BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #180670 przez agito11
różyczka też używam pampers.Ale tylko na noc albo wyjazd, a tak to DADA premium ale nie te soft&dry bo te właśnie Sandre uczulają!!! kupuje premium 3-6 kg i jest ok. Nie są tak chłonne jak orginalne pampersy ale na dzień mogą być :) Wysypka do dość szybko się pojawiła od tych dry&soft , taka pokrzywka.
Spróbuj, bo jeśli nie uczulą małą to warto je używać ja nie narzekam.

url=http://slub-wesele.pl/] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #180717 przez Oposek
My zużyiśmy dużą paczkę pampersów i sprawdzły się super. Huggisy były marne- syne budził się w mokrych ubrankach, więc szczególnie na noc kiepskie, ale spróujemy jeszcze raz, On jest długi i chudy, może jeszcze do nich dorośnie? od dziś testujemy Dada, zobaczymy jak wypadną. W planach mamy jeszcze wypróbowanie pieluszek Rosmann. Używamy od początku rozmiar 2.

Dorotas cieszę się strasznie, że wszystko jest dobrze i podejrzenia się nie potwierdziły. No i całe szczęście, że miałaś możliwość pójć do lekarza prywatnie, a nie czekać na diagnozę do grudnia...

Przyszła Mamo Areczek śliczny i wreszcie jesteście w domu, gratulacje! Cieszcie się sobą i odpoczywajcie, a kciuki będziemy dalej trzymać!

Agito Sandra cudna!

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #180759 przez Lucy
Różyczko w nocy Ola ładnie spała ale dziś miałam powtórkę z rozrywki :dry: Ciągle na rękach,spała godzinę na spacerze,a jak dałam jej butle to sie porzygała aż jej nosem poszło chyba smoczek za głęboko jej wszedł,smoczkiem też się dławi :dry: :dry: :dry: W ogóle jakiś taki lekki sen ma
Nie wiem już co jest grane :unsure:
Chyba kupię chustę jak tak dalej pójdzie...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 8 miesiąc temu #180766 przez kasiorek0310
agito my tez używamy an dzien dady i tez premium od samego poczatku i jakos nie moge na nie narzekac na dzien ok w noc sie nie sprawdzały i przeszlismy na huggies czy jakos tak sie pisze jedziemy na dada 2 ale sa juz maławe wiec przechodzimy na 3 a huggies mamy 2 i 3 w zapasie na razie nie mam co na nie narzekac jeszcze sie nie zdarzyło zeby mały obudził sie w morkych ciuszkach a przy dadach to bylo dośc czesto a w huggies ok oposek wszystko zalezy od zapeicia pampersa my zapinamy je pod tym nadrukiem kubusiowym i jest ok wszystko zostaje w pieluszce :D

oposek ja sprawdzałam tez rossmanowszkie pieluszki i tez sa ok na noc sie nadaja sa wygladem zblizone do huggies i tez bardzo chlonne jak na rossmanowskie a cenowo wygladaja tak samo jak dady z biedrnki ;Dwiec zastanawiam sie czy sie na nie przerzucic sa troszke lepije chlonne niz dady a cenowo [prawie to samo wiec warto sie zastanowic nad tym czy sie na ie przerzucic a ktos je jeszcze uzywa te rossmaonowskie i ma jakies uwagi ????

13 lata 8 miesiąc temu #180769 przez Lucy
Kasiorek mozesz podac nazwe tych z rossmanna? Ja tez uzywam dada nie sa jakies super ale faktycznie w domu mozna ich uzywac,jutro kurier mi przywiezie huggisy 2 zamowilam 180szt i jeszcze mam troche z pampersa 2 no i sie zastanawiam czy mi nie wyrosnie zaraz z tych dwojek :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #180771 przez Viszka11
hejka

Przyszla_mam
a-super ze jestescie z Areczkiem juz w domku TRZYMAM KCIUKI by wszytsko bylo dobrze-sliczny Bobasek:*

nie pisalam dosc dlugo bo urwanie glowy Mam! MAteusz dostał-świra! i jest nie grzeczny i lobuzuje....Kasia tez nie jest lepsza....musze ja dokarmiac Mlekiem z Butli..:( Chyba Moja najwieksza porazka:(

Do tego Dzis Rodzinka byla podziwica Kasie....i tez mialam co robic...

dobrej Nocki:*

a o to KASIA:)-czyli KATARZYNKA

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #180777 przez kasiorek0310
lucy jak sie nie myle to te rossmanowskie nazywaja sie babydream albo cos bardzo podobnie my z dwójek szybko wyslismy bo mój mały ma juz ponad 6kg wiec ma wszystkie 2 za małe chcoac w tych huggies jest nawet za duze na niego a ni boisz sie ze po zmianie z pampersa na inne twoja mała moze uczulic bo gdzie to czytała ze jak ktos uzywal pampersa to potem przy zmianie wychodziło uczulenie i an odwrót jak ktos probowął inne a potem papersa to tez uczulenie wyszło tak jak nam po zadnych innych husteczkach anm uczulenie nie wyszlo tylko po tych z pampersa niesety ale one jakoies bardziej mokre sa niz inne husteczki a próbowalismy juz johnsoana czy jakos tak i clinic niebieskie i sa ok obie

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #180780 przez Green
Czesc dziewczynki , jak mnie tu dawno nie bylo :dry: niewiem jak wy dajecie rade z zagladaniem tutaj ?

Chcialabym sie was poradzic ... mojej malej w zeszlym tygodniu wyskoczyly chrosty na czole i glowce , pocztkowo myslalam ze to potowki teraz jednak mala ma wysypke na calej buzce i na glowce ,niemusze chyba dodawac ze wyglada TRAGICZNIE! w dodatku ma bardzo szorstka buzie prawie jak papier scierny :dry: jest mi jeje niesamowicie zal bo odnosze wrazenie ze ja to swedzi co tez powoduje ze jest strasznie marudna :dry: dzis odwiedzilismy lekarza ale uslyszelismy standardowo ze to normalne i ze wysypka jest prawdopodonie spowodowana hormonami ktore jej dostarczam przez karmienie,zapisal nam jakis zel jutro odbiore z apteki zobaczymy czy cos to pomoze. Moze ktoras z was ,waszych pociech miala cos takiego? moze macie jakies rady, sposoby ktore mogly by pomoc by buzka mojej corci znow byla gladziutka i sliczna? niewiem czy to jest wina tylko hormonow czy to tradzik niemowlecy? A tradzik chyba mial Piotrus masuski? :unsure:

Z gory wam dziekuje za jakie kolwiek podpowiedzi i rady :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #180781 przez aniaw
przyszla_mama super, że jesteście już w domku z Areczkiem :)
Z niego to niezły owłosiony przystojniaczek :lol: Cały czas trzymamy kciuki i na pewno będzie już tylko lepiej :) I czekamy na aktualną fotkę :)

dorotas super, że z Kubusiem ok i był to tylko fałszywy alarm :) Fajnie, że napisałaś i zdrówka dla odizolowanej córeczki :kiss:

agito mój Dominiczek cały czas robi luźniejszą kupę ale u nas tylko raz dziennie taka całkiem spora albo jakoś co 1,5 dnia :)

A co do pieluszek my tylko huggies używamy :) i jestem bardzo zadowolona, inne się absolutnie nie sprawdziły. Nawet pampersy nam nie odpowiadały.
Używamy cały czas 2. Teraz zamawialiśmy je na allegro i gratis dostaliśmy bella happy 1 , ale te pieluszki to taka marnota, że szok :dry: Jakoś już nie będziemy eksperymentować i zostaniemy przy huugies :)

aska ale ten czas leci prawda :) My już niedługo 2mce z nowym bobasem :)

różyczko ale Ty chyba nie dajesz się teściowej? :silly: Produkujesz jej śliczne wnusie, więc stresować się nie powinnaś :lol:
Ale w każdej rodzince znajdzie się ktoś kto we wszystkim chciałby coś doradzić :P

Lucy mój Maluch ostatnio też ześwirował i chciałby co godzinkę jeść :) A może chciałby się tylko poprzytulać :unsure:
Dziś byliśmy w odwiedzinach u mojej ciotki i dość daleko autem suneliśmy i wtedy spał jak aniołek :) W drodze powrotnej to samo :) Dojdzie do tego, że tylko autem będzie się z nim jeździło, żeby był grzeczniutki :)
Czasem też tak słodko zasypia na kolanach, ale później to ruszyć się już nie można :dry:

Viszka ale Kasia słodko trzyma sobie buteleczkę :)

Oposku z wiązaniem chusty na pewno dasz radę :) Jest tyle prostych wiązań, że coś znajdziesz dla siebie :)

Green Piotruś masuski miał/ma trądzik i Sandra agito również, więc one dowiadywały się u lekarzy, więc na pewno coś Tobie doradzą. Zazwyczaj lekarze mówią, żeby jeżeli to konkretnie trądzik to nic nie robić bo niby samo przejdzie. Nie należy tego natłuszczać a raczej stosować preparaty wysuszające.
Natomiast mój Dominiczek nie ma trądziku, ale ma właśnie taką suchą i szorstką skórę. Raz jest gładziutka a znów np pod koniec dnia ma mnóstwo krosteczek. Mamy kilka kosmetyków z serii Emolium i maść cholesterolową wykupioną na receptę. Pomaga to ale średnio :dry:
Koniec końców mamy skierowanie do alergologa i może on coś nam pomoże.

Dziś u nas znów była piękna pogoda, więc cały dzień poza domkiem spędziliśmy :laugh:
Szymuś mógł się wyhasać w wielkim cioci ogrodzie i tak mi się zamarzył mój wasny domek z ogródkiem... Ech :)

A to zdjęcie Dominiczka, któremu najwygodniej na kolanach ostatnio spać :)
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #180785 przez masuska
czesc dziewczyny:) jakie super wiesci od Przyszlejmamy i Dorotki:)
VISZKA Gratuluje slicznej Kasi:) a i Areczek to super facecik:)

pisze tak wczesnie bo sie wyspalam, tak wlasnie WYSPALAM SIE i nie mam co ze soba robic. Synek zasna wczoraj prz 21 a wstal o 4:10, czyli ponad 7 godzin, a jak zjadl to od 4:38 znow spi, a ja oczy jak 5 zl:P

o pampersach kiedys pisalam i chwalilam Huggies, sa super i to wlasnie w nich syncio przesypia po 5-6 godzin, a w Pampersach bylo tylko 3 no i przeciekaly:(. Dady dobre, ale twarde no i tylek Piotrek má delikatny i czesto odpaza.

Green ja mam takie zalecenie, jak sucha i szorstka skora to nawilzac, a jak swierzy wyprysk taki z biala koncowka to zasuszac.

zauwazylam ze Kaski191919 juz jakis czas nie ma. Napisz co tam?

na chustach sie nie znam, ale ostatnio smigam w nosidelku i jest ok:)

cos mnie muli. moze przysne jeszcze. takze do nastepnego.

jak tam Rika? wypoczeta?

13 lata 8 miesiąc temu #180822 przez agito11
Hej;-)
A ja niewyspana.... :angry:
Mała zasypia o 22 a budzi się po 1, do 2 walczymy a potem zasypia i o 4 znów pobudka trochę popije i śpi .... a ja męczę się żeby zasnąć :angry:
GREEN moja miała trądzik okropnie ją wysypało.
Wszystkiego próbowałam żeby zmianę załogodzić ale to nie pomagło a sterydami ją nie chciałam faszerować więc cierpliwie ;)prawie miesiąc czekałam i narzekałam.
Teraz dla odmiany ma suchą i w dotyku trochę szorstką skórę i tak jak masuska napisała że trzeba ją nawilżać :) ja tam nie myślę że mała może mieć skazę, jak już to moje hormony tak na nią wpływają.
Dziś mamy szczepienie, ważenie itd;-)
Dzieci urodzone latem (czerwiec- sierpień) mają problemy skórne i niestety musimy się z tym pogodzić.
Lecę szykować szkraba;-P
Miłego przedpołudnia

url=http://slub-wesele.pl/] [/url]

13 lata 8 miesiąc temu #180891 przez różyczka
Viszka Kasiu cudna :) A Mateuszek pewnie zazdrosny o siostrzyczkę :blink:

Aniuw coś Ty! nie daję się tesciowej bo po I mieszka 500 km od nas więc widzimy się raz do roku i nie ma jak się wymądrzać na codzień :blink: heheh a po II jak już coś gada albo pisze w mailach (bo tak najczęściej sie kontaktujemy) to jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam i tyle.
Wkurzyla mnie tylko teraz bo mi się wydaje, ze w sumie nieźle wyglądam jak na 4 tyg. po porodzie a ona, ze mi przysle takie ćwiczenia zeby mi sie brzuch wciągnął po ciązy :angry:
To było dosyć wredne no bo jestem w połogu jakby nie patrzeć jeszcze więc powoli się wszystko wciagnie, mam jeszcze czas, a na ćwiczenia to nie jest teraz pora zwłaszcza po cc :angry:
Fajnie śpi ten Twój Mały na kolanach :)

Green moja córcia ma od kilku dni to samo, wysypka na całej buzi i głowie. Jutro z nią podejde do pediatry ale sadzę, ze to jest przez hormony tak jak juz tu dziewczyny pisały.
Tzn. mam nadzieję, że tak jest bo wolałabym to niż rezygnacje z nabiału np.

Masuska tak sobie myslałam wczoraj o Was i mam pytanko - szczepienie na gruźlice było robione zaraz po porodzie w szpitalu, to po tym szczepieniu tak długo goiło się wkłucie z tą ropą Piotrusiowi? Bo ja nawet nie wiem gdzie Bianka miała to wkłucie.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #180909 przez Viszka11
hejka

Kasia dzis ma juz Tydzien!!! :lol: :lol: :kiss:

Rozyczka-Tak tak Mati niestety zazdrosny jest i to jak....

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #180912 przez masuska
różyczka napisał:

Masuska tak sobie myslałam wczoraj o Was i mam pytanko - szczepienie na gruźlice było robione zaraz po porodzie w szpitalu, to po tym szczepieniu tak długo goiło się wkłucie z tą ropą Piotrusiowi? Bo ja nawet nie wiem gdzie Bianka miała to wkłucie.

Tak, to było po gruźlicy, kuty był w prawe ramię. Już się ładnie goi, jak będziesz chciała to pokażę zdjęcie, ale tylko na prośbę. Wszyscy w rodzinie jak to widzieli to odwracali się ze wstrętem, a ja na to "przecież Piotruś taki śliczny to i nawet taka krosta na ni jest piękna":)

Co do ćwiczeń, to mi się nie chce, ale dziś do mnie przyszedł pas wyszczuplający i ciężko założyć, ale fajnie się wygląda w obcisłej bluzce
:)

Dziś Kamilka i Aska całują swoje dzieciaczki od cioci Masuskowej i Piotrusia:) Wszystkiego naj z okazji 1 miesiące:)

13 lata 8 miesiąc temu #180916 przez masuska
Viszka11 napisał:

hejka

Kasia dzis ma juz Tydzien!!! :lol: :lol: :kiss:

Rozyczka-Tak tak Mati niestety zazdrosny jest i to jak....

O tej zazdrości to miałam taką sytuację, koleżanka ma 2 córeczki, jedna 6 latka, druga starsza o tydzień od Piotra. Ta 6 letnia nie ładnie się zachowywała wobec młodszej, nawet zdarzało się że ją szczypała, nic nie przynosiło skutku dopóki Masuska nie wkroczyła:) A powiedziałam tylko tej starszej że jej zazdroszczę że jest starszą siostrą, że jest taka ważna, że może być dumna że to ona będzie tej młodszej pomagać i to młodsza będzie się jej słuchać, prosić o radę, pożyczać ciuchy itd. Po paru dniach telefon że podziałało i ta starsza zaczęła pomagać, smoka podawać, wybierać ubranka i chwali się na podwórku, że jest STARSZĄ SIOSTRĄ:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka