BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #410765 przez Daria23
Kejtin - tak mi tak wydzielina cuchneła ale już jest ok wydzielina zrobiła mi sie przeźroczysta i zapach znikł, Bidol też tak miała i tez minęło jej wiec nie martw się aż tak mocno...

Anszka-nie pytałam bo było pełno ludzi jeszcze wpuscili mnie w kolejke bo mały zaczął płakać więc z tego wszystkiego zapomniałam a problemów kupkowych od 3 dni odpukać nie ma:)

Ja mam inny problem od paru dni mnie wysypało na nogach i pośladkach wyglada to jak pokrzywka jakaś:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #410781 przez mloda_mamuska
anszka ja juz ponad 2 tygodnie bez nabialu.

a polozna powiedziala dzisiaj ,ze jak maly nie bedzie robil kupy przez 3 dni to mam mu raz na 3 dni wkladac pol czopka glicerynowego.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #410790 przez chłopek
mm ja nie wiem czy to dobry pomysl z czopkiem bo tez za czesto nie mozna

na opakowaniu pisze ze jesli objawy nie ustapią po killku dniach to naezy udac sie do lekarz.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #410791 przez chłopek
widzisz moj ksawcio mial zaparcia ale to przez diete no i mikloflora jelit zaburzona byla

młod_mamuśka: U niemowląt poniżej 6. miesiąca życia często występuje tzw. dyschezja. Do jej rozpoznania wymagane jest jednoczesne wystąpienie 2 kryteriów:

trwający co najmniej 10 minut wysiłek i płacz, po którym niemowlę oddaje bez problemu miękki stolec
brak jakichkolwiek innych zaburzeń zdrowotnych

Płaczowi dziecka może towarzyszyć zaczerwienienie twarzy. Pomiędzy okresami krzyku nie występują żadne objawy. Ten typ zaburzeń w oddawaniu stolca ustępuje samoistnie, dlatego oprócz ewentualnego zwiększenia ilości wody w diecie należy po prostu czekać i obserwować malca.

mm a on jak juz zrobi kupe to jest twarda czy raczej taka wodnista?

12 lata 8 miesiąc temu #410796 przez Daria23
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #410821 przez Olga
Witam sie i ja :laugh:

U nas nocki są zawsze podobne,nie ma co narzekać,oprócz karmienia co 2,5 godz.nie ma większych problemów.Czasami boleści brzuszka,ale to zazwyczaj już nad ranem.Wtedy Ignaś zrobi kupkę i dalej śpi.Wstajemy około 8-9 :) Po godzinie lub półtorej spi znów. :laugh:

Spacerek już zaliczyliśmy,teraz śpi w łóżeczku na brzuszku.Główkę już sam Ignaś przekręca w tej pozycji jak ścierpnie :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #410831 przez bidol
Anszka- kpl ładny, ale ja na takie okoliczności wolę coś jasnego - np allegro.pl/basbet-62-spodnie-koszulka-ka...est-i2559621295.html i te linki co Ania wklejała mają słodki ciuszki :)

Daria - Tymuś śliczny :kiss: :kiss: :kiss: ma piękną buźkę :kiss: :kiss: :kiss: i taki drobniutki jest :laugh: :kiss: :kiss: :kiss: co do pokarmu to ja od poczatku mialam nie za wiele pokarmu i z czasem bylo go coraz mniej. Na dzien dzisiejszy
Mam jeszcze pokarm, bardzo mało ale mam. Jestem ciagle na diecie bezbialkowej i sciagam pokarm i zamrazam. Licze ze za kilka miesiecy odmroze dam i bedzie ok. Po prostu mam straszne wyrzuty sumienia ze juz nie.karmie piersia :( brakuje mi tego i czuje sie jakas wybrakowanai niepotrzebna.

Agnessa - ooooo kurczę - kładź się i nogi do góry - dobrze było by gdybyś jeszcze kilka tygodni wytrzymała :ohmy: ale widzę że Maksiowi się spieszy na świat ;) to wygląda na takie skurcze przepowiadające lub porodowe :ohmy: możesz letni prysznic wziąć - powinien wyciszyć skurcze ;) nospa i magnez :kiss: i dawaj znać czy lepiej :kiss: :kiss:

Dziewczyny - ja dzisiaj prawie umarłam ze strachu. Szłam z Sebkiem do lekarza bo na buzi porobiły mu się takie dziwne krosty. Ja prowadziłam wózek z Kamilką a on jechał na swoim rowerku. Doszliśmy do przejścia dla pieszych- przed przejście stał samochód dostawczy więc nie widzieliśmy czy coś jedzie z przeciwnej strony, ale ludzie z drugiej strony ulicy zaczeli przechodzić więc i z naszej strony zaczeliśmy przechodzić( dodam że nie byłam to tylko ja z Sebkiem ale i kilka innych osób) Sebek był ok pół metra przede mną. Jadący z naprzciwka samochód nie zatrzymał się i udeżył w Sebka rower. Jechał bardzo szybko ok 70km/h przy ograniczeniu do 40 km/h. Sebkowi nic się Bogu dzięki nie stało bo kobieta idąca z naprzeciwka złapała go za kurtkę i przytrzymała. Gdyby nie ona Sebek ....
Boże do tej pory się telepię z nerwów. Zasabłam tam na przejściu i już mieli karetkę wzywać bo nie wiedzieli co mają zrobić z noworodkiem, wystraszonym Sebkiem i mną :(

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #410832 przez chłopek
sebus siedzi w hustwce i rozmawia z misiami :)

bidolku dobrze ze sie nic sebusiowi nie stało, az mi serce zamarło jak to czytałam, masakra jacy idioci maja prawka, a wzywali policje ?

12 lata 8 miesiąc temu #410845 przez kejtin
anszka - rodzilam 21 lipca wiec w sobote mina 4 tygodnie... Nie goraczkuje wiec innych objawow nie mam, choc pojawia sie co jakis czas bol podbrzusza, to pewnie obkurczanie sie macicy. Te buteleczki lovi sa naprawde godne polecenia :)

Daria thx;) Apropo wysypki, ja kiedys stosowalam sanofil, takie wysypki ciezko samemu zdiagnozowac, a ze karmisz to polecilabym interniste...

bidol ja bym kierowcy leb urwala!!!!!!!! zatrzymal sie chociaz? czy uciekl?

12 lata 8 miesiąc temu #410847 przez chłopek
kejtlin ja mam nadal bóle podbrzusza, a juz bedzie 2 miesiace od porodu

12 lata 8 miesiąc temu #410861 przez Olga
Mnie brzuch wcale nie boli i już od paru dni nie krwawie,to dla mnie szybko,bo z córkami równe 6 tyg.mi leciało.Ja bym poszła do lekarza,nie ma co czekać,bo może nie wszystko odezło po porodzie.Nie znam się,ale często słychać,że łyżeczkują kobiety,bo jest coś nie tak :(

bidol mojej Mariki korepetytorkę od chemi parę tyg temu na pasach przepuscił kierowca,machnąl jej ręką,że może iść i ona była już na połowie,a z drugiej strony jak w nią puknął.To ludzie musieli go trzymać,bo chciał uciec :ohmy: Bardzo wam współczuję,wyobrażam sobie,co biedna przeżyłaś :( Najważniejsze,że Sebkowi nic się nie stało :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #410867 przez daners
Bidol koszmarna sytuacja ale dobrze ze nic sie nie stalo ;] kurcze idioci i to na pasach niepatrza na nic...eech

u mnie niechce zapeszac noc niezbyt fsjna ale dzien - super Filus nawet robil sobie drzemki podczas dnia oby tak dalej ;] i nawet miałam chwile dla meżula ;p i tu by sobie podczytac cos nie cos.

Daria Tymuś słodziutki i te wloski ;] uhmm

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #410868 przez bidol
Dziewczyny to byla dziewczyna tak w moim wieku. Ja złapałam Sebka za reke i biegłam szosą za tym samochodem i krzyczałam na poł miasta" dziecko byś mi zabił draniu" i zatrzymała sie. Ona tez w strasznym szoku była i jej chłopak też. Wszyscy przerazeni ja płacząca. Cos okropnego. Boze ja juz go pod kołami widziałam.Cała droge płakałam. Dziewczyna chciała na pogotowie nas zawiezc. A ze i tak szłam do lekaza to odmowiłam. Spisałam jej dane. Gdyby cos to tam są tez kamery.
Najgorszemu wrogowi nie zycze.......

12 lata 8 miesiąc temu #410872 przez bidol
Dziewczyny to byla dziewczyna tak w moim wieku. Ja złapałam Sebka za reke i biegłam szosą za tym samochodem i krzyczałam na poł miasta" dziecko byś mi zabił draniu" i zatrzymała sie. Ona tez w strasznym szoku była i jej chłopak też. Wszyscy przerazeni ja płacząca. Cos okropnego. Boze ja juz go pod kołami widziałam.Cała droge płakałam. Dziewczyna chciała na pogotowie nas zawiezc. A ze i tak szłam do lekaza to odmowiłam. Spisałam jej dane. Gdyby cos to tam są tez kamery.
Najgorszemu wrogowi nie zycze.......

12 lata 8 miesiąc temu #410898 przez chłopek
bidol no maskara,
ja ostatnio z Ksawciem poszlam do sklepu i szedł koło wózka jak sobie teraz pomyśle ze mógł mi uciec albo cos innego, dlatego teraz poluje na dosstawke nie bede tak chodzila, bo u nas ruchliwa droga i ciagle tiry jada

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka