BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #311296 przez Lucy
Oposek napisał:

Pamiętacie Ritę? Wiecie, że Marek już od miesiąca raczkuje, a od niedawna sam stoi? :cheer:

ooooo, GOEDE MORGEN Lucy:) Zdanie o cytrynach mnie rozwaliło :lol: Jak się przeprowadzałam do męża to znalazłam w domu jakieś stare angielsko-polskie rozmówki i pierwsze zdanie brzmiało: "przepraszam, gdzie mogę napoić swoje konie?" :lol: Jakby mieli sprawdzać każdy komputer w każdym polskim domu, to raz że 3/4 ludzi by w więzieniach siedziała, a dwa że nic by innego nie robili. Dopóki nie ściągasz ze swojego kompa pirackich filmów/muzyki to nie mają jak Cię namierzyć. Tym bardziej, że w naszym kraju ściąganie jest legalne, udostępnianie i przechowywanie już nie.

Ewitkun ja tam póki co jestem szczęśliwa, że nie muszę nigdzie wracać;)

Różyczka zapomniałam Ci wczoraj odpisać, że Filip na razie je słoiki i kaszkę jaglaną, wczoraj dostał małą porcję mleczno-ryżowej Nestle, żeby opisać Cioci Ufolce, a dziś ma wysypkę dookoła oczu (na powiekach i pod oczkami) :( Nie mam pojęcia, czy to od tego. Uprałam wszystkie rzeczy tj ubranka, pościel z podwójnym płukaniem, sprzątneliśmy dokładnie, nic nie dostaje do jedzenia, ja też nie jem żadnego badziewia, a poprawy jak nie było tak nie ma:( A czemu Ty Różyczko przeszłaś w nocy na mm? Bo wiem, że wracasz do pracy i chciałaś, żeby Mąż mógł Biankę nakarmić, kiedy będziesz na zumbie, ale w nocy nie łatwiej karmić cycem ? dłużej śpi po mm?

:laugh:

No właśnie wczoraj chciałam pomarudzić a więc:

Moja chyba ma alergię na gluten,odstawiłam mleczne produkty stare plamki znikają ale pojawiają się nowe na pleckach i brzuszku,ale nie wykluczam skazy :angry:
Chyba się pośpieszyłam z tą bułką :angry: chociaż lekarka :angry: na szczepieniu powiedziała że mogę jej dać chleb pszenny z masłem,dałam bułkę chociaż po mannie tego nie było,a może nie zauważyłam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #311303 przez ufolka
Oposku qrde z tą kaszką ;/ myślisz że to od niej?? qrde;/

13 lata 3 miesiąc temu #311306 przez różyczka
daj link do tego sennika Ufolko :lol:

acha apropo alergii chciałam coś napisać:
-otóż Biance zeszło praktycznie wszystko
- pediatra powiedziała wczoraj, ze mamy odpuscić sobie to mleczko Ha i dawac normalnego Hippa
i powoli robic kaszki na nim nawet
- po trzecie mamy wprowadzac 1 produkt nowy na tydzien
- po czwarte KOMPLETNIE nie mam pojecia na co w takim razie byla uczulona :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #311311 przez Lucy
Róża dziś światowy dzień kota!

Daj puchaczowi coś pysznego,może jakąś surowiznę albo konkubina jej kup :P

13 lata 3 miesiąc temu #311314 przez Lucy
O boże nie mogę patrzeć na ten suwaczek,ależ ona szczerbata ;) :S

13 lata 3 miesiąc temu #311322 przez Oposek
Ufolka od kaszki nie, nie martw się. A nawet jeśli to nie od tej konkretnej kaszki tylko od mleka modyfikowanego. No nic, zobaczymy co powie alergolog. Z tym fotelikiem to masz rację... Kurcze, ja jakbym kupowała to pewnie bym wybrała jakiś który dobrze wypada, ale my dostaliśmy bezwypadkowy, mało używany fotelik i szkoda go wyrzucić, kupiłam nowe obicie tylko...

Lucy marnie z tą alergią... Kurcze, właśnie nie wiadomo na co to i co robić...

13 lata 3 miesiąc temu #311327 przez Rika
Jestem dzień dobry ale na chwilkę tylko

Różyczko my mamy acera i hp :) i acer się nie wiesza i ma jakoś tak grafikę szybszą i bardziej czuły jest :)
Mój mąż z tej firmy nawet tableta szuka

Głodna jestem!!!!

13 lata 3 miesiąc temu #311342 przez różyczka
Lucy napisał:

Róża dziś światowy dzień kota!

Daj puchaczowi coś pysznego,może jakąś surowiznę albo konkubina jej kup :P

żeby mi sie lafirynda w domu ciupciała??? o nie! po moim trupie! :ohmy: :lol:
ale słuchaj...od jakiegoś czaswu kreci sie nowy adorator bialo-zarny i taki bezczelny jest,ze już nawet na parapet mi wskakuje i siedzi i sie gapi na mnie przez okno i juz wczoraj Olif zaczeła przebakiwac,ze ona go chce wziać.
Masakra :S ja z nia oszaleje :S ona chce kota, konia, psy, najlepiej węża jeszcze i patyczaki :dry:

Oposku
ide czytac Rite :)
a z mm jest tak teraz: zaczełam karmić z myslą,ze moze jakims cudem lepiej pospie no i zeby wyjsć wieczorem gdzies w końcu..
pierwsza noc był super ale tylko ta pierwsza, potem róznie, karmiłam mm i cycem nad ranem i wiesz co....jakos jak spodobało mi sie to :) Biance chyba ida zabki, zdarzalo sie jej mnie mocno ugryżć od 2 nocy nie dałam juz cyca w ogóle i wczoraj jadła w nocy tylko raz (choc i tak sie budziła tak jak Ci pisałam) a dziś z kolei jakby sie wściekła i jadła mm co 2 godz. :ohmy: zupełnie jak cyca (o 20, 22,1,3,5) pomimo tego,ze z kleikiem bo to mm :dry:
wiec teoria o "tresciwszym mleku z butli" to mit :)
mam jeszcze mleczko w piersiach bo czuje to ale juz chyba zakończymy ta przygodę cycusiową, chyba ja tez tego potrzebuje bo musze i chce zaczać myśelc o sobie jako o kobiecie a nie tylko jako mamuni karmiacej :) a mam troszke kłopot z oddzieleniem sie od Bianusi ...widze to sama...
myśle, ze emocjonalnie tego potrzebuje i ze to wiąże sie z powrotem do pracy też i do życia towarzyskiego :) a Bianusi tak smakuje ten Hipp,ze az cmoka na butelke :laugh: wiec u nas to chyba nadszedł ten moment poprostu :)
gadałam z pediatrą,ze dziecku w tym wieku 3 posiłki mleczne na dobe sa potrzebne wiec super by było wieczorem, raz w nocy dac i potem rano :) moze dojdziemy do tego i nareszcie sie wyspie hehe :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu #311343 przez Oposek
Rika, Różyczka tak naprawdę przecież nie firma komputera jest ważna, a to, co ma w środku- dysk, pamięć, karta graficzna. Acer ma po prostu dobrą cenę za dobrą jakość. Ja wcześniej miałam laptopa HP i kochałam Go bardzo i służył mi wiernie.

Rika spotkanie u Ewy we wtorek o 11.

13 lata 3 miesiąc temu #311349 przez Oposek
Różyczka no Rita ostatnio mało piszę (nie dziwię się, z trójką dzieci), ale zdjęcia Jej synków piękne:)
To już teraz rozumiem z tym mm:) Jeśli tylko Wam obu z tym wygodnie to trzeba inwestować w hippa i już:) Ja już czasem też jestem zmęczona, ale bardziej zrzucam to na fakt, że od lipca wyszłam bez Filipa raz na dwie godziny, a tak siedzę z Nim cały czas, wszędzie Go zabieram, a mój mąż kąpał Go może trzy razy w życiu...

13 lata 3 miesiąc temu #311366 przez Oposek
Jeśli kogoś interesują miękkie buciki, całe ze skórki, polecane jako najlepsze na początek to prosze, przegląd firm:

allegro.pl/6-36m-pantofle-kapcie-paputki...rzy-i2109845703.html
www.ecobobas.pl/pl/11-buciki-dzieciece
www.preshoes.pl/category.php?id_category=5
www.paputki.com.pl/
sklep.ekodzieciak.pl/buciki-weestep-mies-p-614.html

Dla dzieci, które jeszcze nie chodzą, ku pochwale kobiecej próżności:
ekodzieci.pl/pl/buciki-dla-niemowlat-wyprzedaz

13 lata 3 miesiąc temu #311381 przez różyczka
Przesliczne te pantofelki :)

Oposku no to kijowo z ta wysypka teraz :dry:
no ja jestem mega zaskoczona,ze u nas nagle wszsytko zeszło i to przy podejrzeniu skazy i podawaniu mleka :unsure:

13 lata 3 miesiąc temu #311384 przez różyczka
ja tak sie zastanawaim teraz co z tym mleczkiem co mam w piersiach jeszcze? :unsure:
jak dla mnie to sa dzieki temu pełniejsze i mogłoby tak zostac ale co sie z nim dzieje potem?
cycki sa miekkie, nie twarde wiec żadne zapalenie mi nie grozi raczej ale i tak jestem ciekawa co sie dzieje z tym mleczkiem co w nich zostaje?
wie ktoś moze?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #311388 przez ufolka
oposku ja też odkupiłam od kuzynki fotelik ten 0-11 kg, teraz już nie mam od kogo więc muszę coś wybrać :) ciekawe od czego Filip uczulenia dostał, Lucy a u Ciebie Ola, tak czasami myślę że z tymi uczuleniami to przerąbane, różyczka opisuje jak to z Oliff było i aż szkoda dziecka
ja nie wiem co z tym mleczkiem ..

13 lata 3 miesiąc temu #311395 przez różyczka
Ufolko racja z tymi fotelikami...moj stary stwierdzil, ze okolo tysiaka trzeba by wydac na dobry :dry:

a tak mysle o Filipie to kurde on mial wysypke juz wczesniej zanim dostal ta mleczna kaszke i nic mlecznego nie jadł przeciez hmm :dry: no chyba, ze nabiał w Twojej diecie Oposku....

ale to jest tak trudne odkryc ten alergen, ze szok :S ja szukałam szkałam i nagle wszytstko samo zeszło... dziwne

kupilam Bianusi te ryzowe wafle o smaku jabłkowyh z Hippa i piszczy z radoscie jak go dostaje :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka