BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #177356 przez różyczka
Agito - Króliczek rewela! :laugh:

Masuska a jaką MM podajesz?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #177357 przez Lucy
Kupilam butelke z LOVI i faktycznie ma mieciutki smoczek,wczoraj tesciowa ja nakarmila MM bo ja musialam sie wypuscic w miasto,a z TOMME TIPPEE nie chciala pic

Ja mam MM BEBILON COMFORT 1

Ach i pytanko jak dlugo macie @ :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 8 miesiąc temu #177363 przez Agusiak
dziewczyny własnie miałam się Was pytać czy wiadomo coś co u Przyszłej mamy, ale widzę, że Wy też nic nie wiecie :(
Kurcze jak tak Was podczytuję to coś mi się kojarzy, że aniaw chyba miała z nią kontakt....
ale oczywiście mogę się mylić

13 lata 8 miesiąc temu #177365 przez różyczka
Lucy moja tez nie chce pic z Tommee Tipee i tez mam w planie kupić tą Lovi żeby czasem móc podać jej moje zciagniete mleczko, zobaczymy czy zaakceptuje...
A mieszanke kupiłas sama czy lekarz Ci doradzil jaką kupić?

A Tobie chodzi o miesiączke jak długo mamy? czy jaka długo miałysmy przed porodem? tzn. nie wiem czy któras z nas juz miala po porodzie ale raczej nie... czy chodziło Ci o to oczyszczanie się po porodzie? Bo u mnie trwa 4 tydzień.

Agusiak racja - one miały się wymienić z Aniąw ale Aniaw teraz wyjechała na dlui weekend wiec i tak musimy czekać :(

13 lata 8 miesiąc temu #177369 przez różyczka
Znowu się zlamałam i upieklam muffinki :blush: ale z borowkami amerykańskimi a one mają duzo wit. C wiec samo zdrowie :silly:

Moja starsza córus wyjeżdża w niedzielę na tygodniowy oboz konny i juz za nia tesknię :dry:
W ogóle to strasznie dziwnie mieć 2 córki w tak róznym wieku - 14 lat i 3 tyg. :side: one są tak rózne ale tak fajnie widzieć je razem...jak sie przytulają, gadaja sobie itd. :side:

13 lata 8 miesiąc temu #177388 przez Lucy
Rozyczko ja kupilam takie jak podawali w szpitalu,a pediatra powiedzial ze kazde MM odpowiednio dostosowane do wieku jest dobre.Chodzi mi o krwawienie po porodzie :unsure:

13 lata 8 miesiąc temu #177414 przez różyczka
Acha...a u mnie w szpitalu podawali mleczko NAN i w dodatku ono było juz w wersji płynnej w takich malutkich słodkich buteleczkach :)

No to co do tego krwawienia u mnie leci juz 4 tydzień choć podobno po cc niby krócej niz po sn :huh:

A ja to sie zastanawiam kiedy mi ta brązowa linia z brzucha zniknie :unsure:

Rika Ty bylas juz na solarium, co nie? Bo ja mam straaaaszna chęc iśc ale martwie się i o cycki (wiadomo, że zakryje)i o przebarwienia, bo w ciązy zrobiły mi sie takie ciemniejsze plamki na czole i teraz nie zeszły jeszcze i nie wiem czy jak się przysmaże to nie zrobią się jeszcze ciemniejsze :unsure:
Czy ktos jeszcze byl na solarium może?

13 lata 8 miesiąc temu #177420 przez Lucy
Rozyczko a Ty mialas zalozony dren po cc??? Ja nie,bardzo zdziwilo to jednego z lekarzy moja kolezanke tez :unsure: :unsure: :unsure:
A na solarium ja tez bylam :woohoo:

13 lata 8 miesiąc temu #177436 przez dorotas29
Witajcie!!!

Wczoraj przeszłam pierwszy kryzys laktacyjny,piersi,jak bomby,twarde jak kamienie i temp 39.6,masakra, przeszło dopiero nad ranem po dawce ibumu max,bo strasznie się męczyłam.
Kubuś rośnie jak na drożdżach,zrobiły mu się fajne pultunki :)
Dzisiaj skończył tydzień,a niedługo miesiąc,roczek itd-czas szybko płynie,musimy nacieszyć się naszymi skarbami. Kubusiowi bardzo schodzi skórka z rączek i nożek,ale położna nie kazała tego niczym smarować,podobnie jak pępka.
Co do krwawienia- to ja prawie już nic nie mam,dziwne,bo po Julce w sumie utrzymywało się przez 4 tygodnie.
Julcia mi kaszle i ma katar,więc ma też zakaz zbliżania się do brata.

Pozdrawiam Was serdecznie,lecę,bo smerfik się budzi i czuje głoooooda :)

13 lata 8 miesiąc temu #177464 przez różyczka
Nie Lucyzadnego drenu nie mialam...

fajnie, ze wpadlas Dorotas :) pozdrowka serdeczne dla Kubusia :)

13 lata 8 miesiąc temu #177555 przez Rika
Różyczka ja np na słońce jak wyszłam będąc w ciąży to mi syfy wyskakiwały na ramionach i plamy na twarzy. Idąc pierwszy raz na solarium bałam się że tak będzie jak na słońcu, na szczęście nie jest tak :) solarium wypaliło mi wszystkie syfy jakie miałam w ciąży i plam też nie mam :)

13 lata 8 miesiąc temu #177708 przez happymamma
Zapytowuje Was jako bardziej doswiadczone mamy maluszków ;) Co o tym sądzicie? Może któraś z Was botykała się z podobnym "problemem"?
Otóż Jasio nam sie zbuntował i nie spi w ciagu dnia prawie wcale :( Jedynie w wózeczku na spacerze (4h) i dobrze, że choć w nocy ładnie śpi :) Ale swoja drogą nie wiem dlaczego tak się dzieje i nie wiem jak mu pomoc... Usypia przy piersi, a 5 min po odłożeniu do łóżeczka budzi się i płacze :( Może z moim pokarmem jest coś nie tak?? Choć z drugiej strony przez tydzień przybrał 220 g, wiec książkowo - waży teraz 3400, nie wiem już sama... :unsure:

13 lata 8 miesiąc temu #177716 przez olka1730
happymamma mam to samo,mały nie spi w ciagu dnia,za to nocke przesypia spokojnie od 22 do 5 nad ranem,w dzien raczej marudny,a to wzdecia go mecza,co zasnie odlorze go do łóżeczka budzi sie i oczka jak złotówki duze,chodzę na rekach z nim cały dzień.Karmię MM,i tak cos czuje ze 90 ml mleczka to chyba dla niego za mało,bo zaciaga i chciałby wiecej jak juz wszystko wypije,ale nie mam pojęcia czy moge zwiększyć dawkę w koncu bedzie mial dopiero 3 tyg....pije regularnie co 3h,w międzyczasie podaje jeszcze koperkowa heratke...

dziewczyny czy wy cos robiliście z siusiaczkiem,naciągałyście go maluszkom...bo slyszalam ze chłopcom sie tak robi dlatego Was podpytuje?????

13 lata 8 miesiąc temu #177720 przez happymamma
Olka, w takim razie wygląda na to, że trzeba po prostu przeczekać :) A o siusiaczka pytałam w szpitalu i nie kazali nic robić :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #177731 przez olka1730
Mój dobry Duszek w drugiej dobie po porodzie.masuska dodaj do tabelki, wpisz proszę imię Mateusz :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka