BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #176399 przez masuska
Oposku, jakie piękne zdjęcie:) Cudo:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #176402 przez Hania
masuska napisał:

Happymammo, a ja myślałam że już jest. Oczywiście chętnie dołączę foteczkę Jasia:) Podrzuć, najlepiej jedną z pierwszych:)

Hania, a cóż sie stanęło że taki ciężki poród, może opiszesz?

masuska, ciężki bo trwał 17h:( przez tyle czasu mordowałam się ze skurczami a rozwarcie nie postępowało w końcu zdecydowali się na cc:(

13 lata 8 miesiąc temu #176403 przez Hania
oposek, dziękuję!:)
fotka Filipka piękna!!!!

13 lata 8 miesiąc temu #176414 przez masuska
Haniu no to faktycznie nic przyjemnego, mnie jak przyśpieszyli to z takimi konkretnymi skurczybykami byłam 2 godziny i chwilka parcia.

13 lata 8 miesiąc temu #176421 przez aska27
OposekPRZEŚLICZNE ZDJĘCIE!` Super :)

Dziewczyny czy Wasze maluchy śpią w łóżezkach? Zasypiają same czy je usypiacie?

Mikołaj woli spać z nami w łożku, jak tylko przełożę go do łóżeczka to kręci się niesamowicie, potem budzi. Wiem,ze nie powinnam go uczyć spania przy nas, bo oduczenie będzie jeszcze truniejsze. W sumie jak tylko uśnie przekładałam go do łożeczka,ale mój mąż twierdzi,zebym go zostawiła.. tylko przez takie spanie z nami nie nauczy się spać sam! Jak to jest u Was? :)

13 lata 8 miesiąc temu #176435 przez masuska
Aśka, ja usypiam synka na rękach i kładę go do łóżeczka, a czasem zdarzy się że sam zaśnie. Pewnie by spał z nami, ale nie mamy za bardzo warunków, bo Mąż musiałby spać na podłodze, a o 5 pobudka do pracy. Szkoda mi go było i przez to młody od początku śpi u siebie. Tylko źle go zaprogramowałam, bo zasypia dopiero o 22 i nie ważne czy kąpiel była o 20, czy o 21:(

13 lata 8 miesiąc temu #176484 przez aniaw
Cześć mamuśki :)

Różyczko mój M na od początku kupił 1 i 2 z pieluch i my szybko przeszliśmy na 2 (jakoś taniej nas to wychodzi, bo większe opakowania i częściej są promocyjne ceny:) A i rozmiarowo były ok :) Teraz na allegro zamówiliśmy jakiś zestaw pieluszek i tam babeczka dokładała jeszcze 1, więc jeszcze ich używamy i jeszcze są dobre na Dominiczka :)
Chusta poszła na razie w odstawkę, więc nie mam jak zrobić zdjęcia, ale może jakoś w weekend...

iwanek zdjęcia Niuni prześliczne :)
A z tym łapaniem moczu to Cię rozumiem. My kiedyś z rańca 1,5godz polowaliśmy z pojemniczkiem, ale się udało :) Ale jak w przychodni przy odbiorze wyników powiedzieli mi, że znaleźć nie mogą bo chyba gdzieś zaginęły to myślałam, że kogoś powieszę ;) Na szczęście się znalazły :P
A ja zauważyłam, że jak zapinałam body Małemu po założeniu woreczka to mosz nam wylewał sie a jak tylko pieluszkę miał to udawało się pobrać. Ale nam lekarz kazał pobrać bezpośrednio do pojemniczka, bo szło na posiew a z tego woreczka mogą wychodzić zafałszowane wyniki.
Oby wyniki u Was były już ok :)

agito mój Dominiczek też taki wrażliwy, że zaraz wyskakują mu potówki :ohmy: Jak tylko bardziej gorąco to też ma odparzenia za uszkami i pod szyjką :ohmy: A tak już kombinuje z tą skórą, że szok ;)

basba moja koleżanka też ma tak właśnie z tymi grupami krwi u swojej córci, ale jej mała wypija tylko max 30ml mleka sztucznego i to jak bardzo jest głodna. A tak to karmi ją piersią i żółtaczka pomału ustępuje. Ważne, że u Was całkowicie ustąpiła. I przykro mi, że Malutka tak cierpi z powodu tej kupki :( Mam nadzieję, że te nowe metody szybko przyniosą jej ulgę.

masuska ładnie schodzą Piotrusiowi już te krostki :) A nie możecie jeszcze przestawić Małego z tym spaniem? Pzecież to męczące a on jeszcze malutki, więc lepiej pokombinować teraz niż utrwalać w nim te przyzwyczajenia ;)

oposek zdjęcie boskie :) a nie próbowałaś w nocy podać Maluszkowi z butelki swoje mleko ściągnięte? Czasem pomaga i dłużej dzieciaczki śpią.

aśka my mieliśmy też problem, że Mały spać w łóżeczku swoim nie chciał. Ile się nakombinowaliśmy :ohmy: W nocy było najgorzej i też z bezsilności zabierałam go do łóżka :P My mamy wieeelkie wyrko więc nawet Szymon jeszcze się w nim zmieści (kiedyś mieliśmy taką nockę, że we czwórkę w tym łóżku spaliśmy :lol: )
Pobyt w szpitalu zmusił niejako Małego do spania w odzielnym łóżeczku. Na początku musiałam co chwila wstawać do niego bo wiercił się i budził i płakał... I tak z pomocą przyszedł smoczek :) Dawałam mu smoczek i zasypiał :) Tylko czasem jak smoczek wypadnie to się budzi i płacze :huh: Więc teraz uczę go spać bez smoczka :dry: No u mnie to jakiś obłęd i Dominik niedługo stwierdzi, że coś ze mną nie tak, bo ciągle coś innego wymyślam :lol:
Teraz włączam mu muzyczkę w pozytywce albo zasypia przy karmieniu i wtedy go odkładam do wyrka :)
A Ty byłaś już na tym 4godz wypadzie?

A my dziś wyjeżdżamy na dłuuugi weekend w beskidy do mojego M :lol: Muszę zaraz brać się za pakowanie i szykowanie wszystkiego :) Trochę obawiam się tej podróży, bo to jakieś 6 godz w jedną stronę, ale musimy dać radę, bo na miejscu będzie suuuper :) Jeszcze udało się mojemu M załatwić wtorek wolny, więc to zawsze coś :) Nie wiem jak tam będzie z dostępem do internetu i jak z czasem, ale postaram się do Was zaglądać :)
Tylko przeraża mnie to pakowanie dwóch bobasów ;) I czy nasze autko to wszystko pomieści. I wczoraj na szybko kupiliśmy łóżeczko turystyczne o takie:
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-graco-contour-i1751341523.html
Miłego weekendu Wam życzę :lol:

Ps. Rika a jak Wam podróż minęła i ile czasu zajęła? Udało Wam się ze wszyskim zabrać?

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #176512 przez różyczka
Aska - ja usypiam /tak samo jak Masuska Piotrusia/ Bianeczkę a potem kłade ja do łózeczka, a czasem sama zasypia.
W nocy ona najczesciej je na spiaco, odbija na spiaco i odkładam ja zaraz po odbiciu i spi sobie dalej. O wiele lepiej spi od kiedy gasimy swiatło w pokoju całkowicie. Ale nie ma jeszcze regularnego rytmu ta moja dziewczyna...moze jak skonczy 1m-c to jej sie zacznie regulowac troszke...czasem po kapieli idzie od razy spac a czasem oglada z nami tv do 22...czasem tez zdarza sie, ze w nocy jak sie rozbudzi to nie moze zasnac z godzinke np.

Dziewczyny a czym smarujecie pupy przy zmianie pieluszki :unsure:

oposek ALE FAJNE ZDJECIE!! :)

HANIA gratulacje!!! :lol: :lol: :lol:

A co z VISZKA.... :unsure:

CO U Ciebie Przyszła Mamo :unsure: :unsure: Odezwij sie prosze...myśle cały czas o Tobie i Areczku...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #176522 przez różyczka
Iwanek Jaka Hania jest juz duuża :)
Śliczności :P Mój mąż powiedział , że wygląda jak by miała 3 miesiące! Hehe

Masuska Wielkie dzieki za ten link :kiss:

13 lata 8 miesiąc temu #176572 przez aska27
Mam nadzieję,że Mikołaj w końcu polubi spanie w swoim łóżeczku :) W sumie mógły spać z nami ,ale jakoś tak boję się,ze coś mogę mu zrobić.

aniu Co do wczorajszego wyjazdu... to nie trwał tak jak planowałam 4h tylko 6h! :( Na szczęście wszystko sparawnie nam poszło, kolejek nie było :) Mikołaja 2 razy nakarmiłam, pierwszy raz u znajomej, drugi raz w aucie.. no i przebrałam bez problemu. Martwiłam się nosidełkiem,ale wzieęłam też gondolę,położyłam go później i spał sobie smacznie :)

13 lata 8 miesiąc temu #176584 przez różyczka
Aniaw ale Ci zazdroszczę wyjazdu! Taka się czuję jakas uwięziona ostatnio :(
Mój Małżon bierze teraz tydzien urlopu od poniedziałku, starsza córa wyjeżdża na obóz konny i bedziemy tylko z Bianką...może uda nam się pojechać na plaże albo do lasu....mam taką ochotę...na plaze na spacer oczywiscie jak nie bedzie za gorąco a nie na opalanie :) choć lata to juz chyba nie bedzie takiego prawdziwego w tym roku :(

W chuście pionowo okazało sie, ze Młoda wytrzymuje kilka minut jedynie narazie, meczy sie głównie z powodu brzuszka a ciągła zmiana pozycji przynosi jej ulge, no więc nei bede jej zmuszac narazie żeby sie nie zniecheciła.

Tak czy siak miłego weekendu Aniu :)

13 lata 8 miesiąc temu #176676 przez happymamma
masuska napisał:

Happymammo, a ja myślałam że już jest. Oczywiście chętnie dołączę foteczkę Jasia:) Podrzuć, najlepiej jedną z pierwszych:)

Masuska wkleic na form, czy jakoś inaczej przesłać? :)

13 lata 8 miesiąc temu #176770 przez hoborr
Hejka Dziewczynki!

Nic nei czytam, bo zanim nadrobie to sie Ada budzi i tak jest zawsze! Była dziś po łożna i od tamtej srody mała przytyła tylko 90g. Co wydaje mi się malutko bo poprzednio zawzze tyła ponad 200g na tydzień. Martwie się zę moze to mój pokarm nie jest taki jak trzeba. A to chyba możliwe bo mała ma alergie na mleko i nie jem nabiału już chyba 3 tydzień. I ciągle jestem głodna. Taka mam na jajko ochotę albo serek....
No ale nic. Jeśli chodzi o spanie to Usypiam ADe przy cycu (wieczorem) i kłade do łóżeczka. A jak się budzi koło 1 w nocy to mąż idzie spać do drugiego pokoju a ja ją zostawiam przy sobie bo już nie mam siły jej odkłądać - czasem cięgnie z pół godziny - to ja już zasne w między czasie i jak się ocknę to mała za godzinę znowu będzie chciała jeść i już zostaje ze mną.. Także wymiękłam.! A smoczka nie chce doić!

Pozdrawiam was wszystkie - moje kochane mamy! Trzymajcie się ciepło!

13 lata 8 miesiąc temu #176772 przez olka1730
Masuska jak mam przesłac Tobie zdjecie do tabelki, wkleic w post na forum czy jak???

13 lata 8 miesiąc temu #176783 przez Lucy
Dziewczyny ja wklejalam w post na forum :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka