BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #416248 przez Daria23
hej kochane witam się po weekendzie:)nam weekend minał super mały był taki kochany i grzeczny:)zauważyłam ze już ma przerwy miedzy spaniem w dzien po 3 godz nie spi i sie rozglada i smieje:)szkoda ze w nocy budzi sie co 2-2,5 godz ale mysle ze z czasem bedzie spał prawda?
Maksiu- ale śliczne fotki wy wszyscy jacy eleganccy:):)
Bidol-brak i słow na Kamilke -ona jest poprostu boska":)
Martadam-wkoncu nas odwiedzasz:)śliczny ten twój chłoptaś:)
Chłopek-Sebuś jak słodko wygląda w tym ręczniku:)

Mój mały ostatnio tez wali raz dziennie kupe ale taką konkretną że czasem mu po plecach leci:)
Olga-ja też przeszłam na 3 bo po tych 2 pampersach musiałam ciagle malego przebierac...]

wczotraj go ważyłam i mój mały ma 5.300:):):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #416253 przez mloda_mamuska
Dziewczyny przyczepiacie juz jakies zabawki do wozka??

12 lata 8 miesiąc temu #416254 przez chłopek
tak sebus lubi z wiewiórka rozmawiac

12 lata 8 miesiąc temu #416255 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Dziewczyny przyczepiacie juz jakies zabawki do wozka??

ja mam krówkę i tygryska :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #416265 przez chłopek
włąsnie sciagam bajki dla Ksawcia, zeby mu rano właczyc jak wstaje, bo nie mamy anteny podłączonej w pokoju,

12 lata 8 miesiąc temu #416267 przez bidol
Dziekuje w imieniu Kamili.

Mala dzis jest nieznosna. Juz brak mi cierpliwosci. Swoje robią Wasze opowiadnania o grzecznych gaworzacych dzieciach i wspomnienia dotyczace Sebastianka gdy był w jej wieku. Wiem ze nie powinnam, ale jak ma sie juz drugie lub kolejne dziecko to porownywanie jest nieuniknione. A Seba- dziecko aniołek. Przez całe zycie tyle nie płakał co Kamila do tej pory :angry:

W dodatku mam doła. Bo jednak ta miesiaczka nie przyszła tylko takie brunatnd plamienie mialam- tak jak ma sie na samym poczatku okresu i tyle. Boze niby nie powinnam sie martwic, ale nie moge przestac o tym myslec. :( chyba kupie sobie test ciazowy i meza odstawie do momentu wybrania najskuteczniejszej metody antykoncepcyjnej

12 lata 8 miesiąc temu #416271 przez chłopek
bidol ja przy ksawciu tez tak miałam ze plamienia a okres za 6 miesiecy był, my tez jeszcze nie wybralismy antykoncepcji ale chyba tabletki bede brac, bo jakoś do gumek nie mam przekoniania, a bezto troche niebezpiecznie

12 lata 8 miesiąc temu #416319 przez mloda_mamuska
bidolku ja do konca pologu mialam takie lekkie plamienia brazowe. a teraz juz normalnie 'zywa' krew.wiec okres.ale nie ma co sie przejmowac niektore kobiety dlugo po porodzie nie maja.a masz powody do obaw ?? nie zabezpieczaliscie sie? :laugh: My tez ostroznie ,bo tylko prezerwatywy. Bo czekam na wizyte u mojej ginekolog w polsce,bo chce te same tabletki,ktore wczesniej bralam.chcialabym spirale,ale boje sie tego. :huh: kiedys ktos mi nagadal,ze przy spirali mozna zajsc w ciaze i dziecku moze w glowke sie wbic ...wiem przeglupie gadania .ale jakos sie boje tego wkladania i w ogole...

ja chyba kupie malemu jakies zabawki do tego wozka. ma misia fajnego z melodyjka w lozku.ale jak go wlączam,to maly automatycznie zaczyna krzyczec i chce przekrzyczec chyba misia.... wiec.. .mysle,ze miś mu nie podpasowal.. :unsure:

Dziewczyny a u Was 2 dziecko urodzilo sie wieksze niz pierwsze?? polozna ktora u nas byla powiedziala,ze mam sie nie martwic,ze Oliwir urodzil sie z waga 4 kg bo następne będzie jeszcze większe... :unsure: :ohmy:

A Oliwierek wlasnie spi u mamy na kolankach .mielismy wlasnie 3 proby odlozenai go do lozeczka,ale kiepsko poszly :dry:
ale juz tak duzo gaworzy ... nad ranem to tak krzyczal.... a jak sie śmiał... wariat. Fajnie ze maluchy juz takie aktywne sie robią :)

Moj mąż mądrala.. chce sie zajmmowac malym,ale wtedy jak smieje sie,gaworzy i śpi............ a jak placze to twierdzi,ze tylko mamusiu umie go uspokoic.....i najchetniej to za kazdym razem oddawalby Go mamie jak zaczyna mocno plakac zamiast go uspokoic..ale to fakt..u mnie syzbko sie uspokaja.... moze czuje,ze maz sie denerwuje... :)

12 lata 8 miesiąc temu #416353 przez chłopek
mm Sebus (3640)urodził sie wiekszy od Ksawcia (3360)

12 lata 8 miesiąc temu #416365 przez mloda_mamuska
chlopek kurde... to moze prawda. ale od czego to moze zalezec ? ze drugie wieksze ? nie chce juz wiekszego dziecka rodzic.. :huh:

12 lata 8 miesiąc temu #416373 przez Mirella
po weekendzie Emilka utraciła pierwsze miejsce, do końca konkursu pięć dni, zagłosujcie proszęęęęęęę pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 8 miesiąc temu #416418 przez Kamyczka
Mirella ja głosuję codziennie :blink:
MM ja nie wiem,czy będziemy mieć jeszcze jedno dziecko :unsure: ja wybieram się do gina w tyg i wezmę tabletki

12 lata 8 miesiąc temu #416434 przez mloda_mamuska
Kamyczka my za 3,4 lata chcielibysmy jeszcze jedno...chociaz u mnie duze ryzyko na blizniaki :( a dlaczego nie wiecie? nie chcecie juz wiecej?

12 lata 8 miesiąc temu #416447 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka my za 3,4 lata chcielibysmy jeszcze jedno...chociaz u mnie duze ryzyko na blizniaki :( a dlaczego nie wiecie? nie chcecie juz wiecej?

wiesz co sama nie wiem,jak byłam młodsza uparcie twierdziłam,że w ogóle dzieci mieć nie będę,a teraz nie wiem czy dałabym radę z dwójką głównie finansowo

12 lata 8 miesiąc temu #416448 przez chłopek
mm u mnie tez mogą być bliźniaki ja planuje za 3-4 lata nastepne moze sie córka uda :)
a jak byś miala miec duze dziecko to cc pewnie by byla tak mysle

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka