BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #411297 przez słoneczko
hejka dziewczyny nieodzywałam sie bo mam problem z małym. ma chore nerki i znów byłam w szpitalu znim. nie dawno wróciłam i znow mam proble z nim. powiedzcie mi dziewczyny czy to normalne ze moj mały po praktycznie kazdym karmieniu piersia ulewa albo wymiotuje bo juz wariuje ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #411298 przez chłopek
kejtin mój ksawcio tez ma smoka teraz ma 21 miesiecy i ciezko mu sie z nim rozstac chociaz przez dzien nie ma go ale musi miec do spania albo jak sie wywróći i płącze to od razu smok

12 lata 8 miesiąc temu #411300 przez chłopek
słoneczko normalne moja siostrzenica tak miała ciagle ozygana byla
a ty piersia karmisz?

12 lata 8 miesiąc temu #411301 przez maksiu
kochane u mnie jest to samo ale ja to mam tak tluste mleko ze jak mam w butelce i ja myje to bez plynu do naczyn se nie obejdzie nawet w cieplej wodzie

12 lata 8 miesiąc temu #411303 przez chłopek
maksiu mi sie wydaje ze kazde mleko z piersi takie jest
mi ciezko plamy z pizamy jest sprac zostaja tłuste plamy

12 lata 8 miesiąc temu #411329 przez mloda_mamuska
maksiu moje niby kiepkie.bo maly spi po nim godzine ..to tez tlusta butla po nim jest. wiec to chyba normalne ;))

sloneczko wspolczuje biedna... moj jak odbeknie po zjedzeniu to nie ulewa,ale jak nie odbeknie to za kazdym razem pozniej mu sie ulewa. a mocne chlustające wymiot nie są normlane.ale to takie mocne.. ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #411332 przez Olga
Ignaś wcale nie ulewa,ale córkom się zdarzało,ale tylko ulewanie,nie wymioty.Wydaje mi się,że jak mocno wymiotuje,to chyba normalne to nie jest,ale nie wiem dokładnie.

My dzisiaj prawie cały dzień na dworze,kupka ładnie dzisiaj szła,bez żadnych problemów i prykanie też bez bólu i to bez żadnych leków.Mam nadzieję,że już nie wrócą żadne problemy brzuszkowe. :laugh: Zmęczona jestem tym spacerowaniem-ile można w ciągu dnia zrobić km :unsure: Za to waga na minusie już 2kg poniżej wagi sprzed ciąży :lol: :lol: :lol: Weszłam spokojnie w spodnie,których nie mogłam wcisnąć w udach przed ciążą :laugh: ale się cieszę :) mały wyssie całą nadwagę z mamusi ha ha :lol:

m m oglądałam wasze zdjęcia na fb,bardzo mi się podobają,tylko mam pytanie,wy nie boicie się tak kombinować z małym.Ja to bym zawału dostała,jak by ktoś tak z Ignasiem niby na nóżki stawiał i podrzucał :( Pisałam kiedyś o tym,że Marika była przełamana,to się objawia właśnie płaczem dziecka,ale tylko przez góra 2 dni,bo później się to zalewa chrząstką i ból mija.Przychodziła taka pani i ją nastawiała,bo gdyby nie to ,to by miała garba,a dzieci mogą się nawet same przełamać np.w wanience jak się na piętkach zaprą i mocno wygną,albo właśnie podczas kombinowania z noszeniem itp.Ja w to wierzę,my nawet nie wiemy kiedy ona się przełamała,ale tak nam płakał,jak się wzięło ją pod paszki,to strasznie nóżki podkurczała,miała do tego rozwolnienie ,no i nie mogła wcale piersi ciągnąć-co chwyciła,to puszczała.Straszne to było.Kobieta ją nastawiała,płacz przy tym straszny,aż kupkę zrobiła z bólu,ale jest wszystko dobrze,nie ma śladu po tym.Ponoć wielu lekarzy w to nie wierzy,mówią,że to jest po prostu garb,ale jak kiedyś te kobitki umiały nastawiać i pomagały rodzicom,a teraz już nie ma takich kobiet.Dlatego ja staram się strasznie nie cudować z noszeniem dziecka,jak kilku miesięcznego,bo on jest bardzo kruchutki,a i starsze dziecko może się przełamać.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #411373 przez chłopek
no włsnoe mm tez sie milam ciebie pytac czy sie nie boicie tak oliego brac ja to nie chce nikomu sebusia dawac a siostrzenica meza ciagle na rece go vhce jak u nas jest

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #411421 przez bidol
Majóweczka - Lucasek - BOSKIIIIIII :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: prześliczny :ohmy: :ohmy: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Daners - powinny się zmniejszyć :lol: :lol: :lol:

M_M -WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!!!

Słoneczko - kochanie- ściskam mocno i Ciebie i Pawełka :kiss: :kiss: :kiss: zdrówka Wam życzę :kiss: :kiss: Takier ulewanie jest normalne :dry: my też tak mamy :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #411459 przez daners
hej mamunie ;] ja własnie po kwusi teraz czas sie doprowadzic do porzadku ;p

Olga jak czytam o tym przełamaniu to brzmi przerazająco grrrr...' Gratuluje spadku wagi mnie jeszcze duzo zostalo do stracenia,ale zaczełam ćwiczyc by spadlo mi z d.... ;]

Bidol mam nadzieje ze sie zmniejsze ;p bo teraz to istna ze mnie "baba herot" :pinch:

Anszka jak tam po wczorajszym mega zajętym dniu ? pranie prasowanie zrobione :S odwiedziny sie udały ?;]

m-m spoznione ale wszystkiego naaaj i spelniaj sie tam w roli mamusi no;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #411460 przez chłopek
hej ja dopiero wstalam, ide zjesc sniadanko a na 10 na usg bioder

12 lata 8 miesiąc temu #411493 przez Olga
Hej.

Ignaś jeszcze śpi po nocy.W końcu się super wyspałam.Po kąpaniu nie mógł zasnąć i dopiero o 23 poszedł spać,ale za to pierwsze karmienie było o 2,a następne dopiero o 6 rano,kupka wtedy też ładnie poszła i o dziwo długo nie dyskutował po rozbudzeniu,bo o 7 już spał i do tej pory.Tak by mogło być codziennie. :laugh: :laugh: :laugh:

Jak wstanie to idziemy na dwór,upał się zapowiada,a wieczorkiem mam w planach iść na basen,tylko trochę się boję czy woda nie za zimna na te moje piersi,czy w brodziku nie będę czasem musiała siedzieć ha ha,ale tak mnie ciągnie na basen,że szok :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #411638 przez chłopek
my byslismy dzisiaj na usg biodre i musimy zakładać dwie pieluchy, i szeroko nosić kontrola za 2 miesiace

12 lata 8 miesiąc temu #411687 przez mloda_mamuska
hej, ja dzisiaj zabiegana. Maly spal od 8 do 14 !!! masakra ale pozniej juz w ogole nie zasnął i teraz tez jeszcze nie śpi i nie zapowiada się ...

chlopek a cos z tymi bioderkami nie tak ??

12 lata 8 miesiąc temu #411689 przez chłopek
mm wszytko w porzadku ale kazał piluchowac chyba na wszelki wypadek, chociaz zauwazylam ze sebus ma nierówne fałdki na nózkach

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka