BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #573131 przez Kamykowa84
AniaiFilip dziękujemy :kiss: ja daję tylko słoiczki,boję się zakrztuszenia :( ale widzę,że Dominik tak patrzy jak jemy i aż mi go żal :( :(
Mama89Muminka odpoczywaj,a nie wymyślasz!!!! :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #573159 przez km
czesc dziewczyny maly wlasnie spi , wiec mam chwile czasu :)

bidol jaki superowy tort, chyba synek byl zadowolony i na pewno byl przepyszny :lol:

Aniaifilip ja kupuje takie chrupki kukurydziane hippa albo w sklepie polskim takie dlugie one sa lepsze, bo te z hippa jak zostaje maly kawalek to jzu maly nie potrafi wziasc go do buzi, ciasteczek boje mu sie dawac bo one sa twarde i boje sie ze sobie odgryzie za duzy kawalek, a chrupki od razu sie rozpuszczaja w buzi. Jak jemy obiad to tez mu daje male kawaleczki ziemniaka, albo chlebka z maselkiem z kanapki. Wczoraj kupilam truskawki bo nie bylo bananow i tez mu rozdrobnilam widelcem i male kawaleczki mu dawalam, bardzo mu smakowalo :lol: tak samo mozna z bananem, tylko najpierw trzeba zgniesc widelcem. Sprobuj zobaczysz ze nic Filipkowi nie bedzie :) :) A do pracy wracam w poniedzialek, pierwszy tydzien na 7 rano :(

daria ja wlasnie dlatego od razu kupilam lozeczko turystyczne, bo mi kazdy mowil ze w drewnianym maly bedzie pchal nozki pomiedzy szczebelki, a tak ma miekkie scianki i ladnie sie od nich odbija :lol: :lol: . Ale tez robi niezle fikolajtki w nim. Ostatnio polozylam go w luzeczku bo sie czesalam w lazience, zagladam do niego a Kacpra nie ma, tak sie przestraszylam, a moj lobuz przeczolgal sie na drugi koniec pod przewijak i schowal sie pod koldre :lol: :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #573197 przez AniaiFilip
Km- oj to wspolczuje 7 :ohmy: ale przynajmniej szybciej w domku bedziesz. Dzieki za info poszukam tych z hippa chrupek kukurydzianych chyba w tesco znajde :unsure:. A maz juz gotowy do przejwcia obowiazkow ;)

Tak mi sie skojarzylo bo instrukcja robienia kupy mi sie przypomniala ze dla maluszkow cierpiacych na zaparcia dobra jest lyzeczka oliwki do obiadku. Niby te sloiczkow juz maja ale my dajemy dodatkowa i sie poprawilo ;)

Kamykowa- chyba kiedys pytalas o zabawki z fisher price. My mamy tylko mate- super, garnuszek na klocuszek- extra ale bardziej dla siedzacego malucha choc Filip jakos sobie radzi, mile dzwieki. Kula taka podobna do z v tech huli kuli ale beznadziejna jest. Raz ze mu ucieka ;). Dwa glosne dzwieki i czasem Filip jak nie ma humoru to nawet zaplacze.

12 lata 2 miesiąc temu #573257 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #573265 przez bidol
AniaiFilip napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

aaaaaa - kurcze zapomniałam ;) Filipku - buziaczki od cioci i Kamilki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #573278 przez Anna77
AiF uściski dla Filipka :)

A mi właśnie wpłynęła na konto ostatnia wypłata :( Ale zaplanowałam sobie, że dzisiaj wygram coś w lotto, więc może jednak nie będę się tym przejmować :silly:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #573362 przez MamaEmilki

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #573414 przez Olga
Hej dziewczynki.

Ja dopiero teraz,bo jednak dla świętego spokoju odwiedziłam pediatrę.Mały wczoraj był marudny,poszedł spać już o 20.30,ale nockę przespał ładnie i już o 7 obudził się z pięknym uśmiechem (cały czas od odstawienia cycusia spi do rana w łózeczku :lol: ).Wypił 240 i zaraz go zmuliło,więc pospaliśmy do 9.30.Pediatra powiedział,ze będzie z niego sportowiec po chrzestnym,że silny facet i szybko będzie znosił infekcje,bo gdyby nie kaszel jak zaśnie,to dzisiaj nie widać,żeby był jakiś chory ;) Clemastinum i syrop prawoślazowy dostał+wapno i wit.c,które już wcześniej podawałam.Za to całą drogę z przychodni tak mi się darł,że spociłam się nieźle,jak się okazało uwierał go zasuwacz od bluzy pod szyjką,a że miał już takie nerwy,to nie szlo go uspokoić,jeszcze z 15 min.w domu krzyczał :angry: dopiero butla go uspokoiła i nagle mu się odmieniło,takiej radości dostał,że dawno go takiego nie widziałam.Kulał się ze mną po łóżku chyba z 1,5 godz,prawie zasnął :lol: Oj aparat z tego Ignasia ;) I wszystkie ulotki w przychodni pozrywał,a jak mu nie chciałam dać,to taki krzyk :silly: Oj zaczyna się widzę :ohmy:

Anna,AiF buziaczki dla chłopaków z okazji ich święta :kiss: :kiss: :kiss:

Daria,ja ochraniacze kupowałam w komplecie z pościelą,mam dwa i kilka samych od koleżanki,ale tamtych nie używam.Nam specjalnie nie jest potrzebny,bo mały w nocy nie cuduje,ale właśnie o główkę mi chodzi.Z jednej strony i tak go zagięłam,żebym małego w nocy widziała :silly:

Ignaś z przekąsek to właśnie jabłuszko w rękę,a wczoraj banana dostał,ale mu pasowało,bo mógł gnieśc w rączce :blink: chrupki,wafelki ryżowe i biszkopty,ale to sporadycznie dostaje,jak np.siedzi w krzesełku,a chcę coś zrobić,to 1-3 sztuki zje.Nie chcę go uczyć tych różnych ciastek itp.bo nic dobrego z tego później nie ma :) te ciastka z hippa czekają na więcej ząbków,albo mu małe kawałki do buźki daję,bo sam za dużo gryzie ;) ostatnio mu je z mlekiem zrobiłam :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #573477 przez km
My juz po spacerku, wdepnelismy do przychodni zwazyc malego, szalu nie ma wazy 8500 kg :) , przez osttani miesiac przytyl tylko 200 gr, ale to i tak dobrze bo balam sie ze schudl przez ten tydzien diety :angry: Dzieciaczki juz teraz beda chyba pomalu przybierac na wadze. Czekam az maly zrobi sie marudny by moc zrobic obiadek, tagiatelle ze szpinakiem i bekonem, uwielbiamy z mezem szpinak :lol: :lol: A wieczorkiem jedziemy do kobitki po ciuszki dla malego, bo dzisiaj kupilam na fb jakos nie moglam sie powstrzymac :silly: :silly:

AiF nie zauwazylam ze twoj Filip konczy dzisiaj 7 miesiecy :lol: wysylam buziaki i usciski :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #573490 przez AniaiFilip
Dziekujemy za zyczenia :)
Filip zarobil zyrafke zawieszke do wozka, wkleje wieczorkiem z laptopa. Pasuje mi kolorystycznie do wozka :)

Anna- to wypadaloby zaszalec za ostatnia wyplate ;)
Na lotto raczej szanse marne no chyba ze wykupilas losow za 40 mln zl ;) :laugh:
Mimo wszystko zycze szczescia:)

Olga- Oj lobuziak rosnie z Ignasia :laugh:
Fajnie ze zdrowy chlopak a kaszelek szybko minie.

MamaEmilki- Ja na bioderkach bylam raz jak bylam w Pl inaczej nikt by mi tego nie zlecil a w polsce sama poszlam:)

12 lata 2 miesiąc temu #573495 przez AniaiFilip
Km- Narobilas mi smaka :P
Ja mam dzisiaj rybke ale taka prawdziwa oceaniczna i tez juz niemoge sie doczekac. Mamy naprawde super sklep rybny niedaleko i ryby najlepszego gatunku. Jak bylam w Pl to brakowalo mi wlasnie tych pysznych rybek i panini ktore uwielbiam na lunch ;)

Filip wlasnie sie przebudza po spacerze wiec lece...

12 lata 2 miesiąc temu #573506 przez Olga
My dwa razy byliśmy na bioderkach :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #573508 przez Kamykowa84
AiF buziaki i gratki dla Filipka!!!! :kiss: :kiss: :kiss:
Olga super,że młody taki zdrowy i silny,całuski :blink:
ME My na bioderkach byliśmy 3 razy.
KM to Kacperek szczuplutki jest :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #573530 przez km
Kamyczka szczypiorek z tego mojego Kacperka, jeszcze mi sie nie zdazylo zeby zaplakal z glodu :lol: zawsze ma cos wazniejszego do zrobienia :lol: Ale i tak z 25 centyla skoczylismy na 50 :) :)

U nas Kacperek tylko raz mial sprawdzane bioderka jak mial 2 miesiace to przed pierwszym szczepieniem pediatra sprawdzil, a tak to w Polsce moj wujek mu jeszcze obejzal, bo jest ortopeda.

A ja dzisiaj zrobilam eksperyment. Chce malego zaczac odzwyczajac od takich gladkich papek i ugotowalam mu taki drobny makaron w ksztalcie gwiazdek i dodalam go nawet sporo do obiadku ze sloiczka, o dziwo wogole to Kacprowi nie przeszkadzalo. Wiec chyba juz tak zaczne robic codziennie, ze albo ryz albo makaron :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #573562 przez Olga
Ignasiowi nie przeszkadzają kawałki w obiadku,ostatnio takie lane kluseczki były,nawe spore,jak paznokieć,myślalam,że nie da rady,a on nawet ich nie zauważył.Ryz już dawno wcina :) Trzeba uczyć już takich większych kawałków ;)

Mały wstał po 3 godzinkach :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka