BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #177779 przez bombel779
Ale fajny bobasek :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #177791 przez Rika
Happymamma i Olka1730 a używacie smoczka? Może dzieciaki mają potrzebę ssania i mimo że są najedzone to chcą dalej ssać i nie chodzi o jedzenie. Ja karmię piersią i np moja Ola śpi całą noc. Zasypia ok 21 a wstaje o 8 i od razu cyc. W dzień przebudza się do cyca co ok 2 godziny ale je na śpiocha. Aktywna jest rano do ok 12-13, później przed kapielą i po kąpieli czyli od ok 17-18 do 20-21. Nie noszę jej na rękach, rzadko bujam a je jak położę się obok bo inaczej nie chce. Różne są dzieci i różne mają potrzeby.

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #177849 przez aska27
Happymamma, Olka1730 Mój Mikołaj też malutko śpi w dzien. Ok 18h kąpiemy go, o 19.30-20h zasypia i śpi do 22-23h ..no i budzi się jeszcze ok 3h, potem o 6h. Czasami bywa tak ,że gdy się obudzi rano ok 6h to zaśnie o 12h, potem juz do samego wieczora nie śpi.

Olka1730 z siusiaczkeim małego nic nie robię...wg zakazu położnej.

Rika zazdroszczę Ci,że Twoja Olunia tak ładnie przesypia noc :blink: Mikołaj jak z zegarkiem w ręku budzi się co 3h :)

iwanek moj Mikołaj gdy śpi to też sobie popiskuje, mruczy coś. Też mnie to martwi, ale teraz widzę,ze nie tylko on tak robi. Może nie potrzebnie się martwimy?! :blink:

Mikołaj z tatą:

i Mikołaj przed podróżą: :)
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #177902 przez hoborr
ALE TE BOBASKI SŁODZIUTKIE:)

Dziewczyny moja Ada też nie śpi! czasami jak ją ululam to troszkę pośpi a tak to non stop zabawa! Cały czas rusza nóżkami! Normalnie jakby jeździła na rowerku! No i przy okazji lubi krzyczeć bez powodu! A wieczorem kąpanko ok 19:30 potem cyc i koło 21 uśnie! I budzi się co 3 godziny przez całą noc! Tak jest od kilku dni bo wczesniej to nawet w nocy nie chciała spać!
No i ten jej sen nie zawsze jest taki anielski! Często wydaje jakieś dziwne odgłosy i ja oczywiście juz nie mogę spać tylko siedze i myślę! Dlaczego tak się wierkoli!

Czekam kiedy zacznie się uśmiechać - tak naprawdę! Bo na razie to tylko tak czasem! Bez powodu! hi

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #178011 przez happymamma
Rika uzywamy smoka, ale nie zawsze działa - czasami go wypluwa i za skarby nie chce go ssać :)

Aśka
Mikołajek piekniusi :)

13 lata 8 miesiąc temu #178040 przez natimp1
hej dziewczyny
melduje sie po wakacjach, a raczej pobycie nad jeziorem gdzie nie ma zasiegu na internet...

przeczytałam tylko ostatnią strone póki co i musze powiedziec ze mój jachu tez dźwieki jakieś wydaje , to piszczy pomrukuje itp, ale położna mówiła ze to normalne i nie reagować
nie wiem która poruszyła temat sssania ciagłego piersi bo nie doczytałam jeszcze , u nas w każdym bądź razie było podobnie. Jachu by tylko przy cycu był i sie troszku zdenerwowałam bo przeciez zasypial i w sumie chwile ssał wiec tylko laktoze wcinał po której moze brzuch boleć , okazało sie ze młody bardzo podobnie jak na głód płacze ze zmęczenia i wtedy próbowałam go kłasc, i to było to -zawsze popiskuje troche , minutkle popłacze i zasypia...poprostu tak się wycisza

oki mam nadzieje ze jak ssie ogarne po powrocie to znajde czas by poczytac i juz pisac na bieżąco\

13 lata 8 miesiąc temu #178050 przez natimp1
dziewczyyny jeszcze pytanie-czy któres z "naszych pociech" ma trądzik noworodkowy. Mój jachu ma tak paskudną buźkę ze szok, nie wiem czy dobrze zrobiłam ze kremem mu posmarowałam bo tera zmu sie ta skórka łuszczy i zaogniona jest, nie przesadzam ale na serio to brzydko wygląda , normalniesie martwie czy z tego jakies pieruństwo sie nie zrobi bo ma kaszke normalnie..

oposek, nie przejmuj sie zbytnio waga jeśli n dzieciątko jest spokojne i ciagle nie płacze tzn ze ok jest wszystko, mój Maksior tez słabo przybierał na wadze a miał ponad 4 kilo jak sie rodził-co ja sie nabiegałam na ważenia ...

hgobbor, kochana wiem co czujesz z tym jedzeniem , u nas tez skaza z załozenia wiec nic nie moge jesc , zastanawiam sie nad jakością pokarmu w takiej sytuacji,bo mój młody co 2,5 h musi byc karmiony a czasem nawet po 1,5 butlą dokarmiony
kurcze wkreciłam sie w czytanie a torby czekają na rozpakowanie

p.d dorki za literówki ale zawsze tak mam jak mąż ma klawiature do grania podłączoną

13 lata 8 miesiąc temu #178179 przez takajedna
Cześć kobitki ;)

Starałam się troche nadrobić, ale standardowo ciężko...Wszystkie maluchy śliczne w każdym razie bo to mi się w oczy rzuciło :)

Ja całe dnie jestem sama z Bartkiem bo mój pracuje do 20, więc jak śpi i mam chwilę, to ogarniam dom albo śpię i na forum nie ma czasu... No i dalej ciężko mi się siedzi przez to szycie :(
Mały jest słodki i nie mogę na niego narzekać, wystarczyłoby dać mu cyca na cały dzień i nie przebierać to byłby spokojny :D usypia niestety najczęściej przy piersi właśnie i do łóżeczka, o ile się nie rozbudzi co się często zdarza
Z tymi jedzeniem mam problem, bo on cały czas by wisiał na piersi, kilka dni temu się wkurzyłam i dałam mu 60 ml butelki i inne dziecko - błogostan, od razu usnęło, ja nie wiem czy on się tym moim mlekiem najada :( piersi też czuję ze są pełne jedynie po dłuższym niekarmieniu, a tak tego mleka ledwo ledwo jak patrzę, on sobie więcej sam "wyciśnie" wiadomo, no ale przy piersi cały czas szuka zeby jeść, a po butelce i uśnie, i poleży chwile spokojnie...Więc od kilku dni daję mu na noc butelkę, ale tylko tak 60 ml, czasem nawet tego nie zje, a i tak po tym naprawde inny człowiek :dry:
Jutro od lekarza na wizytę, zobaczę jak przybiera i co mi powie

Spróbuję wstawić zdjecie sprzed kilku dni

13 lata 8 miesiąc temu #178183 przez takajedna
Nie umiem :angry:

13 lata 8 miesiąc temu #178185 przez natimp1
hej byłam u dermatologa, mamy łojotokowe zapalenie skóry, niby norma u noworodków z trądzikiem, generalnie byłam u dwóch derm. jedna przepisała masc ale z hydrokortiz czyli sterydem a druga najpierw jakąś emulsje. spróbuje emulsji i jak nic sie nie poprawi to ten krem zastosuje bo niby tam tylko minimalnie jest tego hydrokort..
no nic zobaczymy jak bedzie

13 lata 8 miesiąc temu #178190 przez takajedna
I zmienić zdjęcia też nie umiem, nooo :angry:

13 lata 8 miesiąc temu #178214 przez natmur11
takajednka, maluchy teraz potrzebuja bliskosci wiec moze dlatego cycka cale dnie:) moja coreczka tez tak miala. Ale z wlasnego doswiadcznia powiem ci ze moim zdaniem dawanie dziecku butli przy cycu moze je zniechecic do cyca. bo z butelki latwiej sie najesc niz napracowac sie przy cycu. dodatkowo maluchy czesto cyca traktuja jak smoczek pociagnie 2 razy i 2 min lezy. Moja polozna twierdzila ze maluch powinien jesc po 15 min z kazdej piersi i odkladac dziecko. wtedy uczy sie kiedy jest czas na jedzenie a kiedy na bliskosc. No ale nie ma co sie sztywno trzymac takich regul. dzieci sa rozne.

13 lata 8 miesiąc temu #178261 przez masuska
Natimp1 odsyłam na tą stronę
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...do-nas/Page-508.html

Już było kilka razy o trądziku. Ja bym tak nie latała po dermatologach, bo to jest normalna zmiana, nawet dzieciom leci mleko z sutków (nawet chłopcom), a dziewczynki mogą mieć miesiączkę. Także podkreślam nie ma się czym przejmować, samo przejdzie. Tym bardziej nie smarować jakimiś sterydami! Ja myję młodemu buźkę przegotowaną, świeżą wodą, a później smaruję kremem nawilżającym i to całkiem wystarczy, jak widać w moim przypadku!

Dziewczynki, weekend miałam rewelacja, ale nie miałam nawet chwili żeby nadrobić, teraz idziemy w miacho.

A i pękł nam odczyn po gruźlicy w którym zebrało się baaardzo dużo ropy. Byliśmy już u lekarza na kontroli i jest ok. 24, kolejna wizyta z tą szczepionką durną. No i kolejne szczepienie.

No to postaram się nadrobić wieczorkiem. Buziaki.

A jak tam Przyszła_mama? Różyczko co tam u Was? A jak wczasowiczki?

Zdjęcia dodam kochane później do tabelki:*

13 lata 8 miesiąc temu #178410 przez olka1730
Rika podaje smoka,czasami nawet zaraz po najedzenie jak sie tylko odbeknie ;) possie sobie i spokój....a czasami muszę przytulic do gołej piersi ze smoczkiem w buzi lubi ciepło cycucha,...i wtedy tez spokój....tak jak mówiłaś każde dzieciątko inne, a i każde ma swoje sposoby na swoje mamcie :laugh:

13 lata 8 miesiąc temu #178416 przez natimp1
masuska ale ja tez pocztakowo olałam temat ale przekształciło sie w straszne zaczerwienienia i skóra normalnie płatkami schodziła, okazało sie ze too łojotokowe zapalenie skóry i masc konieczna, na serio masakrycznie to wygląda ,

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka