają te stroje neoprenowe dla bobasów, rewelacja!
krainamaluchow.pl/index.php?main_page=index&cPath=139
aktywnyurwis.pl/sklep/nauka-plywania/str...neoprenowe?TreeId=18

www.konfidence.pl/

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #280245 przez Oposek
Masuska mi pediatra powiedziała, że jak dziecko przyzwyczai się do gładkich papek to zaczyna się podawać papki z grudkami... I że nie musi mieć zębów, bo doskonale sobie radzi dziąsłami. Ale Filip na grudki ma odruch wymiotny;)

Rika gratulacje dla Oleńki, że tak dobrze sobie radzi! No i fajnie, że jeszcze tylko miesiąc ćwiczeń, odpoczniesz sobie...

Różyczko, Ufolka ja dalej podaję tą kaszkę, bo takie dawanie 2-3 razy w nocy daje wreszcie efekty. Co prawda Filip teraz bardziej wysypia się w nocy i zrezygnował z jednej drzemki w dzień, ale wolę tak niż wstawać w nocy co godzinę. Martwię się tylko, że je tak dużo kalorii w nocy, bo taka kaszka jest wysokokaloryczna i nie chciałabym, żeby się przyzwyczajał... A ile Wasze dzieci śpią w dzień?

Hoborr śliczny masz głos!:) Powinnaś w radiu pracować:)

Ufolka intendent w przedszkolu to niełatwa praca, dużo obowiązków. Zazwyczaj taka osoba nadzoruje personel kuchni, sprawdza stan techniczny i czystość wszystkich pomieszczeń, wydaje środki czystości, robi zestawienia magazynowe, zaopatruje przedszkole w pomoce naukowe, jedzenie (składa zamówienie i odbiera towar), księguje faktury, odbiera i zapisuje zwolnienia lekarskie, pobiera opłaty za żywienie, przechowuje zaliczki, rachunki, księgi ewidencyjne, współpracuje z księgową, opracowuje menu, sporządza raporty żywieniowe, pobiera próbki jedzenia... Uf, więcej grzechów nie pamiętam;) Ja pracuję w małym, prywatnym przedszkolu, więc takiej osoby nie było, a jej obowiązki dzieliła dyrektorka, księgowa i pani kucharka.

13 lata 3 miesiąc temu #280249 przez masuska
Rika jak super:) Cieszę się że to już prawie koniec:)

Oposku, blenderem miksuje, patrz post nad Riki:) A żółtko dodałam surowe na sam koniec i tak trochę na ogniu postało, aż byłam pewna że się ścięło, ale mieszałam tak ja mi polecano żeby kluch nie było.

13 lata 3 miesiąc temu #280250 przez masuska
Oposek napisał:

Masuska mi pediatra powiedziała, że jak dziecko przyzwyczai się do gładkich papek to zaczyna się podawać papki z grudkami... I że nie musi mieć zębów, bo doskonale sobie radzi dziąsłami. Ale Filip na grudki ma odruch wymiotny;)

I u nas to samom próbowałam z jego ulubiona marchewą, ale rosła mu w ziapce:P

Ufolku dziś w DDTVN było o paniach kucharkach w podstawówce:)

13 lata 3 miesiąc temu #280268 przez różyczka
Oposku a Ty za kazdym razem w nocy jak karmisz ściągasz pokarm na kolejny raz? czy jak? bo pisałaś,ze dodajesz kasze do swojego mleka, dobrze zrozumiałam? a ile kaszy na ile mleka dajesz?
Bianka ma minimum przeciętnie 3 drzemki w ciągu dnia

i tak w skrócie:
Fajny blender Masusko :)

Super kostiumy Aska :)

super Rika,ze już prawie koniec tego koszmaru :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #280277 przez aska27
Oposku 3 razy w ciągu dnia drzemie sobie /9,12 ok 16/

13 lata 3 miesiąc temu #280313 przez aniaw
I znów przegapiłam chyba tym razem zdjątka hoborka :angry:
Oj jakim czujnym trza być na tym forum ;)
U nas śnieg to już wspomnienie :P

Rika fajniucho i gratulacje dla Oli :)

Oposku to ja mogę przyjeżdząć, żeby tylko z Tobą się spotkać :silly:
Następne ćwiczonka mamy w środę o 15stej jakby co :)

Masuska dzięki popodglądam :)
A ja mam nowiutki blender i jeszcze ani razu nie użyłam a obiecuję sobie wciąż że może jutro :P I tak już któryś miesiąc z rzędu ;)

Ufolka ale śmiechowy ten filmik a ta dzidzia troszkę chyba podobna Twojej :)

Basba mój Dominiś musi stosuje emolienty :)

Asiu ślicznie Mikołajek czyta :silly:

Różyczko właśnie mi się przypomniało, że pisałaś jak Bianka płakała z rozłąki ;) Biedne te dzieci, ja też się bałam na początku zostawić Małego na dłużej ale szybko się przestawił i oby Twoja córcia też polubiła tą babeczkę nową co będzie z nią :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #280314 przez aniaw
Pochwalę się ząbkami moich facecików:
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #280345 przez Oposek
Aśka widziałam te stroje. Tylko raz, że nie za bardzo wiem po co, bo dzieci marzną na rączkach i nóżkach czyli tam ,gdzie nieosłonięte. Dwa, że w brodziku dla dzieci woda jest ciepła i Filip nie marznie, więc raczej do jeziora/morza. Trzy, że płacić stówę z wysyłką na 5 miesięcy chyba się nie opłaca...Nie wiem, czy to nie bezsensowne naciąganie. Ale śliczne są:)
A co do tego, że leworęczni zarabiają więcej to w moim przypadku brzmi jak żart:) Bo ja też jestem leworęczna:)

Różyczko ja ściągam swoje mleko kilka razy dziennie, bo na raz nie dam rady 250 ml. Daje późny obiadek ok 17, potem o 19 moje mleko z kaszką ryżową - ok 100 ml (dojada cycem) i o 1-2 (w zaleźności jak się obudzi) kolejną porcję- ok 100-120 ml (dojada cycem). Kaszy wsypuję na oko- w przepisie jest cztery łyżki na 150 ml, ale jest za gęsta do butelki, więc rozcięczam. Śpi lepiej, więc wydaje mi się, że jest w nocy po prostu głodny. Tak jakby moje mleko już przestało Mu samo wystarczać...

Ania W w środę nie wiem, czy dam radę, ale jakby co zawsze możemy się gdzieś bliżej Ciebie spotkać:) A wiesz, że ja Cię widzę w krótkich włosach? Tylko nie wiem, czy by Ci wygodnie było w pracy. Ojejku, jacy oni fajni:) Ja też chcę dwóch! Może zacznę kupować gumki u pani w kiosku? Ona na pewno się nudzi i ze szpilką siedzi;)

13 lata 3 miesiąc temu #280376 przez aska27
Aniu zdjęcia śliczne,a Twoje chłopaki :kiss: i zębiska mają fajniusie... a uśmiechnięci i radośni na pewnwo po mamusi, na wszystkich zdjęciach zawsze się uśmiechasz... bobmba!

13 lata 3 miesiąc temu #280378 przez różyczka
Oposku dwa razy ten sam post dodałaś....czyżby forum wariowalo znowu?

Aniu boskie chłopaki i cudne zębiska :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka