- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- dorotas29
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Rika- nie denerwuj córci i siebie, z chłopami to tak jest, najlepiej ich olać...ja na swojego też często nie mam co liczyć i wkurza mnie na maxa, przejdzie im ta głupota...obyyy
Ostatnio zagadałam mojego, na temat rodzinnego porodu,na co mój M miał wymówki.Chciałabym, aby ze mną przez to przeszedł,jak przy Julci...a on na koniec powiedział, że chce być przy mnie, ale jest przerażony tym moim krzykiem i czy teraz też tak będzie, ja mu mówię, że poród boli, więc pewnie tak...powiedział, że musi to przemyśleć...mój mąż po prostu też się boi...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamilka24
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MELKA 22 LIPIEC 2011

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Ale jej zazdroszczę!
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- dorotas29
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Ah,tylko pozazdroscic Ricie

Kurcze staram sie zagladac do was raz na 2 dni ale normalnie tak sie rozpisalyscie ze nadrobic nie moge

Teraz brachol w szkole wiec wykorzystuje okazje wolnego kompa. U nas remont w toku tak wiec pewnie do wtorku- srody jeszcze u rodzicow posiedzimy z mlodym. Ale nadzieja ze juz niedlugo jego koniec.
Ja we wtorek u lekarza bylam... posluchalam sobie z mezusiem bicia serduszka Wikusi. Lekarz sie smial ze bije sobie w rytmie cza-cza

No nic zmykam bo Antos sie obudzil... milago dnia!!!!!
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Różyczka a tulić chłopaków to będzie później, bo jak coś to wcześniaki, a dwa to CC, więc trochę jeszcze poczeka dziewczyna. Ech zazdroszczę jej.
Urodził się nowy projekt Męża odnośnie terminu porodu, tj. 22 czerwiec, bo 23 to Boże ciało, czyli wolne, piątek pewnie też wolny zrobią bo firma nie wytrzeźwieje, a i przy okazji sobota też mu wypada wolna, więc 4 dni świętowania, różniej 2 dni urlopu okolicznościowego, czyli jak by nie patrzył wakacje niemalże:)
- aniaw
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mam cudownych trzech facetów:)

Jak macie z nią kontakt to namówcie ją na jakąś relację, albo może zdjęcie maluszków

różyczka pozwól że się wtrącę do karmienia piersią i ewentualnego dokarmiania/dopajania dzidzi

Jeżeli dziecko odpowiednio przybiera na masie to nie trzeba go dokarmiać. Wiem, że większość martwi się o to, że w upały trzeba dawać wodę dodatkowo lub herbatki. Ale nasze piersiaki są tak sprytnie skonstruowane, że na początku leci zupełnie wodniste mleko, którym dziecko spokojnie zaspakaja pragnienie. Dopiero po dłuższym czasie ssania pojawia się to "sycące" mleko, które zaspakaja głód Maluszka

Na szczęście mój Szymuś nigdy nie miał kolki i oby Wasze bobasy też omijała

- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
Rika, j wiem, że ciężko się na chłopów nie denerwować, ale musimy się starać

Ja jeszcze nie wiem, czy wyhodowałam pciorkowca, czekam na wynik. Mam nadzieję, że nie;)
piernikarczyk07, trzymam kciuki za Twoją wizytę u lekarza i wierzę, że tak jak dziewczyny pisały skończy się na antybiotyku.
Jeśli chodzi o seks to u nas nic się nie zmieniło. Od początku ciąży się kochamy kilka razy w tygodniu i nic się nie dzieje. Naw jestem zdziwiona, że w 9 miesiącu, kiedy wszystko mnie boli i brzuch duży jeszcze mi się chce

Co do karmienia piersią to ja też nie rozumiem oburzenia i wydaje mi się to zupełnie normalne. Choć raczej wątpię, żebym się nie krępowała z wyciągnięciem cycka np przy moim tacie, czy teściach na obiadku rodzinnym

Dziś mi się przypomnniało, że muszę kupić dla dzidzi kosmetyki, pieluchy i wanienkę. Ostatnia prosta w przygotowaniach...
Lucy, takajedna- witajcie:)
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
A ja właśnie wyczytałam, że muszę na porodówce mieć laktator, którego nie zamierzałam kupować. Wrrr

- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
A ja dzisiaj na wygnaniu! Rano teściowa oznajmiła że maluje kuchnie i mam jechać do mamy żebym smrodów nie wąchała! No i dzwoniła do mnie przed chwilą: czy coś zjadłam , czy mi nie zimno(30stopni!!!!), czy się dzidziuś rusza, czy mierzyłąm ciśnienie,.... wrrrrrrr A no i była na zakupach i kupiła pościel do łóżeczka różową w lalki barbi!!!! A jak sie urodzi Franek? Masakra. No i jeszcze nie zaczeła malować tej kuchni bo się zebrać nie może... Normalnie ją kocham...
Lucy, Takajedna witajcie:) W kupie raźniej:)
Fajnie że Rita ma już za sobą porody:) Na swoim kompie w domu mam linka do jej bloga to wam podrzucę to poczytacie.
Piernikarczyk kochana napisz koniecznie jak wrócisz co z tymi wynikami.
Dorota ale ty masz fajne sny....
Oposek jak kilka razy w tygodniu? No to ja chyba jakaś jestem .... Przez te dziewięć miesięcy to z 6 razy....
- Viszka11
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- i znow w oczekiwaniu
RIKA-ale ci wspoczuje...::* ehh faceci...a ja zabek?? nadal boli??
szkoda ze Rita-sie nie odzywa...mozna by jej napisac na tym jej blogu...jakas wiadomosc....
ja mam dzis dołka....jak nigdy w ciazy nie mialam to dzis mam....chodz oczywiscie o Mego M.

- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kamilka 8 lat i bez pierscienia ? hm... moze teraz sie zmobilizuje jak juz Amelka sie urodzi

Rika ty sie niestresuj bo corcia bedzie klebkiem nerwow.
Co do karmienia rozumiem ze jest to normalne ,ale niewyobrazam sobie z mezem ze ma stac nademna iles-nascie osob i wgapiac sie mi w cyce

Rozumiem karmic w miejscach publicznych bo jak niunia sie bedzie dopominac to co przeciez niepowiesz poczekaj godz az wrocimy do domu ,ale mozna zrobic to dyskretnie a nie swiecic cyckami. W londynie kilka dni temu czytalam ze sa specjalne miejsca dla matek KP gdzie moga spokojnie i bez skrepowania nakarmic dzidzie.
A ja wrocilam od poloznej zmierzyla mi cisnienie ktore jednak jest ok , nawet mialam USG(szok)
Zrobila pomiar glowki ,nozki, przyjrzala sie serduszku i calej reszcie strasznie dlugo to robila wiec zaczelam sie zastanawiac czy wszystko wporzadku ,ale na koniec powiedziala ze wszystko wyglada dobrze. Pozostaje mi tylko uwierzyc w jej slowa ,a jak sie okaze ze klamala to ja znajde

A jak juz tak pisze to dopisze jeszcze

Witam nowe lipcoweczki

- Viszka11
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- i znow w oczekiwaniu
Masuska ja prosze tylko o jedno jesli ktos zarzuca takie filmiki prosze poinformowac ze beda potrzebne chusteczki
Zryczalam sie jak glupia
Kamilka 8 lat i bez pierscienia ? hm... moze teraz sie zmobilizuje jak juz Amelka sie urodzi
Rika ty sie niestresuj bo corcia bedzie klebkiem nerwow.
Co do karmienia rozumiem ze jest to normalne ,ale niewyobrazam sobie z mezem ze ma stac nademna iles-nascie osob i wgapiac sie mi w cycePamietam jak moja chrzesna wrocila z synkiem do domu ze szpitala 20 osob w 1 pokoju wisialo jej nad glowa i gapilo sie jak karmi mlodego,dramat !
Rozumiem karmic w miejscach publicznych bo jak niunia sie bedzie dopominac to co przeciez niepowiesz poczekaj godz az wrocimy do domu ,ale mozna zrobic to dyskretnie a nie swiecic cyckami. W londynie kilka dni temu czytalam ze sa specjalne miejsca dla matek KP gdzie moga spokojnie i bez skrepowania nakarmic dzidzie.
A ja wrocilam od poloznej zmierzyla mi cisnienie ktore jednak jest ok , nawet mialam USG(szok)
Zrobila pomiar glowki ,nozki, przyjrzala sie serduszku i calej reszcie strasznie dlugo to robila wiec zaczelam sie zastanawiac czy wszystko wporzadku ,ale na koniec powiedziala ze wszystko wyglada dobrze. Pozostaje mi tylko uwierzyc w jej slowa ,a jak sie okaze ze klamala to ja znajdeWyslala moj mocz znowu do laboratorium,a ja jeszcze nawet niemam poprzednich wynikow,ehhh... Stwierdzam ze coraz to gorzej jest mi sie dzwignac z tej kozetki jak mierza brzuch, w domu jak leze juz na plecach i chce wstac to najpierw sie turlam na bok a potem dopiero dzwigam reszte. Na kozetce sie tak nieda wiec czasem mam wrazenie ze niedam rady sie dzwignac ,a kregoslup mi strzeli na pol
A jak juz tak pisze to dopisze jeszczeWczoraj okazalo sie ze nasz laptok strzelil focha i niechce sie zalaczyc a na nim mielismy WSZYSTKIE zdjecia ! Wiekszosc tam pal licho ,zrobi sie nowe ale niemoge przezyc zdjec z wycieczek, zwlaszcza z zeszlorocznej do Rzymu , bo to byly nasze I PRAWDZIWE WAKACJE WE DWOJE
Zalamie sie jak niebedzie mozliwosci ich odzyskac !
Witam nowe lipcoweczki
moze te zdjecia da sie jakos odzyskac???
ja zawsze przegrwam fotki na plytki....
a wlasnie LUCY-witamy cie z 2 Olenka na forum
poprosze o ten link do bloga Rity>??
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-