BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #410256 przez Koni
Dokładnie żadne rozwiązanie to nie jest a jeszcze można zaszkodzić.
Poza tym jak się karmi cycem (nie wiem jak jest jak się karmi jednym i drugim) to kupki może wcale nie być przez 10 dni.

Olga ja też na początku mówiłam że jak mały będzie płakać to ja go cały czas na rękach nosić nie będę ale w tym co piszesz jest dużo prawdy bo mój mały jak tak strasznie płacze to tylko jak coś go boli i jak mu wtedy nie pomóc?!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #410267 przez daners
Bidol ja karmie mieszanie (niestety) do tej pory mleko chyba niebylo good od wczoraj kupilam bebilon i dzis jedna kupa rano i teraaz nasepna :D choc troszke żadsza i niewiem czy mam sie czegos obawiac hmmmm

m-m no Bidol cos twaerda sztuka ;P heeee. maluszki sa cwane wiec pewnie wyczuwaja nasze słabosci wiec m-m jak dasz rade byc twarda to tez moze zaczne stosowac te metode hahaha

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #410279 przez chłopek
daners u nas po cycu tez czasem zadkie kupki są.
a olga ma racje taki maluszek jeszcze nie wie o co chodzi i wcale nie wymusza cos mu brakuje albo mamy albo go cos boli,np zasnac soebie nie moze

12 lata 8 miesiąc temu #410338 przez bidol
No ja nie wiem czy nie wymuszaja??????? Moja Kamila jak jest bujana to jest ok,ale jak tylko przestaje to jest bunt i placz. Wiec niech nikt mi nie mowi ze takie dzieci nie rozumieja. Dzieciaki sa cwane. Nie wszystkie, bo ja rozumiem ze nieraz boli ale kołysniecie 2 razy bujaczkiem nie leczy a dziecko jednak przestaje plakac. Na poczatku Kamilka potrafila sama polezec w łozeczku a teraz jak tylko pochylam sie nad łozeczkiem jest płacz. Ja rozumiem ze trzeba ponosic bo i dziecko sie dzieki temu rozwija.rozglada sie reaguje na swiatło itp, ale nie caly dzien. A na dzien dzisiejszy moje dziecko ma takie wymagania. Raczki lub bujaczek. Juz nawet ktorejs nocy spala w bujaku bo wszystko zawodzilo.

M_M , Daners- nie dajcie sie :)

Olga - ten debridat dziala pozytywnie na trawienie pokarmu czyli łatwiejsze wyproznianie i na ulewanie.

M_M- sprobuj moze tak zrobic. Przez jeden dzien i cala noc karm Oliego tylko tym pepti. Swoj pokarm odciagaj i najwyzej na nastepny dzien bedziesz miala a sprawdzisz czy to twoj pokarm sprawia te bole brzuszka czy to moze brzuszek Oliego jeszcze nie.jest rozwiniety i to tylko kwestia czasu.

12 lata 8 miesiąc temu #410379 przez chłopek
Uśmiech dla mamy
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #410380 przez chłopek
Chrzest Sebastianka
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #410394 przez mloda_mamuska
bidol ja Cie rozumiem,bo u mnie jest to samo... Maly caly dzien musi byc u kogos na rekach albo w bbujaczku,bo inaczej krzyk i placz. ja sie nie znam i nie wiem w koncu czy to wymuszanie..ale Mąż mówi,że go nic nie boli skoro na rekach sie szybko uspokaja...są takie chwile ,czasem godziny ,ze naprawde cos go boli,bo ja to czuje,ze on cierpi..bo nawett rączki ani cyc go nie uspokaja ..ale 3/4 dnia to jest spokojniutki,ale na rączkach. wiec juz nie wiem jak to z tym jest...
a co do pokarmu wczoraj tak zrobilam i dzisiaj drugi dzien,ze swoj odciągam a daje Oliemu tylko ten pepti.... i dalej nie robi kupy...tyle,ze nie placze ,ze chce ... puszcza duuzo bąków bezboleśnie,ale kupy nie ma. nie wiem czy jutro juz moj tez dawac czy jeszcze ten pepti sam ???

chlopek
sebcio slodziak :kiss: a z chrztu takie malenkie zdjecia :(

12 lata 8 miesiąc temu #410397 przez daners
m-M a po herbatce nic Go nie rusza? moj własnie po zmianie mleka zrobil dzis dwie kupy ;] oby juz szło to bezbolesnie:]

Bidol a mnie sie wydaje że jednak troszke wymuszaja ;] bo potrzebuja uwagi,zainteresowania;]

bo co robic z maluszkiem kiedy niespi ? bo ilez moze lezec i patrzec w sufit hm

12 lata 8 miesiąc temu #410402 przez chłopek
mm bo zapomnielismy aparatu a mój brat z tel żony robil i sie nie mógł w nim połapać i dlatego takie zdjecia, dobrze ze wogóle sa bo z Ksawcia chrztu wogóle nie mamy

daners a masz mate dla maluszka? jakieś zabawki mu zawieś nad wózkiem

12 lata 8 miesiąc temu #410403 przez daners
chlopek maty narazie brak. mam bujaczek tam sa jakies zabawki,nad wozkiem tez ma. ale Moj nie spi w domu od rana do poludnia i niewiem co mam z nim robic,bo niechce go nosic tyle bo ani obiadu niemoge zrobic ;p

12 lata 8 miesiąc temu #410408 przez chłopek
mój ostatnio tez zadziej spi patrzy na zabawki i coś mruczy :)

12 lata 8 miesiąc temu #410447 przez Olga
Mały juz dobre pół godz.spi po kapieli.Na spacerku za trzy godz.ladnie spał w wózeczku,ale głod go w końcu zmorzył :laugh: Odstawiłam mu te wszystkie leki,w dzień sam ładnie kupkę robił,zobaczymy jak w nocy będzie,ale nie chcę mu pomagać :(

bidol widocznie Kamilka to wyjątkowa kobieta i od malego taka wymagająca.Mówiłam Ci kiedyś,że będziesz miała z nią wesoło.Ja tak z Olgą miałam :) Ciesz się,że w wózku Ci leży bez problemu i możesz na spacerki normalnie wychodzić,bo ja jedynie z Olgą na ręcach,a wózek albo brzuchem pchałam,albo Marika wiozła :laugh: ojdo tej pory pamiętam ten okres,była takim marudnym dzieckiem-wręcz czasami naprzykrzonym :( i nic niestety nie pomagało i tak jest do tej pory :laugh: ma ona charakterek oj ma ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #410483 przez mloda_mamuska
daners herbatki uwalniaja duzo bąków...i nic poza tym...wieczorem znoowu godzine tak plakal i krzyczal....nie szlo go uspokoic.a kupy dalej brak..

12 lata 8 miesiąc temu #410522 przez bidol
M_M - sprobuj jeszcze jeden dzien. A kupka nie musi byc codziennie wiec jesli nie płacze nie pdeży sie to jest ok :)

Olga- no to mi wywrozyłas ksiezniczke. ;)

Chlopek - Sebus kawal chlopa. A wloski ma sliczne :)

Daners - jak znajdziesz sposob na marude to błagam- podziel sie nim ze mna :)

Noc u Nas taka sobie. Kamila usypia ok 12 dopiero i co prawde spala do 3 ale pozniej juz spania nie bylo :/

A jak Wam nocka minela????

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #410528 przez daners
hajjjj ;]

moja noc tez taka seee. Pobudka o 2 na mleczko potem o 3 zaczol plakac i tak godzin albo trzymalam za reke albo rece a potemo 5 do cycusia heeh wiec w sumie nie jestem wyspana ;] alez coz... a dzis jakas maruda z tego placzu ochrypl az ;/

Bidol ojj z checia chcialabym znalezc jakies rozwiazanie ;] ale podobno najgorsze 3 miesiace wiec jeszcze polowa hahaha

m-m wspołczuje Ci tego ciaglego placzu. a lekarze nic nie mowia na to? bo kurcze mnie sie wydawalo ze takie maluszki powinny tylko jesc i spac a tu horror; :blink:

spicie jeszcze czy maluszki takie absorbujace ;p

dzis w programie na sniadanie o laktacji ;p i karmieniu ;];]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka