BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853756 przez Olga
Hej.

Ja tak na szybko,przywitam się.Dzisiaj już lepiej się czułam,nie było już takiego stresu,więc nawet nie jestem zmęczona,ani mnie głowa nie boli.Może to jakoś ogarniemy i kaska wpadnie,bo nie chciała bym szybko zrezygnować :blink: tylko szkoda mi tych ciepłych dni,a ja muszę siedzieć w murach :( ale jeszcze trochę i ktoś z Ignasiem będzie po mnie wyjeżdżał i będziemy jeszcze na placyk szli :blink: przecież będzie jeszcze widno o 19 :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853818 przez bidol
Hej kobitki
Melduje sie z rana :)

Kama jeszcze spi :)

Olga - gratulacje - super :) masz racje nie ma to jak swoja kasa :) dasz rade obrotna kobita jestes no i masz super pomocnikow :)

Km - hmmm u Nas też byl okres "ja sama" i owszem ladnie jadla sama - ja jej od 2 miesiecy nie karmie. Je sama - jak chce - chyba ze rzadka zupka to i ja jej pomagam.
No poczatku podobalo jej sie ze sama i jadla ładnie i sporo. A teraz już to jej przeszlo i wcale nie chce jesc :(

Af - ojjj biedactowo :( kup koniecznie mu takie cos do gniazdka wkladany taki przyzad i uzupelnia sie tam takie listki nasaczone olejkiem - Kamila nawet z mega katarem spi cala noc przy tym. Szwagierka z UK przyslala nam. No i ja jeszcze mascia kamforowa ja nacieram.
Jak znajde opakowanie po tym to Ci podam - nam pomaga :)

Lusia - Nikos jest słodki :) i gratuluje przyjecia do przedszkola :) super :)

Słoneczko - Pawelek jest piekny - i taki do Tatusia podobny :) super ze jestes. Bo my sie tu zamartwialysmy :(
A jak Wam sie mieszka ?? Ta sasiadka nadal odkurza po 15 razy dziennie??

M89M - moj tez kiedys probowal takich sztuczek z haslem. Ale udalo mi sie je zlamac i zmienilam na swoje. Nic mu o tym nie wspomnialam. Wrocil do domu wlaczyl laptopa i jak oszalaly wpisuje po raz 100-tny swoje haslo a tam - błąd!!!! Zawiodl sie na sobie. Stwierdzil ze ma skleroze bo byl pewien ze to takie haslo bylo - hahahahaha no i system od nowa musial stawiac :)

Wynikow mojego Taty nadal nie ma. Ale juz pewne - bedzie mial naswietlanie :(

Af - juz mam - to sie nazywa CALPOL

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853854 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #853906 przez mama89muminka
km wniosek jeden-musisz mu dawac obiadki ktore moze jesc widelcem :) u nas ten sam problem...
af zdrowka, oby szybko przeszlo :kiss:
bidol ale go zalatwilas :D u mnie by to nie przeszlo, od razu by na mnie bylo... w dodatku trudno zgadnac haslo jezeli jest po finsku.

Miro wlasnie wrocil z tego podworkowego przedszkola i podobno bardzo ladnie sie bawil. Szkoda ze tylko godzine moze byc bo ja dalej w kropce z prasowaniem...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #853924 przez słoneczko
czesc dziewczyny umnie pobudka juz o 5;) wlasnie Pawelek juz sie obudzil z 1 drzemki;)

AiF zdrowka dla Filipka:* powiem Ci ze Pawelek mial katar 3 tyg i jedyne co to pomagaly takie kropelki bo odciagac za nic niechcial dac,a po tych kropelkach nosek mial odetkany;) ale niestety ta wydzielina z noska przeszla mu do gardla i sie podduszal nam no a pozniej zeszlo mu na oskrzela do tej pory Pawelek jeszcze niewyzdrowial:(

Bidol sasiadke ostatnio wyzwalam bo po 23 odkurzala i mnie obudzila a teraz juz sie uspokoila z tym odkurzaniem, a mieszka sie dobrze niema to jak widok na biedronke:D

Olga dasz rade kochana,masz duzo pomocnikow,zazdroszcze Ci bo ja niemam z kim malego zostawic ani niemamy rodzicow,tesciowie nadal sie nieodzywaja,ani niemam rodziny wiekszosc umarla na raka reszta mieszka daleko a moje rodzenstwo mieszka za granica, wiec jestesmy z mezem sami i niemam zadnej pomocy :( ale co zrobic takie zycie:/

odezwe sie pozniej ide sie pobawic z Pawelkiem;)

11 lata 1 miesiąc temu #854072 przez km
hej dziewczyny ja już pomału szykuje się do pracy :( ale u nas dzisiaj zimno jak wyszlismy na spacer rano to były tylko 3 stopnie.

aiF- ja zawsze jak kacper ma katar to na bluzke nakraplam mu olejek olbas, tk samo jak śpi to na poduszkę. Zrób też Filipkowi inhalacje, ja nie mam żadnego inhalatora, więc przed kąpielą wstawiam do łazienki garnek z wrzątkeim i solą morską, wtedy ładnie mu wszystko z nosa podczas kąpieli spływa

m&m-to czekamy na rozwój sytuacji, może będziesz następna :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854391 przez AniaiFilip

11 lata 1 miesiąc temu #854429 przez lusiamamanikosia
Hej
Dziękuje za miłe słowa odnośnie zdjęcia :)
Wczoraj się nie odzywałam bo Mój Mały wstał jakoś koło 9 ... pokręcił się do 11 , chciałam z nim iść na spacer a ja patrze a on zasnął i spał do 15.30 jak wstał od razu poszliśmy na plac zabaw żeby się pobawić a potem na zakupy :)
Dziś pewnie też wyjdziemy na dwór bo dziś i jutro ma być jeszcze po 13-14 stopni a od soboty ochłodzenie deszcz i 8 stopni i cały tydzień taki ma być zimny a niby według prognozy 16 dniowej ma być po 20 stopni aż uwierzyć się nie da :D

Aif - u nas Niki też wszędzie już dosięga ... wchodzi na nasze łóżko i też pstryka światłem... do kuchni musieliśmy bramkę taka założyć bo inaczej psie jedzenie latało wszędzie , garnki to samo a najgorsze że w drzwiach musimy jednych zasuwę zrobić bo Niki już je otwiera a to drzwi są wejściowe na naszą taka prywatną klatkę gdzie są schody ... coraz bardziej w domu robi się niebezpiecznie dla Nikosia :P z jego pomysłami :P

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #854698 przez AniaiFilip

11 lata 1 miesiąc temu #854710 przez lusiamamanikosia
My właśnie wróciliśmy ze spacerku z Łazienek Królewskich :) ale teraz lecem obiad zrobić do później :)

11 lata 1 miesiąc temu #854951 przez bidol
M89M - ooo to ja nie doczytalam - wow. No to czekamy :)

AF - nie wiem jak to sie nazywa to takie urzadzenie jak od komarow taka wtyczka do gniazdka co sie podgrzewa i tam sie wjlada taku listek - tekturka nasaczona olejkami.
Oby Filipkowi szybko przeszlo.

U nas pogoda faktycznie boska :) 18 stopni na słońcu i gdyby nie ten zimny wiatr mozna by w sweterku chodzic :)
Oby to ochlodzenie nie nadeszlo.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #855010 przez AniaiFilip

11 lata 1 miesiąc temu #855018 przez bidol
Af - mowie Ci - nam to pomoglo. Kama miala identyczny katar lało sie jak z kranu a rani ti prawie wymiotowala ta flegmą :( ale noce cale przesypiala. Na kaszel kup mu sinekod - takie kropelki przeciw kaszlowe - na noc dawalam :)
A my nie mamy tego oryginalnego urzadzenia do gniazdka . Mamy taki na komary - niczym to sie nie rozni - ma tylko podgrzewac ten listek :) mamy tylko jeszcze kilka tych wkladow.
Polecam.
I jak nie ma goraczki i nie wieje u Was mocno. To na dwór. Swierze powietrze zawsze pomaga :)

11 lata 1 miesiąc temu #855059 przez lusiamamanikosia
i ja się witam :)
Łazienki było super , cieplutko a Niki oszalał na widok wiewiórek zabierał nam orzechy i gdzie widział wiewiórkę to leciał za nią by dać jej orzecha - wielką radość miał przy tym :) i fajnie było bo mało ludzi :)
No i my dziś już sami siedzimy cały dzień :( Maks w końcu poszedł dziś do pracy - jeszcze musi dojeżdżać bo jego szef nie może się zdecydować czy nowy samochód kupić czy używany - ale niedługo będzie i będzie miał go pod domem na parkingu :) a wczoraj mi oświadczył że prawdopodobnie pod koniec marca jedzie do Barcelony więc będziemy sami 3-4 dni :(tak daleko on jeszcze nie był aż strach w oczach mam ale co zrobić kasa ważna w tych czasach bardzo ... Dziś wyjdziemy na dwór na jakiś czas bo jeszcze dziś ma być ciepło - a muszę iść kupić pasek do spodni Nikiemu bo ma pare spodni które już na długość będą dobre ale za szerokie są :(
A i musimy kupić farbę białą i będę malować łóżko Nikiego bo już jest prawie na Finiszu :D zostało nam do zrobienia drabinką i okienka :) firanki muszę skrócić żeby sięgały do parapetów a resztę zużyję do domku nad łóżkiem do okienek :)

11 lata 1 miesiąc temu #855061 przez lusiamamanikosia
i zdrówka dla chorowitków !!! Niech szybko przechodzą :) Nikiemu Olbas bardzo pomaga jak ma katar to do kąpieli mu pare kropel daje albo do nawilżacza powietrza daje też pare kropli :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka