BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #571763 przez krecik
Bidol ładna rocznica, najlepszego dla Sebusia. Pocieszyłaś mnie z tym gaworzeniem, mój to na pewno się rozwija umysłowo, bo do wszelkiego ruchu ( oprócz siedzenia) mu daleko:p

Majówka, mój też jak był mniejszy nie lubił takich imprez, akurat jak skończyl 6 miesięcy to mu się odwidziało i juz mu sie bardzo podoba, podwarunkiem, że nie jest zmęczony:) więc już lada dzień możesz robić imprezki:)

Daria, jak się bawił sam, to już nie am co narzekać;) Zaproszenia rozwiezione, to dwa miesiące szybciutko zlecą, trzeba tylko jeszcze trzymać kciuki, żeby pogoda się udała:)

Anna
super razem wyglądacie:) Mati wyciągał rączki do jabłuszka, natomiast Staś do piwa tatowego, aż mu się oczka świeciły!

teraz opis nocki: o 23.33 dał sie oszukać herbatką i jadł dopiero o 5:D no i tyle z dobrych wieści, Staś kaszle i to bardzo nieładnie... coś czuje, ze przez ten wczorajszy Kościół, jeszcze ściągnęłam mu czapeczke... mam nadzieje, ze do jutra mu przejdzie, bo nam się wyjazd zmarnuje ( jeszcze nie pisałam) znowu do Rodziców jade na caly tydzień. Dałam mu flegminy, mam nadzieje, że mu przejdzie:( tak mi sie juz w tym krakowie nie chce siedziec;/

dziewczyny, czuć wiosnę w powietrzu!!:D

miłego!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #571775 przez Daria23
Krecik-trzymam kciuki żeby Stasia nic nie chwyciło

Laski jakie dajecie przekąski swoim pociechom????

12 lata 2 miesiąc temu #571794 przez Kamykowa84
Hejka mamusie :blink:
Kejtlin mój gada "ba-ba", "ga-ga","gu-gu", itp i dużo piszczy :blink:
Bidol sto latek dla Sebka :kiss: :kiss:
Majówka Dominik też nie lubi wrzawy i hałasu
MamamEmilki ooo to zaczyna się raczkowanie u Ciebie :blink:
Daria ślub coraz blizej.....
Olga oglądałam "Przepis..." :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #571807 przez Olga
Przywitam się szybko,bo nie wiem,ile będę miała czasu.Mały chyba chory będzie,pod wieczór już był marudny,w nocy spał,ale pokasływał i od 1.3- coś się kręcił,był niespokojny :( Pospał do 7,butlę wypił standardowo 240,zjadł jogurcik o 9,dałam mu Viburcol,ale zrobil kupkę,więc drugi mu włożyłam i śpi,ale zdaża mu się zakasłać.Oj martwię się strasznie,bo to jego pierwsza infekcja :( Jak myślicie,iśc pod wieczór do pediatry,czy zaczekać jeszcze.Wapno i wit.c już mu podaję :unsure: Czy jak lekko pokasluje,to mogę mu sama jakis syropek podać-Anna poradź mi,chyba nie co?

bidol wycałuj Sebka bardzo mocno :kiss: :kiss: :kiss: już z niego prawdziwy kawaler-całe 5 lat no no :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #571809 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #571829 przez mama89muminka
Witam mamusie :)
Prababcia nie moze oderwac sie od Miro wiec postanowilam ze napisze do was przy kawce.

U nas nocka masakryczna, pewnie dlatego, ze w nowym miejscu nie przyzwyczajony, budzil mi sie co chwile. Moja mama rano miala do pracy isc i zamiast spac to przyszla do nas, wziela mlodego wlozyla go do wozka i zaczeal nim trzepac :angry: I tak siedziala z nim prawie dwie godziny. Wkorzylam sie o 6 wzielam go i zasnal. Ale w lozeczku spac nie chcial.

Wszyscy za nim szaleja, wydzwaniaja kiedy go do nich przywioze, chyba musze wyznaczyc jakis grafik, kto kiedy moze sie nim zajac :P

Najbardziej mi tylko szkoda mojej siostry bo biedna uczy sie caly czas do matury, a ja jej jeszcze glowe susze ze chrzestna bedzie. Ale nie powiem, zajmuje sie mlodym jak ma chwilke wolna. Z reszta, kto za nim nie szaleje, nawet moj tata sie nim zajmowal rano, za co bym go niepodejrzewala :P

Maly jest rozchwytywany wiec ja mam wiecej czasu dla siebie (nareszcie!!)
A teraz musze zmykac, bo prabacia nie wie jak pampersa zmienic :D Pozniej idziemy do sklepu po chrupy i na spacer, wiec odezwe sie pozniej.

12 lata 2 miesiąc temu #571871 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #571913 przez MamaEmilki

12 lata 2 miesiąc temu #571938 przez mloda_mamuska

12 lata 2 miesiąc temu #571959 przez MamaEmilki

12 lata 2 miesiąc temu #571970 przez mama89muminka
m_m, MamaEmilki dzieki w imieniu Miro :) Na pewno bede korzystac z wolengo czasu, o to sie nie martwie :P

Wlasnie probowalam wyjsc na spacer, ale nie daje rady, chodniki nie odsniezone, a ja mam wozek pozyczany z rozklekotanymi kolkami i sie boje ze sie wszystko rozwali. Dobrze ze sklep mam obok to daleko nie musialam isc. Musze chyba pozyczyc inny od kogos...

12 lata 2 miesiąc temu #571980 przez Olga
kamyczka,m89m buziaki dla synków,dzisiaj mają swoje święto :kiss: :kiss: :kiss:

Ignaś po Viburcolu ożył :) oby tak zostało,ale nikłe nadzieje.Chociaż ostatnio też tak gadałam,a Ignaś się ustrzegł przed chorobą ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #572011 przez km
czesc dziewczyny po weekendzie, czy on zawsze musi tak szybko mijac :angry: jejciu to ostatni tydzien wolnosci dla mnie i za tydzien praca, az sie boje myslec o tym :(

bidol- wszystkiego najlepszego dla synka, to juz duzy chlopak z niego :laugh:

Olga- jeszcze chyba za wczesnie by isc do lekarza, skoro tylko zaczyna kaslac, u nas to by cie nawet nikt nie przyjal z takiego powodu, ja jak tylko zaczyna sie cos dziac to od razu daje wit.c , a lekow to bym raczej zadnych sama nie dawala bez konsultacji z lekarzem, poki co chyba nie ma co Ignasia faszerowac lekami.
A co do raczkowania, to u nas tez non stop leza dwa koce w salonie na podlodze i mnostwo zabawek, kacper uwielbia sie nimi bawic, a najbardziej to turlac po calym pokoju, a od kilku dni pomalu zaczyna raczkowac, tylko w taki dziwny sposob przypomina to bardziej czolganie . Caly czas za nim biegam bo ciagle cos wyciaga z szuflad :silly:

majowka- moj tez czasami ladnie sie zachowuje w gosciach a czasami jest taki marudny, przewaznie jest tak jak jest za glosno i za duzo nowych twarzy, wtedy od razu placze i chce byc tylko u mnie na rekach, a jak wracamy do domu to od razu happy :lol:

mmgratulacje z okazji kolejnego zabka. Ty to masz dobrze z tym twoim mezem. Jejciu u ciebie tez tak zimno ? bo u nas codziennie 1 stopien, ale pocieszam sie ze za tydzien juz ma byc ciagle z 10 na plusie :lol:

Daria ja mojemu daje mala przekaske zawsze po sniadaniu,przewaznie male kawaleczki chlebka z mojej kanapki :lol: , i jeszcze popoludniu po deserku chrupki kukurydziane. Nie chce mu dawac wiecej bo wtedy naje sie tymi przekaskami i niec wogole juz nie bedzie chcial zjesc :angry:

m&m korzystaj z wolnego i pomocy przy malym,udanego wypoczynku zycze :lol:

Dziewczyny ktore juz robily chrzciny mam do was pytanko, czy tez musialyscie miec jakies przygotowania przed chrzcinami ? Bo u tesciowej w kosciele ksiadz cos takiego wymyslil dla rodzicow i chrzesnych. Jo o tym pierwszy raz slysze, gdzie tez jestem jzu chrzesna, u mnie w kosciele czegos takiego nie ma. Poza tym moj szwagier ktory ma byc chrzesnym tez mieszka w swindon i nie zdazy przyleciec na te przygotowania, wiec ksiadz sobie wymyslil zeby tutaj zrobil w polskim kosciele, a tutaj czegos takiego tez nie ma :angry: . Normalnie jakas paranoja w sumie naliczylismy ze aby ochrzcic dziecko poytrzebujemy 8 zaswiadczen !!! ja myslalam ze to kosciol a nie urzad skarbowy , 4 zaswiadczenia z tych przygotowan, 2 od chrzesnych, 1 z tutejszej parafii i 1 z parafi w Polsce. A najlepsze jets to ze u moich rodzicow w kosciele potzebujemy tylko 2 , od rodzicow chrzesnych. Wiec chyba zrobimy chrzciny u rodzicow w kosciele, a do tesciowej pojedziemy na obiad.

12 lata 2 miesiąc temu #572035 przez Olga
km my mieliśmy coś takiego dzień przed chrzcinami,trwalo to z 15 min.podpisaliśmy akty chrztu,to później przed chrzcinach juz nie musieliśmy :) Zapytał co to jest chrzest i to wszystko :)

U nas zawsze pediatra zbada,nawet z kaszelkiem niewielkim,bo u takich małych dzieci to dzisiaj kaszel,a jutro już może być zapalenie płuc :( Zaczekam do wieczora,u nas do 18 przyjmuje pediatra ;)

12 lata 2 miesiąc temu #572062 przez km
Olga masz racje lepiej chuchać na zimne, wlasnie normalnych lekarzy mi tutaj brakuje, u nas to lekow takim malym dzieciom to wogole nie przepisuja. chociaz ostatnio Kacper dostal antybiotyk na ta grype i zla bylam na siebie ze mu go dalam :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka