BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #412301 przez Daria23
kamyczka-moj też ma takie odchyłki że rzuca się na cycucha:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #412302 przez chłopek
ja prasuje i rqazaz sie rozpuszcze

12 lata 2 miesiąc temu #412303 przez daners
a powiedzcie czy Wasze maluszki spia spokojnie?cxy maja jakies tiki badz odruchy/czy jak sie je polozy to spia? moj jak spi to czasami rece podniesie tak szybko do gory jak by sie wystraszyl czegos

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #412308 przez Daria23
Daners to normalne mój czesto tak robi śmiesznie to wygląda:)

12 lata 2 miesiąc temu #412317 przez daners
Daria to ufff :} podobno kształtuje.rozwija sie mózg tak slyszalam własnie

Daria widze nowy avatorek;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #412345 przez agnesssa
Bidolku ja właśnie tą huśtawkę chciałam kupić, ale ona nie ma możliwości zatrzymania się na stałe dlatego na razie wybrałam bujaczek, ale jak Kamilcia tak bardzo lubi bujanie to wydaje mi się super rozwiązanie :woohoo: A w ogóle to jet przesłodka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Daria
Tymuś też jest słodki :kiss: :kiss:

U mnie też okropnie upalnie i ciężko to znieść, więc wiecznie siedzę pod prysznicem albo w basenie :huh:
Ale w weekend zakończyłam przygotowania dla Maksia tzn ciuszki poprasowane pokoik gotowy i teraz tylko czekać, a w nocy zaczął mi czop odchodzić i dzisiaj dalej odchodzi. Zobaczymy kiedy się rozsypię :woohoo:
Pochwalę się pokoikiem :woohoo:

Buziakuje mamusie i Wasze śliczne pociechy :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #412505 przez bidol
Dzięki dziewczyny :kiss: :kiss: :kiss: buziaki od Kamilki :kiss: :kiss: :kiss:

Olga - myślę że w nasym przypadku do roku czasu spokojnie wystarczy :lol:

Daners - walczysz :unsure: :lol:

Anszka - pozazdrościć :cheer: Ja Swojego Jędrulę namawiam na wyjazd nad morze - :S

Agnesssa - pokoik super - baaaaardzo ładny :laugh: też taki chcę :cheer: a leżaczek może ten - jest fajny bo sam kołysze :)
allegro.pl/bright-starts-lezaczek-hybryd...ity-i2557491418.html

12 lata 2 miesiąc temu #412514 przez Olga
No mały w końcu śpi,oczywiście usnął na brzuszku,bo inaczej się strasznie kręcił :) Za jakąś dobrą godzinkę go przełoże na boczek :laugh:

Agnesssa ślicznie urządziłaś ten kącik synusia-podoba mi się :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #412601 przez mloda_mamuska
Hej Mamuśki !

ja juz wyspana. w sumie nocka nawet fajna,ale nie mogliśmy uspać Małego....
calutki dzien nie spał wczoraj,a my o 22 staramy sie o klasc-bo pozniej zazwyczaj budzi sie o 1 i pozniej juz o 5,badz6,badz7... i tak jakos nam pasuje,ze w miare wysypiamy sie... a wczoraj za chiny nie chcial zasnąć..i to jeszcze w histeria wpadal co Go tylko odkladalismy........... jakb mu sie krzywda dziala..az mu naczynka w oczach popękały z nerwów,ze nie bierzemy go na rece..leżac strasznie plakal..a jak bralismy go na rece w sekunde byla cisza....... mały terrorysta ;D

wczoraj byl u nas ten polozny i rozmawialismy o kupie i powiedzial,zeby dac malemu sok pomaranczowy swiezo wyciskany z woda w skali 1:1 i dalismy,wypil mega szybko . a sok byl taki kwasny... :laugh: i niby po 4,5 godzinach powinna byc kupka a my zajelismy sie soba i przypomnialo nam sie o 18.30 ze mielismy jechac do sklepu na zakupy a ten sklep tylko do 19,wiec wsiedlismy do auta i szybko do tego sklepu...wchodzimy...a Mały zaczał walić takie mega smierdzace i glosne bąki i kupe.............masakra :X :X :X :X ............ ale jak pozniej zasnal ladnie na zakupach :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #412602 przez Daria23
hej mamusie witam sie jako pierwsza znowu kolejna noc nie przespana:(mały obudził sie o 1 potem po 3 i ciągle płakał ale było widac ze go albo brzuszek boli albo kupki nie moze zrobić i tak płakał do 6 rano:( pewnie to z mojej winy bo wczoraj zjadłam dosc przyprawione miesko :(

u nas znowu od rana skwar masakra znow cały dzien w domu nas czeka:(:(:(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #412614 przez mloda_mamuska
Daria ja bylam dzisiaj pierwsza :laugh:

wiesz co ta kuzynka chyba sama niesie mi nie kropelki z niemiec,bo czekamy juz prawie 2 tygodnie :dry: :dry: :dry: kret..ynka.

ALE juz wyzyj napisalam na kupki dobry jest sok pomaranczowy,ale on przez mleko matki nie przenika do dziecka tak,zeby pomagal na kupki,tylko bobas sam musi go wypic. Wczoraj polozny mi to mówił. Bałam sie dać malemu to..bo w koncu to taki maluszek... ale wypil i po kilku godzinach ladnie sie zalatwil,wrećz mega smierdząco... ;) dobrze ten polozny mówił,żeby po kilka godzinach jak najdalej uciekac tak bedzie waliło :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: hahahaha

u Nas dzisiaj chłodno,ale to dobrze,bo pozniej mam wizyte u dentysty-MEGA SIE BOJE !!! :( mam okropnie wielką dziurę i penie ząb do wyrwania -ostatni na dole,wiec nie taka tragedia,ale boje sie,ze nie dadza znieczulenia albo za słabe :( :( :( :(
nie bylam jeszze u stomatologa w anglii i nie wiem co i jak... :( miala w polsce wszystkie zęby wyleczyć,ale okazało się,że tutaj po urodzeniu dziecka przysłali mi kartę i mam darmowe leczenie zębów .Myśleliśmy,że bede musiala z tym zębem isc prywatnie,bo za darmo to terminy za 2,3 miesiace-jak to w polsce...ale o dziwo wczoraj zadzwonilismy i juz termin byl jeden wolny na dzisiaj-za darmo. Ciekawe jaki to stomatolog... bo w polsce 4 razy zmienilam,bo bylam niezadowolona.No ale nei ma co zapeszac. jestem dobrej myśli :)

12 lata 2 miesiąc temu #412695 przez Daria23
M_m- a ile ci wyszło tego soku i ile wody dałaś w ml?nie będziemy się prosić tej małpy o te kropelki same sobie poradzimy:)

12 lata 2 miesiąc temu #412720 przez Daria23
Daners znalazłam coś specjalnie for you żeby rozwiać twoje wszelkie wątpliwości w tym temacie:) www.dzieciaki.net.pl/abc/rozwoj-dziecka-do-12-miesiaca-zycia/

12 lata 2 miesiąc temu #412729 przez Olga
Hej mamusie.

My już też na nogach,czekamy na kolejne spanko.Nocka taka sobie,mały nad ranem miał jakieś boleści,ale kupkę zrobił i spał do 10 i znów brzuszek bolał i znów kupka i teraz leży.Wczoraj eksperementowaliśmy już z pieluchami 3 i chyba są dla mojego lepsze niż 2,tak nie ma poobciskanych udek i nic nie przeleciało,a kupki robi rzadkie :laugh:
U nas też gorąco,chociaż wieczorkiem trochę pokropiło :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #412744 przez anszka
Cześć dziewczyny :)
Daria - to chyba są kolki, co? współczuję tych nocek, może zamiast espumisanu wypróbujesz jakiś inny lek? w gazecie ostatnio czytałam o kolkach, jak chcesz, to poszukam i Ci zeskanuję. A jak się zachowuje w ciągu dnia?
Mój zaczyna płakać i się prężyć ok. 6 i biorę go wtedy na klatę i zasypia.
kamyczka - mój też się rzuca na cycucha, a czasem nawet podczas picia zaczyna płakać, nie wiem, czy to normalne.
Agnessa- finał coraz bliżej :) skurcze ustąpiły? pokoik śliczny

Kiedy idziecie na szczepienie? ja w przyszłym tygodniu i już się boję.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka